X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energy no wlasnie zaczęły sie dopiero zaleczac i robić strupki...masakra ;) dlatego wiem,ze jakbym je znowu oprzystawila to było by od nowa poranione....uroki dwójki ()

Xcarolinex no moje straciły mniej niz Rosie bo tak po 120 gram a położna do mnie ze mam je zmuszax...tylko jak? Jedzą ładnie regularnie po 30 ml i dla mnie to sie liczy. Zobaczymy w środę kolejne ważenie.

Zancia28 lubi tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Kropka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też kazały karmić małego co 2 - 3 godz. a on na początku jadł co 4 :) Nigdy nie wpadłam na pomysł, jak można zmusić małego do jedzenia :) Teraz w dzień je po 2 - 3 godz. ale za to krótko, bo 10 min. i mu starcza. Jestem ciekawa następnego warzenia, za pierwszym razem przybrał 50g. a teraz po zmianie sposobu jedzenia, mam nadzieję, że nadal przybiera :)

Zancia28 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala super z ciebie mamuska widze:)) karmisz obie piersia. Co do 3 paczki to jeszcze nie odebralam , meza musze wyslac pozdrawiam

1usa3e5e42kseo71.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala, jak ja wychodzilam ze szpitala to Rosie byla na mm, bo nie mialam swojego pokarmu, to mialam ja karmic co 3godz po 30ml - czy mm czy swojego, ale 30ml.

Teraz jestesmy na mm od jakis 5tyg i niby Rosie powinna jesc 5 x 180ml czyli 900ml, a je ok 9-11 razy na dobre po 60-120ml, zalezy od dnia i apetytu ;)
    i nie podajemy jej tego zwyklego mleka, tylko hungry milk, bo zwykle jadla po 30-40ml co godzine :/ a na tym wyrównalo sie do karmienia co 2-3godz w ciagu dnia i w nocy tylko jeden raz sie budz, a mimo to przybiera na wadze :) probowalam wyciagnac czas karmienia na co 4,5-5godz, ale nie daje rady... kiedys przytrzymalam ja 6godz i zamiast zjesc podwojna porcje, to zjadla tylko 60ml, wiec stwierdzilam, ze dam sobie narazie spokoj i bede karmic kiedy bedzie chciala :)

Kropka, Zancia28 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a jakie mleko uzywacie ja uzywalam Cow & Gate i bylam bardzo zadowolona mala nie miewala zadnych kolek, wiec chyba zostane przy tym mleku

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    hej dzieczyny od ktorego tygodnia mozna uzywac doplera bo kupialm na ebayu i na kartonie pisze ze od 21?:)
    http://www.ebay.co.uk/itm/Summer-Infant-Prenatal-Heart-Listener-System-bnib-/151173030018?pt=UK_Baby_Maternity_Pregnancy_MJ&hash=item23329d6082

Ja mam dopplera już bardzo długo, kupiłam jeszcze przed 12 tygodniem.. ale regularnie zaczelam sluchac serduszka około 3 tygodnie temu, teraz prawie codziennie po pare minut sprawdzam... i pewnie tak będzie zanim poczuje ruchy..

Mój doppler jest Comin i ma 3 mHz, wiec było napisane, ze od 12 tygodnia można uslyszec, ale ja w 11 uslyszalam.

Ulala, Zancia28, Limerikowo lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia, my od poczatku uzywamy Aptamil i u nas sie jak narazie sprawdza, z tym, ze hungry milk, tez zero kolek (tfu tfu!), normalnie kupki robi etc, wiec tez jest ok :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, a jak sie czujesz jako Mama? ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aptamil jest niby odpowiednikiem bebiko tak? ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lilka, to nasz odpowiednik tu ;)

A tak wogole, to czy Ty Lilka zamierzasz wybrać się do szpitala, żeby urodzić?! Czekamy i czekamy ... :P

gg64wn1511ap0yj7.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe to chyba kupilam zly i musze kupic inny bo na moim pisze ze od 21tygodnia :(

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,u Was też tak zimno?Ja mam u siebie -3 stopnie brrrr...

Ja tak z innej beczki,bo nurtuje mnie to pytanie:
    Jak trafia się już do porodu.Słyszałam,że jak mnie przyjmą,to leżę na jednej sali z 3 innymi dziewczynami.Czy tak jest już do końca?Czy jak już zacznie się konkretne rozwarcie i skurcze - przenoszą na inną salę i już się jest samemu tam z mężem? Kurczę,nie chciałabym rodzić w asyście innych ciężarnych i ich facetów.Jak to jest tutaj?

• Kropka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, Ty jeszcze nie w szpitalu :) Czekamy przecież na zdjęcia maleństwa :)

Xcarolinex czuję się dobrze jako mama. Lenny jest grzeczny, nocki ładnie przesypia (budzi się tylko na karmienie co 4 godz), mam super męża który czasami mi się wydaję, że więcej się opiekuje Lennym niż ja ;) Są małe rzeczy które frustrują gdy mały nie chce jeść porządnie, albo ciężko mu zasnąć z nieznanego mi powodu. Generalnie nie narzekam, mam Lennego od 10 dni a wydaje mi się, jakby był od zawsze :)

Plumb to zależy od szpitala - ale jak już dostaniesz rozwarcie, to na 100% przeniosą Cię na salę porodową, gdzie będziesz sama z mężem :)

Plumb80, xcarolinex, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Lilka, Ty jeszcze nie w szpitalu :) Czekamy przecież na zdjęcia maleństwa :)

Xcarolinex czuję się dobrze jako mama. Lenny jest grzeczny, nocki ładnie przesypia (budzi się tylko na karmienie co 4 godz), mam super męża który czasami mi się wydaję, że więcej się opiekuje Lennym niż ja ;) Są małe rzeczy które frustrują gdy mały nie chce jeść porządnie, albo ciężko mu zasnąć z nieznanego mi powodu. Generalnie nie narzekam, mam Lennego od 10 dni a wydaje mi się, jakby był od zawsze :)

Plumb to zależy od szpitala - ale jak już dostaniesz rozwarcie, to na 100% przeniosą Cię na salę porodową, gdzie będziesz sama z mężem :)

Dzięki za odpowiedź,tak myślałam że później przenoszą,bo to niekomfortowe by było.

Ciszę się,że synek pięknie je,przesypia Wam super noce,skoro co 4 godz się budzi,to możesz też i Ty pospać :) Przyjemności !!!

Kropka lubi tę wiadomość

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plumb80 dopiero po porodzie idzie sie na sale gdzie jest pare osob ale sa zaslonki wiec mozesz sobie zaslonic i jest prywatnosc:)

1usa3e5e42kseo71.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    hej dziewczyny a jakie mleko uzywacie ja uzywalam Cow & Gate i bylam bardzo zadowolona mala nie miewala zadnych kolek, wiec chyba zostane przy tym mleku
    Ja karmie aptamilem

Plumb dopóki nie bedzie rozwarcia ok 4-5 cm to leżysz na przedporodowym albo w domu. Potem jak idziesz na konkretna porodowkę to sa same pojedyncze pokoje z własna łazienką, wygodnym fotelem dla taty itp (u nas bynajmniej)no i tez w około drzwi jest wlasnie zaslonka wiec jak ktokolwiek wchodzi czy wychodzi to najpierw zamknie drzwi a potem przechodzimprzez zaslonke wiec nic nie widac. Takiego komfortu to tylko pozazdrościć mozna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 18:08

Plumb80, Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość

201311191581.png

• Ulala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i na pewno nie beda ciebie trzymać na wspólnej sali do pełnego rozwarcia bo to juz za późno- bo oni musza sie przygotować itp, 6 cm to mi sie zdaje max na wspólna sale wiec spokojnie :)

Lilka rodzic ale to juz! :)

Znacia ja używałam dopplera angel sound juz od 10-11 tygodnia. Czasami długo szukałam ale w koncu znajdowałam. A mychowe ja do samego końca używałam dopplera- bo czasami kilka h nie czujesz ruchow i to posłuchanie zawsze uspokajalo.

Plumb80, Zancia28, Limerikowo lubią tę wiadomość

201311191581.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pomoc,uspokoiłam się ;)

Ulala lubi tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb tak jak pisza dziewczyny :)
    Ja np lezalam na takiej sali do 3cm, wtedy wzieli mnie do pokoju, w ktorym mialam rodzic, by przebic mi wody, bylabym juz tam wczesniej gdyby nie natlok rodzacych kobiet ;) (porod mialam wywolywany i skurcze mialam zanim zostalam przeniesiona)

Nie boj sie, nie bedziesz na sali ogolnej do konca :P

Plumb80, Zancia28 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 obejrzyj sobie One born... to bedziesz wiedziala jak to wyglada na kanele tv4 sa wszystkie sezony a po polski na TLC leci

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ