X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kaja miała główkę większą proporcjonalnie do ciała. Hv sprawdziła dopiero w 6 tyg po interwencji lekarza dlaczego nie ma obwodu główki. Po czym zostaliśmy odesłani do szpitala. Lekarz jednak stwierdził że ciało rośnie i głowa tez. Będzie źle jeśli faktycznie głowa będzie o dużo za duża. Ale za to teraz zmienili nam Health Visitor i główkę mierzą na każdej wizycie.
    Dobrze ze wam ładnie Victor śpi :) dobrze jest nabrać sił a i psychiczne człowiek lepiej się czuje.
    Masz co dźwigać nasza kaja dziś ważyła 3.92 kg czyli podwoiła wagę juz :) podziwiam dosłownie waszego malucha bo mi już się ja ciężko nosi :) jak za długo na jednej ręce trzymam to prawie odpada :)

Plumb80, mychowe lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki :-) U nas problemy "piersiowe" powoli ustępują, grzybica u mnie zaleczona, u Martynki jeszcze pojawia się biały nalot na języku. Niestety po tych wszystkich przebojach mam teraz nierówne piersi - w jednej mleka mam w sam raz ale mała musi się trochę natrudzić by wszystko wycisnąć i się najeść, a z drugiej tryska jak z fontanny i mała znów łyka jak pelikan razem z powietrzem a potem potwornie ulewa. Już nie wiem jak sobie z tym poradzić. Odstawiłam też Infacol i zaczęłam podawać od kilku dni po troszkę Grape Water i problem z kolkami chyba opanowany a i kupy normalne zaczęły się pojawiać. Aktualnie to zastanawiam się jak śpią lub spały Wasze pociechy - same czy usypiane. Ja na razie małą usypiam zazwyczaj przytuleniem i suszarką i odkładam do łóżeczka aż zaśnie. Zauważyłam, że jak ją ciasno opatule to śpi spokojnie a jak ją tylko przykryje to zaraz się wybudza, bo przeszkadzają jej własne rączki ;-) Podzielcie się doświadczone mamuśki sposobami na sprawne zasypianie małych bączków. Chciałabym żeby umiała zasypiać sama, ale nie wiem czy takie malutkie dziecko jest w stanie to zrobić i zawsze mi jej żal jak leży tak sama w łóżeczku i płacze...

Plumb80 lubi tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, dobrze ze juz lepiej. Niestety nie poradze ci nic na usypianie maluszkow bo moj syn do 3 roku zycia budzil sie kilka razy w nocy. Bylam skrajnie wyczerpana tym bardziej ze jak mial 2 latka to ja wrocilam do pracy na caly etat :(

Ja mam w piatek wizyte u poloznej i omawianie planu porodu. Tez mam zamiar sie tam zwarzyc bo w domu nie mam odwagi. Przytylam baardzo duzo. W poprzedniej ciazy 16kg a tym razem na pewno wiecej :(

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Bentlej Debiutantka

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje za przyjęcie do grona :) Muszę tutaj się trochę porozglądać bo jeszcze nie wiem jak dokładnie posługiwać się tą stroną hehe Kochane możecie mi powiedzieć jak mogę wykonać ten wykresik z tygodniami ciąży? Do usłyszenia...[link=https://www.suwaczek.pl/][image noborder]https://www.suwaczek.pl/cache/9ffcdb4327.png[/image][/link]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 00:08

9ffcdb4327.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy kliknąć w któryś i cie przekieruje na, str i tam wpisujesz dane :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Nadzieja ;-) Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)
    Jeju zalamalam sie jak zobaczylam jak malo wam sie udalo przybrac na wadze:)
    Tylko pozadroscic :) ja od poczatku ciazy jestem na progesteronie i troszke duzo przybralam na wadze ale coz bede walczyc z tym po porodzie . Jestem juz troszke na tym forum ale tak jakos cichutko siedzialam ihihiih bardzo sie ciesze ze moge z wami popisac :) super ze jestescie :) pozdrowionka

Plumb80, Penelope, tyger, ap1526 lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny dacie rade zrzucić :) karmienie piersią działa cuda. :)

Nadzieja ;-), tyger, ap1526 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja małego to trzymam z pomocą poduszki do karmienia, tym bardziej po cesarce ;) I nie czuję klopsika :)
    Dziewczyny, niebawem będziecie tutaj śmigać na forum, kwestia wprawy. Gratuluję ciąży :) A o kg się nie martwcie. Ja jestem 15 dni po cesarce i już 10 kg ze mnie zeszło, a przybrałam w ciąży łącznie 17 kg

Nadzieja ;-) lubi tę wiadomość

• Nadzieja ;-) Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanko,
    Kiedy wlasciwie pojawia sie pokarm w piersiach? Jestem w 34 tyg i nadal nie mam siary ani nic, nie wiem czy to jest normalne? Moje szwagierki caly czas sie mnie pytaja czy juz '' mi leci '' wkurza mnie to juz na maksa ile mozna jakas masakra. Jak sie juz pytaja to jest strasznie zbywam bo mam juz dosc. och jaka ulga

ap1526 lubi tę wiadomość

• Bentlej Debiutantka

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kambel zaraz spróbuję :)

9ffcdb4327.png
  • Bentlej Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bentlej wrote:
    Dziewczyny dziękuje za przyjęcie do grona :) Muszę tutaj się trochę porozglądać bo jeszcze nie wiem jak dokładnie posługiwać się tą stroną hehe Kochane możecie mi powiedzieć jak mogę wykonać ten wykresik z tygodniami ciąży? Do usłyszenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 00:10

Penelope lubi tę wiadomość

9ffcdb4327.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja nie kazda kobieta sie przed porodem saczy. Ja tez jestem w 34 i mi leci od 2 tygodni. Tylko tego jest malutko ze mozesz nawet nie zauwazyc.
    Jesli ci bardzo zalezy zeby to zobaczyc to scisnij sutka I moze poleci. Pamietaj tylko ze nadmierna stymulacja brodawek spowodowac moze porodukcje oksytocyny a co za tym idzie skorcze ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bentlej i wstaw link suwaczka w miejsce w
    ustawienia->społeczność-> podpis na forum

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrzucicie i bez karmienia piersią (na pocieszenie gdyby), mnie pomogło latanie z wózkiem na 3 pietro :D wiem, że tu głównie domki ale wierzę w waszą kreatywność :)

haha Nadzieja, a co one takie ciekawe?:) następnym razem zapytaj czy mają ochotę same sprawdzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 01:25

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi leci siara już ok ok 20tyg, ale różnie, czasami więcej czasami mniej i są dni, że nic nie leci. Słyszałam, że nie każdej kobiecie musi lecieć i nie ma to wpływu na pokarm po porodzie.

Ap jak będę mieć czas to też wrzucę mój brzusio :)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko 2 wycieki jak położyłam się piersią na klatkę mojego m. A po porodzie ze względu ze nie mogłam karmić przez 12 h to odciagalam laktatorem po 6 h i juz siara była. Mało bo jakieś 2-3 ml ale było ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie,siara wcale nie musi się pojawić. I to,czy teraz się coś sączy z piersi czy nie,to nie jest ecale wyznacznikiem czy po porodzie będzie pokarm czy też nie. Ale fakt,czasem ciekawość ludzi jest dobijająca.
    Następnym razem odpowiedz że już się sączy,nie sprawdzą a będziesz miała już tą kwestię z głowy ;)
    Ja walczyłam pod koniec ciąży z pierdylionem telefonów czy już rodzę,albo z tekstem że jak zacznę to mam koniecznie wszystkich powiadomić. Ehhh, na,szczęście już mam spokój.

Nadzieja ;-), Driada0102, ivi lubią tę wiadomość

• Sproquette Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie około 30t.c. zaczęłam zauważać na miseczce od biustonosza, ale tylko prawej. A kilka dni temu jak w upale postanowiłam zdjąć biustonosz to poleciało po raz pierwszy, ale znowu tylko z prawej piersi. Prawą mam od zawsze większą. ;) I tamtego dnia jeszcze parę razy jak złapałam się za cyca to wyciekało - z ciekawości go doglądałam co chwilę. :D No i nadal czasami widzę kropkę na biustonoszu. Ale tak jak Plumb pisze - wcale nie musi się pojawić. Czytałam gdzieś o tym. :)
    A ja chciałam Was zapytać jakich pieluszek używacie? Naczytałam się dobrych opinii o tych lidlowych, ale u Nas w lidlu są tylko od 4kg wzwyż... Nie ma w ogóle newborn'ów czy tylko u Nas taka bieda? Orientujecie się?
    PS.: Jadę dziś na breastfeeding workshops, byłyście? :)

Nadzieja ;-), Plumb80 lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Nadzieja ;-) Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczeta :) Bedzie czas to zacznie sie saczyc hiii a wiec cierpliwie bede czekac :)Mojego meza starsza siostra jest strasznie ''nadopiekunicza i ciekawska'' i wiem ze tak jak ty mialas Plumb podobnie bedzie u nas, juz jej zapowidzialam i mojemu mezusiowi ze dopiero po fakcie ich poinformuje. Nie zniose jej nekania i mam tylko nadzieje ze nie wybuchnie wojna :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette my mamy kilka paczek z bounty packow pieluszek z aldiego i dwie paczki newbornow sensitive.
    Chce poprobowac roznych zeby zobaczyc samej ktore sa ok. Bo wiesz ile mam tyle opinii ;)

Siara mi tylko troszke leciala po 20 tyg a teraz cisza.

Ja bylam na tych spotkaniach i powiem tak....super zajecia dla kobiet ktore nie maja takiego forum jak my haha :)
    Ja nic nowego sie nie dowiedzialam ale mega sie ciesze ze poszlam bo odswiezylam informacje ;)
    Polecam :)

ivi lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ