X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Zancia28 Autorytet
    Postów: 431 289

    Wysłany: 23 lipca 2014, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Droga jedz do szpitala. Ap ja polecam kotlet.tv na YouTube ja stosuję jej przepisy a paulina nie raz mi doradzala na Facebooku a proszek do pieczenia to baiking powder dr oetker w każdym markecie jest

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 22:54

    ap1526 lubi tę wiadomość

    1usa3e5e42kseo71.png
  • tyger Autorytet
    Postów: 1025 728

    Wysłany: 23 lipca 2014, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam wychodzi pieczenie w ciazy. w sumie to pieke tylko biszkopty i robie torty bo ciagle ktos ma urodziny. Ostatnio zrobilam mojemu szkotowi na urodznki tort orzechowy. Powiedzial ze w zyciu takiego pyszneho nie jadl :)

    Ap wrzuc ten przepis na babeczki. chetnie wyprobuje.

    ap1526 lubi tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

    3jvzj44jkepasfzk.png
  • ap1526 Autorytet
    Postów: 1127 1184

    Wysłany: 24 lipca 2014, 01:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to ja zjadam właściwie, mąż lubi sernik ale się nigdy nie odważyłam zrobić, robię podróby z serków homo :)

    dałam 3 szkl mąki
    250ml ciepłego mleka
    1 jajko
    2 żółtka
    7g suszonych drożdży
    5 łyzek cukru
    80g rozpuszczonego masła

    makę przesiać, wsypać drożdże, dodać mleko, jajko, żółtka i cukier, wyrobić ew. podsypując mąką. Wgnieść rozpuszczone masło i wyrabiać kilka minut. Ciasto przykryc ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce aby urosło.
    A budyń zwykły wg. przepisu z torebki ALE na 1,5 szkl mleka
    no i lukier sobie zrobić z cukru pudru i soku z cytryny.
    posmarować ciacha białkiem przed włożeniem do pieca
    piec 20min w 160stopniach
    a dzielilam i nadziewałam wg własnego widzi mi się :) takie porobiłam woreczki po prostu i fajnie to wyglądało, bo lekko od góry się otworzyły
    a jak ostygną to je lukrem
    i widzę, że przepis uniwersalny, ciasto fajne, będę modyfikować kształty i nadzienia :D
    sądzę, że te drożdże super, "bezpieczniejsze" i wygodniejsze od świeżych
    pierwszy raz się spotykam
    szukałam takiego przepisu bo nie mam wagi no i te drożdże w proszku, a wszyscy ze świeżych i mi mąkę i cukier w wadze, a ja wiem akurat ile to bedzie?:)

    a mąkę raz tu zakupiłam przypadkiem już z proszkiem do pieczenia, naleśniki robiłam i mi super puchate wyszły :)

    Lubię bardzo kremowe ciacha, bite śmietany, dopiero się za nie wezmę, w PL tak szczerze nie za bardzo mnie było stac na to żeby jakieś kremowki i mascarpone kupować, więc się piekło murzynka, cynamonkę i ptasie mleczko albo kupowało kawałek gotowego

    uwielbiałam piec zawsze, w sklepach widuję wiele cudnych kremów, barwników i ozdóbek i powoli powoli się mam nadzieję rozkręcić :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 01:49

    km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet
    Postów: 1127 1184

    Wysłany: 24 lipca 2014, 01:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a haha jeszcze mi się przypomniało, obstawiałam najpierw, że udało mi się kupić proszek do pieczenia, a nie drożdże (w ogóle o tym nie pomyślałam) i już już prawie zaczęłam tego murzynka, ale mowię - nie- szkoda składników i zaczęłam czytać,
    i tak się teraz zastanawiam co to za murzynek by mi wyszedł z drożdżami zamiast proszku do pieczenia :D :D


    bardzo bardzo proszę jeśli któraś umie gołąbki robić, o przepis taki dla debila :) jak krowie na granicy :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 01:53

    tyger lubi tę wiadomość

    km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet
    Postów: 1200 1446

    Wysłany: 24 lipca 2014, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap pociesze nie ty jedna nie potrafisz golabkow :) ja kiedyś 6 h robiłam a i tak były takie sobie :)
    My akurat pracujemy w fabryce ciast i lodów wiec jak mój ma ochotę to cichaczem sobie skubnie zawsze coś dobrego :)
    My też czasami jak coś kupimy to później kupa śmiechu. Raz mowie do mojego m zróbmy na obiad watrobke i poszliśmy do Tesco kupić mój m wybrał a ja w domu patrze i mówię ' coś droga ta watrobka bo aż 4 f " później on usmażyl i mówi jakąś dziwna jest ja jeść nie będę... I dopiero po tym wrzuciłam Na translator to się okazało ze to nerki a nie watrobka hi hi. A się nasmialismy wtedy. Nauczka raz na całe życie :)

    Driada0102 lubi tę wiadomość

    relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet
    Postów: 1127 1184

    Wysłany: 24 lipca 2014, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to dobrze macie :)

    hahaha no można się wkopać, ja nie wiem czy bym nie wymiotowała zamiast się śmiać :D bleh nerki, francuski piesek ze mnie, takich mięs to nie nie :D

    kurcze zjadłabym coś innego i tak wymyślam, ja gołąbków nawet nie próbowałam robić, bo ta kapusta mnie przeraża, nawet nie wiem jak by się zabrać, byłam bardzo rozczarowana swoją rybą po grecku np. a też uwielbiam,
    jakoś mi niektóre potrawy nie chcą wyjść, a inne mimo debiutu super


    gdzie moja babcia? :( :D jak przyjedzie to kupię zamrażalnik i mi nagotuje haha :D pewnie się bardzo ucieszy z takiego urlopiku :D

    a drożdżówki musiałam odchorować, zjadłam ich sporo na ciepło :)

    km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet
    Postów: 1127 1184

    Wysłany: 24 lipca 2014, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie jakieś sprawdzone ulubione dania? podzielicie się co tam gotujecie? :)
    pamiętam, że rozbrykałam się w gotowaniu jak mój synus zaczął jesć zupki, to tak od serduszka mu robiłam z dużą ilością różnych warzyw, kasz i dla nas wymyslałam, bo nie miałam dość :)
    my uwielbiamy placki ziemniaczane z sosikiem mięsno grzybowym,
    sałatkę z pekińskiej, kukurydzy, czerwonej cebuli, ogórka kiszonego, filetu z kurczaka smażonego w gyros oraz sosu czosnkowego domowej roboty, a do tego frytki albo zapiekane ziemniaczki
    oraz filety z kurczaka podsmażane, zalane jogurtem naturalnym, do tego 2 kostki rosołowe i łyżeczka chrzanu, fajny sosik

    km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet
    Postów: 1200 1446

    Wysłany: 24 lipca 2014, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas króluje sos pieczarkowy. Ja tez Lubie kurczaka w curry i zupę pomidorowa ;) a sałatki to gyros i warzywna i owocowe :) ja lubię gotować jednak nigdy nie mam pomysłu a jak mam sprzątać po wszystkim to tez mi się odechciewa :)

    Penelope lubi tę wiadomość

    relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet
    Postów: 1127 1184

    Wysłany: 24 lipca 2014, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pomidorowa często :) się dziecie autentycznie co parę dni pyta o czerwoną zupkę swoją :)
    curry lubię, nie wiem za to jak je wykorzystać
    robię czasem ryż w curry z warzywami i kurczaczka w sezamie do tego
    sałatki uwielbiam ale nie robię jakoś, nie mam pomysłu na fajną ,
    jarzynową oczywiście nie raz robiłam ale znudziła się

    no gotowania i sprzątania znacznie więcej od samego jedzenia :)
    ja już myślę o świętach :)

    Penelope lubi tę wiadomość

    km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet
    Postów: 915 853

    Wysłany: 24 lipca 2014, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczny na odp ;*
    Czekam teraz na mojego jak wróci z pracy, ja nie poszłam i w sumie dobrze bo miałam skurcze na samym dole brzucha.
    Brzuch mi się na bank obniżył bo nawet moja wspólokatorka to zauważyła i oczywiście mały zawsze mnie kopał na wysokości pępka a wczoraj już czułam jak po biodrach kopie i tak jakby przy wzgórku, cięzko to opisać. My jesteśmy wcześniakami ogólnie, mój partner urodził się w 7 mies, a ja w 8, podobno jego tata też był wcześniakiem.

    ja mam fajny przepis na murzynka jak ktoś chce to podam ;)

    f2wli09kvv5ashuy.png
  • Penelope Autorytet
    Postów: 1841 2449

    Wysłany: 24 lipca 2014, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja trzecia która gołąbków nie umie :)
    U mnie siostra wizytuje teraz to mi dogadza, remont jednej sypialni zrobiła, w tym momencie leżę a ona sprząta po remoncie i właśnie gotuje mi rosół bo mi się zachciało a jutro pierogi ruskie na obiad i do do zamrażalnika będzie kleić :)
    QUOTE=ap1526]a haha jeszcze mi się przypomniało, obstawiałam najpierw, że udało mi się kupić proszek do pieczenia, a nie drożdże (w ogóle o tym nie pomyślałam) i już już prawie zaczęłam tego murzynka, ale mowię - nie- szkoda składników i zaczęłam czytać,
    i tak się teraz zastanawiam co to za murzynek by mi wyszedł z drożdżami zamiast proszku do pieczenia :D :D


    bardzo bardzo proszę jeśli któraś umie gołąbki robić, o przepis taki dla debila :) jak krowie na granicy :D[/QUOTE]

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 23:53

    ap1526 lubi tę wiadomość

    34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ap1526 Autorytet
    Postów: 1127 1184

    Wysłany: 24 lipca 2014, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny Driada, ale to dopiero 6 miesiąc, mam nadzieję, że jeszcze się nie wybiera maluszek

    taka to pożyje :) rosołku dobrego by się zjadło, a pierogi domowej roboty to już w ogóle

    nie pozwólmy aby nam zaniknęła tradycja :) ktoś w tym pokoleniu musi umieć gołąbki :)
    koniecznie muszę się nauczyć :D
    moja babcia ma szansę zabrać do grobu parę naprawdę niezłych przepisów, nie może być

    Penelope lubi tę wiadomość

    km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 lipca 2014, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski,co do gołąbków. Przyprawiamy mięso mielone,możemy dodać ugotowany ryż. Taki farsz wkładamy do liści z kapusty ( te trzeba wcześniej sparzyć we wrzątku,żeby zmiękły,aby lepiej zawijać w nie farsz) ,owijamy szczelnie żeby nie wyleciał. Potem podsmażamy na patelni,żeby się lekko zarumieniły. Następnie wkladamy do garnks,zalewany trochę wodą,tak żeby były zalane do połowy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż zmiękną i wytworzy się baza do sosu. Sos można na koniec zaciągnąć koncentratem pomidorowym,jeśli lubicie. No i tyle ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 22:22

    ap1526 lubi tę wiadomość

  • ap1526 Autorytet
    Postów: 1127 1184

    Wysłany: 24 lipca 2014, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mięso tylko solą i pieprzem? wykładać gar kapustą? a liście tylko polać czy moczyć? :) i czy ryż do gołąbków to normalnie ugotować na mięciutko czy dać mu trochę dojść w gołąbkach? długo się je gotuje, tak orientacyjnie?

    tylko nie umiem ich zawijać, nie wiem jak absolutnie, pamiętam tylko jak wyglądają gotowe :)może jakoś instynktownie pójdzie
    chyba serio jutro spróbuję :) kiedyś w końcu trzeba, a ochotę na nie mam już ogromną

    Penelope lubi tę wiadomość

    km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet
    Postów: 915 853

    Wysłany: 25 lipca 2014, 00:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po szpitalu. Lekarz mnie zbadał po 4h :P
    A więc wszystko jest ok, nie mam rozwarcia i mam skurcze Braxtona Hicksa.
    Dziś cały dzień miałam skurcze co 10-15min.
    Pani położna przyjęła mnie z pretensjami w głosie, tak mnie wkurzyła, że miała szczęście, że mój ang jest słaby, nawet mój partner się wkurzył na nią.

    Ja też nie umiem robić, ale się nigdy nie uczyłam bo nawet nie lubię gołąbków, uraz po szkole podstawowej :P

    f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet
    Postów: 1200 1446

    Wysłany: 25 lipca 2014, 00:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robiłam to przyprawialam jak na mielone i dodawalam ryż. Kapustę na końcach lekko rozbijalam. Mięso najlepiej tak niżej środka zawinąć boki do środka i później.dół w górę. Mi znajoma kiedyś mówiła ze robi na sitku by się nie przypalily ja wykladalam gar kapusta.
    Dla mnie z golabkow właśnie kapusta była najlepsza :)
    Ja za to uwielbiam kuchnie mojego taty. Gotuje o wiele lepiej niż moja macocha. Jak był u nas 2 mies to zawsze wymyślił coś dobrego a to gulasz a to zupka :) mniam.
    Mnie katar dziś Rozłożył. Z nosa kapie łzy ciurkiem lecą i Jeszcze ten skwar na dworze. Pomagam sobie maścią majerankowa, pomaga ale za to nie mam czyn oddychać :/ kupiłam tez kapustę i zaczęłam bigos robić niestety mój m musi go dokończyć bo nie mam smaku na kolacje zrobiłam tortille i upieklam placek ze śliwkami :) a potem jak padłam to nie.słyszałam jak mój m wrócił do domu biedak musiał iść ogródkiem bo kluczy nie.wziął :)
    Driada dobrze ze spr i ze wszystko ok. Lepiej dmuchać na.zimne. A oni niech.se robią miny są po to by wszystko skontrolować

    ap1526 lubi tę wiadomość

    relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet
    Postów: 1127 1184

    Wysłany: 25 lipca 2014, 01:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada to chyba dobrze, tak? ja nie kojarzę chyba co to za skurcze

    o właśnie a jajko dać do mielonego?:)

    mój tata robi niesamowite leczo aach ostre, dobrze wysmażona kiełbasa, mega
    teraz mnie rozłożyłaś z tym bigosem haha tu już naprawdę nie ma dla mnie szans na sukces
    oby Ci się tylko Kaja nie zaraziła ,
    nienawidzę kataru, trę chusteczkami nos, zaraz się ranki robią, później zimno wywala i wyglądam jak ostatnie nieszczęście :)

    km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet
    Postów: 1200 1446

    Wysłany: 25 lipca 2014, 01:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie śmieją się ze wyglądam jak Rudolf. Rolka papieru to mój najlepszy przyjaciel dziś ;) ostatnio złapała ode mnie oby teraz ja minęło.
    Ja często przepisy ściągam z neta a jak coś do poprawki to dzwonie do taty i pytam co zrobić by wyszło jakie ma wyjść a jak nie to laduje w koszu.

    Penelope, ap1526 lubią tę wiadomość

    relgio4pk3pt9z4w.png
  • Penelope Autorytet
    Postów: 1841 2449

    Wysłany: 25 lipca 2014, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wszystkie przepisy z neta ściągam. Wymyślam co jakiś czas jakąś nowość, ale z polskimi specjałami jak gołąbki, pierogi, bigos i inne jestem na bakier, nigdy nie robiłam. Ale nie powiem, kuszą mnie te gołąbki :)

    ap1526 lubi tę wiadomość

    34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet
    Postów: 1200 1446

    Wysłany: 25 lipca 2014, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bigos nie jest taki trudny, a z młodej kapusty mniam palce lizać :) ostatnio zrobiłam i sama go zjadłam he tzn jak Jeszcze byłam w ciąży :) bo teraz to trochę się boje z ta kapusta.

    ap1526 lubi tę wiadomość

    relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ