X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do sprzedania mleko Nutramigen DHA 1 jak by ktoras potrzebowala 10 sztuk.

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny co tam u Was w tych trudnych czasach. Mam nadzieję że wszyscy zdrowi.
    Może mi pomożecie. Mój mały ma 5 miesięcy i zamienił sobie dzień z nocą. W nocy zjada ogromne ilości mleka A w ciągu dnia niewiele. Jak to zamienic? bo przyznam jestem trochę zmęczona pobudka co 2 godziny.
    Pozdrawiam i uważajcie na siebie🙂

k1iygdz.png
  • alda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja Ci nie pomogę . Moja je całą dobę co 3 godziny 🤪🤪🤪 W nocy jak w zegarku 😫😫😫 ja nie wiem gdzie ona to mieści 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️

e5skzzc.png

[**]

• pati1980 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Pati ja Ci nie pomogę . Moja je całą dobę co 3 godziny 🤪🤪🤪 W nocy jak w zegarku 😫😫😫 ja nie wiem gdzie ona to mieści 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️

Ja tez się zastanawiam gdzie on to mieści. Ma 5 miesięcy o waży ponad 9kg A ciuszki to nosi 74 i nawet body 80. Normalnie szalenstwo🤣😜

k1iygdz.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Cześć dziewczyny co tam u Was w tych trudnych czasach. Mam nadzieję że wszyscy zdrowi.
    Może mi pomożecie. Mój mały ma 5 miesięcy i zamienił sobie dzień z nocą. W nocy zjada ogromne ilości mleka A w ciągu dnia niewiele. Jak to zamienic? bo przyznam jestem trochę zmęczona pobudka co 2 godziny.
    Pozdrawiam i uważajcie na siebie🙂
    Jakby Ci to napisać 😉
    Ciesz się że to co dwie godziny, bo są dzieci które budzą się jeszcze częściej. Nasz egzemplarz dopiero teraz potrafi przespać w jednym ciągu ok 2,5 h. a ma 14 miesięcy. Wcześniej bywało różnie nawet co 0,5-1h. Najgorsze kiedy robi sobie przerwę 1-2 h i nie śpi, a tak ma jeszcze do dzisiaj 🤦 Jeszcze jak jest spokojny to da się przeżyć, ale kiedy krzyczy jak obdzierany ze skóry to masakra

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alda wrote:
    Zazdroszczę, u nas taki cud trwał pierwsze trzy miesiące. Potem się popsuło i trwa do dzisiaj 🤷🤦🙃🙄

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati już wiem co możesz spróbować. Kiedyś czytałam że jak dzieci zaczynają dostrzegać dużo rzeczy to jedzenie jest mało atrakcyjne, więc nadrabiają w nocy bo wtedy jest cisza i spokój. Możesz spróbować karmić synka w cichym pokoju a nawet przyciemnionym, może akurat zadziała. Powodzenia 😊

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Zoja, spróbujemy tej metody może zadziała🥰.
    Nasz teraz nauczył się piszczec i to tak okropnie głośno, niedługo to mi szklanki zaczną pękać 🤣🤣
    I cieszy się z tego strasznie, ja tylko czekam kiedy mi policja zapuka do drzwi że dziecko maltretuje🤣🤣

k1iygdz.png
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam za tydzień termin szczepienia. I nie wiem co robić szczepic czy nie. Niby można ale jednak trochę się boję, mam trochę mętlik w głowie 😔

k1iygdz.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati też mam obawy, jak w nocy młody się drze. A u nas jeszcze były swego czasu lęki nocne, nikomu nie życzę. Dziecko nie ma świadomości i nie pamięta, za to rodzic bardzo dobrze.
    My też mamy szczepienie za tydzień i się wybieramy.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my mamy szczepienie na 15 miesięcy zaraz po Wielkanocy . Przyspieszone bo miałyśmy jechać na dłużej do Polski. I tez mam wątpliwości czy w tej sytuacji to jest dobry pomysł .

Alutka
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati1980 wrote:
    Dziękuję Zoja, spróbujemy tej metody może zadziała🥰.
    Nasz teraz nauczył się piszczec i to tak okropnie głośno, niedługo to mi szklanki zaczną pękać 🤣🤣
    I cieszy się z tego strasznie, ja tylko czekam kiedy mi policja zapuka do drzwi że dziecko maltretuje🤣🤣

Jak moja się darła przez pierwsze kilka miesięcy to całe osiedle słyszało . Bardzo się bałam ze ktoś to zgłosi . Położna mnie uspokoiła ze oni w Helse wiedzą o naszym problemie wiec nie mamy się czym martwić choć sama zaczęła temat jaki mamy kontakt z sąsiadami w obecnej sytuacji. Moja jest bardzo energicznym dzieckiem i głośnym ciagle coś rzuca stuka współczuje czasem sąsiadce z dołu . Ale mam jak narazie wyrozumiała sąsiadkę mówi ze tez kiedyś miała małe dzieci .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 10:00

Alutka
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja - jakie lęki były ? Jak to wyglądało Jak sobie z tym poradziliscie . Mała w dzień śpi spokojnie ale w nocy rzuca się płacze przez sen . Czasem to wyglada jakby jakieś egzorcyzmy na niej przeprowadzano .

Alutka
  • kaktus85 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my mielismy w tamtym tygodniu szczepienie tez sie obawialam ale nie mialam wyjscia trzeba bylo robic. Dzwonilam do pediatry w polsce sie skonsultowac i powiedzial ze mozna przelozyc o pare tygodni ale to nie ma sensu bo wirus sie dopiero rozkreca i lepiej zrobic teraz.... wiec my zrobilismy ale kazdy zrobi jak uwaza...U nas tez sa problemy ze spaniem spi po 45 minut....znowu zmieni nam mleko i czasami je co godzine po 45 ml a czasami co 3 godziny po 130ml...ile wasz dzieci pily mleka maja 3 mc? Pozdrawiam

f2wldqk3t9cfiynw.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka 32 wrote:
    Zoja - jakie lęki były ? Jak to wyglądało Jak sobie z tym poradziliscie . Mała w dzień śpi spokojnie ale w nocy rzuca się płacze przez sen . Czasem to wyglada jakby jakieś egzorcyzmy na niej przeprowadzano .
    Alutka wpisz hasło w Google " lęki nocne"
    To po prostu trzeba przetrwać.
    A płacz przez sen to normalne, rozwojowe, dziecko przeżywa. Zaczęła młoda chodzić? Domniemam że tak bo u Niej dość szybko rozwój motoryczny szedł. Nasz zaczął samodzielnie jak miał 13,5 miesiąca.

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja36 wrote:
    Alutka wpisz hasło w Google " lęki nocne"
    To po prostu trzeba przetrwać.
    A płacz przez sen to normalne, rozwojowe, dziecko przeżywa. Zaczęła młoda chodzić? Domniemam że tak bo u Niej dość szybko rozwój motoryczny szedł. Nasz zaczął samodzielnie jak miał 13,5 miesiąca.
    Tak chodzi samodzielnie od 11 miesiąca. Teraz to ona biega :):)

Zoja36 lubi tę wiadomość

Alutka
  • pati1980 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaktus85 wrote:
    Hej my mielismy w tamtym tygodniu szczepienie tez sie obawialam ale nie mialam wyjscia trzeba bylo robic. Dzwonilam do pediatry w polsce sie skonsultowac i powiedzial ze mozna przelozyc o pare tygodni ale to nie ma sensu bo wirus sie dopiero rozkreca i lepiej zrobic teraz.... wiec my zrobilismy ale kazdy zrobi jak uwaza...U nas tez sa problemy ze spaniem spi po 45 minut....znowu zmieni nam mleko i czasami je co godzine po 45 ml a czasami co 3 godziny po 130ml...ile wasz dzieci pily mleka maja 3 mc? Pozdrawiam

Mój jadł ok 120ml co 2-3 godziny. W nocy śpi ok budzi się na mleko i śpij dalej. Za to w dzień to w wózku ale tylko jak jeździ inaczej 15min i koniec spania. 😁

kaktus85 lubi tę wiadomość

k1iygdz.png
  • Zoja36 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majola co u Was? Długo Ciebie tu nie widziałam. Jak u Was teraz wyglądają noce? Pamiętam że też było ciężko. Udało się Wam unormować żelazo?

k0kdx1hpz2nssibk.png
  • Sofi2810 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Czy jest tutaj ktoś komu dopiero zaczyna rosnąć brzuszek ? :)
    U mnie właśnie zaczął się 12 tydzień i powoli mdłości odchodzą zapomnienie :)

• Alutka 32 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofi jest tylko jedna osóbka na forum ale niestety mało się odzywa ostatnio:(:( ale jak masz jakieś pytania pisz

Sofi2810 lubi tę wiadomość

Alutka
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ