X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeść hehe :)
    się słodko zrobiło.
    Plumb nie poznałam, bo się do avatara przyzwyczaiłam:)
    ależ ma czuprynę facet :D

Plumb80 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy ;)
    Ale Victor ma czuprynke aż zazdroszczę nasza kaja to prawie lysolek ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb gratulacje!!!!! Brawo za walkę o cc :) A Victor jest prześliczny :) Jak się czujesz? Jak rana po cc?

Kambel przepiękna jest Kaja :) Prześliczny uśmiech i och te wielkie piękne oczka :)

Śliczne te Wasze dzieciaczki :)

A my na wakacjach w Polsce :) Byliśmy w Krakowie, Zakopanym a teraz siedzimy u mojej Mamy na Podlasiu. Jak cudownie jest jak ktoś pomaga przy dziecku :) Babcia gotuje, bawi wnuka a ja w sumie nic nie robię ;) Cudowne mam wakacje :D

Plumb80, Driada0102, kambel, tyger, Zancia28 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Ja od dzisiaj czuję się już dużo lepiej,brzuch i rana o wiele mniej ciągną. Nawet zaliczyliśmy pierwszy 20 min spacerek :)
    Kambel,córeczka śliczna i jaki śmieszek :)

ap1526, kambel, Kropka, tyger lubią tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Plumb niesamowite ze juz spacerujesz.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my juz w Bydgoszczy mały przestał cały lot :-)

Plumb80, Paula55, Sproquette, Kropka lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Wow Plumb niesamowite ze juz spacerujesz.
    Ja też jestem w szoku. Determinacja wygrała ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia super!!! Udanego urlopu :)

Plumb jestes gigant!!! :) twardzielka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Sproquette Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb, ślicznego masz chłopca! Jakie ma pucki! Haha! Piękny jest :) Gratuluję jeszcze raz! :* <3 I przybijam piątkę za determinację, brawo :)

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie do tych, które już rodziły ;)
    Jakie miałyście uczucie w szyjce przed porodem?
    Już parę razy miałam uczucie jakby mi się szyjka otwierała i zamykała i jakby mały mi tam nogę wkładał ;/
    Nie wiem czy mam się wybierać do szpitala.
    Do tego mam skurcze chwilowe, brzuch mi robi się bardzo twardy i nie mogę się ruszyć przy tym, trwa to chwilę i puszcza.
    Mam też bóle z tyłu krzyżowe i po lewej stronie jakby jajnik bolał.
    Nie wiem co o tym myśleć czy to normalne?

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym radziła telefon do położnej, w tym tyg. ciąży tyle skurczów i bóli to chyba nie za dobrze, nie?

dziewczyny naszło mnie na murzynka, ale nie mam kakao zwykłego tylko takie do picia rozpuszczalne, poza tym mam zamiast proszku do pieczenia jakieś coś easy bake yeast firmy allinson i właściwie to nie wiem czy się zabierać, czy mi to wyjdzie:) macie jakieś przepisy na tanie proste ciasto? albo doświadczenie z zastępczymi składnikami :)?
    na cynamonkę nie mam sody znowuż

mam masło, mąkę, galaretkę, mleko, cynamon, dżem hehe i mi się chce, tak bez wychodzenia z domu :D

o o i budyń mam czekoladowy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 18:29

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobnież to drożdże więc szukam przepisu na bułeczki drożdżowe z dżemem i budyniem. Boję się drożdżowego, chyba trudne, nieczęsto robiłam. Pieczecie coś same?

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyjdzie z rozpuszczalnego kakaa, w dodatku fajnie smakuje, mniej gorzko :) polecam :D

ap1526 lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada ja bym dzwonila od razu albo jechala jesli nie masz daleko. To troche dziwne objawy. Oby wszystko bylo dobrze.

Ap ja kiedys mialam te drozdze w proszku I zupelnie nie moglam sobie z nimi poradzic. To slodkie kakao to nie to samo. Niestety ja potrafie tylko kilka rzecz piec I pieke je na zmia e bo nic innego mi nie wychodzi wiec nie pomoge.

ap1526 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie piekłam jeszcze odkąd tu jestem, bo nie kupowałam jeszcze żadnych mąk ani takich rzeczy ;) nie mam w ogóle robota, miksera ani nic. jedyne ciasto za które mogłabym się tutaj zabrać (z tych które znam) to bananowiec, bo on nie wymaga żadnej elektroniki tego typu. :D

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jutro pojade do szpitala.
    Bylam wczoraj, ale nic mi nie bylo, polozna mnie odeslala kontrolnie.
    No i przebadaly mnie chyba midwife bylo wszystko ok z dzidzi i cisnienie, a lekarz przyszedl po 2h na 3 min nie konczac nawet wywiadu, wyszedl na kolejny porod i przez kolejna godz nikt nic slowem sie nie odezwal nasza sale z daleka omijali, wkur... sie i wypisalam do domu bo bylam prosto po pracy, zmeczona, glodna i dzis jak na zlosc wszystkie objawy wrocily, brzuch zmienil ksztalt i boje sie że mnie nie przyjma ;/

f2wli09kvv5ashuy.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszą, jak widać trzeba sobie jak wszędzie wypłakać i wykrzyczeć ewentualnie położyć się na podłodze i się nie ruszać, :)
    a tak serio w PL przy takich objawach już by Cię hospitalizowali i dawali nospę, ja kiedyś ginekologowi powiedziałam, że czuję lekkie skurcze i tak właśnie zrobili, trzymam kciuki, nie sądzę aby się uprzedzili przez Twój wypis wręcz przeciwnie, widzą, że Ci nie przeszło, podobno wystarczy mieć złe przeczucia aby była podstawa do badań, bo mamuśka wie najlepiej,

a bułeczki drożdżowe zrobiłam i wyszły cudowne :D szok,
    mój debiut z bułeczkami,
    a w ciąży podobno nic nie wychodzi :)
    miksery i inne nie były potrzebne, synuś ciasto ugniatał :)

Penelope, Sproquette lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się.brzuch tak.stawiał ale w ok 32 tyg dostałam paracetamol od położnej i umowili mi wizytę.w szpitalu. Tam.spr szyjkę i ktg i juz miałam.iść do domu po czym.inny lekarz.stwierdził ze twardnienie może być ale nie można ich.tak czuć( aż nie mogłam.chodzić bo brzuch taki sztywny) i w nocy przyszedł lekarz polak o powiedział.ze mam dużo odpoczywać w razie gdyby się powtórzyło Zrezygnować z pracy i tak.tez zrobiłam później juz się.nie powtórzyło. A zbadać cie muszą.
    Ja juz się przyzwyczaiłam do czekania. W szpitalu mieli przyjść rano byli o 12... Wiec trzeba uzbroić się.w.cierpliwość.

Ja tez Lubie czasami.coś.upiec ale później nie ma komu.jeść. A mój m najbardziej lubi kremowki i sernik. Wiec kremowki kupuje ( bo w pl sklepie 2 duże za 2 f) a sernik to na zimno z.paczki :)

Penelope, ap1526 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Widzę że smaki Wam się włączyły :)
    Przedwczoraj odpadł nam pępuszek, w 7 dobie :)
    Pozdrawiam.

Penelope, tyger, ap1526, Driada0102, energytrip lubią tę wiadomość

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ