X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chciałem iść prywatnie ale jak tak piszesz to szkoda kasy. Ja mam mieć badane 24 czerwca u mojego ginekologa przed wyjazdem do Polski.
    Martwię się bo w ciąży z corka w 32tc miałam skracajaca sie i teraz coś mnie tam boli na dole.
    To nie są skurcze tylko tak jak by zakwasy( jak to tak można nazwac).
    Wiem że panikuje ale nie mogę przestać o tym myśleć. 😬😬

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati możesz spróbować prywatnie u polskich ginekologów ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 18:23

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:

Wiesz co koleżanka też była u tych polskich i powiedział jej że on nie widzi potrzeby żeby sprawdzać, ręce opadają.
    Ja to panikara jestem i chyba muszę wyluzować bo inaczej oszaleje 😱😱😱

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może Twoja ginekolog Ci sprawdzi , powiesz że przy poprzedniej ciąży Ci się skracała i że czujesz dyskomfort - może się uda tym bardziej że długa podróż przed Tobą .

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda właśnie taka mam nadzieję. Tyle że wiesz jak to tu z nimi jest 😁😁

k1iygdz.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:

Alda skladalas papiery do NAV o macierzysnkie duzo jest wypisywania? i czy mocno skomplikowane?

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Alda skladalas papiery do NAV o macierzysnkie duzo jest wypisywania? i czy mocno skomplikowane?

Ja nie składałam ale dziewczyny Ci pomogą :-) Od tego roku trochę się zmieniło mniej tygodni dla mamy więcej dla taty ........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 21:11

e5skzzc.png

[**]

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Nie ma dużo wypisywania, wszystko jest ładnie krok po kroku. Da się ogarnąć :)

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Mała czrna Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długiej nieobecności :) Mały jest już z nami od 24.05:):) Dochodzimy do siebie. Cała ciąża przebiegała prawidłowo co do porodu ciężko to opisać nawet. W skrócie napisze tylko poród zaczął się 21 wieczorem a skończył
    24 -1:39 niestety cesarką. Na całe szczęście z małym jest wszystko dobrze. Ponad 54 godziny było ciężko i to bardzo ale daliśmy radę. Najważniejsze,że jest z nami cały i zdrowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 14:00

kaktus85, pati1980, alda, mar2śka, Zoja36, majola lubią tę wiadomość

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie co mam robic dalej mam mdłości i wymioty jesc nie moge jak juz zjem to wymiotuje i czasami boli mnie podbrzusze...wizyte u rodzinnego mam dopiero za tydzien w piatek isc i umowic sie wczesniej???? A orientujecie sie dziewczyny czy jak tata prowadzi wlasna firme jednoosobowa to przysluguje mu tacierzynskie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 15:00

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z cyklu inne :) moj maz pracuje w norwegi a we wrzesniu rodza Nam sie bliźniaki. Czy wiecie coś ta temat zasiłku tacierzyńskiego w sytuacji gdy z powodów zdrowotnych mama nie moze sama zająć sie dziećmi?

• alda Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała czrna wrote:
    Witam po długiej nieobecności :) Mały jest już z nami od 24.05:):)

GRATULACJE 🥳🥳🥳🥰🥰🥰

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Dziewczyny doradzcie co mam robic dalej mam mdłości i wymioty jesc nie moge jak juz zjem to wymiotuje i czasami boli mnie podbrzusze...wizyte u rodzinnego mam dopiero za tydzien w piatek isc i umowic sie wczesniej????

Odstawiłaś już plastry i progesteron ?

Zrób sobie suwaczek bo nie wiemy w którym tc jesteś ;-) ;-) ;-)

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie z cyklu inne :) moj maz pracuje w norwegi a we wrzesniu rodza Nam sie bliźniaki. Czy wiecie coś ta temat zasiłku tacierzyńskiego w sytuacji gdy z powodów zdrowotnych mama nie moze sama zająć sie dziećmi?

Po porodzie tata ma prawo do 2 tygodni wolnego . Te 2 tygodnie mogą być bezpłatne - zależy od pracodawcy .

Jest jeszcze omsorgsdager - 10 dni wolnego .

https://www.nav.no/no/Person/Familie/Sykdom+i+familien/omsorgsdager

e5skzzc.png

[**]

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Odstawiłaś już plastry i progesteron ?

Zrób sobie suwaczek bo nie wiemy w którym tc jesteś ;-) ;-) ;-)
    Tak wszytsko odtsawilam...nie mam jak zrobic slaczka bo nie mam abonametu wykupionego teraz jestem 13 tygodniu

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus mnie męczyły wymioty i mdłości do około 26tc ;) masz je cały dzień ? Bo mi stopniowo odpuszczało w dzień i najgorsze były wieczory. Z jedzeniem nadrabiałam rano. Niestety to normalna przypadłość i niektóre kobiety męczą się całą ciążę- czego oczywiście nie życzę !

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    nie mam jak zrobic slaczka bo nie mam abonametu wykupionego teraz jestem 13 tygodniu

Nie potrzebujesz abonamentu ;-)

Tutaj tworzysz suwaczek : https://www.suwaczki.com/

Kopiujesz link z Img na początku i na końcu , wchodzisz tutaj w ustawienia , społeczność , wklejasz link w : twój podpis na forum i gotowe . Za nic nie płacisz :-)

e5skzzc.png

[**]

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Kaktus mnie męczyły wymioty i mdłości do około 26tc ;) masz je cały dzień ? Bo mi stopniowo odpuszczało w dzień i najgorsze były wieczory. Z jedzeniem nadrabiałam rano. Niestety to normalna przypadłość i niektóre kobiety męczą się całą ciążę- czego oczywiście nie życzę !

Hej jest dzien ze mnie nic nie meczy ale potem przez kolejne 3 dni umierma od rana do wieczora...ja nie moge jesc wogole przez caly dzien...wpycham w siebie na maksa a potem wymiotuje...juz mnie wszystko boli...:(

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy były szczepione Wasze dzieci - który miesiąc ???

Szłyście norweskim systemem czy doszczepiałyście dodatkowo np . na gruźlicę , odrę lub inne ???

e5skzzc.png

[**]

• kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Dziewczyny kiedy były szczepione Wasze dzieci - który miesiąc ???

Szłyście norweskim systemem czy doszczepiałyście dodatkowo np . na gruźlicę , odrę lub inne ???
    Z tego co pamietam to odra jest na sto procent w norwegi nie wiem jak gruzlica jest tez swinka, bloniec ,tezec,krztusiec, i inne ja chyba tylko robilam dodtakowo na zoltaczke bo maly mial miec operacje ale jak jest teraz to nie wiem bo to bylo 8 lat tem ;) :)
    Znalazlam w ksiazece syna ze gruzlice tez mial ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 15:14

f2wldqk3t9cfiynw.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ