X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało mi między 49 a 56 dni do końca :) Ach jak ja bym chciała żeby było już po bo ledwie chodzę. Codziennie rano muszę wstać o 7:20 żeby dać szczeniakom jeść, wypuścić do ogrodu żeby załatwiły potrzeby po jedzonku i już tak się rozbudzam że nie kładę się bo to nie ma sensu. A jeszcze te skurcze które dopadają mnie kilka razy w ciągu dnia :( Poprzednie 4 ciąże brzuch miałam rozlany na boki więc jakoś ten ciężar się rozkładał, a tym razem wszystko poszło do przodu i jest ciężko :( Dzisiaj w końcu zamówiłam wózek i max 4 kwietnia powinien do mnie przyjść, pościeli 2 komplety już uszyte, wyprane i wyprasowane. Zostało tylko zamówić drewniane łóżeczko ale z tym mi tak nie śpieszno bo w razie czego mam gotowe turystyczne :)

energytrip, tyger lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja ci słońce nie pomogę bo jestem tu 8 lat i po prostu nie orientuje sie jak tl jest z nowo przybyłymi, duzo sie pozmieniało ostatnio

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 wiem co czujesz mi tez się ciężko chodzi a zostało mi 2 miesiące.
    Wlasnie Cameron ostatnio dużo pozmienial dla nowo przybyłych .

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, niestety ja też tu juz prawie 10 lat, więc nie pomogę. Na benefity bym za bardzo tutaj jednak nie liczyła, bo coraz ciężej jest je dostać.
    Gratuluję ciąży :)

A tym z brzuszkami, będzie jeszcze ciężej :D ale same to wiecie ;)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia,je tez tutaj jestem już 6 lat, więc najświeższych informacji udzielić nie mogę,bo wówczas wszystko tez inaczej się odbywało. Najlepiej jakby mąż zapytał się w Revenue, jak się to wszystko ma do Waszej sytuacji. Jeśli wyrobisz sobie tutaj IN oraz zarejestrujesz się w GP, to na pewno masz prawo do darmowej opieki i tym samym lepszych warunków niż w Polsce.
    Jeśli mąż pracuje i spełnia wymogi, to na pewno otrzymacie po urodzeniu dziecka benefity, tzn.Child Benefit i Child Tax Credit.
    Jeśli planujesz tutaj i tak przyjechać i zostać z mężem, to moim zdanie lepiej jest zrobić to teraz, urodzić w UK, zarejestrować dziecka narodziny tutaj i wtedy chyba sprawniej i szybciej pójdzie Wam załatwianie wszystkich formalności. Ale to musi być Wasza decyzja, popytajcie się i podejmijcie decyzję. No i gratuluję ciąży :)

Dziewczyny, ja od kilku nocy budzę już się przez brzuszek, drętwieje i boli okolica pod lewym żebrem oraz prawa strona przy pośladku. Zaczyna się :P

Teraz 1 kwietnia idę do położnej, to już będzie 26 tydz, ale ten czas mi leci w tej ciąży !!! Pozdrawiam Kochane :D

karolcia:)))), Kropka, energytrip lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wszelkie informację:) za 3 tyg lecę to wybadam sprawę na miejscu:))) dzieki raz jeszcze:) pozdrawiam

Kropka, energytrip, Plumb80 lubią tę wiadomość

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia sama sprawdź czy cos dostaniesz tu masz kalkulator.
    energytrip możesz podac kochana jakie dokumenty sa potrzebne do paszportu bo ja tez będę skladac i już papiery zbieram

Plumb80 ja ci mogę polecić podusze maternity mi pomaga i spi mi się super czego niestety nie zaznałam w 2 ciąży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 14:59

karolcia:)))), Plumb80 lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.healthystart.nhs.uk/

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    pamiętacie jak kiedyś Wam pisałam o małych brzuchach i dodatkowym scanie ? otóż dziś miałam wizytę i moj brzusio urósł tylko 2 cm od poprzedniej wizyty i jest pod samą linią wzrostu , więc tak jak przypuszczała kiedyś moja siostra mam dodatkowy scan właśnie z tego względu . i dodatkowo sprawdzą mi glukozę . dobrze że wszystko na raz bo niestety kawałek mam do szpitala .
    ach mam nadzieję że z tą moją kluseczką jest wszystko dobrze1

relgio4pk3pt9z4w.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    energytrip możesz podac kochana jakie dokumenty sa potrzebne do paszportu bo ja tez będę skladac i już papiery zbieram

zancia, ja wlasnie odebralam formularz na paszport na poczcie, tez wlasnie zaczynam kompletowac dokumenty.

1.wypelniony formularz
    2 P60 z ostatnich 5 lat (payslipy tez zdaje sie akceptuja)
    3 2 zdjecia (jak dobrze przeczytalam)
    4 birth certificate
    5 ID rodzica ktory sklada aplikacje

i to chyba wszystko

Na poczcie powinni miec checking service. Jak wypelnisz formularz i zbierzesz wszystkie dokumenty, to warto z tego skorzystac , w mojej lokalnej poczcie te service kosztuje 8,50. Sprawdza czy wszystko dobrze wypelnilas i czy wszystkie potrzebne dokumenty masz.

To chyba by bylo na tyle.

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja chciałam składać o angielski paszport to jeszcze kazali dac paszporty rodziców gdy rodzic nie jest Brytyjczykiem. Nigdzie tego nie pisało jak czytałam, ale na samym koncu tej książeczki informacyjnej podane jest,ze paszporty rodziców tez trzeba wysłać, ja wtedy paszport zgubiłam wiec musiała wyrobić tymczasowy polski paszport. No a paszport min sie odnalazł i sie zastanawiam czy tez składać o uk.

Ponieważ jestem w uk dłużej niz 5 lat dziecko moze dostać uk paszport bo nabywa obywatelstwo przez zasiedzenie rodziców. Jeżeli jestes mniej niz 5 lat to moga odmówić.

tyger lubi tę wiadomość

201311191581.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku. Trzymam kciuki <3

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    energytrip dzięki a nie trzeba na wznisku potwierdzenia jakiejś osoby która cie zna i podaje tez swój paszport i musi to być anglik.
    JA jestem tu już 7 lat wiec powinnam dostac

1usa3e5e42kseo71.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak- musza, mi podpisywała sąsiadka która zna nas juz 8 kat. Ona potwierdza ze na zdjęciach sa dzieci i ze was zna.podpisuje swoje dane, nr paszportu gdzie pracuje itp

201311191581.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - z tego co ostatnio po internecie krąży to jeśli przed ciąża nie pracowałaś w UK i gdybys zdecydowała sie rodzic w UK to obciąża Cie kosztami za wizyty z polozna, każde usg + za poród, cofnij sie kilkanaście stron, pisaliśmy o tym, jedna z dziewczyn przyjechała tu na samym początku ciazy, moze zapytaj jej, pewnie bedzie cos wiedzieć więcej, poszukaj tez informacji na stronie HM Revenue lub do nich zadzwon

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki wielkie:) zaraz bede szukać po starych postach:)

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wszystko zależy od tego ile tutaj pracuje twój partner jeżeli pracuje powyżej roku to będziesz miała darmowe NHS

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, decydowałyście się na szczepionkę przeciwko krztuścowi? Zazwyczaj po 29 tygodniu ja proponują..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo mychowe,

Ja odmowilam tego szczepienia w ciazy! Balas sie szczepic bedac jeszcze w ciazy. Zreszta teraz tez Olafa jeszcze na nic nie szczepilam i tak juz chyba pozostanie. Nie dawalismy mu tez witaminy K po porodzie , ja tez nie bralam zadnych srodkow przeciw bolowych ani zadnych przyspieszaczy na lozysko. Generalnie jak do tej pory od poczatku jestesmy drug free.

Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    karolcia:)))) wszystko zależy od tego ile tutaj pracuje twój partner jeżeli pracuje powyżej roku to będziesz miała darmowe NHS

Zancia, powiedz mi kochana co to jest NHS? świeżak jestem i nie wiem co to znaczy:) dzięki weilkie

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ