Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Link mi nie wchodzi ;(
Oooo super . Swiateczny maly prezencik bedzie hehe . Swietna data ! Ja mam za to na 5 lutego , na dzien swoich imienin
Tez moze strzele sobie prezencik hehe chociaz watpie . Syna przenosilam 8 dni i tu czuje to samo bedziechociaz sie okaze wiadomo .
Co do ceny bodziakow to super cena , tanioszka ale Ja najeczesniej jakie zakupy zrobie to w grudniu -
Ja kilka rzeczy kupiłam, ale też już się hamuje bo już 3 koleżanki pisały, że po powrocie do Pl zapraszają do siebie na przebiorke ubrań po ich maluchach😊 wanienkę i przewijak już też dostałam nieużywane w ogóle. A dziadki kupują wózek i łóżeczko.. Także trochę oszczedzę 🤣
Ale tu w UK te ciuszki mu się dużo bardziej podobają niż w Pl. Nawet te z Tesco czy z Asdy są super 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 15:07
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwonmamy 11mm
07.07.19--> znamy plecchlopczyk! Gabrys
-
Toonney wrote:Dzien dobry dziewczyny 😘 odkad wrocilam do pracy po urlopie nie mam na nic czasu po prostu zastalam taki syf w pracy w moim teamie ze masakra. Dzis mam badania krwi a w srode pierwsze usg. Mam wielka nadzieje wszystko bedzie dobrze
Ja tez w pracy aktualnie mam przerwe .
Napewno bedzie wszystko dobrze
Ja za 16 dni mam polowkowe juz :o -
No ja jak po 2 tyg urlopu wrocilam do pracy, to tez nie wiedzialam w co rece wlozyc..ale juz ogarnelam
od 7.10 ide na zwolnienie i tyyyle mnie tu zobacza
Toonney kciuki za badania!!!
AMH 8.62
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
-
Olga_89 wrote:No ja jak po 2 tyg urlopu wrocilam do pracy, to tez nie wiedzialam w co rece wlozyc..ale juz ogarnelam
od 7.10 ide na zwolnienie i tyyyle mnie tu zobacza
Toonney kciuki za badania!!!
Ja dopiero na macierzynski pojde ale to jakos planowo chcialabym w styczniu ale dokladnie kiedy nie wiem . Mam nadzieje ze dam rade .
Generalnie masz 100 procent platne zwolnienie czy to podstawowe ? Bo jak 100 procent to tylko korzystac hahaha -
ja niestety mam maternity Allowance, zeby brac z firmy brakuje mi 3tyg na kontrakcie.. ale ja od razu do Pl zjezdzam i stamtad tez bede pobierac kase, bo mam umowe o prace dodatkowo w PL..troche przykombinowana, ale jest
wiec jak na Polske, wyjdzie calkiem niezle.. ja tez nie jestem za siedzeniem w domu, bo ja z tych bardziej ruchliwych.. ale w PL dom mi sie wykancza, stolarz ma wchodzic itp wiec bede miala co robic
w pracy bym dala rade smialo jeszcze popracowac, ale obawiam sie lotu w pozniejszym terminie.. wiec wole teraz na spokojnie..no i pracuje na nocki i juz troche zaczynam odczuwac zmeczenie.. i tak dziekuje Bogu, ze tyle udalo mi sie popracowac w naprawde dobrym samopoczuciu
AMH 8.62
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
-
Na nocki w ciazy ? Przeciez to odgornie zabronione ;x co do umowy wszystko ok bo mialam tak samo ale nie moglam pobierac macierzynskiego w Polsce pobierajac w Uk bo to to samo swiadczenie mimo iz pawnie na umowie wypracowane i tu i tu . Tez mialam przekombinowana ale ... skonczylam.macierzynski z uk w kwietniu , zglosic moglam sie dopiero w lipcu po polski i bylam sprawdzana 8 miesiecy !!! Przez urzad europejski . Wszystko co mialam w uk , prace , kiefy co zaczelam i kiedy skonczylam.
Rozumiesz ? Wiec po 8 miesiacach zwrocili mi 4 tys zl za te parenascie tyg w tyl . Tyle ale ile z tym zachodu . Powiedzialam pieprze bo czlowiek moze sobie wiecej narobic syfu niz to warte a teraz wszystko.sto razy bardziej patrza .
Oby Wam sie udalo
Jejku Ja w pracy dzis mam tak okropny dzien . Ledwo zyje , mdlosci mam od 7 rano masakryczne , stopy bola przez sejfti i jeszcze tak.mnie dzis ludzie irytuja ze mam ochote kazdego jeb*** -
Toonney wrote:Hej Dziewczyny ja dzis popoludniu mam pierwszy scan 6t4d licze na serduszko ale mam tez nadzieje zobaczyc ze dzidzia jest zdrowiutka I szczesliwa u mamusi w brzuszku. Z racji pozniej pory scanu dzis ide do pracy na 3h tak to ja moge pracowac 😂 Mam dzis przeokrutny dzien .
Nie dosc , ze w pracy jest taki zapieprz , ze nogi mi wchodza w dupe , rekoma jutro nie rusze bankowo , boli mnie krzyz od ciaglego schylania i podnoszenia to nic i tak ... dostalam mega rozwolnienia w pracy . Ale takiego , ze woda jak kranu sie lala . Mdlosci od 7 rano . Przeszly dopiero niedawno . No cud miod ... dzieki Bogu jeszcze 1.5 h i spadam stad . Wracam do domu , zjem cos i rzucam sie do wanny polezec w cieplej wodzie .
Zycze powodzenia na usg . Daj znac po
Hehehe no tak.kazdy by chcial.pracowsc co :p -
ja dopytywalam w Zusie w Pl to mi powiedzieli,ze nie ma zadnego problemu bym pobierala z obu krajow, jezeli tu i tu mam umowe..jeszcze ksiegowa mojego taty dzwonila na jakas tam ich infolinie ,zeby dopytac i to samo jej powiedzieli..no zobaczymy co to wyjdzie..
A nocki w ciazy bardzo sobie chwalemialam mozliwosc przeniesc sie na dzien, ale to by oznaczalo prace biurko w biurko z szefem.. no i ogolnie w dzien jest tu taki pierdolnik i wuiecej stresu niz to warte.. a w nocy jestem tylko ja i supervisor.. cisza, spokoj..w dzien sobie odsypiam. Konsultowalam to z 3 ginekologami i kazdy mi mowil to samo..ze jezeli organizm jest przyzwyczajony, a ja czuje sie dobrze to absolutnie nic nie zmienniac
Tooney super widok co?ja dzisiaj tez posluchalam swojego malucha bo mialam wizyte u poloznej
wiercil sie i kopnal polozna
AMH 8.62
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
-
Olga Ja pisze tylko to co wiem jak Ja tak mialam . Urzad europejski mnie sprawdzak tak jak napisalam . No nic zobaczysz
Toney czulam sie pozniej juz ok i dzis tez dobrze takze jest okchwilowo cos sie tam dzialo .
Powiem Wam , ze tak mnie bola nogi po 9 h pracy prawie ze ledwo na koniec juz dreptam . Piety mnie tak bola od ciezaru ciala . Bankowo ... bo jednak troche przytylam . Musze nowe sejfty kupic i wkladku jakies -
ZakręconaOna wrote:Olga Ja pisze tylko to co wiem jak Ja tak mialam . Urzad europejski mnie sprawdzak tak jak napisalam . No nic zobaczysz
Toney czulam sie pozniej juz ok i dzis tez dobrze takze jest okchwilowo cos sie tam dzialo .
Powiem Wam , ze tak mnie bola nogi po 9 h pracy prawie ze ledwo na koniec juz dreptam . Piety mnie tak bola od ciezaru ciala . Bankowo ... bo jednak troche przytylam . Musze nowe sejfty kupic i wkladku jakies
Super ze pozniej juz bylo dobrze kochana
Ja za to nie dosc ze przysypiam w pracy to plecy mnie tak masakrycznie bola ze juz sama nie wiem jak siedziec -
Ja na szczesxie nie przysypiam chodz szczerze powiem , ze mialam taki okres do ok.14 tyg ciazy , ze musialam sobie po wstaniu rano z godzinke pozniej drzemke zrobic . Obawialam.sie ze jak wroce ze zwolnienia to bede miala.tak w pracy a o.dziwo.nie i wracajac 90% dni zasypiam dopiwro.wieczorem !!! Szok .