Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Energy no wlasnie zaczęły sie dopiero zaleczac i robić strupki...masakra
dlatego wiem,ze jakbym je znowu oprzystawila to było by od nowa poranione....uroki dwójki ()
Xcarolinex no moje straciły mniej niz Rosie bo tak po 120 gram a położna do mnie ze mam je zmuszax...tylko jak? Jedzą ładnie regularnie po 30 ml i dla mnie to sie liczy. Zobaczymy w środę kolejne ważenie.Zancia28 lubi tę wiadomość
-
Mi też kazały karmić małego co 2 - 3 godz. a on na początku jadł co 4
Nigdy nie wpadłam na pomysł, jak można zmusić małego do jedzenia
Teraz w dzień je po 2 - 3 godz. ale za to krótko, bo 10 min. i mu starcza. Jestem ciekawa następnego warzenia, za pierwszym razem przybrał 50g. a teraz po zmianie sposobu jedzenia, mam nadzieję, że nadal przybiera
Zancia28 lubi tę wiadomość
-
Ulala, jak ja wychodzilam ze szpitala to Rosie byla na mm, bo nie mialam swojego pokarmu, to mialam ja karmic co 3godz po 30ml - czy mm czy swojego, ale 30ml.
Teraz jestesmy na mm od jakis 5tyg i niby Rosie powinna jesc 5 x 180ml czyli 900ml, a je ok 9-11 razy na dobre po 60-120ml, zalezy od dnia i apetytu
i nie podajemy jej tego zwyklego mleka, tylko hungry milk, bo zwykle jadla po 30-40ml co godzinea na tym wyrównalo sie do karmienia co 2-3godz w ciagu dnia i w nocy tylko jeden raz sie budz, a mimo to przybiera na wadze
probowalam wyciagnac czas karmienia na co 4,5-5godz, ale nie daje rady... kiedys przytrzymalam ja 6godz i zamiast zjesc podwojna porcje, to zjadla tylko 60ml, wiec stwierdzilam, ze dam sobie narazie spokoj i bede karmic kiedy bedzie chciala
Kropka, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
Zancia28 wrote:hej dzieczyny od ktorego tygodnia mozna uzywac doplera bo kupialm na ebayu i na kartonie pisze ze od 21?
http://www.ebay.co.uk/itm/Summer-Infant-Prenatal-Heart-Listener-System-bnib-/151173030018?pt=UK_Baby_Maternity_Pregnancy_MJ&hash=item23329d6082
Ja mam dopplera już bardzo długo, kupiłam jeszcze przed 12 tygodniem.. ale regularnie zaczelam sluchac serduszka około 3 tygodnie temu, teraz prawie codziennie po pare minut sprawdzam... i pewnie tak będzie zanim poczuje ruchy..
Mój doppler jest Comin i ma 3 mHz, wiec było napisane, ze od 12 tygodnia można uslyszec, ale ja w 11 uslyszalam.Ulala, Zancia28, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,u Was też tak zimno?Ja mam u siebie -3 stopnie brrrr...
Ja tak z innej beczki,bo nurtuje mnie to pytanie:
Jak trafia się już do porodu.Słyszałam,że jak mnie przyjmą,to leżę na jednej sali z 3 innymi dziewczynami.Czy tak jest już do końca?Czy jak już zacznie się konkretne rozwarcie i skurcze - przenoszą na inną salę i już się jest samemu tam z mężem? Kurczę,nie chciałabym rodzić w asyście innych ciężarnych i ich facetów.Jak to jest tutaj? -
Lilka, Ty jeszcze nie w szpitalu
Czekamy przecież na zdjęcia maleństwa
Xcarolinex czuję się dobrze jako mama. Lenny jest grzeczny, nocki ładnie przesypia (budzi się tylko na karmienie co 4 godz), mam super męża który czasami mi się wydaję, że więcej się opiekuje Lennym niż jaSą małe rzeczy które frustrują gdy mały nie chce jeść porządnie, albo ciężko mu zasnąć z nieznanego mi powodu. Generalnie nie narzekam, mam Lennego od 10 dni a wydaje mi się, jakby był od zawsze
Plumb to zależy od szpitala - ale jak już dostaniesz rozwarcie, to na 100% przeniosą Cię na salę porodową, gdzie będziesz sama z mężemPlumb80, xcarolinex, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKropka wrote:Lilka, Ty jeszcze nie w szpitalu
Czekamy przecież na zdjęcia maleństwa
Xcarolinex czuję się dobrze jako mama. Lenny jest grzeczny, nocki ładnie przesypia (budzi się tylko na karmienie co 4 godz), mam super męża który czasami mi się wydaję, że więcej się opiekuje Lennym niż jaSą małe rzeczy które frustrują gdy mały nie chce jeść porządnie, albo ciężko mu zasnąć z nieznanego mi powodu. Generalnie nie narzekam, mam Lennego od 10 dni a wydaje mi się, jakby był od zawsze
Plumb to zależy od szpitala - ale jak już dostaniesz rozwarcie, to na 100% przeniosą Cię na salę porodową, gdzie będziesz sama z mężem
Dzięki za odpowiedź,tak myślałam że później przenoszą,bo to niekomfortowe by było.
Ciszę się,że synek pięknie je,przesypia Wam super noce,skoro co 4 godz się budzi,to możesz też i Ty pospaćPrzyjemności !!!
Kropka lubi tę wiadomość
-
Zancia28 wrote:hej dziewczyny a jakie mleko uzywacie ja uzywalam Cow & Gate i bylam bardzo zadowolona mala nie miewala zadnych kolek, wiec chyba zostane przy tym mleku
Plumb dopóki nie bedzie rozwarcia ok 4-5 cm to leżysz na przedporodowym albo w domu. Potem jak idziesz na konkretna porodowkę to sa same pojedyncze pokoje z własna łazienką, wygodnym fotelem dla taty itp (u nas bynajmniej)no i tez w około drzwi jest wlasnie zaslonka wiec jak ktokolwiek wchodzi czy wychodzi to najpierw zamknie drzwi a potem przechodzimprzez zaslonke wiec nic nie widac. Takiego komfortu to tylko pozazdrościć moznaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 18:08
Plumb80, Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość
-
Aaa i na pewno nie beda ciebie trzymać na wspólnej sali do pełnego rozwarcia bo to juz za późno- bo oni musza sie przygotować itp, 6 cm to mi sie zdaje max na wspólna sale wiec spokojnie
Lilka rodzic ale to juz!
Znacia ja używałam dopplera angel sound juz od 10-11 tygodnia. Czasami długo szukałam ale w koncu znajdowałam. A mychowe ja do samego końca używałam dopplera- bo czasami kilka h nie czujesz ruchow i to posłuchanie zawsze uspokajalo.Plumb80, Zancia28, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Plumb tak jak pisza dziewczyny
Ja np lezalam na takiej sali do 3cm, wtedy wzieli mnie do pokoju, w ktorym mialam rodzic, by przebic mi wody, bylabym juz tam wczesniej gdyby nie natlok rodzacych kobiet(porod mialam wywolywany i skurcze mialam zanim zostalam przeniesiona)
Nie boj sie, nie bedziesz na sali ogolnej do koncaPlumb80, Zancia28 lubią tę wiadomość