Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie chciałem iść prywatnie ale jak tak piszesz to szkoda kasy. Ja mam mieć badane 24 czerwca u mojego ginekologa przed wyjazdem do Polski.
Martwię się bo w ciąży z corka w 32tc miałam skracajaca sie i teraz coś mnie tam boli na dole.
To nie są skurcze tylko tak jak by zakwasy( jak to tak można nazwac).
Wiem że panikuje ale nie mogę przestać o tym myśleć. 😬😬 -
alda wrote:Pati możesz spróbować prywatnie u polskich ginekologów
Wiesz co koleżanka też była u tych polskich i powiedział jej że on nie widzi potrzeby żeby sprawdzać, ręce opadają.
Ja to panikara jestem i chyba muszę wyluzować bo inaczej oszaleje 😱😱😱 -
kaktus85 wrote:Alda skladalas papiery do NAV o macierzysnkie duzo jest wypisywania? i czy mocno skomplikowane?
Ja nie składałam ale dziewczyny Ci pomogą Od tego roku trochę się zmieniło mniej tygodni dla mamy więcej dla taty ........
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 21:11
-
Witam po długiej nieobecności Mały jest już z nami od 24.05:) Dochodzimy do siebie. Cała ciąża przebiegała prawidłowo co do porodu ciężko to opisać nawet. W skrócie napisze tylko poród zaczął się 21 wieczorem a skończył
24 -1:39 niestety cesarką. Na całe szczęście z małym jest wszystko dobrze. Ponad 54 godziny było ciężko i to bardzo ale daliśmy radę. Najważniejsze,że jest z nami cały i zdrowyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 14:00
kaktus85, pati1980, alda, mar2śka, Zoja36, majola lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny doradzcie co mam robic dalej mam mdłości i wymioty jesc nie moge jak juz zjem to wymiotuje i czasami boli mnie podbrzusze...wizyte u rodzinnego mam dopiero za tydzien w piatek isc i umowic sie wczesniej???? A orientujecie sie dziewczyny czy jak tata prowadzi wlasna firme jednoosobowa to przysluguje mu tacierzynskie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 15:00
-
nick nieaktualny
-
kaktus85 wrote:Dziewczyny doradzcie co mam robic dalej mam mdłości i wymioty jesc nie moge jak juz zjem to wymiotuje i czasami boli mnie podbrzusze...wizyte u rodzinnego mam dopiero za tydzien w piatek isc i umowic sie wczesniej????
Odstawiłaś już plastry i progesteron ?
Zrób sobie suwaczek bo nie wiemy w którym tc jesteś
-
Kate_88 wrote:Dziewczyny mam pytanie z cyklu inne moj maz pracuje w norwegi a we wrzesniu rodza Nam sie bliźniaki. Czy wiecie coś ta temat zasiłku tacierzyńskiego w sytuacji gdy z powodów zdrowotnych mama nie moze sama zająć sie dziećmi?
Po porodzie tata ma prawo do 2 tygodni wolnego . Te 2 tygodnie mogą być bezpłatne - zależy od pracodawcy .
Jest jeszcze omsorgsdager - 10 dni wolnego .
https://www.nav.no/no/Person/Familie/Sykdom+i+familien/omsorgsdager
-
Kaktus mnie męczyły wymioty i mdłości do około 26tc masz je cały dzień ? Bo mi stopniowo odpuszczało w dzień i najgorsze były wieczory. Z jedzeniem nadrabiałam rano. Niestety to normalna przypadłość i niektóre kobiety męczą się całą ciążę- czego oczywiście nie życzę !
-
kaktus85 wrote:nie mam jak zrobic slaczka bo nie mam abonametu wykupionego teraz jestem 13 tygodniu
Nie potrzebujesz abonamentu
Tutaj tworzysz suwaczek : https://www.suwaczki.com/
Kopiujesz link z Img na początku i na końcu , wchodzisz tutaj w ustawienia , społeczność , wklejasz link w : twój podpis na forum i gotowe . Za nic nie płacisz
-
mar2śka wrote:Kaktus mnie męczyły wymioty i mdłości do około 26tc masz je cały dzień ? Bo mi stopniowo odpuszczało w dzień i najgorsze były wieczory. Z jedzeniem nadrabiałam rano. Niestety to normalna przypadłość i niektóre kobiety męczą się całą ciążę- czego oczywiście nie życzę !
Hej jest dzien ze mnie nic nie meczy ale potem przez kolejne 3 dni umierma od rana do wieczora...ja nie moge jesc wogole przez caly dzien...wpycham w siebie na maksa a potem wymiotuje...juz mnie wszystko boli... -
alda wrote:Dziewczyny kiedy były szczepione Wasze dzieci - który miesiąc ???
Szłyście norweskim systemem czy doszczepiałyście dodatkowo np . na gruźlicę , odrę lub inne ???
Znalazlam w ksiazece syna ze gruzlice tez mialWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 15:14