Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energy no wlasnie zaczęły sie dopiero zaleczac i robić strupki...masakra ;) dlatego wiem,ze jakbym je znowu oprzystawila to było by od nowa poranione....uroki dwójki ()

Xcarolinex no moje straciły mniej niz Rosie bo tak po 120 gram a położna do mnie ze mam je zmuszax...tylko jak? Jedzą ładnie regularnie po 30 ml i dla mnie to sie liczy. Zobaczymy w środę kolejne ważenie.

Zancia28 lubi tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Kropka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też kazały karmić małego co 2 - 3 godz. a on na początku jadł co 4 :) Nigdy nie wpadłam na pomysł, jak można zmusić małego do jedzenia :) Teraz w dzień je po 2 - 3 godz. ale za to krótko, bo 10 min. i mu starcza. Jestem ciekawa następnego warzenia, za pierwszym razem przybrał 50g. a teraz po zmianie sposobu jedzenia, mam nadzieję, że nadal przybiera :)

Zancia28 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala super z ciebie mamuska widze:)) karmisz obie piersia. Co do 3 paczki to jeszcze nie odebralam , meza musze wyslac pozdrawiam

1usa3e5e42kseo71.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala, jak ja wychodzilam ze szpitala to Rosie byla na mm, bo nie mialam swojego pokarmu, to mialam ja karmic co 3godz po 30ml - czy mm czy swojego, ale 30ml.

Teraz jestesmy na mm od jakis 5tyg i niby Rosie powinna jesc 5 x 180ml czyli 900ml, a je ok 9-11 razy na dobre po 60-120ml, zalezy od dnia i apetytu ;)
    i nie podajemy jej tego zwyklego mleka, tylko hungry milk, bo zwykle jadla po 30-40ml co godzine :/ a na tym wyrównalo sie do karmienia co 2-3godz w ciagu dnia i w nocy tylko jeden raz sie budz, a mimo to przybiera na wadze :) probowalam wyciagnac czas karmienia na co 4,5-5godz, ale nie daje rady... kiedys przytrzymalam ja 6godz i zamiast zjesc podwojna porcje, to zjadla tylko 60ml, wiec stwierdzilam, ze dam sobie narazie spokoj i bede karmic kiedy bedzie chciala :)

Kropka, Zancia28 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a jakie mleko uzywacie ja uzywalam Cow & Gate i bylam bardzo zadowolona mala nie miewala zadnych kolek, wiec chyba zostane przy tym mleku

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    hej dzieczyny od ktorego tygodnia mozna uzywac doplera bo kupialm na ebayu i na kartonie pisze ze od 21?:)
    http://www.ebay.co.uk/itm/Summer-Infant-Prenatal-Heart-Listener-System-bnib-/151173030018?pt=UK_Baby_Maternity_Pregnancy_MJ&hash=item23329d6082

Ja mam dopplera już bardzo długo, kupiłam jeszcze przed 12 tygodniem.. ale regularnie zaczelam sluchac serduszka około 3 tygodnie temu, teraz prawie codziennie po pare minut sprawdzam... i pewnie tak będzie zanim poczuje ruchy..

Mój doppler jest Comin i ma 3 mHz, wiec było napisane, ze od 12 tygodnia można uslyszec, ale ja w 11 uslyszalam.

Ulala, Zancia28, Limerikowo lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia, my od poczatku uzywamy Aptamil i u nas sie jak narazie sprawdza, z tym, ze hungry milk, tez zero kolek (tfu tfu!), normalnie kupki robi etc, wiec tez jest ok :)

gg64wn1511ap0yj7.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, a jak sie czujesz jako Mama? ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aptamil jest niby odpowiednikiem bebiko tak? ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lilka, to nasz odpowiednik tu ;)

A tak wogole, to czy Ty Lilka zamierzasz wybrać się do szpitala, żeby urodzić?! Czekamy i czekamy ... :P

gg64wn1511ap0yj7.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe to chyba kupilam zly i musze kupic inny bo na moim pisze ze od 21tygodnia :(

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,u Was też tak zimno?Ja mam u siebie -3 stopnie brrrr...

Ja tak z innej beczki,bo nurtuje mnie to pytanie:
    Jak trafia się już do porodu.Słyszałam,że jak mnie przyjmą,to leżę na jednej sali z 3 innymi dziewczynami.Czy tak jest już do końca?Czy jak już zacznie się konkretne rozwarcie i skurcze - przenoszą na inną salę i już się jest samemu tam z mężem? Kurczę,nie chciałabym rodzić w asyście innych ciężarnych i ich facetów.Jak to jest tutaj?

• Kropka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, Ty jeszcze nie w szpitalu :) Czekamy przecież na zdjęcia maleństwa :)

Xcarolinex czuję się dobrze jako mama. Lenny jest grzeczny, nocki ładnie przesypia (budzi się tylko na karmienie co 4 godz), mam super męża który czasami mi się wydaję, że więcej się opiekuje Lennym niż ja ;) Są małe rzeczy które frustrują gdy mały nie chce jeść porządnie, albo ciężko mu zasnąć z nieznanego mi powodu. Generalnie nie narzekam, mam Lennego od 10 dni a wydaje mi się, jakby był od zawsze :)

Plumb to zależy od szpitala - ale jak już dostaniesz rozwarcie, to na 100% przeniosą Cię na salę porodową, gdzie będziesz sama z mężem :)

nick nieaktualny, xcarolinex, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Lilka, Ty jeszcze nie w szpitalu :) Czekamy przecież na zdjęcia maleństwa :)

Xcarolinex czuję się dobrze jako mama. Lenny jest grzeczny, nocki ładnie przesypia (budzi się tylko na karmienie co 4 godz), mam super męża który czasami mi się wydaję, że więcej się opiekuje Lennym niż ja ;) Są małe rzeczy które frustrują gdy mały nie chce jeść porządnie, albo ciężko mu zasnąć z nieznanego mi powodu. Generalnie nie narzekam, mam Lennego od 10 dni a wydaje mi się, jakby był od zawsze :)

Plumb to zależy od szpitala - ale jak już dostaniesz rozwarcie, to na 100% przeniosą Cię na salę porodową, gdzie będziesz sama z mężem :)

Dzięki za odpowiedź,tak myślałam że później przenoszą,bo to niekomfortowe by było.

Ciszę się,że synek pięknie je,przesypia Wam super noce,skoro co 4 godz się budzi,to możesz też i Ty pospać :) Przyjemności !!!

Kropka lubi tę wiadomość

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plumb80 dopiero po porodzie idzie sie na sale gdzie jest pare osob ale sa zaslonki wiec mozesz sobie zaslonic i jest prywatnosc:)

1usa3e5e42kseo71.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    hej dziewczyny a jakie mleko uzywacie ja uzywalam Cow & Gate i bylam bardzo zadowolona mala nie miewala zadnych kolek, wiec chyba zostane przy tym mleku
    Ja karmie aptamilem

Plumb dopóki nie bedzie rozwarcia ok 4-5 cm to leżysz na przedporodowym albo w domu. Potem jak idziesz na konkretna porodowkę to sa same pojedyncze pokoje z własna łazienką, wygodnym fotelem dla taty itp (u nas bynajmniej)no i tez w około drzwi jest wlasnie zaslonka wiec jak ktokolwiek wchodzi czy wychodzi to najpierw zamknie drzwi a potem przechodzimprzez zaslonke wiec nic nie widac. Takiego komfortu to tylko pozazdrościć mozna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 18:08

nick nieaktualny, Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość

201311191581.png

• Ulala Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i na pewno nie beda ciebie trzymać na wspólnej sali do pełnego rozwarcia bo to juz za późno- bo oni musza sie przygotować itp, 6 cm to mi sie zdaje max na wspólna sale wiec spokojnie :)

Lilka rodzic ale to juz! :)

Znacia ja używałam dopplera angel sound juz od 10-11 tygodnia. Czasami długo szukałam ale w koncu znajdowałam. A mychowe ja do samego końca używałam dopplera- bo czasami kilka h nie czujesz ruchow i to posłuchanie zawsze uspokajalo.

nick nieaktualny, Zancia28, Limerikowo lubią tę wiadomość

201311191581.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pomoc,uspokoiłam się ;)

Ulala lubi tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb tak jak pisza dziewczyny :)
    Ja np lezalam na takiej sali do 3cm, wtedy wzieli mnie do pokoju, w ktorym mialam rodzic, by przebic mi wody, bylabym juz tam wczesniej gdyby nie natlok rodzacych kobiet ;) (porod mialam wywolywany i skurcze mialam zanim zostalam przeniesiona)

Nie boj sie, nie bedziesz na sali ogolnej do konca :P

nick nieaktualny, Zancia28 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 obejrzyj sobie One born... to bedziesz wiedziala jak to wyglada na kanele tv4 sa wszystkie sezony a po polski na TLC leci

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
‹‹ ‹ 58 59 60 61 62 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ