Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, ja mam dziś USG z badaniem przyzierności karkowej. Od wczoraj już nie mogę myśleć o niczym innym. Nie widziałam Grocha 5 tygodni, cieszę i się bardzo boję. Wczoraj po trzech dniach braku objawów cały dzień źle się czułam, miałam okropne nudności i lekki ból w jajnikach rodzaju jak kiedyś menstruacyjnego, miesiąc temu miałam to samo. Badanie mam o 15:15, mam nadzieję że dziecko żyje i ma się dobrze. Trzymajcie kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:25
ap1526, Plumb80, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
Ale skrobiecie dziewczyny
Co do gotowania,,, ja tam wszystkiego sie lapiejak czegos nie wiem to necik albo tel do mamy i jazda
Wczoraj nagotowalam fasolki po bretonsku i zamrozilam, dzis gar lecza
Pierogi tez ostatnio lepilam ruskiegolabki... Zaden problem
Ja poprostu lubie probowac i eksperymentowac. Jak cos sie ńie uda (kiedys szarlotka mi sie nie upiekla) to do kosza... Trudno, czlowiek sie na beldach uczy
Penelope bedzie oktrzeba byc optymista
oczywiscie czekamy na info
Kambel zdroweczka bo ńie ma nic gorszego niz choroba w taki upal.
Swoja droga.... Mam wrazenie ze pogoda zabladzila trafiajac do Szkocji haha.takich cudow jak ponad 30 stopni to jeszcze tu nie widzialam
aaaa kocham lato nawet z tym wielkim brzuchem
-
Powiem wam dziewczyny ze maść majerankowa zdzialala cuda! Pierwszy raz nie mam obtartego nocha i katar prawie znikł. pierwszy raz ja stosowalam i żadne tabl czy krople nigdy mi tak nie pomogły
Ja mam nadzieje ze ta pogoda jeszcze trochę u nas zostaniebo ja jestem blada jak córka mlynarza
a przydałby się nabrać chodź trochę koloru
-
a wydawało się ze ta maść to takie placebo
u mnie też upały i to od paru dobrych dni, lepię się okropnie
ja dziś powera złapałam, wysprzątałam, zakupy zrobiłam
oraaaaz
GOŁĄBKI
kupiłam co trza i zrobiłam, mąż jak dzwonił to mu powiedziałam i się doczekać nie może;)
pierwsza partia pychotka, heh wcale nie takie trudne
a mięso przez ryż się ładnie do siebie lepiło i dylemat z jajem mi odpadł
zrobiłam też galaretkę poziomkową z truskawkami
i kupiłam dziś w lidlu dzbanek z wkładem który się mrozi w zamrażalniku później wczepia i chłodzi napój
tak kombinuję na te upały już
ale jestem zadowolona hehemoje gołąbeczki
dziękuję dziewczyny za rady
a ja tyle spaceruje ze spalona słoncem jestem i sie modle zeby mi sie tylko zedne plamy nie porobiły przez ciążę, ale fajowo jak z ciepłych krajów, podkład poszedł w odstawkęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 20:09
-
Ja po USG, Pani doktor powiedziała że życzyłaby sobie i mamom tylko takie ładne dzieci oglądać
Według USG (moje pierwsze oficjalne do karty ciąży), jestem w 13 tygodniu 3 dniu i termin porodu na 27 stycznia. Więc jestem już w drugim trymestrze
Kolejne USG 9 września - połówkowe. Kamień z serca, nie mogłam się napatrzeć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 21:36
Sproquette, Paula55, energytrip, ap1526, kambel, Plumb80, Driada0102, Zancia28, tyger lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Kochana!!!! Piekne zdjecia
Kolejne usg bedziesz miala w przeddzien terminu mojego porodu
Ehh jak patrze na te fotki to az sie wzruszam bo dopiero co ja mialam pierwsze usg a tu zaraz koniec
Teraz mozesz sie rozkoszowac tym wspanialym stanemPenelope lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:Ja nie mam żadnych benefitów i żadne nam nie przysługują. Jak już się dowiaduję to ani becikowego tzw ani child benefit nie będzie nam przysługiwał, zmieniono jakiś czas temu przepisy od których uzależniają wypłatę child benefit. Już nie jest dla wszystkich dzieci. Karta na rok leczenia dentystycznego jest niezależna od benefitów. Moja położna na pierwszym spotkaniu powiedział o tej karcie, ważnej na rok darmowej opieki dentystycznej. Na następnej wizycie w 15 tygodniu mam zanieść taki formularz który mi dała do wypełnienia, potem dostanę tą kartę. Powiedziała że skoro mam teraz z zębami ok bo niedawno robiłam, to lepiej wydać ją trochę później żeby po ciąży dłużej mieć gdy ciąża wpłynie na stan zębów. Więc, pytaj położnej na kolejnej wizycie. To ona aplikuje o kartę.
z tak karta to jest tak, ze jest wazna na cala ciaze do pierwszych urodzin dziecka (wedlug due date). Wiec, i m szybciej sie odesle, ten formularz tym szybciej przyjdzie i dluzej bedzie 'wazna'
Ja swoja sama wyslalam poczta jak tylko dostalam formularz od poloznej i za pare dni mialam karte.
Upewniejscie sie u swoich poloznych w razie jakbym gadala bzdury. Pozdrawiam, wszystkie mamyPenelope lubi tę wiadomość
-
ładnie, było bum, a teraz dopiero wrzesień?
my może jednego dnia urodzimy, ja mam na 3 listopada
wpisałam się na listę obecnych ciężarówek, to już mi tam pokażą która następna
ale czas mi leci bardzo szybko w tej ciąży
Sproquette jest w 36, Anifk zostało 168 (najlepszego z okazji imienin),
Tyger w 33
mniej więcej jakaś taka kolejność chyba
Sproquette
Tyger
Paula 10.09.2014
Driada 02.11.2014
Ap1526 03.11.2014
Aniafk
Penelope 27.01.2015Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 13:38
Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoment Wam zleci dziewczyny i będziecie tulić Wasze szkraby
My po spacerku,mały śpi po mleku. Później jeszcze posiedzimy w ogrodzie. Wiecie, że Victor nie płacze przy kąpieli? Podoba mu się. I od wczoraj zaczyna bawić się dźwiękami, gaworzy zaczepiając nas,a jakie miny przy tym idąap1526, Zancia28, tyger, Driada0102 lubią tę wiadomość