Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula zapewne już po wszystkim i tulisz swoje dziewczyny
Też już nie mogę się doczekać informacji od Ciebie i zdjęć małych
Alkak ja zawsze będę doradzała iść i sprawdzić, nie ma jak to spokój psychiczny w ciąży.
A co do leków to ja nic nie poradzę, jakimś cudem całą ciążę udało mi się przejść bez przeziębień i innych dolegliwości. Wam życzę dużo zdrowia
A my dziś po pierwszym krótkim spacerku, bo rana jeszcze troszkę boliPlumb80, xcarolinex, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Ja dzisiaj czuję się dobrze,noc pięknie przespana i ogólnie w miarę dużo energii.
Trzymam mocno kciuki Ula !!! Dziś Wasz wielki dzieńPowodzenia i czekamy na dobre wiadomości
Kropka, Zancia28, xcarolinex, Ulala lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, dziekuje za odpowiedzi.
Sklamalam, prawda. Powiedzialam, ze mialam ostatnio ubogie miesiaczki, odstawilam tabletki w czerwcu. Polozna wypytala o wszystko.
Problemem jest to, ze firma w ktorej pracuje moglaby mi nie dac macierzynskiego, poza tym pozbawilabym sie benefitow.. jesli wiedzialam ze jestem w ciazy i przyjechalam to "radz sobie sama" -
Ulala czekam na wiesc, i ciebie to dwie dobre wiadomosci beda.
Kropka gratulacje, zycze szybkiego powrotu do formy.
Pytanie off top, czy wiecie gdzie w UK mozna dostac kawe INKE oprocz polskich sklepow, np Asda, Tesco.
Ktore sklepu maja najwiekszy Polski asortyment?
Kropka lubi tę wiadomość
-
Ależ jestem ciekawa jak tam Ula i jej dziewczynki...
Byłam w końcu wczoraj zapisać sie do GP - nie obyło się bez małego nieporozumienia - pani w rejestracji nie mogła pojąć jak mogę przywać na terenie UK bez paszportu, mając tylko dowód osobisty i chyba z pół godziny telefonicznie się dowiadywała czy ona na ten dowód może mnie zapisaćA potem kolejne zaskoczenie - termin wizyty - przyszły czwartek! Całe szczęście że z umówieniem tłumacza nie było kłopotów. Tak więc czekam...
Właśnie przeglądam link http://www.emmasdiary.co.uk/ podany prze Zancie28energytrip, Kropka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ella to raczej zależy od sklepu, bo każdy ma co innego na polskiej półce, od wielkości sklepu, w moim mieście Tesco ma inne rzeczy niż Asda czy Morrisons - jednak najlepszym rozwiązaniem jest polski sklep - tam masz pewność, ze bedzie
ja tam kupowałam
-
Xcarolinex uzywasz tescowych pieluch? Stokrotka je sobie chwalila mam na mysli tez z serii tesco loves babies..i maja tez chusteczki..ciekawa jestem czy uzywasz.ja mam zapas pampersa sensitive chusteczek i kilka paczek pampersow ale kupilam tez pieluchy tescowe nawet do uzytku w dzien.
bylam wczoraj w szpitalu ( dla nowych ciezarowek mieszkam e Dublinie wiec system podobny..jak nie taki sam ) zrobili szybki scan zmierzyli brzucho cisnienie i mocz.jak sie nic nie wydarzy do czwartku a raczej sie nie eydarzy bo man tylko nieregularne skurcze nastepna wizyta w pn.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Czesc dziewczyny,
Juz sie pogubilam, kto pisal o mdlosciach pierwszego trymestru.... Migdaly sa dobre na mdlosci, imbir tez. Ja pilam sobie herbatke imbirowa w pracy przez pierwsze tygodnie i powiem, ze bylo lepiej, nie to ze od razu reka odjal, ale duzo lepiej.
Ja mam jeszcze 2,5 tygodnia pracy, juz sie nie moge doczekac. Buszujemy jeszcze z mezem po necie w poszukiwaniach lozeczka, pieluszki jeszcze trzeba kupic na nowordka i juz chyba to bedzie wszystko (No przynajmniej wszystko jesli chodzi o podstawowe sprawy).
Mozecie polecic jakies pieluszki?
PozdrawiamPlumb80 lubi tę wiadomość
-
Na mnie migdaly nie dzialaly.przemdlilo mnie caly pierwszy i drugi trymestr.pozniej pojawila sie Mega zgaga na ktora troche pomaga rennie.pisze pomaga bo zgaga ciagle jest brrrr
mychowe lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Tak Lilka, uzywalam tych z Tesco size 1 i 2 - dla mnie sa bardzo dobre, miekkie, maja duzy obwod na brzuszek no i Rosie nie miala takich odciskow na nogach jak po Huggies Newborn, ktore kupilam juz w zeszlym roku zanim je wycofali
Huggies byly okropne w porownaniu do tych z Tesco, byly bardzo sztywne, i normalnie jak na dziecko takie szczuplutkie... Takze ja bylam super zadowolona z 1 i 2, teraz uzywam Pampers SuperDry rozmiar 3, bo w domu mamy 7opakowan po 60 sztuk
ale chyba teraz wykoncze jedno i wroce do tych z Tesco ale juz 3
Chusteczki tez polecam Pampers Sensitive, tych z Tesco jeszcze nie próbowalam, ale jak bede to kupie chociaz jedna paczke, bo widzialam, ze Stokrotka pisala, ze kupila - Kupilam tez Huggies Pure, co jest kompletnie do du*py, bo dla mnie sa jak mokra kartka papierui pupa Rosie zrobila sie troszke czerwona i musialam ja kremowac
kupilam czteropak i uzylam tylko jedna paczke, reszta lezy w szafie
Ale jeszcze lubie chusteczki z Johnsons Baby, tez sa mieciutkie
Plumb80, energytrip lubią tę wiadomość
-
Xcarolinex, Lilka polecam chusteczki tescowe. Miękkie, bezzapachowe i podobnej grubości co pampers. To nie są te całkiem najtańsze, tylko te trochę droższe. Dałam 1€ za paczkę. Moze jutro uda mi sie wstawić zdjęcie. Kurde, pampersowe kosztowały 2.75€ za op. Kupiłam 2op Tesco i chyba przy nich zostanę. Używałam przez 2 dni i nie widzę, zeby pupa była inna, tzn nie ma reakcji alergicznej. Polecam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 23:09
Lilka, xcarolinex, energytrip lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyonka79 wrote:Podpowiedzcie mi Kochane czy na wizyty z połozną też można poprosić o tlumacza czy to tylko przywilej u GP?
energytrip lubi tę wiadomość