X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaglądam od rana ;) z reguły Ap aktywna była w godzinach rannych do 15. Czyżby??? :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ciekawe :) może julci już nie chce się siedzieć w brzuszku :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julcia to ma tam chyba jakiś abonament wykupiony i żal jej wyjść, kobieta niezdecydowana, skurcze co jakiś czas mam, znów nadzieja wraca i przechodzi :D

Zancia28 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdecydowana jak wszystkie baby :)

ap1526 lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale na kalendarzu jak wół napisane mam 19 dni do daty porodu, wiec co się odwlecze to nie uciecze :)
    już nie ma się co, niewiele zostało i tak, a że nie wiem jak lepiej to niech los sam zdecyduje,
    choć dziś to może lepiej nie, bo jedziemy na to lotnisko, faktycznie wycieczka po Londynie byłaby niewskazana :)
    wyspałam się kurde jak należy od 22 do 5 :D
    może wrócę do normalnych ludzi, którzy śpią w nocy :)
    tylko krew mi z nosa poleciała i spuchłam okropnie
    ale póki co pozytywnie :)
    a co u was kurczę? hmm?
    jakieś skurcze? jakieś nowe zdobycze?
    Penelope jak ten wózek? kiedy jakieś USG coby ciocie miały pewność, że facet będzie?
    Aniafk dajesz radę z Piotrkiem i bębenkiem?
    Kambel Twoją małą sobie na fb widuję :) słodka jest

aniafk lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach i porządek na kompie zrobiłam wczoraj i ułozylam składanke z muzyczką na ew poród :)lepiej mieć niż nie mieć :)

Zancia28, Zancia28, Zancia28 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam tylko szybko napisać, że Aleksander jest już z nami :)
    Urodził się wczoraj ;)
    waży 2920g i szybciutko poszło bo w 4h :)
    Pozdrawiamy :*

Plumb80, aniafk, kambel, ap1526, Penelope, Zancia28 lubią tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O driada gratulacje :) a to ci niespodzianka :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje i duzo zdrowka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Driada, niech maluszek rośnie zdrowo :)
    Czekam na kolejne wiadomości od Was dziewczyny. I nie stresujcie się porodem. Wiem wiem,łatwo mówić jak już jestem po wszystkim... Ale będzie dobrze, zobaczycie. A jaka nagroda po wszystkim :)
    Trzymam kciuki za każdą z Was :) <3

A mamusie i ich skarby całuję mocno !!!

Victor wczoraj już skończył 3 miesiące, ale ten czas zapiernicza !!!

Buziaki :*

ap1526, Penelope lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Wpadłam tylko szybko napisać, że Aleksander jest już z nami :)
    Urodził się wczoraj ;)
    waży 2920g i szybciutko poszło bo w 4h :)
    Pozdrawiamy :*
    ehhhh a nic się nie chwaliłaś , że rodzisz ;/
    Gratulacje! :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap no to następna jesteś w kolejce :)
    Ja to chyba bardziej niż porodu boję się tego ostatniego miesiąca, źle wspominam po pierwszej ciąży. To przewracanie się z boku na bok w nocy i wstawanie do toalety pół godziny ;/

Póki co czuję się dobrze, jest mi ciężko - o wiele ciężej niż z Piotrkiem. Szybko się męczę, nawet gadając przez telefon potrafię mieć zadyszkę. I ta przeklęta zgaga, nie pamiętam jakie to uczucie bez niej.
    Biorąc pod uwagę, że można urodzić w 37 tygodniu to chyba muszę się pospieszyć z zakupami. Nie chcę męża później wysyłać bo wiadome co kupi? Butelki w razie w potrzebne chociaż cyckiem mam zamiar karmić, jakiś smoczek dla uspokojenia, przynajmniej 3 pary śpioszków do 1 miesiąca bo ostatnio kupiłam 0-3 i widzę jak dzidzia w nich tonie. Podgrzewacz licytuję używany, jak nie teraz to później do zupek jak znalazł, ehhhh dużo jeszcze zostało do kupienia

Penelope lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap - teraz czekamy na wieści od Ciebie :)
    Kaja chyba spędza ze mną za dużo czasu . Dziś byłam się dowiedzieć u nas w firmie o prace bo potrzebują na stanowisko qc zostawiłam ja u mojej siostry dosłownie na pół godzinki a ona cały ten czas mina w podkówkę i płacz aż z tego wszystkiego zasnęła . A jak się obudziła to tez z moja siostra do rozmowy nie bardzo ale jak mnie ujrzała to odwaga od razu wróciła :)
    Jeśli uda mi się dostać te prace to wcześniej odejdę z macierzyńskiego . Nie będę płakać Za tymi marnymi pieniędzmi jakie daw jc .

ap1526 lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgrzewacz do zupek dobry chciałam ostatnio na carbocie kupić ale pózniej zrezygnowałam . Do mleka używam termosu z gorąca woda a w jednej butli mam zimna wodę i mieszam a deserki i zupki na razie to po kilka łyżek wiec podgrzanie tez dość szybkie w miseczce . Ostatnio nawet przeczytałam na obiadku ze można je w mikrofali podgrzewać . Chociaż my jej nie posiadamy ...

relgio4pk3pt9z4w.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mikrofale mam :D nie żeby się chwalić :p ale chyba nie użyłabym tego żeby jedzenie dziecku podgrzewać. Chcąc nie chcąc to jakieś fale i gdzieś tam kiedyś czytałam, że zdrowe to nie jest a zwłaszcza jeśli chodzi o podgrzewanie mleka. Już wolę garnek z gorącą wodą.

Też bym chciała do pracy jak najszybciej, już czuję się jak kura domowa a dopiero niecałe 3 miesiące siedzę. Niestety chyba nie szybko pójdę bo musiałabym nianię mieć a jakoś nie ufam ;/

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bo mleka to tez bym nie podgrzewała . My nie mamy z tego względu ze gdy byliśmy jeszcze na pokoju podgrzalam obiad mojemu m w mikrofali nie pamietam co to było chyba spagetti ale pamietam jego reakcje jak zaczął wyzywać ze takich rzeczy się nie podgrzewa bo to już nie ten sam smak i konsystencja ... I ze my w domu nigdy nie będziemy mieć mikrofali i tak jak tu 3 lata mieszkamy tak mikrofali brak , a ja zdecydowanie wole piekarnik :)
    Ja już tez bym chciała wrócić potrzebuje kontaktu z ludźmi i odbicia od siedzenia w domu ile można .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaale miałam przeczucie, przysięgam :) Driada gratuluję
    dlaczego mnie wszyscy wyprzedzają :) skoro ja już mam takie skurcze, buuu :)
    to ja dziś powinnam, bo był dzień różnicy :) ewentualnie jutro, bo nie pamiętam dokładnie :) boję się :) znowu heh
    Kaja bidna, siostra nie była przerażona? :)
    Plumb naprawdę zapiernicza, jak ja Cię z ciąży dobrze pamiętam, a tu już3 m-ce
    ja to samo Aniafk, zadyszka podczas rozmowy nawet :)

Plumb80, Penelope lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada, gratulację !!! :) :) :)

Ap, no to teraz na Ciebie kolej.

aniafk, ja już podgrzewacz do jedzenia wylicytowałam, a dziś udało mi się wylicytować moses basket z mamas and papas, używane do jednego dziecka za całe.... 1,98 funta. :) i znów mam radochę, jutro jadę odebrać bo dziś mi się nie chce z łóżka wstawać.

Jutro idę do pracy a potem jadę do officu na rozmowę, muszę zgłosić że chcę urlop na cały grudzień i 4 tygodnie macierzyńskiego w styczniu. Jeszcze półtora miesiąca musze się pomęczyć robocie, ale i tak te 15 dni października zleciało w sumie szybko i odpukać bezboleśnie jakoś, choć zauważyłam że jakaś z lekka wolniejsza jestem (normalny to wszystko szybko robię).

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, ja się właśnie zastanawiam czy kupić po prostu termos na wodę na noc do mleka, czy kupić ten travel food warmer z Tommee Tippee ( z tej firmy akurat bo wszystko z niej kupuję) ale jak widze to ten travel food warmer to właśnie nic innego jak taki termos z gorącą wodą którą wlewa się do pojemnika i wstawia butelkę hmmmm trochę za dużo kombinowania. Jak Ty zabierasz ze sobą mleko? już zrobione w termicznym opakowaniu czy termos z wodą i odmierzone mleko i przygotowujesz gdy jest potrzeba?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:39

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • patixx Koleżanka

Wysłany: 15 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci miały po pierwszej szczepionce skojarzonej (tężec, krztusiec, błonica itp + doustnie rotawirusy) ( w 8 tygodniu ) ) zamiast gorączki obniżoną temoeraturę ciała rzędu 35 stopni z kawałkiem ?

‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ