Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula zapewne już po wszystkim i tulisz swoje dziewczyny :) Też już nie mogę się doczekać informacji od Ciebie i zdjęć małych :)

Alkak ja zawsze będę doradzała iść i sprawdzić, nie ma jak to spokój psychiczny w ciąży.

A co do leków to ja nic nie poradzę, jakimś cudem całą ciążę udało mi się przejść bez przeziębień i innych dolegliwości. Wam życzę dużo zdrowia :)

A my dziś po pierwszym krótkim spacerku, bo rana jeszcze troszkę boli :)

Plumb80, xcarolinex, Zancia28 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.emmasdiary.co.uk/ odebralyscie dziewczyny swoje probki ??:)

Plumb80 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja dzisiaj czuję się dobrze,noc pięknie przespana i ogólnie w miarę dużo energii.
    Trzymam mocno kciuki Ula !!! Dziś Wasz wielki dzień :) Powodzenia i czekamy na dobre wiadomości <3 <3

Kropka, Zancia28, xcarolinex, Ulala lubią tę wiadomość

• MamaPanda Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dziekuje za odpowiedzi.

Sklamalam, prawda. Powiedzialam, ze mialam ostatnio ubogie miesiaczki, odstawilam tabletki w czerwcu. Polozna wypytala o wszystko.
    Problemem jest to, ze firma w ktorej pracuje moglaby mi nie dac macierzynskiego, poza tym pozbawilabym sie benefitow.. jesli wiedzialam ze jestem w ciazy i przyjechalam to "radz sobie sama" :(

f2w3gox11kz5zhg4.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala czekam na wiesc, i ciebie to dwie dobre wiadomosci beda.
    Kropka gratulacje, zycze szybkiego powrotu do formy.

Pytanie off top, czy wiecie gdzie w UK mozna dostac kawe INKE oprocz polskich sklepow, np Asda, Tesco.
    Ktore sklepu maja najwiekszy Polski asortyment?

Kropka lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPanda ale to i tak sie wyda jak usg bedziesz miala robione chyba ze udasz glupia i powiesz ze nie wiedzialas wczesniej o ciazy tak jak w programie Ciaza z zaskoczenia:)

xcarolinex lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPanda a w ktorym tygodniu jestes??

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ella to chyb bedzie Lidl

1usa3e5e42kseo71.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem ciekawa jak tam Ula i jej dziewczynki... :-)

Byłam w końcu wczoraj zapisać sie do GP - nie obyło się bez małego nieporozumienia - pani w rejestracji nie mogła pojąć jak mogę przywać na terenie UK bez paszportu, mając tylko dowód osobisty i chyba z pół godziny telefonicznie się dowiadywała czy ona na ten dowód może mnie zapisać ;-) A potem kolejne zaskoczenie - termin wizyty - przyszły czwartek! Całe szczęście że z umówieniem tłumacza nie było kłopotów. Tak więc czekam...

Właśnie przeglądam link http://www.emmasdiary.co.uk/ podany prze Zancie28 ;-)

energytrip, Kropka, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella to raczej zależy od sklepu, bo każdy ma co innego na polskiej półce, od wielkości sklepu, w moim mieście Tesco ma inne rzeczy niż Asda czy Morrisons - jednak najlepszym rozwiązaniem jest polski sklep - tam masz pewność, ze bedzie ;) ja tam kupowałam ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex uzywasz tescowych pieluch? Stokrotka je sobie chwalila mam na mysli tez z serii tesco loves babies..i maja tez chusteczki..ciekawa jestem czy uzywasz.ja mam zapas pampersa sensitive chusteczek i kilka paczek pampersow ale kupilam tez pieluchy tescowe nawet do uzytku w dzien.
    bylam wczoraj w szpitalu ( dla nowych ciezarowek mieszkam e Dublinie wiec system podobny..jak nie taki sam ) zrobili szybki scan zmierzyli brzucho cisnienie i mocz.jak sie nic nie wydarzy do czwartku a raczej sie nie eydarzy bo man tylko nieregularne skurcze nastepna wizyta w pn.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Juz sie pogubilam, kto pisal o mdlosciach pierwszego trymestru.... Migdaly sa dobre na mdlosci, imbir tez. Ja pilam sobie herbatke imbirowa w pracy przez pierwsze tygodnie i powiem, ze bylo lepiej, nie to ze od razu reka odjal, ale duzo lepiej.

Ja mam jeszcze 2,5 tygodnia pracy, juz sie nie moge doczekac. Buszujemy jeszcze z mezem po necie w poszukiwaniach lozeczka, pieluszki jeszcze trzeba kupic na nowordka i juz chyba to bedzie wszystko (No przynajmniej wszystko jesli chodzi o podstawowe sprawy).

Mozecie polecic jakies pieluszki?

Pozdrawiam :-)

Plumb80 lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie migdaly nie dzialaly.przemdlilo mnie caly pierwszy i drugi trymestr.pozniej pojawila sie Mega zgaga na ktora troche pomaga rennie.pisze pomaga bo zgaga ciagle jest brrrr

mychowe lubi tę wiadomość

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pisalam o mdlosciach ale u mnie juz 2 trymest a ja wymiotuje raz w tygdniu
    a pieluszki to polecam pampers 2-4kg mi sie sprawdzily

energytrip lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgage też pomaga rennie.
    A na mdłości pomarańcze i imbir.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lilka, uzywalam tych z Tesco size 1 i 2 - dla mnie sa bardzo dobre, miekkie, maja duzy obwod na brzuszek no i Rosie nie miala takich odciskow na nogach jak po Huggies Newborn, ktore kupilam juz w zeszlym roku zanim je wycofali :) Huggies byly okropne w porownaniu do tych z Tesco, byly bardzo sztywne, i normalnie jak na dziecko takie szczuplutkie... Takze ja bylam super zadowolona z 1 i 2, teraz uzywam Pampers SuperDry rozmiar 3, bo w domu mamy 7opakowan po 60 sztuk ;) ale chyba teraz wykoncze jedno i wroce do tych z Tesco ale juz 3 ;)

Chusteczki tez polecam Pampers Sensitive, tych z Tesco jeszcze nie próbowalam, ale jak bede to kupie chociaz jedna paczke, bo widzialam, ze Stokrotka pisala, ze kupila - Kupilam tez Huggies Pure, co jest kompletnie do du*py, bo dla mnie sa jak mokra kartka papieru :/ i pupa Rosie zrobila sie troszke czerwona i musialam ja kremowac :/ kupilam czteropak i uzylam tylko jedna paczke, reszta lezy w szafie :/ Ale jeszcze lubie chusteczki z Johnsons Baby, tez sa mieciutkie :)

Plumb80, energytrip lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzieki za info :) tez kupilam johnsona :)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex, Lilka polecam chusteczki tescowe. Miękkie, bezzapachowe i podobnej grubości co pampers. To nie są te całkiem najtańsze, tylko te trochę droższe. Dałam 1€ za paczkę. Moze jutro uda mi sie wstawić zdjęcie. Kurde, pampersowe kosztowały 2.75€ za op. Kupiłam 2op Tesco i chyba przy nich zostanę. Używałam przez 2 dni i nie widzę, zeby pupa była inna, tzn nie ma reakcji alergicznej. Polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 23:09

Lilka, xcarolinex, energytrip lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie mi Kochane czy na wizyty z połozną też można poprosić o tlumacza czy to tylko przywilej u GP?

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    Podpowiedzcie mi Kochane czy na wizyty z połozną też można poprosić o tlumacza czy to tylko przywilej u GP?
    Haj.Myślę że teraz już wszędzie mają opcję z tłumaczem.Musisz przy bukowaniu terminu od razu zapytać o tłumacza,żeby przy Twoim nazwisku zapisali.A jeśli nie ma tłumacza,to wszystkie placówki medyczne (przynajmniej większość) mają tłumacza na telefon.I wtedy siedząc w gabinecie,macie połączoną rozmowę tel.Powodzenia !!!

energytrip lubi tę wiadomość

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ