X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaglądam od rana ;) z reguły Ap aktywna była w godzinach rannych do 15. Czyżby??? :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ciekawe :) może julci już nie chce się siedzieć w brzuszku :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julcia to ma tam chyba jakiś abonament wykupiony i żal jej wyjść, kobieta niezdecydowana, skurcze co jakiś czas mam, znów nadzieja wraca i przechodzi :D

Zancia28 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdecydowana jak wszystkie baby :)

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale na kalendarzu jak wół napisane mam 19 dni do daty porodu, wiec co się odwlecze to nie uciecze :)
    już nie ma się co, niewiele zostało i tak, a że nie wiem jak lepiej to niech los sam zdecyduje,
    choć dziś to może lepiej nie, bo jedziemy na to lotnisko, faktycznie wycieczka po Londynie byłaby niewskazana :)
    wyspałam się kurde jak należy od 22 do 5 :D
    może wrócę do normalnych ludzi, którzy śpią w nocy :)
    tylko krew mi z nosa poleciała i spuchłam okropnie
    ale póki co pozytywnie :)
    a co u was kurczę? hmm?
    jakieś skurcze? jakieś nowe zdobycze?
    Penelope jak ten wózek? kiedy jakieś USG coby ciocie miały pewność, że facet będzie?
    Aniafk dajesz radę z Piotrkiem i bębenkiem?
    Kambel Twoją małą sobie na fb widuję :) słodka jest

aniafk lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach i porządek na kompie zrobiłam wczoraj i ułozylam składanke z muzyczką na ew poród :)lepiej mieć niż nie mieć :)

Zancia28, Zancia28, Zancia28 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam tylko szybko napisać, że Aleksander jest już z nami :)
    Urodził się wczoraj ;)
    waży 2920g i szybciutko poszło bo w 4h :)
    Pozdrawiamy :*

Plumb80, aniafk, kambel, ap1526, Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O driada gratulacje :) a to ci niespodzianka :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i duzo zdrowka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Driada, niech maluszek rośnie zdrowo :)
    Czekam na kolejne wiadomości od Was dziewczyny. I nie stresujcie się porodem. Wiem wiem,łatwo mówić jak już jestem po wszystkim... Ale będzie dobrze, zobaczycie. A jaka nagroda po wszystkim :)
    Trzymam kciuki za każdą z Was :) <3

A mamusie i ich skarby całuję mocno !!!

Victor wczoraj już skończył 3 miesiące, ale ten czas zapiernicza !!!

Buziaki :*

ap1526, Penelope lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Wpadłam tylko szybko napisać, że Aleksander jest już z nami :)
    Urodził się wczoraj ;)
    waży 2920g i szybciutko poszło bo w 4h :)
    Pozdrawiamy :*
    ehhhh a nic się nie chwaliłaś , że rodzisz ;/
    Gratulacje! :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap no to następna jesteś w kolejce :)
    Ja to chyba bardziej niż porodu boję się tego ostatniego miesiąca, źle wspominam po pierwszej ciąży. To przewracanie się z boku na bok w nocy i wstawanie do toalety pół godziny ;/

Póki co czuję się dobrze, jest mi ciężko - o wiele ciężej niż z Piotrkiem. Szybko się męczę, nawet gadając przez telefon potrafię mieć zadyszkę. I ta przeklęta zgaga, nie pamiętam jakie to uczucie bez niej.
    Biorąc pod uwagę, że można urodzić w 37 tygodniu to chyba muszę się pospieszyć z zakupami. Nie chcę męża później wysyłać bo wiadome co kupi? Butelki w razie w potrzebne chociaż cyckiem mam zamiar karmić, jakiś smoczek dla uspokojenia, przynajmniej 3 pary śpioszków do 1 miesiąca bo ostatnio kupiłam 0-3 i widzę jak dzidzia w nich tonie. Podgrzewacz licytuję używany, jak nie teraz to później do zupek jak znalazł, ehhhh dużo jeszcze zostało do kupienia

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap - teraz czekamy na wieści od Ciebie :)
    Kaja chyba spędza ze mną za dużo czasu . Dziś byłam się dowiedzieć u nas w firmie o prace bo potrzebują na stanowisko qc zostawiłam ja u mojej siostry dosłownie na pół godzinki a ona cały ten czas mina w podkówkę i płacz aż z tego wszystkiego zasnęła . A jak się obudziła to tez z moja siostra do rozmowy nie bardzo ale jak mnie ujrzała to odwaga od razu wróciła :)
    Jeśli uda mi się dostać te prace to wcześniej odejdę z macierzyńskiego . Nie będę płakać Za tymi marnymi pieniędzmi jakie daw jc .

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgrzewacz do zupek dobry chciałam ostatnio na carbocie kupić ale pózniej zrezygnowałam . Do mleka używam termosu z gorąca woda a w jednej butli mam zimna wodę i mieszam a deserki i zupki na razie to po kilka łyżek wiec podgrzanie tez dość szybkie w miseczce . Ostatnio nawet przeczytałam na obiadku ze można je w mikrofali podgrzewać . Chociaż my jej nie posiadamy ...

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mikrofale mam :D nie żeby się chwalić :p ale chyba nie użyłabym tego żeby jedzenie dziecku podgrzewać. Chcąc nie chcąc to jakieś fale i gdzieś tam kiedyś czytałam, że zdrowe to nie jest a zwłaszcza jeśli chodzi o podgrzewanie mleka. Już wolę garnek z gorącą wodą.

Też bym chciała do pracy jak najszybciej, już czuję się jak kura domowa a dopiero niecałe 3 miesiące siedzę. Niestety chyba nie szybko pójdę bo musiałabym nianię mieć a jakoś nie ufam ;/

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bo mleka to tez bym nie podgrzewała . My nie mamy z tego względu ze gdy byliśmy jeszcze na pokoju podgrzalam obiad mojemu m w mikrofali nie pamietam co to było chyba spagetti ale pamietam jego reakcje jak zaczął wyzywać ze takich rzeczy się nie podgrzewa bo to już nie ten sam smak i konsystencja ... I ze my w domu nigdy nie będziemy mieć mikrofali i tak jak tu 3 lata mieszkamy tak mikrofali brak , a ja zdecydowanie wole piekarnik :)
    Ja już tez bym chciała wrócić potrzebuje kontaktu z ludźmi i odbicia od siedzenia w domu ile można .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaale miałam przeczucie, przysięgam :) Driada gratuluję
    dlaczego mnie wszyscy wyprzedzają :) skoro ja już mam takie skurcze, buuu :)
    to ja dziś powinnam, bo był dzień różnicy :) ewentualnie jutro, bo nie pamiętam dokładnie :) boję się :) znowu heh
    Kaja bidna, siostra nie była przerażona? :)
    Plumb naprawdę zapiernicza, jak ja Cię z ciąży dobrze pamiętam, a tu już3 m-ce
    ja to samo Aniafk, zadyszka podczas rozmowy nawet :)

Plumb80, Penelope lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada, gratulację !!! :) :) :)

Ap, no to teraz na Ciebie kolej.

aniafk, ja już podgrzewacz do jedzenia wylicytowałam, a dziś udało mi się wylicytować moses basket z mamas and papas, używane do jednego dziecka za całe.... 1,98 funta. :) i znów mam radochę, jutro jadę odebrać bo dziś mi się nie chce z łóżka wstawać.

Jutro idę do pracy a potem jadę do officu na rozmowę, muszę zgłosić że chcę urlop na cały grudzień i 4 tygodnie macierzyńskiego w styczniu. Jeszcze półtora miesiąca musze się pomęczyć robocie, ale i tak te 15 dni października zleciało w sumie szybko i odpukać bezboleśnie jakoś, choć zauważyłam że jakaś z lekka wolniejsza jestem (normalny to wszystko szybko robię).

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, ja się właśnie zastanawiam czy kupić po prostu termos na wodę na noc do mleka, czy kupić ten travel food warmer z Tommee Tippee ( z tej firmy akurat bo wszystko z niej kupuję) ale jak widze to ten travel food warmer to właśnie nic innego jak taki termos z gorącą wodą którą wlewa się do pojemnika i wstawia butelkę hmmmm trochę za dużo kombinowania. Jak Ty zabierasz ze sobą mleko? już zrobione w termicznym opakowaniu czy termos z wodą i odmierzone mleko i przygotowujesz gdy jest potrzeba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:39

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • patixx Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci miały po pierwszej szczepionce skojarzonej (tężec, krztusiec, błonica itp + doustnie rotawirusy) ( w 8 tygodniu ) ) zamiast gorączki obniżoną temoeraturę ciała rzędu 35 stopni z kawałkiem ?

‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ