X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • seksualnaa Znajoma

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, czy jest tu jakaś przyszła mama ze Szkocji?? było by fajnie pogadać :) u mni eobecnie 12 tydz ciąży

seksualnaa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,jak się czujecie?Życzę miłego dnia i pozdrawiam każdą z Was :)

mychowe, Kropka lubią tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Cześć dziewczyny,jak się czujecie?Życzę miłego dnia i pozdrawiam każdą z Was :)

I wzajemnie!:)

Mnie wciąż meczy przeziębienie, mam 3 dni wolnego, a już 8 dni się ciagnie. Katar to już się zrobil koloru zielonego.. Glowa peka z bolu.. i ten kaszel, dobre, ze nie ma skurczy.
    GP powiedziała, ze mogę pic lemsip, wiec pije, ale pisza w necie, ze w ciąży nie można..

Plumb80 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    I wzajemnie!:)

Mnie wciąż meczy przeziębienie, mam 3 dni wolnego, a już 8 dni się ciagnie. Katar to już się zrobil koloru zielonego.. Glowa peka z bolu.. i ten kaszel, dobre, ze nie ma skurczy.
    GP powiedziała, ze mogę pic lemsip, wiec pije, ale pisza w necie, ze w ciąży nie można..

Skoro to już zielony kolor,to może zatoki? I stąd ten ból głowy. Zdrówka życzę Kochana.Najgorsze,że teraz możemy leczyć się tylko półśrodkami.

mychowe lubi tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energytrip ale super ten basen :) Trzymam ogromne kciuki, by plan A się powiódł :) Ja też w pracy pod koniec to ledwo człapałam, ale zaraz jak ją skończyłam, to ciśnienie mi poskoczyło - chyba leniuchowanie nie było mi pisane ;)
    Lilka Ty byś już mogła zacząć rodzić :) Przecież my tu wszystkie czekamy na wieści i opis porodu :)

MamPanda dobrze, ze powoli to odkręcasz, taki stresik nie jest dobry :) Super, ze scan juz niedługo :)

Seksualna gratulacje :) Raczej nikogo nie ma tu ze Szkocji :)

Mychowe kiedyś jakaś z dziewczyn pisała by na katar włożyć sobie po ząbku czosnku w dziurkę od nosa. Podobno dużo się kicha, ale nos się szybciutko oczyszcza. Dużo zdrowia :)

Ula, gdzie Ty się podziewasz!!! Daj znać, ciekawość mnie zżera :)

mychowe, energytrip, Ulala lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez ciekawość zżera, szczególnie ten poród naturalny i jak do niego doszło:)

Kropka, energytrip, Ulala lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie: otóż wczoraj zachciało się się zmieniać pościel i robić większe porządki i ... dostawałam takich zadyszek w trakcie i słabo mi się robiło, aż mnie zadziwiło, że to dla mnie aż taki wysiłek. Czy też tak miałyście - uczucie, że brakuje Wam tchu? Męczą mnie też mdłości - nie wymiotuje - ale mdli mnie od południa do wieczora :-(

relgh371fxfsmrgb.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tylko dlugo mdlosci meczyly a wymiotuje z 1 w tygodniu ale zadyszki nie mialam :)

onka79 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • MamaPanda Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiotowalam od 2miesiaca i o dziwo nadal to robie.

Przy okazji powiem, ze jestem housekeeper, wiec zmienianie poscieli w 3/4 miesiacu jest BARDZO meczace...

onka79 lubi tę wiadomość

f2w3gox11kz5zhg4.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadyszki miałam, ale to już pod koniec ciąży.

onka79 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam z tego zabka czosnku w nosie, to już w ogóle by mi zapchało nos, pierwsze słyszę :D

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zadyszka łapie jak jestem przeziębiona, nos zapchany, kaszel i osłabienie.. wtedy już jak w domu po schodach wchodzę to siebie nie poznaje.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na katar polecam wąchanie chrzanu :)

mychowe lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lozeczko przyszlo.... poskrecalismy, czeka!
    teraz to juz tylko czekanie mi pozostalo i dbanie o siebie.
    Dziewczyny trzymajcie sie cieplutko i wracajcie do zrowia.

mychowe, Zancia28, Kropka lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzieczyny od ktorego tygodnia mozna uzywac doplera bo kupialm na ebayu i na kartonie pisze ze od 21?:)
    http://www.ebay.co.uk/itm/Summer-Infant-Prenatal-Heart-Listener-System-bnib-/151173030018?pt=UK_Baby_Maternity_Pregnancy_MJ&hash=item23329d6082

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia wydaje mi się, ze już możesz, ale nie za często. Ja u położnej miałam sprawdzane serduszko po raz pierwszy chyba właśnie coś około tego tygodnia. Ulala wie na 100% bo miała to urządzonko :)

Ula odezwij sie w końcu, bo zaczynam sie martwić :(

Ulala lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klnz.jpg
    jesteśmy :)

Lilka, energytrip, Nina, moni_c, mychowe, Kropka, Limerikowo, xcarolinex, kambel, Izabela, Plumb80, onka79, Brava lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknosci :) Cudne :) Serdeczne Gratulacje :)

Ulala lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj dziewczyny nie ma czasu oj nie ma!! wiec tak- jest co opisywać bo działo się oj działo.
    miałam zaplanowane cc na 19,11,13 o 07:30 a o północy odeszły mi wody. no to pojechaliśmy do szpitala i o 00:20 miałam już 4cm rozwarcia!! zlot lekarzy, usg na łózku i decyzja- albo rodzimy naturalnie gdyz dziewczyny oby dwie głowami w dół albo cc i to już! i zadecydowałam- rodzimy :) zaraz dali epidural,kolejnyc check miał byc o 04:30 wiec tylko małe przygotowania i tak z 30 min miałam spokoju bo....bo czułam jak mnie cos ciśnie. była godz 03:00 i położna powiedziała,że może sprawdzi dlaczego a tu juz było pełne rozwarcie i główka trochę widoczna przy parciu! znowu zlot wszystkich bo nikt nie przygotowany i rodzimy. o 04:07 urodziła się Weronika ważąc 2500- ta w zółtej czapeczce. znowu szybko usg i sprawdzamy gdzie druga. niestety w trakcie jak Werka wyszła druga panna obróciła się pupą do dołu! więc szybko dodatkowe leki i lecimy na sale,żeby ją obrócić a w razie w cc. w trakcie drogi z pokoju na sale ta znowu się odwróciła i tym razem nogami w dół oplątując sie pępowiną. więc lekarze w ciągu 5 min i 2 parć praktycznie ją wyciągnęli. wiec o 04:32 urodziła się Hania ważąc 2190 gram :) dziewczynki są cudowne a my w domu od czwartku. :) buziaki!

mychowe, Kropka, energytrip, xcarolinex, Plumb80, onka79 lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• energytrip Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ula, Gratulacje, przepiekne!

Ulala lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ