X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania doustna jest na rotawirusy .
    wydaje mi się ze tak jak pisałam prędzej wszystko zależne od dziecka . moja znajoma mi kiedys pisała(ma synka starszego o 2,5 mca) oj szczepienie przygotuj sie nawet caly tydzien moze byc marudna i gorączkować bo tak przechodził jej syn a kaja po kilkku godz dziecko jak przed szczepieniem . zero niepożądanych objawów .

ja butelek zwykłych używam i też są spoko :) kiedyś w promocji w tesco kupiłam 6 za 9.99
    wkurza mnie tylko to że tak szybko reagują z marchewką i trzeba kilkakrotnie wymyć by ślad po marchewce znikł.

aniafk, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie przypominam sobie żadnej doustnej, muszę kuknąć w tą czerwona książeczkę.
    Ja raczej nie boje się skutków ubocznych szczepienia tylko samego faktu, że one występują. Tak nie powinno być , jedno ma gorączkę a drugie zapalenie opon mózgowych tfu tfu..
    Z marchewką to chyba wszystko wchodzi w reakcję, pojemniki z avent już po pierwszej zupce były żółte.

Penelope a co Ty jesz ? Albo czego nie jesz? :O że tak się boisz? ;)
    Piotrek miał uczulenie od samego początku a zanim ja zorientowałam się, że to na mleko wykluczyłam z jadłospisu prawie wszystko. Jadłam gotowaną marchewkę z kurczakiem i gotowane jabłka. Zero pieczywa, wędlin, warzyw, nabiału i jakoś nie miałam ani problemu z pokarmem ani z dokarmianiem :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam, że po 2013 roku dzieci dostają na rotavirus więc dlatego nie pamiętam bo mój z 2009 jest :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, co ja jem, na sniadanie tosty z dżemem. Obiad ciepły może raz na tydzień albo rzadziej. Warzywa raz w tygodniu jak dobrze pójdzie. Owoce staram się coś codziennie. Mięso raz na dwa tygodnie, ryb prawie wcale (ew, tuńczyk z puszki choć ciężko go wliczyć teraz w zdrową rybę), Zupę raz na 3 tygodnie. Większość dni takich jest że na samym chlebie, toście z serem żółtym. od czasu do czasu jakaś pasta na zimno. Nie pilnuje co jem, nie dostarczam składników potrzebnych, rzadko w ogóle jem - no więc nawet jeśli będzie mleko, to odżywcze ono nie będzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 22:53

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope skoro ja jadłam tylko jabłka, marchewki i mięso z sztucznie dokarmianych kurczaków to i Ty przy tostach dasz radę, zresztą siedząc z dzieckiem w domu pewnie sama z siebie zmienisz nawyki żywieniowe. Moje mleko pewnie z wartościami odżywczymi na minusie było a dziecko zdrowiusieńkie, wręcz nie chorowite i wagowo idealnie. Dokarmiałam się witaminami dla karmiących to pewnie przez to :)

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniafk, oczywiście będę szczęśliwa jak się okaże że mam pokarm i będę karmić, dla mnie bomba. Ale przygotowana jestem na każdą opcję :). Akcesoria i tak się przydadzą, jak nie od razu, to potem też :)

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha ja przygotowana też będę na dwie opcje :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drida gratuluję mój skarbus w sobotę kończy 5 miesięcy, Penelopę jak nie będziesz karmić piersią to polecam mleko gowe & Gate bo można kupić taki karton a w nim masz 15 butelek ze smoczkami i gotowym mlekiem ja z tego na początku korzystałam, żeby tak w nocy nie biegać takie mleko nawet w szpitalu daja

Limerikowo, Plumb80, Penelope lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia gratulujemy 5mcy skonczonych Synka!, wkrotce my tez do tej szczesliwej 5tki dobijemy i oczywiscie dalej

Plumb80 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duże te wasze dzidzie :)
    Kambel pociągiem? :) nieźle hehe :D w jakim stanie byłaś?
    ja na wszystko już gadam przyjdzie czas będzie rada haha,
    mam dość przygotowań w ciemno :D
    zaraz mam wizytę u położnej
    pewnie g się dowiem, bo cóż można po spojrzeniu wyczytać

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no wtedy jak jechałam to nie spodziewałam się że zostane na wywołanie :) chociaż mam miłe wspomnienia bo do porodu nikt raczej pociągiem nie jezdzi :)

Oj ap u mnie od razu po spojrzeniu stwierdziła że brzuch opadł :) i miara potwierdziła :)

dziewczyny jak pielegnować paznokcie u dzieci ? obcinam kaji dość regularnie oczywiście jak śpi bo tak to sobie nie da ,ale po obcięciu są jeszcze ostrzejsze . Ona ma ostatnio manie wciskania rąk w oczy i łapania się za twarz jak zasypia i podczas picia mleka ,a wczoraj wieczorem jak sie zadrapała to nie dość że do krwi to jeszcze na pol policzka ;/

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam kiedy napisac. Maly spi tylko na rekach lozeczko jest na 5 min ;/
    karmie piersia, boli to ;/ jestem jak zombie. Wszystkiego sie ucze, mialam stan depresyjny ale juz lepiej jest bo sie ucze co maly chce w danym momencie. ciezkie sa poczatki

Limerikowo, Zancia28, Plumb80, aniafk, ap1526 lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    driada spokojnie dacie rade :) dopiero 2 dni za wami :) Po malutku się wszystkiego nauczysz .
    a piersi się w końcu przyzwyczają w końcu dla nich to też coś nowego :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obcinam pazurki co tydz, fakt rosna jak szalone
    mi polozna radzila spilowywac delikatnie tez, ale nie probowalam
    no drapanie kolo oka niebezpieczne, jak jakas infekcja to rumiankiem przykladanie od razu no i podstawa regularne pare x dziennie mycie raczek

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Raczej wysokość mam na myśli bo ten avent jest zamykany :)
    o takie cuś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cab25db4709d.jpg
    ale tak sobie myślę, że te tommee tippee butelki są chyba takiej samej wysokości.

Będą pasować, też mam 2 rodzaje butelek. Te z Aventu są wyższe, więc te z Tommee Tippee wejdą na pewno, bo nie są szersze ;)

aniafk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Właśnie przeczytałam, że po 2013 roku dzieci dostają na rotavirus więc dlatego nie pamiętam bo mój z 2009 jest :)

Tak to rotawirusy :/ Teraz 22 października kolejne :/
    Ale nie ma reguły, to zależy od dziecka. Koleżanki synek miał temperaturę dwa dni i zero dolegliwości po stronie jelit. Także nigdy nie wiadomo, jak to będzie u innych dzieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Nie mam kiedy napisac. Maly spi tylko na rekach lozeczko jest na 5 min ;/
    karmie piersia, boli to ;/ jestem jak zombie. Wszystkiego sie ucze, mialam stan depresyjny ale juz lepiej jest bo sie ucze co maly chce w danym momencie. ciezkie sa poczatki

Spokojnie Kochana, to dopiero początek, uczycie się siebie nawzajem. Zobaczysz, wszystko się uspokoi za jakiś czas, kiedy największe emocje opadną i wszelkie czynności przy dziecku będziesz już wykonywać instynktownie, bez obaw. Przytulaj swoje maleństwo, skoro tego na razie potrzebuje. Pierwsze 3 miesiące są w sumie najcięższe, a później już dziecko zaczyna mieć swój rytm, a Ty będziesz już bardziej obeznana z tematem macierzyństwa.
    Głowa do góry, w razie obaw służymy radą,nie jesteś sama :) No i masz męża, który tez na pewno na rzęsach stanie, żeby tylko pomóc. Początki są zawsze trudne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Aniafk, oczywiście będę szczęśliwa jak się okaże że mam pokarm i będę karmić, dla mnie bomba. Ale przygotowana jestem na każdą opcję :). Akcesoria i tak się przydadzą, jak nie od razu, to potem też :)

Dokładnie, lepiej być przygotowanym. Ja też obstawiałam pierś ( wcześniej po 2 porodach karmiłam piersią ). Ale teraz po cc miałam problem z laktacją, tylko kropelki wyciekały. Próbowałam z pomocą położnej rozkręcić laktację, ale się nie udało i musieliśmy przejść na mm w 5 dobie po urodzeniu Victora.

• kambel Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to efekt wciskania paluszków w buźkę
    9xwhx106amk8_t.jpg
    wczoraj jak to zobaczyłam to aż płakać mi się chciało ;/

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel no trudno my tez takie dlugie sznytki mielismy na twarzy, tez z nerwow, np po kapieli ubrac nie lubi sie
    przecieralam octaniseptem tak jak do pepka i bylo ok, zadnych zakazen
    jak nie masz octaniseptu to mozna sola fizjologiczna z Bootsa przemywac
    u dzieci szybko sie goi skora

a dajesz Kai smoczka na uspokojenie paluszkow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 19:01

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ