Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula zapewne już po wszystkim i tulisz swoje dziewczyny :) Też już nie mogę się doczekać informacji od Ciebie i zdjęć małych :)

Alkak ja zawsze będę doradzała iść i sprawdzić, nie ma jak to spokój psychiczny w ciąży.

A co do leków to ja nic nie poradzę, jakimś cudem całą ciążę udało mi się przejść bez przeziębień i innych dolegliwości. Wam życzę dużo zdrowia :)

A my dziś po pierwszym krótkim spacerku, bo rana jeszcze troszkę boli :)

Plumb80, xcarolinex, Zancia28 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.emmasdiary.co.uk/ odebralyscie dziewczyny swoje probki ??:)

Plumb80 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja dzisiaj czuję się dobrze,noc pięknie przespana i ogólnie w miarę dużo energii.
    Trzymam mocno kciuki Ula !!! Dziś Wasz wielki dzień :) Powodzenia i czekamy na dobre wiadomości <3 <3

Kropka, Zancia28, xcarolinex, Ulala lubią tę wiadomość

• MamaPanda Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dziekuje za odpowiedzi.

Sklamalam, prawda. Powiedzialam, ze mialam ostatnio ubogie miesiaczki, odstawilam tabletki w czerwcu. Polozna wypytala o wszystko.
    Problemem jest to, ze firma w ktorej pracuje moglaby mi nie dac macierzynskiego, poza tym pozbawilabym sie benefitow.. jesli wiedzialam ze jestem w ciazy i przyjechalam to "radz sobie sama" :(

f2w3gox11kz5zhg4.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala czekam na wiesc, i ciebie to dwie dobre wiadomosci beda.
    Kropka gratulacje, zycze szybkiego powrotu do formy.

Pytanie off top, czy wiecie gdzie w UK mozna dostac kawe INKE oprocz polskich sklepow, np Asda, Tesco.
    Ktore sklepu maja najwiekszy Polski asortyment?

Kropka lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPanda ale to i tak sie wyda jak usg bedziesz miala robione chyba ze udasz glupia i powiesz ze nie wiedzialas wczesniej o ciazy tak jak w programie Ciaza z zaskoczenia:)

xcarolinex lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPanda a w ktorym tygodniu jestes??

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ella to chyb bedzie Lidl

1usa3e5e42kseo71.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem ciekawa jak tam Ula i jej dziewczynki... :-)

Byłam w końcu wczoraj zapisać sie do GP - nie obyło się bez małego nieporozumienia - pani w rejestracji nie mogła pojąć jak mogę przywać na terenie UK bez paszportu, mając tylko dowód osobisty i chyba z pół godziny telefonicznie się dowiadywała czy ona na ten dowód może mnie zapisać ;-) A potem kolejne zaskoczenie - termin wizyty - przyszły czwartek! Całe szczęście że z umówieniem tłumacza nie było kłopotów. Tak więc czekam...

Właśnie przeglądam link http://www.emmasdiary.co.uk/ podany prze Zancie28 ;-)

energytrip, Kropka, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella to raczej zależy od sklepu, bo każdy ma co innego na polskiej półce, od wielkości sklepu, w moim mieście Tesco ma inne rzeczy niż Asda czy Morrisons - jednak najlepszym rozwiązaniem jest polski sklep - tam masz pewność, ze bedzie ;) ja tam kupowałam ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex uzywasz tescowych pieluch? Stokrotka je sobie chwalila mam na mysli tez z serii tesco loves babies..i maja tez chusteczki..ciekawa jestem czy uzywasz.ja mam zapas pampersa sensitive chusteczek i kilka paczek pampersow ale kupilam tez pieluchy tescowe nawet do uzytku w dzien.
    bylam wczoraj w szpitalu ( dla nowych ciezarowek mieszkam e Dublinie wiec system podobny..jak nie taki sam ) zrobili szybki scan zmierzyli brzucho cisnienie i mocz.jak sie nic nie wydarzy do czwartku a raczej sie nie eydarzy bo man tylko nieregularne skurcze nastepna wizyta w pn.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Juz sie pogubilam, kto pisal o mdlosciach pierwszego trymestru.... Migdaly sa dobre na mdlosci, imbir tez. Ja pilam sobie herbatke imbirowa w pracy przez pierwsze tygodnie i powiem, ze bylo lepiej, nie to ze od razu reka odjal, ale duzo lepiej.

Ja mam jeszcze 2,5 tygodnia pracy, juz sie nie moge doczekac. Buszujemy jeszcze z mezem po necie w poszukiwaniach lozeczka, pieluszki jeszcze trzeba kupic na nowordka i juz chyba to bedzie wszystko (No przynajmniej wszystko jesli chodzi o podstawowe sprawy).

Mozecie polecic jakies pieluszki?

Pozdrawiam :-)

Plumb80 lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie migdaly nie dzialaly.przemdlilo mnie caly pierwszy i drugi trymestr.pozniej pojawila sie Mega zgaga na ktora troche pomaga rennie.pisze pomaga bo zgaga ciagle jest brrrr

mychowe lubi tę wiadomość

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pisalam o mdlosciach ale u mnie juz 2 trymest a ja wymiotuje raz w tygdniu
    a pieluszki to polecam pampers 2-4kg mi sie sprawdzily

energytrip lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgage też pomaga rennie.
    A na mdłości pomarańcze i imbir.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lilka, uzywalam tych z Tesco size 1 i 2 - dla mnie sa bardzo dobre, miekkie, maja duzy obwod na brzuszek no i Rosie nie miala takich odciskow na nogach jak po Huggies Newborn, ktore kupilam juz w zeszlym roku zanim je wycofali :) Huggies byly okropne w porownaniu do tych z Tesco, byly bardzo sztywne, i normalnie jak na dziecko takie szczuplutkie... Takze ja bylam super zadowolona z 1 i 2, teraz uzywam Pampers SuperDry rozmiar 3, bo w domu mamy 7opakowan po 60 sztuk ;) ale chyba teraz wykoncze jedno i wroce do tych z Tesco ale juz 3 ;)

Chusteczki tez polecam Pampers Sensitive, tych z Tesco jeszcze nie próbowalam, ale jak bede to kupie chociaz jedna paczke, bo widzialam, ze Stokrotka pisala, ze kupila - Kupilam tez Huggies Pure, co jest kompletnie do du*py, bo dla mnie sa jak mokra kartka papieru :/ i pupa Rosie zrobila sie troszke czerwona i musialam ja kremowac :/ kupilam czteropak i uzylam tylko jedna paczke, reszta lezy w szafie :/ Ale jeszcze lubie chusteczki z Johnsons Baby, tez sa mieciutkie :)

Plumb80, energytrip lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzieki za info :) tez kupilam johnsona :)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex, Lilka polecam chusteczki tescowe. Miękkie, bezzapachowe i podobnej grubości co pampers. To nie są te całkiem najtańsze, tylko te trochę droższe. Dałam 1€ za paczkę. Moze jutro uda mi sie wstawić zdjęcie. Kurde, pampersowe kosztowały 2.75€ za op. Kupiłam 2op Tesco i chyba przy nich zostanę. Używałam przez 2 dni i nie widzę, zeby pupa była inna, tzn nie ma reakcji alergicznej. Polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 23:09

Lilka, xcarolinex, energytrip lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie mi Kochane czy na wizyty z połozną też można poprosić o tlumacza czy to tylko przywilej u GP?

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    Podpowiedzcie mi Kochane czy na wizyty z połozną też można poprosić o tlumacza czy to tylko przywilej u GP?
    Haj.Myślę że teraz już wszędzie mają opcję z tłumaczem.Musisz przy bukowaniu terminu od razu zapytać o tłumacza,żeby przy Twoim nazwisku zapisali.A jeśli nie ma tłumacza,to wszystkie placówki medyczne (przynajmniej większość) mają tłumacza na telefon.I wtedy siedząc w gabinecie,macie połączoną rozmowę tel.Powodzenia !!!

energytrip lubi tę wiadomość

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ