X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sobie kupiłam fotel bujany, ale starszą wersję, taki drewniany :) Myślałam, że będzie super do karmienia. Na początku było bardzo fajnie, ale jak młody urósł, to już nóżki się nie mieszczą i tak średnio wygodnie jest tam karmić. Pobujać się jednak czasami jest fajnie :) Niestety mój fotel kot mi zajął i nie mam serca ciągle go zganiać, więc korzystamy dosyć rzadko.
    Zancia Twój fotel jest bardzo ładny i super wygodny :)

tyger, energytrip lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety w takie rzeczy nie mogę na razie inwestować . musimy zmienić mieszkanko bo niestety to jest dość małe . do sypialni ledwo wcisnelismy łóżeczko dla małej a jeszcze musimy kupić kilka mebelków . ale widać że taki fotelik jest dość wygodny :) fajnie mieć coś takiego w domku

relgio4pk3pt9z4w.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala wrote:
    aj dziewczyny pakowanie idzie mi jak w smole...dziewczyny spakowane a ja? 5 tyg i mam ograniczoną ilość miejsca a lecimy w taką porę,że może być zimno i cepło...więć buty, balerinki i kozaki..a i buty na chrzciny, kurtka grubsza i cieńsza.już mniejszy dylemat miałam przy pakowaniu dziewczyn....ach ide kończyć

halo Ula, milego pobutu w Polsce.

Tez przydaloby sie jakos zmobilizowac do tej wyprawy, ale normalnie nie mam czasu, Jeszcze nawet nie zaczelam organizowac poszportu dla Olafinskiego.

A jesli juz mowa o wyjazdach, jak to jest z tymi wyjazdami? Jak z biletami dla dzieci i ze sprzetem typu wozek, bagaze.

W ogole nie mam pojecia jak do tego sie przygotowac.
    Z jakimi liniami latacie. Mi jestem z opolszczyzny i latam glownie do Wroclawia, ale zdarzaly sie i Katowice i Krakow i nawet Praga 2 razy.

Przydalo by sie poleciec, bo o ile dziadkowie, nas tu moga odwiedzic to do prababci jednag my musimy pojechac.

Zancia, tez mysalam o takim luksusie jak fotel bujany, ale koniec koncow nie kupilam. Na poczotku (pierwsze 5,6 tygodni) bardzo by mi sie przydal, ale teraz dajemy rade w roznych pozycjach. W domu nasza ulubiona pozycja jest na lezaco, Olaf tak urosl, ze jak go karmie trzymajac na rekach to nozki mu dyndaja tak, ze w zaden bujany fotej bysmy sie nie zmiescili.

Kambel, brzusio pierwsza klasa! Super!

Pozdrawiam dziewczynki

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel mi tez sie podoba twoj brzusio. To juz 6 miesiac a wygladasz super. Ile przytylas? Ja juz 4 kg i mam celulit na udach i pupie.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    energytrip ja latam Ryanair i dla dziecka nie ma się bagażu jego bagaż to wozek , możesz go oddac przy samolocie, dziecko trzymasz na rekach wiec bilet jest tanszy i za dodatkowa oplata możesz wziasc fotelik do samochodu

energytrip lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Alisss Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Pojechalam wczoraj do gin do Londka, nie wierzylam,ze bedzie dobrze..., ale jest.

Wczoraj bylam 4tyg i 6dni ciazy wg OM i 23 dpo, USG pokazalo, ze ciaza w macicy, narazie tylko pecherzyk :) ma 5 tyg i 0.31cm, wiec jest dobrze, bo wyglada na ciutke starsza, niz jest w rzeczywistosci :)szyjka zamknieta, badanie ok, widac bylo lekkie plamienie, ale powiedziala,ze to ciagle implantacyjne, co do mojego braku objawow, kazala sie nie matrtwic tylko cieszyc. Mam zdjecie kropeczki :) Mamy nadzieje, ze to bedzie dziewczynka, choc synek wolalby braciszka.
    Mam nadal brac duphaston, a jak mi sie skonczy to pani doktor przepisala mi jakies inne tabletki z progesteronem na kolejne 30 dni, we wtorek powinnam miec wyniki progesteronu, jak bedzie ponizej 20, to poczta dostane kolejna recepte, a jak bedzie ok to po tych mam przestac brac ... :)

Tak strasznie sie ciesze:)

kambel, Ulala, Zancia28, Kropka, Plumb80, energytrip, mychowe, alkak12, xcarolinex, tyger lubią tę wiadomość

599c7ad6b8396062e00cd33ba75a0b2c.png

Mama Natanka (20.07.09) mojego sloneczka oraz aniolka (22.03.14) 6tc
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    energytrip wrote:
    halo Ula, milego pobutu w Polsce.

Tez przydaloby sie jakos zmobilizowac do tej wyprawy, ale normalnie nie mam czasu, Jeszcze nawet nie zaczelam organizowac poszportu dla Olafinskiego.

A jesli juz mowa o wyjazdach, jak to jest z tymi wyjazdami? Jak z biletami dla dzieci i ze sprzetem typu wozek, bagaze.

W ogole nie mam pojecia jak do tego sie przygotowac.
    Z jakimi liniami latacie. Mi jestem z opolszczyzny i latam glownie do Wroclawia, ale zdarzaly sie i Katowice i Krakow i nawet Praga 2 razy.

Przydalo by sie poleciec, bo o ile dziadkowie, nas tu moga odwiedzic to do prababci jednag my musimy pojechac.

Zancia, tez mysalam o takim luksusie jak fotel bujany, ale koniec koncow nie kupilam. Na poczotku (pierwsze 5,6 tygodni) bardzo by mi sie przydal, ale teraz dajemy rade w roznych pozycjach. W domu nasza ulubiona pozycja jest na lezaco, Olaf tak urosl, ze jak go karmie trzymajac na rekach to nozki mu dyndaja tak, ze w zaden bujany fotej bysmy sie nie zmiescili.

Kambel, brzusio pierwsza klasa! Super!

Pozdrawiam dziewczynki
    Oo kochana to ty w moich rejonów jestes :) ja lecialam do Wrocławia wizzair, ale tez latam rayanair. Z maleństwem wchodzisz jako pierwsza bez wykupionego pierwszeństwa do 2 roku życia, mały siedzi ci na kolanach i jest przypięty pasami do twoich pasów. Bagażu na dziecko nie ma tylko możesz wsiąść albo wózek albo fotelik. Za bilet dla niemowlaka jest ok 30£ cena stała. Mnie to wkurza,ze nawet na dziecko podrecznego nie masz wiec w swoim podręcznym musisz wszytko zmieścić. Torbę tez wykupujesz na siebie, w wizz jest 32 kg wiec duuzo w porównaniu z innymi co maja 15 kg.ja spakowalam nas i wyszło 28 kg

U nas lot spokojnie,dziewczyny przespaly cały lot

Zancia28, Kropka, energytrip, alkak12 lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Ulala Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    A ja polece dopiero jak malenstwo bedzie mialo pare miesiecy. Moj mezczyzna panikuje i wybil mi z glowy latanie samolotem w ciazy a nawet jazde samochodem. I tak dorobilam sie szofera ;) Niestety nie jest tez za tym aby zabrac 2-miesieczne dziecko samolotem gdziekolwiek. Wiec moja rodzina bedzie musiala uzbroic sie w cierpliwosc.

Ula zycze ci cudownego wypoczynku.
    Dziewczyny spokojnie. Moja teściowa tez panikowala jak to takie dzieci małe samolotem. I tłumaczyłam jej jak wam pisze- jeżeli wam sie nic nie dzieje to na czemu dzieciom ma cos sie dziać? Moje dziewczyny spały jak susły i mam nadzieje,ze tak samo bedzie spowrotem,

A samolotem mozna latać od 2 tygodnia życia. :) ja nie lecialam wczesniej bo chrzciny mamy na Wielkanoc, a poza tym teraz dZiewczyny starsze i nie trzeba ich co chwile karmic.

A jazdę samochodem to czemu? Podał jakiś konkrety powód? Ja prowadziłam praktycznie do samego porodu.i nawet dobrze, bo mięśnie ćwiczyłam.:) nie dajmy sie zwariować ;)

Kropka, energytrip, tyger lubią tę wiadomość

201311191581.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis bardzo się cieszę :) :) :) Zobaczysz, od teraz będzie już dobrze :)

Ula a jak to jest z braniem butelek mm dla dzieci? Kiedyś się zastanawiałam.

Ja w ciąży leciałam raz do Polski a samochodem jeździłam do końca (zresztą pracowałam do 36 tyg. i codziennie dojeżdżałam samochodem). Trzeba być niezależnym, nawet w ciąży :)

mychowe lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss wrote:
    Hej dziewczyny.

Pojechalam wczoraj do gin do Londka, nie wierzylam,ze bedzie dobrze..., ale jest.

Wczoraj bylam 4tyg i 6dni ciazy wg OM i 23 dpo, USG pokazalo, ze ciaza w macicy, narazie tylko pecherzyk :) ma 5 tyg i 0.31cm, wiec jest dobrze, bo wyglada na ciutke starsza, niz jest w rzeczywistosci :)szyjka zamknieta, badanie ok, widac bylo lekkie plamienie, ale powiedziala,ze to ciagle implantacyjne, co do mojego braku objawow, kazala sie nie matrtwic tylko cieszyc. Mam zdjecie kropeczki :) Mamy nadzieje, ze to bedzie dziewczynka, choc synek wolalby braciszka.
    Mam nadal brac duphaston, a jak mi sie skonczy to pani doktor przepisala mi jakies inne tabletki z progesteronem na kolejne 30 dni, we wtorek powinnam miec wyniki progesteronu, jak bedzie ponizej 20, to poczta dostane kolejna recepte, a jak bedzie ok to po tych mam przestac brac ... :)

Tak strasznie sie ciesze:)

Ufff... wspaniała wiadomość, czekałam na nią cierpliwie :)Niech już teraz jest wszystko dobrze i dzidzia (córeczka?!) niech rośnie zdrowo w brzuszku :D

Pozdrawiam dziewczyny :)

Kropka, Alisss lubią tę wiadomość

• energytrip Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie Ula, zycze milego pobytu w Ojczyznie.

To mowisz, nawet takie malesnstwa 3-4 miesieczne przepiete byly do Ciebie przez caly lot pasem? i spaly na siedzaco/ na rekach?

Ulala lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja ci powiem bo jak 6 lat temu leciałam z coreczka i była glodna to miałam takie malutkie kartony mleka Gowe & gate i to pozwolili wnieść na pokład a jak masz picie w butelce to możesz wnieść ale trzeba smakować przy odprawie

Kropka, energytrip lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss, ciesze sie ze wszystko jest dobrze. Teraz juz bez stresu prosze :)

Alisss lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    energytrip wrote:
    fajnie Ula, zycze milego pobytu w Ojczyznie.

To mowisz, nawet takie malesnstwa 3-4 miesieczne przepiete byly do Ciebie przez caly lot pasem? i spaly na siedzaco/ na rekach?
    Nie cały lot- tylko jak jest sygnał zapiętych pasów. Ja dziewczyny przypielam dopiero jak było pokazywane to wszystko, a jak sygnał pasów juz wyłączyli to dziewczyny odpielysmy i ja mała trzymałam na rękach jak do karmienia a Werka spała na fotelu aż trzrbabbylo znowu zapinać pasy to wtedy poszła na kolana.

Kropka jak masz dziecko to limit pylon cie nie obowiązuję.naj miałam 2 butelki z herbatkami, butle z woda zeby mleko zrobił i litrową butelkę gotowego mleka.nic nie musiałam próbować tylko oni na lotnisku maja taki sprzęt ze tylko wkładali tam butelki i testowali czy nic szkodliwego i oddali spowrotem, te duzej butli mleka to nawet nie musieli otwierać zeby sprawdzić wiec spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 14:24

Kropka lubi tę wiadomość

201311191581.png

• energytrip Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala wrote:
    mała trzymałam na rękach jak do karmienia a Werka spała na fotelu aż trzrbabbylo znowu zapinać pasy to wtedy poszła na kolana.

to jeszcze jedno pytanie zadam: to dziewczyny mialay swoje foteliki jak do samochodu?

srry, ze tak sie dopytuje, ale po prostu nie moge sie ogarnac jak ja mam z Olafem sie zabrac. JAk mam jego zabrac, jego sprzet, wozek.... kurcze w glowie mi sie nie miescie i az mi odchodzi ochota wyprawy gdziekolwiek. Przez te wszystkie restrykcje lotniskowe. Samochodem jednak, nie pojedziemy, troche za daleko.... ahh

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słońce spoko pytaj- bo kto pyta nie błądzi :)
    Dasz rade- ja dałam z dwójka to tu tez dasz. Na bilet dla dziecka możesz wziąć albo wózek albo nosidełko. Możesz to oddać od razu do luku jak oddajesz bagaż, albo wziąć ze soba k oddać dopiero przy wejściu do samolotu. Jak bym musiała wybierać to bralabym wózek bo nosidełko zawsze idzie załatwić w Polsce. A wózkiem to małego na lotnisku nie musisz nosić, a i barażu podrecznego tez nie nosisz. Zaraz jak wysiadziezz z samolotu to wózek ci dadzą wiec od razu malegommozesz włożyć.

tyger, Kropka, energytrip lubią tę wiadomość

201311191581.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    |Hej dziewczyny!!mam do was kilka pytań, miło jak mi coś doradzicie. Jestem w 13 tc , moj mąz pracuje w UK i bardzo chce abym tam rodziła, bywam często w UK, ale nie pracowałam nigdy, zarejestrowałam sie jedynie w styczniu w agencji ale i tak pracy nie było:( ja mam tu prace, w zasadzie nic szczegolnego ale cały etat i teraz ja jestem na l4 mam gwarantowane pieniazki. Kurcze tak mi ciezko sei zdecydować, wszytko zalezy tez od tego jak ciaza bedzie sie rozwijac, jesli dobrze to może sie odważe. I tak mam zamiar sei tam przenieść, tylko mąz mowi że lepiej jakby dziecko tam sie urodziło niz potem z nim przyjechać.ZA 3 tyg lecę zeby ten numer ubezpieczenia zalatwic, i pewnie pokazac sie w jakiejś przychodni. Powiedzcie mi, czy jak przyjade w ciązy do UK, zaznaczam ze nigdy tam nie pracowałam, mąż pracuje na kontakt, to czy jest jakas szansa na jakąs pomoc, zasiłek itp??Tu mam płatne l4 i nie wiem czy to mi sie bedzie opłacać. Dziewczyny opiszcie mi jak to tam jest bo jestem zielona w tym temacie:) z góry dziekuje

• energytrip Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dziekuje,

Dzisisaj bylam na poczcie, wzielam formularz na paszport, zaraz zabiore sie do wypelniania.

Karolcia, przede wszystkim gratulacje wielkie.

Trudno mi porownywac Polski i UK system bo mieszkam tu juz 15 lat i troche czuje sie odcieta on naszego Polskiego systemu. Ale z tego co uslysze czasem to tu to tam od jakiejsc kolezanki, ja bym w Polsce nie chciala rodzic dzieci. To musi byc jednak twoj wybor i dobrze, ze pytasz nalezy dobrze sie zaznajomic z tematem, zeby podjac wlasciwa decyzje. Dobrze, ze przyjezdzasz tu na zwiady niedlugo. Jak przyjedziesz to na miejscu na pewno duzo rzeczy sie wyjasni.
    Napisze, jak znajde jakies bardziej konkretne info. A tymczasem ciesz sie ciaza.

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energytrip dzięki wielkie za odpowiedz, będę ci wdzięczna za jakieś info dodatkowe:)) Pozdrawiam cie serdecznie:)

energytrip lubi tę wiadomość

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    energytrip tu cie popieram ja mam porównanie 1 dziecko rodziłam w Polsce 2 w uk i 3 tez będę tu rodzila i nie chciałabym w Polsce rodzic więcej ten 1 mi wystarczy, karolcia:)))) no ja ci nie pomoge , ale ja tez nie pracuje a mieszkam tu 7 lat pracuje mój maz i dostajemy dodatki na dzieci ale żeby je dostać to dziecko musi być w uk . A dziewczyny dostałam te talony na darmowe owoce i warzywa dla kobiet w ciąży co miesiąc będą mi przysylac po 4 talony każdy na 3f

tyger, Kropka, energytrip lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ