X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • patixx Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, ja miałam ten sam dylemat. Po narodzinach jednak okazało się, że najlepszym sposobem dla nas jest przygotowanie w jednej buteleczce odmierzonej ilości mleka, drugą braliśmy do połowy miary przegotowanej chłodnej wody, w termosie wrzątek. Dlewaliśmy do butelki z wodą gorącą wodę, a następnie mleko. NIE ODWROTNIE żeby mieć pewność że wody jest tyle ile powinno.

Penelope lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki patixx, tak właśnie sobie to wyobrażam póki co, mam małe pojemniczki do odmierzania mleka z tommee tippee które wkłada się to tychże butelek razem z wodą, żeby zaoszczędzić miejsca (jakoś to jest tam szczelne). Chyba więc odpuszczę sobie zakup tego gadżetu i kupię termos.
    A to ten pojemnik włożony do butelki.
    2jf0x6o.jpg

aniafk, Zancia28 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • patixx Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy travel food warmer i powiem ci ze to nic innego jak termos plus pudełeczko. No nam jest najwygodniej tak jak napisałam :) Nie ma sprawy :)

• patixx Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne bardzo fajna rzecz takie pojemniczki na mleko

• Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najtańsze są za 2,60 funta w Bootsie za 6 pojemników. Stała cena, wszędzie indziej są droższe. Mam nadzieję że się sprawdzą.
    2cdk2n7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:48

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o takiego bajeru nie widziałam :)miałam jedynie taki mały pojemniczek przy laktatorze właśnie można było go włożyć do butelki ale w sumie z niego nie korzystałam chyba że przelewałam mleko jak było go malutko i wstawiałam do lodówki .
    ja dostłam akurat mleko za pierwszym razem w puszkach po 450 gr i zazwyczaj biore mała puszkę czasami jak już nie mam tam mleka to przesypuje z dużego pudła bo nie chce mi się cho zabierać do tego jedna butla z zimna wodą a termos z gorącą . nigdy nie brałam gotowego mleka bo ono może stać do 2 h zrobione w butli a ja nigdy nie wiem kiedy kaji sie zachce (dziś np jadła co ok 2h po 90ml a zazwyczaj je co 3/4 ) a tak to wiem że ma zawsze świeże i cieplutkie mleczko .
    A jeśli chodzi o szczepionki to u nas było normalnie tyle że kaja marudna była jednak po dostaniu jednej dawki paracetamolu wszystko przechodziło . jednak każdy organizm reaguje po swojemu. może ubierz cieplej swojego maluszka i temp wróci do normy tym bardziej że teraz taka pogoda i łatwiej się wychłodzić .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap nie siostry to nie przeraziło :) Kajka u nich potrafiła dać już czadu :)
    czas faktycznie zapiernicza a jak dzieci są już z nami to już w ogóle . u nas 19 bedzie już 5 miesięcy ! a ja jeszcze pamiętam (jakby to było wczoraj) jak pociągiem jechałam do szpitala na porodówkę :)
    kto wie ap może do północy julcia stwierdzi że to już czas :) W koncu baby lubią być złośliwe i robić niespodzianki :)

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel ja mikrofalę używam tylko do popcornu :) mi też jedzenie z niej nie smakuje. Dostaliśmy ją od teściów więc niech jest :D
    Penelope ja podgrzewacz mam upatrzony, taki jak miałam przy Piotrku ale mojemu mężusiowi zachciało się kiedyś podłączać go do zapalniczki samochodowej ( oczywiście z jakimiś przejściówkami) no i spalił :D Dużo ich jest na ebay a ja tylko obserwuję i zwlekam ale chyba już teraz kupię i będę mogła odhaczyć .

Tak się zastanawiam nad nocnym karmieniem i stwierdzam , że zielona jestem. Karmiłam tylko cyckiem i nie wiem co to butelki ale wiadomo różnie bywa. Czy nie prościej by było do jednej butelki nasypać mleko a do drugiej odmierzoną wodę i jak potrzeba to wymieszać i na minutkę do podgrzewacza włożyć? Zamiast kombinować z termosami, garnkami itp?
    Penelope ciekawe te buteleczki, wtedy wystarczyło by jedną mieć. Zastanawiam się tylko czy one pasują do podgrzewacza aventu? Czy to jeden pieron jest?

Dziewczyny mam taką zgagę że już mi się płakać chcę. Wypiłam chyba pół butelki gaviskonu, teraz wspomagam tabletką i nic ;((( Nie wiem jak ta mała bestyjka się tam ułożyła, że tak pali.

Jak czytam o szczepieniach i nawet najmniejszych dolegliwościach po to coraz bardziej nastawiam się na nie szczepić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 20:06

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgrzewacz oczywiście tak, w domu, o termosach mówię gdybym miała wyjść z domu i gdzieś poza domem przygotować. Wtedy gorąca woda z termosu jak najbardziej.

A można mleko do zimnej wody wsypać? by je potem podgrzać w podrzewaczu? czy trzeba w ciepłej wodzie rozrabiać. Ja się nic a nic nie znam.
    Czy pasują do Aventu nie wiem, ja wszystko z tommee tippee kupuję, butelki już właśnie też mam , zestaw antykolkowy.
    aniafk wrote:
    [/b] Penelope ja podgrzewacz mam upatrzony, taki jak miałam przy Piotrku ale mojemu mężusiowi zachciało się kiedyś podłączać go do zapalniczki samochodowej ( oczywiście z jakimiś przejściówkami) no i spalił :D Dużo ich jest na ebay a ja tylko obserwuję i zwlekam ale chyba już teraz kupię i będę mogła odhaczyć .

Tak się zastanawiam nad nocnym karmieniem i stwierdzam , że zielona jestem. Karmiłam tylko cyckiem i nie wiem co to butelki ale wiadomo różnie bywa. Czy nie prościej by było do jednej butelki nasypać mleko a do drugiej odmierzoną wodę i jak potrzeba to wymieszać i na minutkę do podgrzewacza włożyć? Zamiast kombinować z termosami, garnkami itp?
    Penelope ciekawe te buteleczki, wtedy wystarczyło by jedną mieć. Zastanawiam się tylko czy one pasują do podgrzewacza aventu? Czy to jeden pieron jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 20:23

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad wersją spacerową w taki razie też muszę pomyśleć, ale jak Kambel mówi że dwie godziny może być to dłużej spacerować nie będę ( chyba) Termos z wodą ok tylko skąd mam wiedzieć , że mleko nie jest za zimne lub za ciepłe? Chyba można w zimnej, trzeba by instrukcję jakiegoś mleka przeczytać, zaraz popatrzę :D

Ja mam odciągacz pokarmu i sterylizator z aventa i kupeczki do przechowywania pokarmu po Piotrku dlatego bez sensu mi teraz zmieniać, kupie ten podgrzewacz najwyżej nie będą inne pasować.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam i dochodzę do wniosku że tylko piersią będę karmić :D za bardzo skomplikowane to

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na opakowianiu jest zazwyczaj nalac gotujacej sie wody , ostudzic i wsypac mleko .
    ja jestem leniem i w nicy nie chce mi sie schodzić do kuchni ,jak karmiłąm cycem było ok a teraz na noc mam na szawce nocnej 3 butle i jedną z zimną woda . zazyczaj dozuje 50/50 i woda jest w sam raz .jak nie jestem pewna to sprawdzam .
    ja też używam tommee tippee i nie wyobrażam inncy używać już się przyzwyczaiłam .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patixx wrote:
    Czy wasze dzieci miały po pierwszej szczepionce skojarzonej (tężec, krztusiec, błonica itp + doustnie rotawirusy) ( w 8 tygodniu ) ) zamiast gorączki obniżoną temoeraturę ciała rzędu 35 stopni z kawałkiem ?

Nasz Victor miał normalną temp, za to odchorował tą doustną - miał straszne problemy z brzuszkiem, ból i głośno przelewało mu się w jelitach. Był marudny przez 2 dni.

Dziewczyny, ja jak wychodzę, to zalewam wrzątkiem butelkę (odmierzam odpowiednią ilość ml) i chowam do pokrowca, podtrzymującego ciepło. Jak mały zgłodnieje, wsypuję do ciepłej wody w butelce tylko mleko w proszku i gotowe do podania.

Jeśli woda ostygnie za szybko, to na szczęcie mamy tutaj specjalne punkty do karmienia dzieci (Feeding room) i tam są podgrzewacze.
    A jak odwrotna sytuacja - mały chce pić a woda w butelce jeszcze za ciepła - to polewam butelkę zimną wodą z kranu i szybko się schładza.
    Także szybko, wygodnie, bez kombinowania.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sądzę że będą pasować, butelki tommee tippee nie są raczej szersze niż avent więc nie widze powodu dla którego nie miałyby pasować :)
    aniafk wrote:
    Ja mam odciągacz pokarmu i sterylizator z aventa i kupeczki do przechowywania pokarmu po Piotrku dlatego bez sensu mi teraz zmieniać, kupie ten podgrzewacz najwyżej nie będą inne pasować.

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Sądzę że będą pasować, butelki tommee tippee nie są raczej szersze niż avent więc nie widze powodu dla którego nie miałyby pasować :)
    Raczej wysokość mam na myśli bo ten avent jest zamykany :)
    o takie cuś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cab25db4709d.jpg
    ale tak sobie myślę, że te tommee tippee butelki są chyba takiej samej wysokości.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też planuję mieć już wszystko wieczorem przygotowane w sypilani, wody, mleko, też jestem leniem i nie będę schodzić co dwie godziny na dół. W dzień się okaże ale w nocy NO WAY.

aniafk, Zielone antykolkowe butelki tommee tippee mają jakiś system że widzisz czy mleko jest za gorące.
    Ja jednak zdecydowałam się na fioletowe antykolkowe Tommee tippee Advanced, miały lepsze opinie użytkowników.
    kambel wrote:
    ja jestem leniem i w nicy nie chce mi sie schodzić do kuchni ,jak karmiłąm cycem było ok a teraz na noc mam na szawce nocnej 3 butle i jedną z zimną woda . zazyczaj dozuje 50/50 i woda jest w sam raz .jak nie jestem pewna to sprawdzam .
    ja też używam tommee tippee i nie wyobrażam inncy używać już się przyzwyczaiłam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 21:39

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerażacie mnie tymi szczepieniami! Plumb80 jaka doustna?? Mój nie miał - chyba

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ja już tylko cycka obstawiam :)
    Piotrka nauczyłam po tygodniu męczarni ze łzami w oczach i teraz też dam radę a może będzie łatwiej :)
    Na pewno będzie

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam Ci
    butelka 160 ml ma wysokości 13 cm
    butelka 260 ml ma 16 cm (od spodu do końca nakładki na smoczek)
    aniafk wrote:
    Raczej wysokość mam na myśli bo ten avent jest zamykany :)
    o takie cuś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cab25db4709d.jpg
    ale tak sobie myślę, że te tommee tippee butelki są chyba takiej samej wysokości.

aniafk, mychowe lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk, no to nic jak tylko powodzenia Ci życzę.
    W moim przypadku też bym chciała, ale mój sposób odżywiania nie daje mi wielkich nadziei i z pewnością jeśli w ogóle będzie pokarm to pewnie i tak będę musiała dokarmiać.
    aniafk wrote:
    Penelope ja już tylko cycka obstawiam :)
    Piotrka nauczyłam po tygodniu męczarni ze łzami w oczach i teraz też dam radę a może będzie łatwiej :)
    Na pewno będzie

aniafk lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ