X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie lepiej mieć bo ja takich obrotów nie miałam i trzymali mnie 24 ;/

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy ze nie mialas obrotow??? :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szybkich, żeby wyjść zaraz po urodzeniu. Uparły się położne, że dopóki mały nie będzie sam cyca doił to mam zostać, na szczęście na drugi dzień wyszłam a mały załapał o co chodzi po tygodniu :)

energytrip lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa nie zajarzylam :) haha

No ciekawe jak teraz bedzie. I jak u mnie bedzie bo to 1 raz :)

Jutro pierwszy raz idziemy na szkole rodzenia i jestem ciekawa jak bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 11:49

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z dentysta? Dostałam smsa a właściwie już dwa od nhs dental clinic żeby zadzwonić i zabukowac appointment. Skad ten sms? Dlatego, że wysyłałam o tą karte ma darmowe lekarstwa i dentystę? Ja nie chce należeć do tej akurat kliniki. Czy to znaczy, że tylko tam mam leczenie za darmo?

jak tą kartę załatwić? powinnam iść do dentysty a nawet o tym nie myślałam no, bo kasa, a skoro tak to może.

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi karta przyszła do domu listem. Gp lub położna powinna to załatwić

Sproquette lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkłady na łóżku są w szpital. Tez dają bynajmniej u nas. Ja szlafroka nie miałam ( mój m zapomniał spakować) jeśli chodzi o koszule to specjalnie wysłałam m aby mi kupił bo ja nie zdążyłam wiec założyłam do porodu i po, a gdy zobaczyłam angielski leżące obok to się zdziwiłam. Krótkie spodenki plus koszulka na ramkach i na pewno to nie była piżama :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karte NHS dostaje sie chyba automatycznie jak masz child tax credit- to na pewno. Ja nigdzie nie zglaszalam i po porstu przyszla mi poczta.
    Ale zanim sie dzidzia urodzi to przysluguje darmowy dentysta w kazdej klinice. niestety nie wiem gdzie to sie zglasza. Wpisz w google i powinno dac namiary.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zadnej karty nie dostalam :P

Kurde wg mnie to powinni dawac liste co zabrac bo co szpital to moze miec inaczej...zapytam jeszcze polozna co zabrac u nas..
    Ja kupilam tylko jedna koszule i mam pizamke ciazowa. Wezme tez wlasnie spodenki i koszulke jak cos :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pizamka, szlafrok, szoszula nocna, kapcie, zel pod prysznic, recznik chociaz daja 2 w szpitalu, ale ja bylam po urodzeniu tylko 4h wiec zalerzy od sytuacji, i ciuszki dla dziecka oraz pampersy, majtki jednorazowe i te wkladki maternity ale tez w szpitalu je daja. jutro mnie nie bedzie do lece do polski dziewczyny:))

Paula55, energytrip lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 ja dostalam liste od polskiej poloznej bo w moim szpitalu byla taka :))

Paula55 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ucielo mi ze podpaski tez dają :) dodam że były lepsze niż te moje kupione.w Tesco :) a i wodę ja miałam cały czas w dzbanku zawsze świeża przeniesiona przez położna a między posiłkami można było zrobić sobie tosty czy też coś ciepłego do picia :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia udanej, spokojnej podrozy :) ciesz sie tym czasem w pl ;)

Hmm no to niezle to wyglada :)
    Nie trzeba az tak duzo zabierac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• kambel Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Też listę dostałam ale było tam dużo nie potrzebnych rzeczy typu 3 kocyki prześcieradło do Lozeczka itp

Zancia - spokojnej podróży i udanego wypoczynku ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przescieradlo do lozeczka????? Yyy a po co?? :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych benefitów i szczerze nigdy z tego nie korzystałam więc nie wiem jak to jest normalnie z darmowym dentystą i kartą nhs.
    W ciąży dostaje się druk do wypełnienia i oddaje w przychodni oni to wysyłają i przychodzi specjalna karta NHS Maternity Exemption Certificate. Ja wzięłam ta kartkę podpisaną przez położną i sama wysłałam bo tok jest szybciej. Na tą kartę przysługuje darmowy dentysta i lekarstwa ( te na receptę) Tylko zdziwiły mnie teraz te smsy że czas mija żeby się zapisać i jest to numer z głównej kliniki dentystycznej w moim mieście a ja nie chcę tam chodzić. Dlatego myślałam, że może któraś z Was leczyła ząbki na tą kartę i coś wie :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze, bo nie pobieram żadnych i już myślałam że kolejne mi przed nosem zwiewa, jak się nie ma tego wstrętnego working tax albo income coś tam to się ma wielkie g widzę, ja nie wiem jak to jest, że nam się nic nie należy :)

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się, nam się nigdy nie należało i nawet jak będę mieć dwoje dzieci to nic nie dostanę z wyjątkiem child benefit :)

a to jest ta forma.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/524ac68e8186.jpg

Sproquette, ap1526 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam working i taka biala karte na ktora mam darmowe leki, okuliste i dentyste

1usa3e5e42kseo71.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych benefitów i żadne nam nie przysługują. Jak już się dowiaduję to ani becikowego tzw ani child benefit nie będzie nam przysługiwał, zmieniono jakiś czas temu przepisy od których uzależniają wypłatę child benefit. Już nie jest dla wszystkich dzieci. Karta na rok leczenia dentystycznego jest niezależna od benefitów. Moja położna na pierwszym spotkaniu powiedział o tej karcie, ważnej na rok darmowej opieki dentystycznej. Na następnej wizycie w 15 tygodniu mam zanieść taki formularz który mi dała do wypełnienia, potem dostanę tą kartę. Powiedziała że skoro mam teraz z zębami ok bo niedawno robiłam, to lepiej wydać ją trochę później żeby po ciąży dłużej mieć gdy ciąża wpłynie na stan zębów. Więc, pytaj położnej na kolejnej wizycie. To ona aplikuje o kartę.
    ap1526 wrote:
    jak tą kartę załatwić? powinnam iść do dentysty a nawet o tym nie myślałam no, bo kasa, a skoro tak to może.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 15:15

aniafk, ap1526 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ