X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4ovvbacmfr5g_t.jpg
    Tak kaja pije mleko czasami uda mi się rękę jej przytrzymać ale nie na długo druga raczka jest pod moja pacha prędzej często ładowała razem ze smoczkiem butelki w ustach. I jak zasypia jest to samo tyle ze zamiast butli jest smoczek i pieluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 20:24

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4ovvbacmfv5g_t.jpg

aniafk, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Będą pasować, też mam 2 rodzaje butelek. Te z Aventu są wyższe, więc te z Tommee Tippee wejdą na pewno, bo nie są szersze ;)
    Kupiłam a raczej wylicytowałam :)

Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambela może w takich sytuacjach kiedy już niema wyjścia jak pije to załóż rękawiczki? Albo śpioszki z rękawkami niedrapkami? :)

Ap jak po wizycie? Wyczytałaś z twarzy co Cię czeka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 21:42

Plumb80 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    4ovvbacmfv5g_t.jpg
    heheh fajny taki łysolek, ja mam zdjęcia Piotrka jak miał roczek i nadal łysy był :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh fajny fajny dzięki temu ludzie mówią do kaji hello boy ... What him name? Nawet raz babka mówiła o chłopcu mimo ze kaja miała sukienkę no niebieska ale w kwiatki

aniafk lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo co slychac ja daje małemu smoczka bo lubi i tylko ze smokem zasypia

1usa3e5e42kseo71.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widzę dalej w dwupaku Ap. Ja dziś po wizycie z położną. Zarejestrowałam się do szczepionki przeciw grypie i tej Whooping coug (krztusiec) i pytanie, czy Wy szczepiłyście się na tą drugą w ciąży? różne opinie czytam i sama już nie wiem czy to dobre się szczepić na to teraz czuy nie.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope Ty nie czytaj za dużo bo ja po przeczytaniu kilku artykułów nie zaszczepię się nawet na grypę :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, już po, przeczytane ! Na grypę się zaszczepię ale to drugie, nie mam pojęcia.
    aniafk wrote:
    Penelope Ty nie czytaj za dużo bo ja po przeczytaniu kilku artykułów nie zaszczepię się nawet na grypę :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekamy na opinię tych co miały lub nie chciały. A tymczasem idę spać, wku*wiona dziś na maksa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 23:10

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    Limerikowo co slychac ja daje małemu smoczka bo lubi i tylko ze smokem zasypia
    a dziekuje do przodu u nas
    butle pite, jablko i kaszki jedzone, nocki spane elegancko :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Cześć dziewczyny. Widzę dalej w dwupaku Ap. Ja dziś po wizycie z położną. Zarejestrowałam się do szczepionki przeciw grypie i tej Whooping coug (krztusiec) i pytanie, czy Wy szczepiłyście się na tą drugą w ciąży? różne opinie czytam i sama już nie wiem czy to dobre się szczepić na to teraz czuy nie.
    na watku szkockim dziewczyny szczepily sie i nie mialy klopotow z tego co pamietam oprocz bolu reki po wkluciach i tu narzekaly

Penelope lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zero skutków ubocznych tylko ramie troszkę bolało .
    Dlatego ja nie czytam opinii jestem za szczepieniami . Nas rodzice szczepili i wszystko jest ok . Ja nie przechodziłam żadnych chorób zakaźnych oprócz ospy i tez chce chronić swe dziecię . Bynajmniej nigdy nie było ani wsród znajomych ani wsród rodziny żadnych skutków ubocznych po szczepieniu .

Limerikowo, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja identyko jak Kambel :) bylam szczepiona i synka tez szczepie.
    Po krztuscu wszystko spoko :) jedynie ramie bolalo jak pisze Limerikowo ale to normalne i pielegniarka uprzedzala o tym :) wszystkie zgodnie tak mialysmy :)

Penelope, Limerikowo, Plumb80 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemirkowo ja terz kaszki daje zapas z polwki przywiozlam ja się szczepilam i jestem za szczepieniem dzieci tez szczepie

Limerikowo, Penelope lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczepie, sama bylam szczepiona wiadomo nie na takie cuda jak teraz pneumo, meningo i rota, tym bardziej ze tu na wyspach immunisation jest za free(z moich podatkow/skladek wypracowanych)a w Pl kaza sobie slono placic za hexe 210zl kazda dawka plus powyzsze szczepionki tez platne
    owszem mozna miec hexe za free jesli baby dostanie 3 igly z nfz zamiast 1 ej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 00:11

Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połozna miała mi z twarzy wyczytać, ale coś tam więcej wykrzesała z siebie,
    wymacała brzuch, zmierzyła, tylko mhm mhm lovely :)
    ciśnienie zmierzyła, zważyła
    jednak 17kg w tej ciąży przytyłam ;/
    wymaz mi z pochwy zrobiła, hehe w sumie sobie sama zrobiłam :)
    oni tu jakby się wręcz bali zaglądać :)
    w moczu białko więc wysłała do analizy
    mówię, że mi się chyba wody sączą, ona mi że pewnie popuszczam, a ja, że wiem jak siki wyglądają i to nie to, ale mówi, że wód mam dużo i jakby się powtarzało to do szpitala
    poleciła się w sobotę na grypę zaszczepić, bo mogę ciężej przechodzić, ale po co teraz, poza tym i tak już mnie coś złapało, mięśnie mnie bolą i skóra, w tyłku jakbym zakwasy miała
    takze powiedziała tylko, że to moja decyzja, o krztuścu nic nie mówiła
    przepisała mi na zgagę jakiś lek na "p" mam dziś odebrać
    no i uprzedziła, że przed porodem odwiedzi mnie położna sprawdzić czy jestem gotowa na dziecko, czy mam co trzeba i w ogóle
    więcej mnie nie potrzebuje zobaczyć przed porodem, bo jeszcze mam wizytę w szpitalu z ginekologiem

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • patixx Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Nie mam kiedy napisac. Maly spi tylko na rekach lozeczko jest na 5 min ;/
    karmie piersia, boli to ;/ jestem jak zombie. Wszystkiego sie ucze, mialam stan depresyjny ale juz lepiej jest bo sie ucze co maly chce w danym momencie. ciezkie sa poczatki
    Oj mój synek ma teraz dwa miesiące i jest idealnym dzieckiem, ale nie myśl że tak było po narodzinach. Tuż po porodzi dostalśmy "zimny prysznic". Ok tygodnia po narodzinach mały zaczął nam wstawać o 5 lub max 6 nad ranem i zasypiać dopiero ok 21 ( cały czas domagał się noszenia ). Później zaczął przysypiać w dzień ale TYLKO NA NASZYCH RAMIONACH, ułożony na brzuszku na naszych ciałach. Och to był koszmar, ja wstawałam o godz 5 i do momentu aż mój partner wrócił z pracy byłam zmuszona leżeć na kanapie z malutkim . To było okropne ja nic nie jadłam do powrotu partnera a o wejściu na internet nawet nie marzyłam. Gdy musiałam skorzystać z toalety odkładałam małego i szybciutko leciałam do kibelka, oczywiście w asyście okrpnego płaczu synka :( Na szczęście gdy mały skończył miesiąc wszystko się zmieniło. Zaczął sam leżeć nawet ok godzinki ( nie śpiąc) w koszyczku i zajmować się sam sobą :) Bez problemu zaypia leżąc sam :) . Aha, nie wiem może to zasługa smoczka też troszkę. Nakupowaliśmy mu różnych tych spłaszczonych i różnych innnych, antykolkowe też jakieś i nie pasowały mu. Aż w końcu kupiliśmy mu w Asdzie taki jak kiedyś były. Całkiem zaokrąglony , nawet sporawy, jak balonik ( mam ndzieję, że wiesz o jaki mi chodzi, one przeważnie są żółtego, pomarańczowego koloru ). Uwielbia ten smoczek :). Nie poddawaj się, nie długo mu minie :) I uwierz prawie każda przez jakiś czas chodzi jak zombie :)

Plumb80, Limerikowo lubią tę wiadomość

• patixx Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Zarejestrowałam się do szczepionki przeciw grypie i tej Whooping coug (krztusiec) i pytanie, czy Wy szczepiłyście się na tą drugą w ciąży? różne opinie czytam i sama już nie wiem czy to dobre się szczepić na to teraz czuy nie.
    Mi też proponowali szczepionkę przeciw krztuśccowi w ciąży. Początkowo się zgodziłam, jednak poźniej po konsultacji z zaprzyjaźnioną ginekolog, położną w Polsce zmieniłam zdanie. Chciałam odmówić, jednak jak się okazało to i tak już było za poźno żeby mnie zaszczepić na to więc temat szczepionki zanikł. Moje znajome szczepiły się na krztusiec w ciąży i nic się im nie działo, także nie wiem. Sama jestem sceptycznie nastawiona na szczepienia i napewno będę szczepić małego tylko na te obowiązkowe.

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ