Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam ponownie
Plan jest taki, że będę w wielkim szoku na usg, że to już 6miesiąc... Aczkolwiek zanim się na to usg załapię, trochę minie.
Zastanawiam się nad lotem do PL i zrobieniem tam usg, ewentualnie jakiś polski ginekolog tutaj w Nottingham. Pytanie, co jest bardziej opłacalne.
Jestem w 14tygodniu ciąży. -
MamaPanda z tego co wiem to tutaj wizyta u polskiego ginekologa z usg to koszt £120( tylko nie pamietam miasta w ktorym ta klinika). Ja mieszkam w Derby I tutaj mamy polska przychodnie w polskim klubie gdzie przyjmuje pani majaca tez kurs z ginekologi ale nie wiem czy ma aparat do usg bo nigdy u niej jeszcze nie bylam. Jak chcesz to poszukaj na necie I tam jest telefon do niej to mozesz zadzwonic I zapytac.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZancia28 wrote:Plumb80 no u mnie straszna pogoda zimno ra grad a raz deszcz pada wieje zima pelna para idzie
U mnie też w południe grad padał.A pod Londynem już śniegKurczę,nie lubię chodzić w śniegu.Kiedyś złamałam tak rękę.No a teraz aż boję się pomyśleć,co by było,jakbym się pierdykła plackiem w artystycznej pozie na śniegu w ciąży.Niech pada,jak będą ferie szkolne,co nie będę musiała z dziećmi latać do i ze szkoły
Za oknem ładnie wygląda,ale niekoniecznie w realu
-
halo dziewczyny,
dzis mi sie troche wlos na grzbiecie zjerzyl. Dostalam wiadomosc na lunchu od mojej kuzynki jak bylam w pracy. Pisze, ze wlasnie wody jej odeszly i jest w szpitalu. Ona mieszka niedaleko mnie i pracuje ze mna (ale w innym departamencie). Ona miala date na 12 grudnia, ja mam na 13 grudnia.
Ona juz chwile jest na maciezynskim, a ja mam jeszcze 2,5 tygodnia pracy. Kurcze, troche mi kolana zmiekly dzisiaj... PozdrawiamKropka lubi tę wiadomość
-
Energytrip ok 37 tyg 3 moje kolezanki urodzily i myslalam kurcze to ja pewnie tez..potem gim mowil ze maly jest w kanale rodnym i juz tylko chwilka...noi nadal jestesmy w dwupaku
odpoczywaj nie stresuj sie
energytrip lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
no, no... taka podekscytowana jestem troche, tak wszystko na raz - duzo emocji generalnie, ale staram sie oddychac gleboko i zrelaksowac.
Zadzwonilam do mamy, zeby oglosic niusy rodzinne, i pytalam jak to bylo ze mna i z moim bratem. Ja przyszlam 4 dni po dacie, a moj brat 2 tygodnie po dacie.
Moj moaz tez mowi, zebym nie pekala... bo moja ciaza to jak zegarek szwajcarki.
Chociaz jak wrocil dzisiaj z pracy, to pierwsze co zalogowal sie do kompa i kupil lozeczko - to jedyna z takich wiekszych rzeczy ktorej nam brakowalo. hahahaha!
Ja tez tez w sumie wypralam reszte ubrankek, wlasnie powiesilam, zeby sie suszyly. Wczoraj napisalam plan porodu, a nawet dwa (druga wersja w razie transferu do szpitala).
Juz tak mam, ze lepiej mi jak wszystko jest do okola zorganizowane, wtedy jak rzeczy nie ida nawet zgodnie z planem to jakos tak latwiej mi sie zrelaksowac.
hahahaKropka, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Energytrip dokończ wszystko w domku, to nawet jak w pracy zaczniesz rodzić, to przynajmniej ze świadomością, że wszystko jest gotowe, bo czasem pierdółka moze nie dawać spokoju
Teraz za Ciebie trzymamy kciuki i za Lilkę oczywiście też
Lilka Ty to już byś mogładawaj, dawaj
Lilka, Plumb80, energytrip lubią tę wiadomość
-
Zancia ja mam w domu podobny Moses Basket i powiem, ze sprawdza się rewelacyjnie.
MamaPanda współczuję pogmatwanego problemu, nie martw się jakoś to będzie. Czasami usg można zrobić prywatnie - wygooglaj usg w Twojej miejscowości - ale to też koszty w okolicach 100Ł.
Ula czekam na wieści od Ciebie -
MamaPanda poszukaj w Twojej okolicy prywatnego gabinetu w którym można zrobić usg, wyjdzie taniej. W mojej okolicy wizyta u polskiego ginekologa plus usg to koszt 120-130 funtów, a poszukałam dosłownie chwilę dłużej i znalazłam gabinet 2 położnych angielskich, w którym mogę zrobić early scan, na którym mi zależy. Kosztuje 50 funtów, ale zdecydowanie lepsze to, niż 120
Energytrip ja miałam z moją Gabrysią datę na 14 grudnia 2011, mała urodziła się w WigilięZdziwiona byłam, nie powiem, tym bardziej, że moja mama urodziła mnie i dwoje mojego rodzeństwa przed czasem (mnie 3 tyg, brata 2 tyg i siostrę tydzień). Nie ma reguły, co ma być to i tak będzie
Plumb80, energytrip lubią tę wiadomość