X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki, a takie pytanie mam... czy pijecie lub pilyscie herbatke z lisci malin pod koniec ciazy?

Zancia28 lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energytrip ja miałam ciążę wywoływaną - jak byłam u lekarza, to mi powiedzieli, że za 10 dni będą wywoływać, wtedy nie miałam głowy myśleć o herbacie z liści malin :) Ale jak by wszystko było normalnie, to na pewno bym piła :)

Plumb na serduszko się nie nastawiaj, jedynie wywiad z położną będziesz miała, ale do 12 tyg. już bardzo blisko, więc w tedy zobaczysz całe maleństwo :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mialam dzisiaj wizyte i wszystkie badania sa ok, polozna nawet zrobila wyjatek i dala posluchac serduszka:)) mowila ze nie robia tego przed 20 tygodniem wiec fajnie ze zrobila wyjatek:)) pozdrawiam

Limerikowo, Kropka, onka79, Ulala lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do herbatki to nie pilam nigdy takiej najwyzej owocowa

1usa3e5e42kseo71.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po tea owocowcyh to wyrywa do toalety, najwyrazniej nie smakuja Baby
    masz szczescie Zancia ze polozna zlitowala sie po angielsku i dala pompki posluchac, tu w Irl podobnie, no ale od czego sa pl giny - zawsze posluchamy i zawsze zacieszamy ze wali jak szalone 152 na min

Powiedzieli Ci,ze Coreczka czy nie dopatrzyli sie??
    Ty tak mysle masz juz pewnie upatrzone imie ;--)))

f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety usg bede miala za tydzien we wtorek wiec nie wim co tam sobie mieszka ale dowiedzialam sie ze strasznie sie wierci bo dlugo serducha szukala:) naszczescie mialam tlumacza wiec wypytalam sie tez o plamienia w ciazy i powiem ci mychowe ze powiedziala mi ze jezeli jest brazowe i tylko na papierze toaletowym to nic takiego podobo moze sie takie zdazyc w dniu kiedy miala byc miesiaczka ale jakby bylo dluzej to dzowonic

Lemirkowo a ty masz juz imiona???

mychowe lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Jutro kolejna wizyta u położnej. Muszę poruszyć temat mojego niskiego ciśnienia bo mnie przeraża. Dzisiaj miałam aż 91/68 i kompletny brak sił :(

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)
    Właśnie wróciłam z wizyty od pana doktora, był bardzo bardzo miły - szczerze się zaskoczyłam, wszystko wytłumaczył co i jak, odpowiedział wyczerpująco na każde moje pytanie, przepisał receptę na witaminy i potwierdził, że to on załatwi wizytę z położną i scan w szpitalu. Uspokajał mnie, że zdążymy załatwić to przed wyjazdem na święta do PL (15 grudnia). A gdyby w szpitalu wyznaczyli mi późniejszą datę to mam natychmiast przyjść do niego i on to załatwi :-) W ogóle wydał mi się taki opiekuńczy i uspokoił mnie tą rozmową.
    Czekam więc teraz na tel od położnej i list ze szpitala.

Od wczoraj powrót ze zdwojoną siłą całodziennych mdłości i jeszcze dołączył ból głowy :-(
    Mam nadzieję, że u Was lepiej! Pozdrawiam

Zancia28, energytrip, Kropka, Ulala lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, to bardzo pozytywnie.

O ta herbatke pytalam, bo naczytalam sie troche.
    No wiec tak, herbatk ajest z lisci malin nie z owocow. Dalej smakuje owocowo, ale wyciag jest z lisci. Zalecaja ja pic pod koniec ciazy, 32 tydzien lub pozniej.
    Czasami jej dzialanie jest interpretowane blednie - ze przyspiesza porod.
    Z tego co czytam herbatke tak wzmacnia miesnie macicy, co jest potem przydatne przy porodzie. Skurcze, sa bardziej efektywne, za czym idzie porod jest sprawniejszy.

Chcialam sie dowiedziec, czy ktos moze sie wypowiedziec na ten temat lub czy tez wyczytal/ usyszal takie informacje gdzies.

Pozdrawiam

onka79 lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energytrip ja znam te same informacje co Ty, że wzmacnia mięśnie macicy. Na pewno Ci nie zaszkodzi, pij śmiało :) A są już jakieś znaki, że maleństwo chce już wyjść na świat? :)

Onka super lekarz, oby zawsze trafiać na takich :) Mam nadzieję, ze to ostatnie podrywy Twoich mdłości i już na dniach Cię opuszczą :)

Alkak ciesz się, ze masz niskie ciśnienie - wysokie to dopiero problem. Wypij kawkę, może Ci troszkę pomoże a jak kawy nie chcesz pić, to zieloną herbatę :)

energytrip, onka79, alkak12 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, w piątek mam ekg, ale jeszcze dopytam o badania krwi, bo pare osob mi powiedziało, żeby zbadac tarczyce, może cos mi się ujawnilo...?
    Chcialabym bardzo te palpitacje tlumaczyc zwiekszona iloscia krwi i wieksza praca serca, ale wczoraj znowu się pojawilo a już lezalam wieczorem i probowalam spokojnie zasnąć, lezalam na lewym boku.. tym razem trwalo o wiele krócej, około 10 minut i probowalam się skupic na glebokim oddychaniu.
    A tak poza tym, to mam czasami okropne bole glowy, pare dni temu to tak nad brwia na czole tak glowa bolała, jakbym miała zaraz eksplodować, a dziś z prawej ns skroni..
    Zamowilam ciśnieniomierz, powinien dojść za pare dni, ale ostatni tydzień jak miałam mierzone ciśnienie, to było w normie za każdym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 22:20

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki kropka, dzidzius juz powoli daje znaki, ale wydaje sie ze to jeszcze chwila zanim bedzie chcial wyjsc. Od czasu do czasu ( co pare dni) mam uczucie w dole brzuch ja na mega okres, i takie przeszywajace skurcze w dole brzucha. Jak czytam o Braxton-Hicks skurczach to inaczej sa troche opisywane.... albo ja je inaczej interpretuje. ahhh juz jestem troche skolowana!

W pracy jestem juz ostatni tydzien - jeszcze 4 dni!!! Hura! i mam nadzieje, ze sie troszke chciaz wyspie zanim dzidzia zawita. W srode jeszcze mam wizyte poloznej w domu. Przygotowalam juz ostateczna wersje planu porodu, jak jej pokaze to jej chyba wlosy deba stana!

Pozdrawiam dziewczynki :-)

Kropka lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje energytrip, ze wytrwalas tyle w pracy, podziwiam Cie:)
    Co do herbatki z lisci malin, to ja pilam taka jak bylam bardzo przeziebiona, dobrze, ze nie przyspiesza porodu, bo nawet się nad tym nie zastanawiałam.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe ja tak miałam tez z sercem ale w sumie nigdy nie przyszło mi do głowy z tym isc, bo wiedziałam,ze uslysze ze to w ciazy rożne rzeczy sie dzieją. Ja ogólnie miałam bardzo niskie ciśnienie, ale jak czasami sprawdzalam to tętno było powyżej 100 i wlasnie wtedy miałam takie wrażenie jakby mi słoń na klatce piersiowej siedział, nie mogłam złapać takiego głębokiego oddechu i miałam wrażenie,ze mi pikawa wyskoczy. Teraz w sumie nie wiem czemu nic z tym nie robiłam....no ale wiedz,ze miałam tez.

Energy ja nie pilam żadnych herbatek,ale tak mysle jak herbata moze ci wzmocnić mięśnie? Co do skurczy to jeszcze bym uwierzyła bo to hormony powodują skurcze i moze jakos pobudzać działanie hormonów ale ze wzmacnia mięśnie? Sama nie wiem....ale jak mowia jak moze pomoc a nie szkodzi to śmiało :)

Zancia no to fajnie ze u ciebie wszytko dobrze! Byle tak dalej. Plumb oni nie słuchają serduszka tak wcześnie- u zanci aż do 20 a u nas aż do 16 tyg wiec teraz bedzie ogólna wizyta, ale jak kropka pisze usg juz niedługo :)

Alkak kochana to ty masz wysokie ciśnienie! Kochana ja miałam o wiele niższe niz ty-nawet 80/50 i do tego bóle głowy, mi lekarz powiedział,ze lepiej niskie ciśnienie niz za wysokie. Wiesz co ci moge polecić- kawe. Tak- nic innego tylko kawe. Ni i jeszcze czekolada ;) w 3 trymestrze juz ciśnienie rosło wiec kochana oby ci szybko przeszło.

Onka no to pięknie! Byle tak dalej!

Kropka a ty pokazalas malenstwo? Bo ja juz z tego zamieszania nie pamietam ;)

mychowe, onka79, Zancia28, alkak12 lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Ulala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe to co opisujesz to dokładnie jak ja miałam- niskie ciśnienie, wysokie tętno, bóle głowy i kołatanie serca. Polecam wtedy kawe- bo podnosi ciśnienie krwi, ale tętno opada wiec i nie trzeba brac tabletek.

Energy ja te skurcze braxtona miałam tez odczowalne jako silny okres i szło mi na plecy wiec chyba to zalezy od kipobiety jak czuje. A w szpitalu nie miałam w ogóle przednich skurczy porodowych tylko same bóle w plecach i to chyba tez lekarzy zmylilo, bo oni czekali na bóle z przodu,ze akcja porodową a tu pikus. ;)

mychowe, energytrip, Zancia28 lubią tę wiadomość

201311191581.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Byłam u położnej.Siedziałam tam godzinę.Mnóstwo pytań zadawała.
    Jutro jadę do kliniki na krew.Muszę czekać teraz na list ze szpitala z wezwaniem na usg (ok.12 tyg). A kolejna wizyta z położną w 16 tyg.
    Niestety serduszka nie udało się usłyszeć,bo oni to robią dopiero w 16 tyg,a tak szybciej to na usg mogę podpatrzeć.
    Dostałam też już dzisiaj BOUNTY PACK :)
    Ciśnienie 147/75

Zatem teraz czekam na usg :) Ale ogólnie wszystko jest dobrze bez zastrzeżeń.

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 23:05

Ulala, onka79, Zancia28, Kropka lubią tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula jak fajnie, ze znajdujesz czas, żeby do nas zajrzeć:) Jak tam Twoje dwie pociechy?:)W jaki sposób pokazuja charakterki?

Ja nie mam az tak niskiego ciśnienia, jak mi polozna mierzyla w srode to było 120/70, później w piątek GP to było 128/79, ale jak dostałam tych palpitacji to doplerem sprawdziłam jak szybko bije to pokazalo 127. ja mi przysla ciśnieniomierz, to będę regularnie sprawdzać i jeśli będzie za niskie, to napije się kawy;)

Ulala, Zancia28 lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hgpb.jpg
    a to my spacerujemy puki pogoda dopisuje :)

Mychowe jak poazują...np przy karmieniu widać- Mała tylko jak się obudzi musi dostać natentychmiast! jak chche zmienić pampersa to jest taki ryk i robi sie taka czerwona bo ona chce teraz! a Weronika luz....wybudza sie powoli, jak zmieniam pampersa to kilka razy krzyknie wyrażając swoją dezaprobate ale nie ma takiego krzyku. tak samo przy kąpieli- Wera luz, a Hania yczy w wniebogłosy! Jak leżą to też Hania jest bardziej nerwowa, a wera ma na wszystko Wylane ;) są całkowicie inne dziewuchy oj są :)

onka79, energytrip, Zancia28, alkak12, Limerikowo, Kropka, mychowe, xcarolinex, Plumb80 lubią tę wiadomość

201311191581.png

• energytrip Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula super, ale mama jestes. Dzielnie - dwie pociechy to nie lada wyzwanie, ale widac dajesz rade!

Ja dziewczyny juz od 2 godzin nie spiej, to znaczy smpiaca jestem na maksa, ale sie nie da! Jeszcze tylko do piatku....

Ulala, Zancia28 lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energy bo ty juz pewno na czuja jestes :) kurcze jestem ciekawa kiedy sie u ciebie zacznie :) a bedzie cie badać położna czy robić masaż szyjki czy czrkacie? Decydujesz sie na wit k?

201311191581.png

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ