X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama uzywala tego fioletu. tak samo radzila moim siostrom. Ja sie wylamalam bo mi polozna mowila zeby to zostawic i nie ruszac. Odpadl szybciutko bez zadnych problemow.

mychowe, xcarolinex, Kropka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czasy się zmieniają a i tu podejście jest inne :) dobrze wiedzieć :) dziękuję bardzo

Kropka lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Dziewczyny mam pytanko do Was :) otóż dziś miałam debatę z moim M na temat przemywania pępuszka po pordzie . U mnie w domu jak sięgam pamięcią używalo się spirytusu , a mój M upiera się przy jakimś fiolecie (pierwsze słyszę) . a jak to jest tutaj ?
    A ja smarowalam i odpadł w 4 dobie Hani pępek. Wszytko kwestia indywidualna.

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Alisss Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Dziewczyny mam pytanko do Was :) otóż dziś miałam debatę z moim M na temat przemywania pępuszka po pordzie . U mnie w domu jak sięgam pamięcią używalo się spirytusu , a mój M upiera się przy jakimś fiolecie (pierwsze słyszę) . a jak to jest tutaj ?

Ja nic z nim nie robilam i nie bylo problemu, tylko ja lezalam tydzien w szpitalu i jeszcze tam ten pepuszek odpadl, wiec do domku wrocilismy juz bez. Przez caly ten czas nawet mi dziecka nie kapali, dopiero przed samym wyjsciem ze szpitala, zeby mi pokazac jak to sie robi:)

599c7ad6b8396062e00cd33ba75a0b2c.png

Mama Natanka (20.07.09) mojego sloneczka oraz aniolka (22.03.14) 6tc
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu mowia,zeby nie smarowac, zeby nie używać żadnych żeli do mycia w plogu,usg sa tylko 2 w ciazy itp...co kraj to obyczaj :)

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    593140d655128ce0m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 20:23

mychowe, kambel, energytrip, xcarolinex, tyger, Plumb80, Kropka, Ulala lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey,

ja tez nic nie robilam z pepuszkiem. Odpadl w 5 dzien i bardzo ladnie sie zagoil.

pierwszy raz wykapalismy Olafa w 4 dzien, w samej wodzie, nie uzywalismy zadnych mydel, szamponow...

Kropka lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Może coś w tym jednak jest, że nie smarując niczym pępek, odpada szybciej bo szybciej się wysusza.
    Ja chyba będę kąpać dzidzie na początku w samej wodzie z odrobiną oliwki, żeby skóra była gładziutka.

Zancia śliczny brzuszek :)
    A to moja kuleczka:

2ewjmep.jpg

Od kilku dni czuję już skurcze Braxtona-Hicksa. Kolejny etap zaliczony ;) Jeszcze 3 miesiące i Victor będzie z nami :)
    Brzuch mi pięknie wystrzelił przez ostatnie 2 tygodnie, teraz już wyraźnie widać,że jestem w ciąży :)
    Teraz 1 kwietnia idę do mojej położnej, potem 22 kwietnia zastrzyk na Rh(-), a 24 kwietnia glukoza.

Pozdrawiam :D

energytrip, Zancia28, alkak12, leniuta29, mychowe, kambel, Kropka, Ulala lubią tę wiadomość

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki potrzebuje rady ;-) muszę kupić materac dla Dzidzi do łóżeczka i ... głowa mnie już rozbolała od szukania i czytania opinii na różnych forach!!! Proszę doradźcie jaki będzie najlepszy??? No i gdzie go szukać?

relgh371fxfsmrgb.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka- my jeszcze materaca nie mamy ,ale znajoma ostatnio mi poleciała materac z amazona Taki z tańszych Ale podobno jest dobry

relgio4pk3pt9z4w.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel a masz jakiś link może???

relgh371fxfsmrgb.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie. Wiem że zamawiala na amazon.co.uk koszt w okolicach 20 f. Oczywiście nowy więc chyba najtaniejw porównaniu z argosem i mothercare itp

relgio4pk3pt9z4w.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, jak ja kupowalam lozeczko dla mojego smyka to pan w sklepie poradzil tak.

Pokazal chyba 5 czy 6 roznych rodzaji materacy od gabki,, grubszej gabki, po sprezyny itp. generalnie idea jest tak, jak lozeczko (kolyska jest male to moze byc materac gabczasty) a jak kupujesz juz do lozeczka, no powiedzmy dla 2-3 latka to lepiej zainwestowac w cos mocnejszego, moze nawet na sprezynach,

Maly noworodek bedzie happy na gabce, ale juz taki wiekszy smyk, bedzie trzymal sie szczebelkow i skakal po materacu.

My kupilismy cot bed (do 5 lat) i Olaf spi w nim od 3 tygodnia. Na razie ma gabke (materac byl z lozeczkiem), ale jak troche podrosnie i obnizymu mu materac, a pozniej nawet szczebelki sciagniemy to trzeba bedzie zainwestowac w 'mocniejszy' materac.

Nie wiem, czy cos ci pomoglam, ale mysle, ze latwiej bedzie co sznalezc kierujac sie ta prosta zasada.

Bylam dzisiaj z Olafem na usg bioderek - wszystko ok. Pani dr. wyslala nas profilaktycznie, bo podobno mial niesymetryczne faldki na udach. Ja tam nic niesymetrycznego nie widzialam, ale dobrze, ze wyslala na scan.

mychowe, Kropka lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam lozeczko z materacem w mathercare

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia, Plumb jakie śliczne brzuszki :) :) :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss kochana tak mi przykro:( dzięki Kropka

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss, tak mi przykro, że się nie udało.. Nie poddawaj się.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss przykro mi że się nie udało ale głowa do góry. Trzymam kciuki za szczęśliwy koniec następnego cyklu.

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisss,przykro mi,ale mam nadzieję że będziecie walczyć dalej i następnym razem będzie dobrze.Trzymaj się <3

• Kropka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis przykro mi :( Jednak życzę szybkiego powrotu do nas.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ