Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Plumb ja mam nadzieje ze szybko mi zleci bo teraz konczymy kompletowanie wyprawki. Potem chcemy choc na 3 dni gdzies wybyc a jak moj T skonczy holiday to zabieram sie za pranie, prasowanie, ukladanie, pakowanie torby
Super ze macie ogrod i jest sobie gdzie spedzic popoludnie
No Victorek dzielny chlopak ze sie kapieli nie boi!Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZleci szybko,zobaczysz. Choć nie ujrywam że ostatnie 2 tyg ciągną się strasznie,bo już chciałoby się być po wszystkim,a końcówka ciąży też jest męcząca.
No fajnie z tym ogrodem,możemy siedzieć popołudniami,do tego mamy gazebo,więc siedzimy w cieniu.
Pozdrawiam dziewczyny -
Tak prawde mowiac to na reke by mi bylo jak by maly poczekal do terminu albo nawet kilka dni potem
Mamcia do mnie 6.09 praylatuje i tak bardzo chciala bym jej choc kawalontek Szkocji pokazac
Ale zobaczymy jakie Tiago ma plany
Ja mam nadzieje ze juz niedlugo i my bedziemy miec domek z ogrodkiemjestesmy juz tak blisko celu
Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
My mamy też ogródek,ale i tak więcej czasu z Kają spędzam poza domem na spacerach.
Wczoraj u nas w cieniu było 27 stopni
Ap ja do tej pory dużo rzeczy na bieżąco kupuje hi.ostatnio musiałam kupić kilka pajacy bo stare Juz za małe a te co mamy to za Duże
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Tak tak, ja jestem przed Paula, ale same wiecie jak to jest z maluchami. Jednemu za wygodnie, drugiemu spieszno I badz tu czlowieku madry i uceluj. Jak u bukmachera. Zakladac sie mozna. Ja bym chciala zeby Stanley sie troszke pospieszyl
Moj Victorek urodzil sie dzien przed terminem.
Plumb ale ci fajnie.
Zancia korzystajap1526, Paula55, energytrip, Zancia28, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
mi zostały same rzeczy pielęgnacyjne do kupienia i szpitala, tak to wszystko mam dla mojego maluszka. Teraz to czekam do października żeby wszystko wyprać. Na całe szczęście koleżanka powiedziała, że mi pomoże prasować
ja tego nienawidzę.
Wczoraj było strasznie gorąco u mnie bez wiatraka nie dało rady.
ap1526 lubi tę wiadomość
-
Sproquette wrote:Pierwsza na liście? Przeraziłyście mnie
Tak kochanaAle nie martw sie, trzymamy kciuki, kibicujemy, wspieramy itd. wiec luzik. Ty tylko czekaj i sie relaksuj. Pozniej tylko przyj porzadnie a potem zbieraj gratulacje
Easy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 20:30
-
Hejka dziewczyny
Mam do was ogromna nie typowa prosbe, a mianowicie prosze was abyscie mi pomogly. Potrzebuje slowka angielskie ktore sa powiazane z porodem i ktore bardzo mi sie przydadza podczas porodu. Mam na mysli skorcze , naciecie krocza itd jesli mozecie mi napisac jak sie pisze poprawnie a w nawiasie jak sie mowi
prosze bede bardzo zobowiazana
probowalam tlumaczyc przez google ale to jakas porazka
pozdrowionka -
http://polemi.co.uk/poradniki/ciaza-porod-w-wielkiej-brytanii/plan-porodu-birth-plan-w-szkocji-anglii-irlandii-polnocnej-walii-483
może tu coś przydatnego się znajdzie,
a tak może doświadczone powiedzą jakimi terminami się posługiwałyNadzieja ;-) lubi tę wiadomość
-
Cześć dziweczyny, ja od Was zaglądam od jakiegoś czasu ale siedzę cicho;) bo widzę, że Wy bardziej zaawansowane niż ja;). Ale dziś postanowiłam się przywitać
Nadziejaja znalazłam coś takiego
http://www.polkadot.pl/mama_i_dziecko/ciaza_i_porod_w_uk/slowniczek_zwrotow_przydatnych_w_czasie_ciazy_i_poroduNadzieja ;-), ap1526 lubią tę wiadomość
-
No nie wszystkie zaawansowane
Cześć ivi
Jutro moja Siostra już wylatuje, wyremontowała mi jedną sypialnię, narobiła pierogów, kwiaty w donicach przed domem, ogród wypieliła, gotowała, dziś jeszcze na koniec ugotowała mi barszcz czerwony z osobnymi ziemniakami z bekonem i ugotowała gar lecza. Malowała mi paznokcie u stóp, robiła pilingi i co tlyko sobie zażyczyłam. Nie ma to jak mieć bliźniaczkę
ps. Zabrała ode mnie wszystkie moje ciuchy w rozmiarze 34-36, dwie paczki do Polski jutro wysyłam z ciuchamina razie póki co, ale Bóg wie ile to póki co potrwa, szafę ma ogołoconą
tego to mi akurat żal.
ivi wrote:Cześć dziweczyny, ja od Was zaglądam od jakiegoś czasu ale siedzę cicho;) bo widzę, że Wy bardziej zaawansowane niż ja;). Ale dziś postanowiłam się przywitać
Nadziejaja znalazłam coś takiego
http://www.polkadot.pl/mama_i_dziecko/ciaza_i_porod_w_uk/slowniczek_zwrotow_przydatnych_w_czasie_ciazy_i_poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 21:03
ivi, ap1526, Zancia28, Paula55, Sproquette, Sproquette lubią tę wiadomość
-
Penelope
ale miałaś dobrze
teraz urośniesz, lepiej tak, ja z każdym dniem wściek, bo ubrania dziwnie po upraniu już się nie rozciągają dla mnie
czyli pralka równa się"koniec z tym ciuchem grubasie" i mam tylko z sześć luźnyxh rzeczy
Nadzieja ;-), Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Witajcie!! Ja to chyba jestem na samym końcu tych najmniej zaawansowana 6tyg i 1 dzien
Jest może tutaj ktoś w podobnych tygodniach ciąży? Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 12:58
ap1526, Penelope, kambel, mychowe lubią tę wiadomość