Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
To częściej podawaj, co godzinę czy coś. Jak nie będzie chciała, to na pewno Ci to okaże
Moja też butli nie chciała i do tej pory się nie przekonała.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Cześć dziewczyny
czy któraś z Was miała problemy z cukrem i insuliną w ciąży? Dzisiaj odebrałam wynik krzywej. Glukoza na granicy 87/151/118 a insulina 12.5/151/118. To możliwe żeby były identyczne wartości? Chyba też >10 insulina na czczo to IO? Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Cuda się zdarzają
4 lata walki o Tosie. Wreszcie 5zarodek I się udało. Mamy kochana córeczkę. Niedawno zaszłam w ciążę naturalnie niestety ciąża przestała się rozwijać w 7/8tyg. Teraz znowu zaszłam naturalnie. Obecnie 6tydz. Mam nadzieję że teraz będzie dobrze. I.dodam że jeszcze karmię piersią
ka_tarzyna, Milkowiec, Asia_88, Flowwer lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
madlenka wrote:Pierwszy tydz sprawdzane to tylko 20g. Teraz po dwóch tyg 220. Wyliczyła ze tygodniowo przybiera 110 a powinien 140.
To jest moim zdaniem dowód na to, że czasem nie powinno się stosować statystyki... Jeśli w jednym tygodniu przybrał tylko 20 g to może był jakiś problem, ale kurcze, w kolejnym było już 200 g.
Moja jako noworodek przybierała po 70 g na tydzień. Pediatra nie robił scen i kazał ważyć nie częściej niż raz w tygodniu, bo i my i dziecko zwariujemy i żadnych statystyk nie aplikował. Z miesiąc słabo przybierała i na szczęście nie kazał mi maltretować jej butlą, której moje dziecko nigdy nie chciało, u nas przyczyną okazała się alergia na białko mleka krowiego. Jeśli jednak Twój synek przybrał 200 g w tydzień to może trzeba się zastanowić, czy ten mały przyrost od poniedziałku teraz nie jest spowodowany stresem po tej ilości badań i szczuciu butląBo tak na chłopski rozum, gdyby był jakiś problem, to nie udałoby mu się przybrać tyle w tydzień.
Dziewczyny, co do diagnozowania alergii u tak małych dzieci, z tego co wiem (konsultowaliśmy z jednym z najlepszych gastro dziecięcych tu, gdzie mieszkam i nenanotologami plus trzema pediatrami) nie da się tego zdiagnozować na podstawie badań krwi, robi się tylko i wyłącznie objawowo, potem włącza dietę i obserwuje. Brak alergii w krwi nie oznacza braku alergii na 100%, a przeciwciała w krwi też nie oznaczają alergii na 100%, więc nie ma co dziecia męczyć.
Co do porównywania wag, to bez sensu. Jedyny wyznacznikiem prawidłowych przyrostów jest to, czy dziecko idzie swoim centylem na siatce centylowej. Stąd u jednego 9 kg w rok będzie ok, u innego to powód do zmartwień. No a moje dziecko np. potroiło wagę dopiero w wieku ponad 2 lat i też żyje, ma się dobrze i w niektórych względach wyprzedza nawet rówieśników. W rok miała o 2 kg za mało. Więc luz! I żadnego codziennego ważenia dziewczyny, szkoda Was i dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 23:07
Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Ana przykro mi
Ale może jeszcze coś ruszy?
U mnie po nieudanym crio masakra hormonalna po całości i już dwa razy podejrzewali pozamaciczną. Jak tamto było bez wspomagania, tak teraz ładują we mnie jakieś straszne dawki i jeden transfer już odwołali... Szczerze mówiąc, mam dość. A co do jedynaków, to mój małż jest jedynakiem i jest najbardziej empatycznym facetem, jakiego znam. U nas raczej samo nic nie ruszy, bo niepłodność męska, a ja chyba nie ogarnę fizycznie kolejnej procedury, więc albo uda się z ostatnim mrozakiem, albo będziemy mieli jedynaczkę, zastanawiamy się jeszcze nad adopcją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 23:07
-
Można zwariować. Wczoraj nas chciała wysłać do szpitala ale miałam jeszcze dzis wizytę u innej dr starszej. Powiedziała ze nie widzi wskazań. Dała żelazo bo tam było lekko poniżej. Mówiła zeby dawać łyżeczkę dziennie marchewki czy dyni a ważyć tylko raz na tydzień a nie codziennie. Mnie juz brzuch od tego wszystkiego boli. 18go mam wizytę na szczepienie. A w kale wczoraj kryształki tłuszczu sie pojawiły ale ona mowi ze to nic niepokojącego. Dam mu szanse, moze nabierze a jak nie to bedzie szpital.
-
Dziewczyny może któraś Z Was się na tym zna. Po skończonym macierzynskim odbieralam urlop zaległy. Na tym urlopie poronilam I dostałam zwykle l4 które trwało 50dni. Teraz dostalam l4 ciążowe. Czy powinnam wracać na 1.dzień.do pracy? Jak.to wygląda bo każdy mi mówi coś innego.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Madlenka, nie daj się tak łatwo z tym szpitalem, zasięgnij opinii innych lekarzy. Pójdziesz do szpitala ze zdrowym dzieckiem, a tam może się zarazić niewiadomo czym..
Ana przykro mi..ale macie Olę, to najważniejsze.
Nasza Emilcia dziś kończy 7 miesięcy, niestety z infekcją na pokładzie
. Skąd tyle kataru w tym małym nosku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 13:22
-
Wydaje mi się, że przejście z jednego zwolnienia na drugie nie powinno wymagać wizyty w pracy. Co innego jakbyś była na macierzyńskim jeszcze to wtedy raczej trzeba.
Natty a dostałaś okres po porodzie Tosi czy zaciążyłaś jeszcze bez @?
U nas też dziś jakiś glut się przypałętał, oby się z tego nic nie rozwinęło. -
Dziewczyny, jakie badania robicie dzieciakom pod kątem alergii czy właśnie słabego przybierania na wadze? Czy tylko podstawowe czyli morfolofia krwi, ogólne moczu czy kupki, czy też np. posiewy itp.
A kupcie do badania trzeba pobrać czystą czy można z pieluchy wyciągnąć?
Jeny, nie chodze po lekarzach i nie ogarniam kompletnie tematu... -
Milkowiec wrote:Wydaje mi się, że przejście z jednego zwolnienia na drugie nie powinno wymagać wizyty w pracy. Co innego jakbyś była na macierzyńskim jeszcze to wtedy raczej trzeba.
Natty a dostałaś okres po porodzie Tosi czy zaciążyłaś jeszcze bez @?
U nas też dziś jakiś glut się przypałętał, oby się z tego nic nie rozwinęło.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤