X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula gratulacje:):) Dasz radę . Ja tez miałam depresje, i tez robiłam sobie wyrzuty ze nie karmie piersią .

Alutka
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alda- ja nie planuje kolejnych dzieci. Szkoda mi córeczki ze nie będzie miała rodzeństwa ale moje ciało nie jest gotowe na kolejna ciąże.

Alutka
  • alda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ta "nagonka" na karmienie piersią strasznie denerwuje . Nikt nie pisze i nie mówi o "cieniach" karmienia piersią a jest ich wiele !!!!

Na samym początku ból sutków nie do wytrzymania :-( , zastoje , zapalenia piersi , dieta . Nie jest to takie kolorowe jak się to przedstawia ..........

Ja karmie piersią ale gdybym miała jeszcze raz wybór to bym tą persią nie karmiła 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

e5skzzc.png

[**]

• alda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Alda- ja nie planuje kolejnych dzieci. Szkoda mi córeczki ze nie będzie miała rodzeństwa ale moje ciało nie jest gotowe na kolejna ciąże.

Alutka a jak u Ciebie z tym zespołem antyfosfolipidowym ?

e5skzzc.png

[**]

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Alutka a jak u Ciebie z tym zespołem antyfosfolipidowym ?
    Szczerze to nie wiem .

Alutka
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytam tylko ostatnio i brak czasu na odpisanie. Ale do rzeczy.
    Alda pytałaś o kojec. My mamy drewniany 6 ramienny, jest dość duży, nie jak najczęściej metr na metr. Dostaliśmy w spadku. Stoi na górze u młodego w pokoju. Czasami się przydaje ale jak dla mnie nie jest to rzecz niezbędna. Mar2śka ma z siatki i też duży, też jest bardzo fajny ale to niech ona już się więcej wypowie.

Co do posiłków, u nas długo było samo próbowanie. Przełom był ok 4-5 tydzień rozszerzania diety, ale bez szału. Początkowo dwa razy były propozycje, potem trzy. Obecnie 4-5 razy siada młody w krzesełku. Najlepiej je śniadanie, kolację i przekąski. Obiad średnio, warzyw nie chce. Mięso trochę A rybę najlepiej.
    Póki co Alda u Ciebie poznawanie smaków. Do pierwszego roku podstawa to mleko, a nawet może być do drugiego roku życia. Więc na luzie. Proponuj i obserwuj.

Co do kp dziewczyny nie dajmy się zwariować. Każdy ma wybór, często zależny też od możliwości, podejścia, stanu psychicznego. Wiadomo, że kp jest nieocenione i to bez dwóch zdań, ale myślę że nie dla każdego. Wszystko zależy od mamy i dziecka.
    A cienie kp oczywiście, u mnie ból brodawek 4 miesiące a czasem i teraz, tylko już nie takie natężenie, do tego 3 razy zastój, na szczęście bez zapalenia. Plus mega dużo pobudek w nocy 🤦
    Jednak wyszłam z założenia, że skoro mam mleko to jest najlepsze co mogę dać dziecku. Ale nie każdy musi to wytrzymać. Co ciekawe będąc w ciąży myślałam że będzie u nas mm a wyszło kp 😉
    Obecnie u nas kp plus mm. Gdy wróciłam do pracy, laktacja mocno się osłabiła. Nie robię sobie wyrzutów, cieszę się że syn zaakceptował też butelkę, ale cycusia kocha 😉
    Dla mnie kp to droga przez mękę do mega bliskości. Drugi raz zrobiłabym to samo 🤷
    Także dziewczyny nie ma co się wpędzać w wyrzuty sumienia. Cieszmy się że mamy dzieci i uwierzcie jesteśmy najlepszymi mamami dla swoich dzieci.

Co do rodzeństwa. My będziemy próbować. Mamy zielone światło z Haugesund, mamy już plan. Kwestia terminu. No ale muszę synka odstawić.

Madziula wielkie gratulacje Kochana. Dasz radę. Znam osobiście parę, u której było podobnie. Starali się długo, w końcu in vitro, udało się, a drugie naturalnie tak o po prostu.
    Współczuję depresji poporodowej. Mam nadzieję że miałaś pomoc i wsparcie. I życzę żeby przy drugim Ciebie nie dopadło.

To się rozpisalam. A więc dziewczyny głowy do góry i dużo uśmiechu Wam życzę.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja to dawaj nam tu znać jak zaczniecie w Haugesund :-)

Zoja36 lubi tę wiadomość

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepilyscie dzieci tutaj dodatkowo na gruźlicę?
    Mały ma 4 miesiące nie wiem czy nie jest za późno.😁

k1iygdz.png
  • madziula_ Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :) mam nadzieje ze przy drugim bedzie mi latwiej i wlasnie nie dopdnie to samo co po pierwszym porodzie.
    Pati My szczepilismy Mala w grudniu.

n59ymg7ygootc40w.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula_ wrote:
    Dziekuje dziewczyny :) mam nadzieje ze przy drugim bedzie mi latwiej i wlasnie nie dopdnie to samo co po pierwszym porodzie.
    Pati My szczepilismy Mala w grudniu.

Jutro mam wizytę to zapytam może nie jest za późno.

k1iygdz.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepilismy ok 3 miesiąca

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzsiaj byłam w helsestasion i powiedziała mi że nie ma potrzeby szczepic na gruźlicę bo polska nie jest w grupie ryzyka. I co ja mam teraz zrobić 😬

k1iygdz.png
  • majola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja napisałam do mojej fastlege. I ona mi powiedziała, że zaleca, bo podróżujemy często. To pokazałam helsesøster i nie miała wyjścia.
    Śmiesznie, bo w tym samym helsestasjonen inna helsesøster naszym znajomym zalecała szczepienie

pati1980 lubi tę wiadomość

• Zoja36 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Dzsiaj byłam w helsestasion i powiedziała mi że nie ma potrzeby szczepic na gruźlicę bo polska nie jest w grupie ryzyka. I co ja mam teraz zrobić 😬
    To prawda że Polska nie jest grupie ryzyka. Jednakże każdy ma prawo do tej szczepionki i warto to wiedzieć. Jeśli dalej robią problem to powiedz że w Polsce jest bardzo dużo ludzi z Ukrainy, a Ukraina już jest w grupie ryzyka. Powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 07:22

pati1980 lubi tę wiadomość

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siedze wlasnie i ogladam program In Vitro nauka czy cou i siedze i rycze....:( az mam gesia skorke na ciele

Mazwopka lubi tę wiadomość

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 14 marca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nastroje związane z koronawirusem ?

Wychodzicie na spacery ?

Pracujecie czy wysyłają Was na premitering?

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy na spacery do lasu i całe szczęście że mam ogród, zakupy robi jedno z rodziny. Mój mąż pracuje na budowie i normalnie chodzi do pracy.
    Uważajcie na siebie i maluszki trzeba być ďzielnym w tym ciężkim czasie dla nas wszystkich.🙂

k1iygdz.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwa psy, chodzimy tak żeby nikogo nie spotykać. Młody drzemka w wózku więc siłą rzeczy też trzeba iść . Folia przeciwdeszczowa na wózek i idziemy czy pada czy nie.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i pracujemy na zmiany cały czas.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pracuje . Mąż za tydzień wraca do pracy , teściowa miała przyjechać nam trochę pomóc na miesiąc . ciężko będzie nam pogodzić prace choć jeszcze nie wiadomo jak długo praca będzie . Później miałam lecieć na 3 miesiące do Pl. Ale wyjazd raczej nieaktualny . Zawiedziona jestem było tyle planów . Cholerny wirus . Na spacery chodzimy ale tylko w wózku tak żeby nic nie dotykała . Do sklepu chodzi mąż.

Alutka
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ