Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Plumb gratulacje!!!!! Brawo za walkę o cc
A Victor jest prześliczny
Jak się czujesz? Jak rana po cc?
Kambel przepiękna jest KajaPrześliczny uśmiech i och te wielkie piękne oczka
Śliczne te Wasze dzieciaczki
A my na wakacjach w PolsceByliśmy w Krakowie, Zakopanym a teraz siedzimy u mojej Mamy na Podlasiu. Jak cudownie jest jak ktoś pomaga przy dziecku
Babcia gotuje, bawi wnuka a ja w sumie nic nie robię
Cudowne mam wakacje
Plumb80, Driada0102, kambel, tyger, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Mam pytanie do tych, które już rodziły
Jakie miałyście uczucie w szyjce przed porodem?
Już parę razy miałam uczucie jakby mi się szyjka otwierała i zamykała i jakby mały mi tam nogę wkładał ;/
Nie wiem czy mam się wybierać do szpitala.
Do tego mam skurcze chwilowe, brzuch mi robi się bardzo twardy i nie mogę się ruszyć przy tym, trwa to chwilę i puszcza.
Mam też bóle z tyłu krzyżowe i po lewej stronie jakby jajnik bolał.
Nie wiem co o tym myśleć czy to normalne? -
ja bym radziła telefon do położnej, w tym tyg. ciąży tyle skurczów i bóli to chyba nie za dobrze, nie?
dziewczyny naszło mnie na murzynka, ale nie mam kakao zwykłego tylko takie do picia rozpuszczalne, poza tym mam zamiast proszku do pieczenia jakieś coś easy bake yeast firmy allinson i właściwie to nie wiem czy się zabierać, czy mi to wyjdzie:) macie jakieś przepisy na tanie proste ciasto? albo doświadczenie z zastępczymi składnikami?
na cynamonkę nie mam sody znowuż
mam masło, mąkę, galaretkę, mleko, cynamon, dżem hehe i mi się chce, tak bez wychodzenia z domu
o o i budyń mam czekoladowy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 18:29
-
Driada ja bym dzwonila od razu albo jechala jesli nie masz daleko. To troche dziwne objawy. Oby wszystko bylo dobrze.
Ap ja kiedys mialam te drozdze w proszku I zupelnie nie moglam sobie z nimi poradzic. To slodkie kakao to nie to samo. Niestety ja potrafie tylko kilka rzecz piec I pieke je na zmia e bo nic innego mi nie wychodzi wiec nie pomoge.ap1526 lubi tę wiadomość
-
nie piekłam jeszcze odkąd tu jestem, bo nie kupowałam jeszcze żadnych mąk ani takich rzeczy
nie mam w ogóle robota, miksera ani nic. jedyne ciasto za które mogłabym się tutaj zabrać (z tych które znam) to bananowiec, bo on nie wymaga żadnej elektroniki tego typu.
-
chyba jutro pojade do szpitala.
Bylam wczoraj, ale nic mi nie bylo, polozna mnie odeslala kontrolnie.
No i przebadaly mnie chyba midwife bylo wszystko ok z dzidzi i cisnienie, a lekarz przyszedl po 2h na 3 min nie konczac nawet wywiadu, wyszedl na kolejny porod i przez kolejna godz nikt nic slowem sie nie odezwal nasza sale z daleka omijali, wkur... sie i wypisalam do domu bo bylam prosto po pracy, zmeczona, glodna i dzis jak na zlosc wszystkie objawy wrocily, brzuch zmienil ksztalt i boje sie że mnie nie przyjma ;/ -
muszą, jak widać trzeba sobie jak wszędzie wypłakać i wykrzyczeć ewentualnie położyć się na podłodze i się nie ruszać,
a tak serio w PL przy takich objawach już by Cię hospitalizowali i dawali nospę, ja kiedyś ginekologowi powiedziałam, że czuję lekkie skurcze i tak właśnie zrobili, trzymam kciuki, nie sądzę aby się uprzedzili przez Twój wypis wręcz przeciwnie, widzą, że Ci nie przeszło, podobno wystarczy mieć złe przeczucia aby była podstawa do badań, bo mamuśka wie najlepiej,
a bułeczki drożdżowe zrobiłam i wyszły cudowneszok,
mój debiut z bułeczkami,
a w ciąży podobno nic nie wychodzi
miksery i inne nie były potrzebne, synuś ciasto ugniatałPenelope, Sproquette lubią tę wiadomość
-
Mi się.brzuch tak.stawiał ale w ok 32 tyg dostałam paracetamol od położnej i umowili mi wizytę.w szpitalu. Tam.spr szyjkę i ktg i juz miałam.iść do domu po czym.inny lekarz.stwierdził ze twardnienie może być ale nie można ich.tak czuć( aż nie mogłam.chodzić bo brzuch taki sztywny) i w nocy przyszedł lekarz polak o powiedział.ze mam dużo odpoczywać w razie gdyby się powtórzyło Zrezygnować z pracy i tak.tez zrobiłam później juz się.nie powtórzyło. A zbadać cie muszą.
Ja juz się przyzwyczaiłam do czekania. W szpitalu mieli przyjść rano byli o 12... Wiec trzeba uzbroić się.w.cierpliwość.
Ja tez Lubie czasami.coś.upiec ale później nie ma komu.jeść. A mój m najbardziej lubi kremowki i sernik. Wiec kremowki kupuje ( bo w pl sklepie 2 duże za 2 f) a sernik to na zimno z.paczkiPenelope, ap1526 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny