X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4ovvbacmfr5g_t.jpg
    Tak kaja pije mleko czasami uda mi się rękę jej przytrzymać ale nie na długo druga raczka jest pod moja pacha prędzej często ładowała razem ze smoczkiem butelki w ustach. I jak zasypia jest to samo tyle ze zamiast butli jest smoczek i pieluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 20:24

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4ovvbacmfv5g_t.jpg

aniafk, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Będą pasować, też mam 2 rodzaje butelek. Te z Aventu są wyższe, więc te z Tommee Tippee wejdą na pewno, bo nie są szersze ;)
    Kupiłam a raczej wylicytowałam :)

Penelope, Plumb80 lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambela może w takich sytuacjach kiedy już niema wyjścia jak pije to załóż rękawiczki? Albo śpioszki z rękawkami niedrapkami? :)

Ap jak po wizycie? Wyczytałaś z twarzy co Cię czeka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 21:42

Plumb80 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    4ovvbacmfv5g_t.jpg
    heheh fajny taki łysolek, ja mam zdjęcia Piotrka jak miał roczek i nadal łysy był :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh fajny fajny dzięki temu ludzie mówią do kaji hello boy ... What him name? Nawet raz babka mówiła o chłopcu mimo ze kaja miała sukienkę no niebieska ale w kwiatki

aniafk lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo co slychac ja daje małemu smoczka bo lubi i tylko ze smokem zasypia

1usa3e5e42kseo71.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widzę dalej w dwupaku Ap. Ja dziś po wizycie z położną. Zarejestrowałam się do szczepionki przeciw grypie i tej Whooping coug (krztusiec) i pytanie, czy Wy szczepiłyście się na tą drugą w ciąży? różne opinie czytam i sama już nie wiem czy to dobre się szczepić na to teraz czuy nie.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope Ty nie czytaj za dużo bo ja po przeczytaniu kilku artykułów nie zaszczepię się nawet na grypę :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, już po, przeczytane ! Na grypę się zaszczepię ale to drugie, nie mam pojęcia.
    aniafk wrote:
    Penelope Ty nie czytaj za dużo bo ja po przeczytaniu kilku artykułów nie zaszczepię się nawet na grypę :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekamy na opinię tych co miały lub nie chciały. A tymczasem idę spać, wku*wiona dziś na maksa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 23:10

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    Limerikowo co slychac ja daje małemu smoczka bo lubi i tylko ze smokem zasypia
    a dziekuje do przodu u nas
    butle pite, jablko i kaszki jedzone, nocki spane elegancko :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Cześć dziewczyny. Widzę dalej w dwupaku Ap. Ja dziś po wizycie z położną. Zarejestrowałam się do szczepionki przeciw grypie i tej Whooping coug (krztusiec) i pytanie, czy Wy szczepiłyście się na tą drugą w ciąży? różne opinie czytam i sama już nie wiem czy to dobre się szczepić na to teraz czuy nie.
    na watku szkockim dziewczyny szczepily sie i nie mialy klopotow z tego co pamietam oprocz bolu reki po wkluciach i tu narzekaly

Penelope lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zero skutków ubocznych tylko ramie troszkę bolało .
    Dlatego ja nie czytam opinii jestem za szczepieniami . Nas rodzice szczepili i wszystko jest ok . Ja nie przechodziłam żadnych chorób zakaźnych oprócz ospy i tez chce chronić swe dziecię . Bynajmniej nigdy nie było ani wsród znajomych ani wsród rodziny żadnych skutków ubocznych po szczepieniu .

Limerikowo, Penelope lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja identyko jak Kambel :) bylam szczepiona i synka tez szczepie.
    Po krztuscu wszystko spoko :) jedynie ramie bolalo jak pisze Limerikowo ale to normalne i pielegniarka uprzedzala o tym :) wszystkie zgodnie tak mialysmy :)

Penelope, Limerikowo, Plumb80 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemirkowo ja terz kaszki daje zapas z polwki przywiozlam ja się szczepilam i jestem za szczepieniem dzieci tez szczepie

Limerikowo, Penelope lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczepie, sama bylam szczepiona wiadomo nie na takie cuda jak teraz pneumo, meningo i rota, tym bardziej ze tu na wyspach immunisation jest za free(z moich podatkow/skladek wypracowanych)a w Pl kaza sobie slono placic za hexe 210zl kazda dawka plus powyzsze szczepionki tez platne
    owszem mozna miec hexe za free jesli baby dostanie 3 igly z nfz zamiast 1 ej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 00:11

Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połozna miała mi z twarzy wyczytać, ale coś tam więcej wykrzesała z siebie,
    wymacała brzuch, zmierzyła, tylko mhm mhm lovely :)
    ciśnienie zmierzyła, zważyła
    jednak 17kg w tej ciąży przytyłam ;/
    wymaz mi z pochwy zrobiła, hehe w sumie sobie sama zrobiłam :)
    oni tu jakby się wręcz bali zaglądać :)
    w moczu białko więc wysłała do analizy
    mówię, że mi się chyba wody sączą, ona mi że pewnie popuszczam, a ja, że wiem jak siki wyglądają i to nie to, ale mówi, że wód mam dużo i jakby się powtarzało to do szpitala
    poleciła się w sobotę na grypę zaszczepić, bo mogę ciężej przechodzić, ale po co teraz, poza tym i tak już mnie coś złapało, mięśnie mnie bolą i skóra, w tyłku jakbym zakwasy miała
    takze powiedziała tylko, że to moja decyzja, o krztuścu nic nie mówiła
    przepisała mi na zgagę jakiś lek na "p" mam dziś odebrać
    no i uprzedziła, że przed porodem odwiedzi mnie położna sprawdzić czy jestem gotowa na dziecko, czy mam co trzeba i w ogóle
    więcej mnie nie potrzebuje zobaczyć przed porodem, bo jeszcze mam wizytę w szpitalu z ginekologiem

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • patixx Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Nie mam kiedy napisac. Maly spi tylko na rekach lozeczko jest na 5 min ;/
    karmie piersia, boli to ;/ jestem jak zombie. Wszystkiego sie ucze, mialam stan depresyjny ale juz lepiej jest bo sie ucze co maly chce w danym momencie. ciezkie sa poczatki
    Oj mój synek ma teraz dwa miesiące i jest idealnym dzieckiem, ale nie myśl że tak było po narodzinach. Tuż po porodzi dostalśmy "zimny prysznic". Ok tygodnia po narodzinach mały zaczął nam wstawać o 5 lub max 6 nad ranem i zasypiać dopiero ok 21 ( cały czas domagał się noszenia ). Później zaczął przysypiać w dzień ale TYLKO NA NASZYCH RAMIONACH, ułożony na brzuszku na naszych ciałach. Och to był koszmar, ja wstawałam o godz 5 i do momentu aż mój partner wrócił z pracy byłam zmuszona leżeć na kanapie z malutkim . To było okropne ja nic nie jadłam do powrotu partnera a o wejściu na internet nawet nie marzyłam. Gdy musiałam skorzystać z toalety odkładałam małego i szybciutko leciałam do kibelka, oczywiście w asyście okrpnego płaczu synka :( Na szczęście gdy mały skończył miesiąc wszystko się zmieniło. Zaczął sam leżeć nawet ok godzinki ( nie śpiąc) w koszyczku i zajmować się sam sobą :) Bez problemu zaypia leżąc sam :) . Aha, nie wiem może to zasługa smoczka też troszkę. Nakupowaliśmy mu różnych tych spłaszczonych i różnych innnych, antykolkowe też jakieś i nie pasowały mu. Aż w końcu kupiliśmy mu w Asdzie taki jak kiedyś były. Całkiem zaokrąglony , nawet sporawy, jak balonik ( mam ndzieję, że wiesz o jaki mi chodzi, one przeważnie są żółtego, pomarańczowego koloru ). Uwielbia ten smoczek :). Nie poddawaj się, nie długo mu minie :) I uwierz prawie każda przez jakiś czas chodzi jak zombie :)

Plumb80, Limerikowo lubią tę wiadomość

• patixx Koleżanka

Wysłany: 17 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Zarejestrowałam się do szczepionki przeciw grypie i tej Whooping coug (krztusiec) i pytanie, czy Wy szczepiłyście się na tą drugą w ciąży? różne opinie czytam i sama już nie wiem czy to dobre się szczepić na to teraz czuy nie.
    Mi też proponowali szczepionkę przeciw krztuśccowi w ciąży. Początkowo się zgodziłam, jednak poźniej po konsultacji z zaprzyjaźnioną ginekolog, położną w Polsce zmieniłam zdanie. Chciałam odmówić, jednak jak się okazało to i tak już było za poźno żeby mnie zaszczepić na to więc temat szczepionki zanikł. Moje znajome szczepiły się na krztusiec w ciąży i nic się im nie działo, także nie wiem. Sama jestem sceptycznie nastawiona na szczepienia i napewno będę szczepić małego tylko na te obowiązkowe.

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ