X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ogromne gratulacje i dużo zdrowia dla Ciebiebi synka:) Weszlam na Twój profil fb, ale nie mogę znaleźć fotki Twojego małego :)

Dzwonilam do devon doctors, powiedział, ze skoro to brązowy sluz to dobrxe, gorzej jakby była czerwona, ale tak się przeraziłam, bo w poprzedniej ciąży taka miałam i była obumarla w 10 tygodniu. On na to, ze w niedziele nawet na A&E nie zrobiliby mi usg, wiec jutro mam zadzwonić do przychodni i lekarz mnie skieruje na skan. Tymczasem sluz zniknal, serduszko slyszalam, wiec Ktos tam siedzi. Za bardzo zaszaleliśmy z mezem dziś rano, jedynie tak to sobie tlumacze.

Kropka, Limerikowo lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2013, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa rodzila w szpitalu i jak sama mowi, pierwszy porod byl: cyk bryk a drugi, troszke dluzszy.... ale w miare wszystko ok. To bardziej historeie jakie zaslyszala gdzies tam.

Ona jest bardzo madra osoba i otwarta, ale jednak sie na poczatku troche zszokowala nasza decyzja. Troche ja uspokoilismy i jest ok... ale jak sama mowila, prze pare kilka nocy nie spala.

Powodzenia Ula, wysylam cieple pozdrowienia na jutro i zycze duzo, duzo zdrowia. :-)

Ulala lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to nawet wiadomości nie może oglądać jak mówią cos o uk bo zaraz mysli,że to wszytko- ale to wszytko- się dzieje właśnie u nas! były śnieżyce- to pewno nas zasypało! były trzęsienia- to pewno nam sie dom zawalił, huragany- to na pewno u nas! zaraz ma koszmary itp ;) cóż taki typ :P jak jej powiedziałam,że takim myśleniem sprowadza własnie na nas nieszczęścia- żeby w zamian życzyla nam dobrze (ksążka- potęga podświadomości- Energy polecam) to była jeszcze większa panika ;) więc od tamtego czasu po prostu mało jej mówimy i to najlepszy sposób :)

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• energytrip Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2013, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo... Dostalismy po jednych egzemplazu od mojej tesciowej, calkiem niedawno. Jedna dla mnie, druga dla meza z osobnymi, bardzo personalnymi dedykacjami. Zaczelam czytac, ale ostatnio koncowka ciazy mnie pochlonela, musze wrocic do niej... :-)

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2013, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co ja bym bez WAS drogie zrobiła??? ;-)
    Od razu lzej mi ciut na sercu - dzięki za wszelkie wskazówki i podpowiedzi!
    JESTEŚCIE KOCHANE!!!

88c5s65gwajg4qoi.png

Ulala, Kropka lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wal śmiało z pytaniami- nawet jak myślisz,że są głupie i bezsensowne- bo jak to moja mama mówi- kto pyta nie błądzi :D

energy ja tą książkę dostałam jak miałam 16 lat i byłam w szpitalu po bardzo ciężkim wypadku. dużo daje do myślenia- nawet jak nie wierzysz w takie rzeczy, to i tak zaczynasz myśleć i analizować- najprostszy przykład :D nie kładź butów na stole, bo będzie kłótnia. pod koniec dnia sie pokłócicie- ooo to pewno przez te buty na stole. a co to kurna ma do rzeczy?? czy sami wierząc w takie bzdury podświadomie nie prowokujemy zajścia,żeby udowodnić że przesąd jest prawdziwy?? a podświadomość ma ogromną siłę- np leki placebo! dlatego jak mi ktoś wali takimi tekstami to zawsze ja proszę o analizę- żeby mi wytłumaczyła w jaki sposób to,że ja coś zrobię spowoduje że coś się stanie:D

albo przykład dla ciężarnych- nie kupuj rzeczy dla dziecka,żeby nie zapeszyć...ale zapeszyć co?? czyli to,że ja nie kupie tej pary skarpetek to to da mi gwarancję,że spokojnie ciążę donoszę i będzie dziecko zdrowe?? a jak kupię, to na pewno zaraz poronię, lub coś się stanie?? gdzie tu logika?? po 2 poronieniach twierdzę,że jak ma sie coś stać, to i tak sie stanie i to czy ja kupię pieluchy czy nie nic tutaj nie zmieni :) więc najważniejsze- nie dać się otumanić takim głupotą i zabobonom- które sa nadal mocno zakorzenione w starszym pokoleniu...

Limerikowo, mychowe, energytrip lubią tę wiadomość

201311191581.png

• Ulala Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa energy znowu oglądałam dzisiaj ten program na tvn style o tych domowych porodach- jakoś zawsze jak go widzę myślę o tobie i zaczynam oglądać :D
    wcześniej na to nie zwróciłam uwagi- ale na polskie program się nazywa-ekstremalne porody!! ale co w tym jest takiego ekstremalnego?? ten program jest o wiele delikatniejszy, spokojniejszy niż one born więc to polecam oglądać. ten program też wprowadza mnie w taki fajny spokojny nastrój- bez zbędnego wrzasku, wulgaryzmów, wyzywania położnych i wszystkich w okolicy. te kobiety sa tak świadome tego co się dzieje z ich ciałem,że az miło się na to patrzy :) oby kochana twój poród tak wyglądał!

energytrip lubi tę wiadomość

201311191581.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto zdjecie, może tym razem sie uda :)
    https://ia601903.us.archive.org/22/items/DSC1635/_DSC1635.jpg

Macie racje, pozytywne myślenie i dobre nastawienie cuda zdziała.
    Mi przy skurczach położna kilka razy proponowała środki znieczulające, bo po kroplówce ponoc bardziej boli, ale mnie one aż tak nie bolały - ale do porodu miałam bardzo dobre nastawienie i każdy skurcz mnie cieszył.

Ula powodzenia jutro. Zyczę szybkiego powrotu do formy po cesarce :) Jutro już przytulisz swoje dziewczyny :) powodzenia :)

Zancia28, xcarolinex, onka79, mychowe, Ulala, energytrip, Plumb80 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka sliczny synus

onka79 na 1 wizycie to zaploza ci ksiazke ciazy i pobiora krew oraz mocz, cisnienie, i td oraz wywiad o choroby w rodzinie , ale mozesz sobie tlumacza zalatwic.

Kropka, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka cudny Lenny <3 chyba blond wloski ma?! ;)
    Wczoraj wlasnie chyba zdjecie Lality mi sie otwieralo, jak skopiowalam link :P

Ulala, juz jutro, daj znac jak bedziesz mogla :) powodzenia i trzymamy za Was kciuczki ;)

Ja wlasnie robilam obiad, zostawilam Rosie na macie edukacyjnej w salonie i po chwili zerkam, a tu na boczku sobie lezy haha ;)
    Kilka razy juz sie udalo obrócic z brzuszka na plecy, wczoraj tez, ale mysle, ze to przypadek :)

Dziewczyny, tak Malenstwa szybko rosna, nie wierze, ze Rosie ma juz 8,5tyg! :O <3 Czas leci za szybko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 11:05

Kropka, mychowe, energytrip, Lilka lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka - śliczny bobas - GRATULACJE!!!

Właśnie dowiedziałam się o możliwości poproszenia o tłumacza i chyba dla pewności skorzystam z tej opcji. Czekam aż mężuś wróci z pracy i idziemy działać ;-)

Kropka, energytrip lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondynek jest, mój synuś :) Dzięki dziewczyny :)

Onka korzystaj z tłumacza, bo jak pójdziesz sama, to tylko się nadenerwujesz, ze czegoś tam nie rozumiesz. Zawsze też, mozesz iść ze znajomym, który Ci pomoże. Ale tłumacz to dobry wybór :) powodzenia :)

Xcarolinex te 8.5 tyg. minęło super szybko - maleńka robi niesamowite postępy :)

energytrip lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny od ktorego tygodnia mozna sie spodziewac ruchow dziecka??:)

w4sqvfxmdd1m8u3w.png

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:

w4sqvfxmdd1m8u3w.png

Jeśli to pierwsza ciaza to ruchy pojawiają się miedzy 18 a 20 tygodniem.. jeśli kolejna ciaza, to już w 16 można poczuc.

Kropka masz prześlicznego synka, normalnie z mezem go bardzo podziwiamy:)))
    Duzo zdrowka!:)

Kropka lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dziś wizyte u GP i mi sprawdzila ciśnienie i posluchala doplerem serduszka, przez chwile było slychac, ale Ktos później uciekl. Spodziewalam się, ze mnie n scan umowi, ale ona na to, ze mam znowu przyjść i jak slabo będzie slychac, to mnie umowi dopiero na scan. Czemu oni tak nie chcą na ten scsn wysylac??

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio oni tak skapa tu usg robia
    a to moja 3 ciaza

w4sqvfxmdd1m8u3w.png

1usa3e5e42kseo71.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkuś bobasek śliczny!! jaki blonduś do schrupania :D

Mychowe- to jest własnie uk, oni będą wszytko odkładać jak tylko się da..ale w sumie tak analizując ( sama tak kilka razy się zastanawiałam) to my chyba jesteśmy też za bardzo przyzwyczajone do tego polskiego typu leczenia...bo jak nic nie leci, słychać serduszko to co usg da? nie chce być źle odebrana= ale jest to taki etap ciąży, że nic nie można by zrobić...dlatego ja tak polecam tego dopplera- bo samemu zrobi sie to samo, co oni robią.

onka- bierz tłumacza albo idz z kimś- będziesz spokojniejsza,

xcarolinex czas leci co?? ja tak wczoraj rozmawiałam z mamą,że teraz dzieci jakoś szybciej się rozwijają....

Żancia a co juz czujesz?? słyszałam,że jak juz to wtoja kolejna ciąża to wcześniej- bo wiesz czego sie spodziewać.mi połozna powiedziała tak- że jak do 26 tygodnia nie poczujesz to wtedy wysyłają na usg żeby sprawdzić co się dzieje. moja bratowa poczuła dopiero w 26 tygodniu!!
    ja czułam już od 10-11 tyg- ale to nie były kopniaki-żeby nikt nie myślał. to zazwyczaj było po jakimś bodźcu- czekoladzie, czy jakimś smażonym daniu. takie bąbelki albo smyranie motylka, albo wibracje telefonu ;) tak baardzo nisko- o wiele niżej niz jelita- wieć nie da sie tego pomylić. potem jak małe wyszły z samej macicy i poszły nieco wyżej- automatycznie było wiecej miejsca i przestałam czuć na tydzień- dwa i potem jak podrosły to znowu. kopniaki...w sumie nie pamiętam kiedy się zaczęło.....a stópek i rączek do tej pory nie widziałam :( a tak chcialam

mychowe, Kropka lubią tę wiadomość

201311191581.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:

w4sqvfxmdd1m8u3w.png
    Zancia skoro to już Twoja 3cia to powinnaś czuć wcześniej niż przy 1szej, choć nie ma reguły. Ja w 1szej poczułam w 20t3d a teraz jakoś miedzy 17-18tc :)

Mychowe, a masz w szpitalu Early Pregnancy Clinic? Ja miałam wczesny scan w 8tc ze względu na ból brzucha no i ta babka powiedziała mi, ze sama bezpośrednio mogę do 16tc do nich zadzwonić i się umówić gdybym chciała, zobacz czy u Ciebie w szpitalu jest i sama do nich zadzwoń jak się martwisz :)
    Ja miałam u nich dwa usg przed tym w 12tyg bo schizowalam :P

mychowe lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty no właśnie- przecież ta klinika jest- ja już zapomniałam!
    u nas to się nazywa EPAU- i na papierach od położnej jest do nich tel. ja zawsze bezpośrednio do nich dzwoniłam,mówiłam co i jak i oni umawiali albo nie umawiali. i to własnie do 16 tyg a potem juz kontaktujesz sie z porodówką.

dziewczyny była któraś z was tutaj u dermatologa?? bo ja tak myślę, czy dostanę skierowanie. strasznie duzo mi poajączów powychodziło na dekolcie, twarzy i ramieniach. niektóre nie są płaskie tylko wystające i chciałabym żeby mi je pozamykali- i jestem ciekawa czy lekarz 1 kontaktu mnie skieruje....do tego wyszło mi w oststnikm trymestrze ciąży dużo tych takich maluskich włókniaków- albo jak kto woli brodawek łojotokowych pod pachami- i boje się,że to poodcinam przy goleniu...

201311191581.png

• MamaPanda Debiutantka

Wysłany: 18 listopada 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja niestety zaciążyłam przed przyjazdem do UK, teraz tutaj pracuję i trochę się sprawa zagmatwała.
    Dziś po pierwszej wizycie u położnej, dowiedziałam się, że uzg przeprowadzą za jakiś miesiąc. Cieszę się niezmiernie, tylko problem jest taki, że jestem już w 4miesiącu - o czym oczywiście pani położna nie wie, a miała się dowiedzieć, dotykając mojego dużego już brzucha - nie zrobiła tego.

Jakieś pomysły co mam zrobić? Polski ginekolog? Raczej się nie przyznam, że przyleciałam z Fasolką, bo w Polsce nie mielibyśmy życia...

f2w3gox11kz5zhg4.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ