Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też od początku kapie sama. Mój mąż nie kąpal chyba ani razu. Kilka razy ubierał po kąpieli
Mała A szelki bezpieczeństwa macie ?jak Olachodzi ? Wywraca się co chwilę? Jak zaczęła chodzić? Nagle wstała i poszła?
Napisz mi jak możesz czy Ty masz wózek do biegania? Warto? Jak z nim się biega?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 20:34
-
Chodziła już od dawna przy meblach, potem zaczęła wstawać sama bez podparcia aż kiedyś poszła. 3 kroczki i bęc. Z dnia na dzień robi ich coraz więcej, ale nadal jest to w większości 5 kroków i gleba. Głównie leci na tyłek, zbiera sie i idzie dalej ale parę razy upadła na twarz i był płacz.
Mam wózek/przyczepke rowerowa thule. na rowerze mi ryczy więc już dano z nią nie jeździłam ale biegamy średnio 2x w tygodniu. Ja jestem bardzo zadowolona -
MalaHD wrote:Chodziła już od dawna przy meblach, potem zaczęła wstawać sama bez podparcia aż kiedyś poszła. 3 kroczki i bęc. Z dnia na dzień robi ich coraz więcej, ale nadal jest to w większości 5 kroków i gleba. Głównie leci na tyłek, zbiera sie i idzie dalej ale parę razy upadła na twarz i był płacz.
Mam wózek/przyczepke rowerowa thule. na rowerze mi ryczy więc już dano z nią nie jeździłam ale biegamy średnio 2x w tygodniu. Ja jestem bardzo zadowolona
A duże dystanse biegacie? Ładnie tam jedzie? Pewnie ciężko się pcha ten wózek. I zdaje się że teren raczej gładki? -
Nie mam. upada na pysk na drewnianą podłogę albo płytki
Jest wojna, są ofiary.
Prowadzi się super, choć jest ciężki. Ma dobrą amortyzację więc po wybojach też dałby radę ale dzieć nie lubi wertepow a biorę ją rano na drzemkę więc biegnę asfaltem. Mam bardzo duży park oddalony o 2km do którego biegnę przez jeszcze jeden park więc trasa przyzwoita. 10-13km zależy jak długo śpi -
Lunka, a ja np mam kota syberyjskiego i dywany są - w salonie nawet shaggy. Kupiliśmy robota (Xiaomi), który normalnie na niego wjeżdża i jest super, odkurza prawie codziennie i sierści praktycznie nie ma.
-
Mała hehe córka będzie odważna bo dajesz jej swobodę. Ja zaraz się boję o wszystko. Taki charakter mam głupi.
Próbuje z tym walczyć ale na postanowieniu się kończy, choć postępy robię, nie powiem. Powoli , ale robię. W moim wieku wypadałoby już być bardziej ogarnięta-mniej strachliwa
Asia kot włosi, ale pies krótkowłosy również i jemu te włosy będą wbijały się w dywan. Nie jestem pewna czy to w ogóle zdaloby egzamin. Pojadę w weekend do Ikei popatrzę na dywaniki. Robota też mam i odkurza codziennie ale u nas nie ma dywanów. A tak myślę że dla dziecka dywan byłby miły.
I nawet taka bardziej wykładzina dywanowa
Czy któraś z Was jest zorientowana w urlopie wychowawczym? Ja mam urlop macierzyński jeszcze troszkę a potem trzeba pomyśleć co dalej. Myślimy z mężem nad dwiema opcjami - albo wziąć opiekunkę na kilka godzin albo wysłać męża na urlop wychowawczy. Tyle że ja mam godziny pracy poranne , maz popołudniowe. Plus jeden dzień w tygodniu ja popołudniu, czasem sobota. Ale mąż weekendy ma wolne. Na pewno ktoś musi być-bo ja mam taką pracę że nie mogę lecieć na tak zwana zakładkę-do tego jedno popołudnie. Albo wziąć opiekę w godzinach powiedzmy 13-17. Albo mąż idzie na urlop. Pytanie jest takie -czy na urlopie wychowawczym pracownik ma opłacany zus, jest ubezpieczony zdrowotnie , ma składki do emerytury? Wiem że po powrocie z urlopu musi dostać pracę spowrotem tak samo płatna ale może być na innym stanowisku. Jak to wygląda w praktyce? Maz bardzo lubi swoją prace. Czy mamy tutaj jakaś Panią księgową?
Rozpisalam się tak żeby zobrazować sytuację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 12:28
-
Mała hehe córka będzie odważna bo dajesz jej swobodę. Ja zaraz się boję o wszystko. Taki charakter mam głupi.
Próbuje z tym walczyć ale na postanowieniu się kończy, choć postępy robię, nie powiem. Powoli , ale robię. W moim wieku wypadałoby już być bardziej ogarnięta-mniej strachliwa
Asia kot włosi, ale pies krótkowłosy również i jemu te włosy będą wbijały się w dywan. Nie jestem pewna czy to w ogóle zdaloby egzamin. Pojadę w weekend do Ikei popatrzę na dywaniki. Robota też mam i odkurza codziennie ale u nas nie ma dywanów. A tak myślę że dla dziecka dywan byłby miły.
Czy któraś z Was jest zorientowana w urlopie wychowawczym? Ja mam urlop macierzyński jeszcze troszkę a potem trzeba pomyśleć co dalej. Myślimy z mężem nad dwiema opcjami - albo wziąć opiekunkę na kilka godzin albo wysłać męża na urlop wychowawczy. Tyle że ja mam godziny pracy poranne , maz popołudniowe. Plus jeden dzień w tygodniu ja popołudniu, czasem sobota. Ale mąż weekendy ma wolne. Na pewno ktoś musi być-bo ja mam taką pracę że nie mogę lecieć na tak zwana zakładkę-do tego jedno popołudnie. Albo wziąć opiekę w godzinach powiedzmy 13-17. Albo mąż idzie na urlop. Pytanie jest takie -czy na urlopie wychowawczym pracownik ma opłacany zus, jest ubezpieczony zdrowotnie , ma składki do emerytury? Wiem że po powrocie z urlopu musi dostać pracę spowrotem tak samo płatna ale może być na innym stanowisku. Jak to wygląda w praktyce? Maz bardzo lubi swoją prace. Czy mamy tutaj jakaś Panią księgową?
Rozpisalam się tak żeby zobrazować sytuację. -
ana167 wrote:Lunka skladki placi pracodawca.. Mozna na urlopie pracowac na czesc etatu..
A składki te o których piszę są płacone wszystkie tak?
Po urlopie nikt nie zagwarantuje takiego samego stanowiska. Ja orientuje się o tyle o ile, dlatego nie wymadrzam się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 15:35
-
Hej mamuśki oficjalnie dołączam do waszego grona
wczoraj o 21.13 na świecie pojawiła się Kalinka. Waży 3440g i 52cm
poród naturalny, trudny, ale zakończony sukcesem, z małym nacięciem
teraz walczymy o laktację, ja nie mam prawie pokarmu a mała ciągnie tylko przez nakładki
ale nie poddajemy się. Tylko już mi suty odpadają
83xxx, mar2śka, Milkowiec, Kabełka, ..::Butterfly::.., Kadetka, ana167, ślązaczka, Asia_88, Evaa, Karo-Linka, ka_tarzyna, Cala lubią tę wiadomość
18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
Miki, witaj mamuśko!
Przystawiaj mimo wszystko i się rozkręci. Ja karmiłam w nakładce do ok 6 tyg, potem się zagoiło i było ok. TerazKP
Dobra rada, nie trać czasu i nerwów na czytanie internetów odnośnie rozwoju i opieki nad dzieckiem. Intuicja! Porady w tej kwestii podważają naturalne kompetencje rodzicielskie - nie daj się!!!
P$ My w ten weekend podwójnie świętowaliśmy - rocznica udanego transferu i 4mce Ewci -
Miki gratulacje!!!
Laktacja przyjdzie nie martw sieja urodzilam w sobote a nawal dopiero z wtorku na srode w nocy przyszedl...
Co do sutkow nie pomoge, bo moja mala chyba jakas mega delikatna w tej kwestii, ani razu od samego poczatku nie zabolaly mnie sutki...
Lunka ja nie pomoge bo sie kompletnie nie znam, ale wiem, ze jeszcze jak mieszkalam w pl to kolezanka z pracy bedac na wychowawczym dawala szefowi kase na oplacanie jakiejs skladki, ale ze to ladne pare lat temu bylo (z 9-10) to nie pamietam juz co to za skladka byla i czemu ona musiala mu kase dawac, tylko wlasnie sam dakt ze mu dawala mi swita...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Teraz nic nie daje się pracodawcy z tego co wiem. Ja zapytam księgową ale myślałam że któraś z Was może przybliżyć mi temat bo akurat sprawy księgowe są mi nie najbliższe. A też czasem ktoś ma doświadczenie w temacie. Bo sam był na urlopie bo ktoś był i wie jak to jest.
Mi c