Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlenka, zastanawiałam się właśnie jak u Was. dobrze, ze nie stracił. Trzymam kciuki
Edit: a teraz jeszcze zerknęłam do książeczki, to moja na ostatnim szczepieniu ważyła 6 570g i 64cm dlugości. A miała 4mieciace i 1 tydz. Waga urodzeniowa była 3kg.
Takze kazde dziecko inne...
W wteorek ide na szczepienie, zobaczymy jak sie zmienilo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 13:04
Flowwer lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Flower wow!
Mia urodzeniowa 3200g a tydzien temu 5860gFlowwer lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja bym zmieniła lekarza. Miałam super pediatra która się nie czepiała wagi, niestety już nie pracuje w mojej przychodni
Od tego czasu nie sprawdzali. między 13 a 14 mc wypada szczepienie. Ciekawe co powiedzą ba wagę piorkowa mojego dziecka
Bynajmniej jak badania są ok to bym się tym nie przejmowałaAsia_88 lubi tę wiadomość
-
My w poniedziałek mamy zrobić morfologie, żelazo i mocz. Teraz mamy gluta więc trzeba chwile odczekać.
Matka koniecznie dieta bezmleczna i pewnie ma za mało mleka... i opr, że tak późno przychodzi z tą kiepską wagą.
Mała pewnie ma anemię i będzie trzeba podawać preparat żelazny albo przejść na mm + jarzynka... tjaaaa jasne
I wracamy do probiotyku dicoflor.
Macie kogoś sensownego w Wawie, kto odróżni alergię od nietolerancji czy ŁZS albo inszego dziada? Bo buzia wygląda słabo. Jednak mi to na alergię nie wygląda bo głównie po bokach i na czole jest taka żółto-czerwona skorupka.
-
Flowwer wrote:U mnie wszystko jak najlepiej nawet ,A bardzo
Szymek z wagi urodzeniowej 3050g aktualnie waży 9.400 g czyli potroił wage w wieku 4 mies. Jest co nosić.
Macierzyństwo pochłonęło mnie bez reszty I chłodne każdy dzień.
Jak walczyłam pierwszy mies o laktacje tak teraz mam turbo mlekoale będziesz miała formę jak tak ponosisz
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Synka!!
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Milkowiec wrote:My w poniedziałek mamy zrobić morfologie, żelazo i mocz. Teraz mamy gluta więc trzeba chwile odczekać.
Matka koniecznie dieta bezmleczna i pewnie ma za mało mleka... i opr, że tak późno przychodzi z tą kiepską wagą.
Mała pewnie ma anemię i będzie trzeba podawać preparat żelazny albo przejść na mm + jarzynka... tjaaaa jasne
I wracamy do probiotyku dicoflor.
Macie kogoś sensownego w Wawie, kto odróżni alergię od nietolerancji czy ŁZS albo inszego dziada? Bo buzia wygląda słabo. Jednak mi to na alergię nie wygląda bo głównie po bokach i na czole jest taka żółto-czerwona skorupka.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
ka_tarzyna wrote:Marcin Jan Kwaśniewski dermatolog, przychodnia na woli i enel med
ka_tarzyna, Cala lubią tę wiadomość
-
Kwaśniewski leczy nas od lat
Mojego faceta, mnie i z małą też już u niego byliśmy.
Mała też ma ŁZS.
Mnie pediatra nastraszyła tym samym i zaleciła dietę bezmleczną i antyalergiczną. On się tylko w głowę popukał na te zalecenia... A ja oczywiście nigdy na nią nie przeszłam
Edit: Asia, u mojej taką suchą, łuszczącą skórę (czyli już zmiany pozapalne) ładnie wygładził poldermin hydro z beta glukanem. Kosztuje kilka złotych, a fajnie nawilżył skórę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 21:15
Asia_88 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Milkowiec wrote:Czy dieta mamy kp jeśli dziecko ma podejrzenie alergi na bmk wyklucza również pieczywo, masło, ciasta etc? Czy tylko podstawowe przetwory mleczne?
Dziś nam pediatra zasiała panike, że tylko 400g na 6tyg mamy przyrost...
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
ka_tarzyna wrote:Asia, u mojej taką suchą, łuszczącą skórę (czyli już zmiany pozapalne) ładnie wygładził poldermin hydro z beta glukanem. Kosztuje kilka złotych, a fajnie nawilżył skórę.
-
Ja nie mam fotek, bo na razie łzs juz nie ma.
Ale u nas bylz pęknięcia czerwone w fałdach skórnych, wyglądalo jak odparzenia, i to trzeba osuszac, rogowaciejące placki na stopach, w okolicy pach na plecach, czerwone szorstkie plamki na nogach, rękach i to trzeba nawilzać. I taka skora była na nogach cała jakby w gęsią skórkę, kaszkę. I mała ciemieniucha byla. Też takie pęknięcia za uszami, z żółtą łuską. Generalnie LZS moze przybierać różne postacie.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
ka_tarzyna wrote:Ja nie mam fotek, bo na razie łzs juz nie ma.
Ale u nas bylz pęknięcia czerwone w fałdach skórnych, wyglądalo jak odparzenia, i to trzeba osuszac, rogowaciejące placki na stopach, w okolicy pach na plecach, czerwone szorstkie plamki na nogach, rękach i to trzeba nawilzać. I taka skora była na nogach cała jakby w gęsią skórkę, kaszkę. I mała ciemieniucha byla. Też takie pęknięcia za uszami, z żółtą łuską. Generalnie LZS moze przybierać różne postacie.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Kabełka wrote:Dziewczyny te suche miejsca u Waszych maluchów to takie szorstkie zrogowaciałe placki? Czy raczej taka jakby prześwitująca i łuszcząca się skóra?