Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas w Tesco jest promocja na te Pampers Sensitive wiec wzięłam w sobotę £4.5 za 5 op wiec mniej niż £1 za jedna
spróbuje te Tesco następnym razem
Onka co do tłumacza to nie mam doświadczenia z tym, to ja sprobowalabym dowiedzieć się właśnie w przychodni, wiadomo wszędzie inaczej -
Onka ja korzystam ze kazdym razem z tlumacza nie wazne czy to gp, polozna, usg ( choc na pierwsze nic nie wspomnialam zeby zabukowali I kiedy pani w rejestracji mi powiedziala ze moga zalatwic ale to troche potrwa. Stwierdzilam ze na pierwszym poradze sobie bez. Na drugie tez nie chcialam ale powiedziano mi ze lepiej zeby byl bo moge cos nie zrozumiec a to bardzo wazne informacje beda), wizyty w szpitalu itd. Na tlumacza nie masz jedynie co liczyc jak to jest wizyta w tym samym dniu ale to wtedy maja obowiazek zalatwic telefonicznego.
Qurcze ja tez z niecierpliwoscia co jakis czas zagladalam czy sie Ula odezwala a tu nic. Mam tylko nadzieje ze wszystko ok z nia I dziewczynami.onka79, Ulala lubią tę wiadomość
-
Halo,
dziekuje, za pieluszkowe porady, bardzo uzyteczne.
Jesli chodzi o tlumacza, to mozna o niego poprosic u GP i na wizyte z polozna. Plumb zdaje sie wspominala, ze jak nie bedzie tlumacz dostepny, to na telefon sie bedzie tlumaczyl (taka ala konferencja). Tak jak juz wczesniej pisalam, tez tlumaczylam (ale glownie po sadach) i na telefon tez jak trzeba bylo.
Dzisiaj zabralam sie i napisalam birth plan, albo raczej dwa plany.
Pierwszy home birth plan, a drugi birth plan in case of transfer to hospital.
Przespie sie z nim i zobacze czy trzeba cos pozmieniac.
Oj jak mi sie juz chce to dzieciatko w rekach trzymac. nie moge sie doczekac.Kropka, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Tak na szybko. Jestem jestem z malymi. Nie powiem bylo całkiem inaczej niz zakładaliśmy bi male uridzily sie naturalnie! Dzisiaj pewno do domu wiec wszystko opisze i dodam foto. A Werka 2500 Hania 2200! Buziaki!
mała mi, Zancia28, energytrip, anilorak, Lilka, moni_c, Ella, Brava, alkak12, Kropka, Plumb80, onka79, Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Ula. Ciesze sie ze wszystko ok I nawet lepiej ze naturalnie
Zencia ja pisalam ze nie ma szans na tlumacza jezeli chcesz wizyte w tym samym dniu w ktorym sie umawiasz. Tlumaczyli mi ze oni potrzebuja kilka dni na zorganizowanie tlumacza. A skoro umawiasz sie do szpitala z wyprzedzeniem to wystarczy ze zaznaczysz ze potrzebujesz I nie ma problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 12:09
Ulala lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, nieśmiało chciałabym się przywitać i dopisać do wątku
Mam na imię Karolina, od ponad 4 lat mieszkam w centralnej Anglii. Mam prawie 2 letnią córeczkę i właśnie zaszliśmy w drugą ciążę
Dzisiaj miałam wizytę u GP i zgłoszenie ciąży, pierwsza wizyta u położnej 5 grudnia popołudniuxcarolinex, Kropka, Plumb80, onka79, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ulcia gratulacje!!!!! Podwójne gratulacje!!!! No i jakie zaskoczenie - poród naturalny
Haha, przy porodach naprawdę niczego nie można zaplanować, nawet planowej cesarki
Czekam z niecierpliwością na opis, no i koniecznie na zdjęcia
A małe- super waga
Sergi gratulacje i witaj u nasSergi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny