Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Od 07.10 bede pracowac tylko na jedna zmiane 0700-1530 z czym wiaze sie ze bede pracowac w kazdy weekend ale bede miala kazda srode I kazdy czwartek wolne. Mi to pasuje bo weekendy sa mega luzne I mniej pracy jest takze jest mi to mega na reke.
Szefowa kazala mi tez myslec jak chce przed porodem I przed macierzyńskim wykorzystac urlop ktory za przyszly rok mi sie bedzie nalezal I mam dwie opcje ale nie wiem na która firma sie bardziej zgodzi a mianowicie:
1. Wziazc cale 28 dni ktore mi sie nalezy przed za planowana data cesarki czyli bym mogla zaczac ten urlop od okolo 28.02 (zalezy kiedy zaplanuja mi cesarke)
2. Wziaz 2 dni urlopu Co tydzien czyli pon-wt urlop sr-czw wolne I pracowala bym tylko pt-ndz. To moglabym juz zaczac od 01.01 a Co za tym idzie duzo wczesniej
Zastanawiam sie tez ktora opcja bylaby lepsza dla mnie ale chyba opcja 2ga mi bardziej pasuje a wy Co myslicie? -
Toonney wrote:Bo urlop nie przechodzi na kolejny rok kalendarzowy ani nie dostane ekwiwalentu za niewykorzystany tylko mi przepadnie.
Zapomnialam zupelnie o tym bo u mnie idealnie odejscie sklada sie na poczatku roku z pracy, stary urlop do swiat wykorzystam pozniej pp nowym roku ide na macierzynski a pod koniec roku wykorzystam jeszcze caly urlop . -
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwonmamy 11mm
07.07.19--> znamy plecchlopczyk! Gabrys
-
ZakręconaOna wrote:Tez mam i czasami wcale nie jest tak kolorowo tu niestety z Nimi:(
Co tak dlugo macierzynski? Przeciez trwa 39 tyg plus ewentualny urlop do wykorzystania ale no nie w twoim przypadku tak jak pisalas .
Pytam z ciekawosci -
Powiem Ci , ze galanty juz jak na 11 tydzien
ale juz taki typowo ciazowy hehe .
Ja tez wstawie fotke moja zaraz Wam .
Jak dowiadywalam sie to mowili mi 6 tyg bezplatnegoto juz sama nie wiem hm ...
Toonney lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Powiem Ci , ze galanty juz jak na 11 tydzien
ale juz taki typowo ciazowy hehe .
Ja tez wstawie fotke moja zaraz Wam .
Jak dowiadywalam sie to mowili mi 6 tyg bezplatnegoto juz sama nie wiem hm ...
Maternity nalezy sie dokladnie 52 tyg
https://www.gov.uk/maternity-pay-leave/leave -
Jestesmy po kolejnym usg
Dzidzia malo chciala wspolpracownac ma juz 53.5 mm czyli wychodzi dokladnie 12+0 wzrostowo a ja jestem 11t2d dzisiaj wiec rosnie zdrowo
☺️ 🥰 dzis ostatecznie zostalismy wypisani z kliniki poronien I bedziemy teraz pod opieka antenatal clinic
☺️ ryzyko poronienia na tym etapie teraz to 0.6%
lekarka bardzo szczesliwa a I my mega wniebowzieci
☺️
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
A u Mnie tzw. Stara bida ...
W czwartek wracam do pracy po zwolneniu 2 tygodniowym . Takto dom , dziecko , maz i ooo ...
Co do ciazy to super , maly bedzie bokserem napewno bo brzuch to mi faluje az . Juz od dosc dawna ale teraz to na maksa hehehe . Takto wymiotuje jak kocur i to taka galancie calymi dniami nie , ze raz rzygne i dziekuje 😂
Brzusio rosnie ???Toonney lubi tę wiadomość