X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak certyfikat FMF musi miec, bo inaczej moze przegapic wiele problemów z narzadami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:01

Viki26 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pneumokoki zaszczepie jak Lilcia skończy rok, bo podobno wtedy jest mniej dawek. A przez ten rok to z dziećmi innymi raczej się często nie widzi i do żłobka nie planuje jej posyłać.

Viki26 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Adrenalina z certyfikatem dziewczyny mają rację. Ja założyłam, że skoro Ci proponuje to badanie to pewnie ma takowy, ale faktycznie lepiej dopytać :-) z resztą nawet jeśli by się okazało, że nie ma to może dać Ci skierowanie, które wykorzystasz gdziekolwiek, gdzie mają z nfz podpisaną umowę na świadczenie takich badań.

adrenalina lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    No, Adrenalina z certyfikatem dziewczyny mają rację. Ja założyłam, że skoro Ci proponuje to badanie to pewnie ma takowy, ale faktycznie lepiej dopytać :-) z resztą nawet jeśli by się okazało, że nie ma to może dać Ci skierowanie, które wykorzystasz gdziekolwiek, gdzie mają z nfz podpisaną umowę na świadczenie takich badań.
    Co prawda to prawda. Jeśli proponuje przeprowadzenie badań to certyfikat pewnie ma.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze na jakiejś stronie można sprawdzić czy dany lekarz ma certyfikat FMF.

Kava, Anatolka lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 4 mam na NFZ a 8 umówiłam sie do kliniki zastanowię sie popytam po opiniach i najwyżej pojadę tez do kliniki albo odwołam poprostu wizytę. Jak ktos znałby ta stronę o której piszecie to bardzo proszę :)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

Sprawdź tu... ja jakoś nie dam rady odpalić linka bo korzystam z telefonu.

adrenalina, agulas lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj już byłam wykończona, więc nie napisałam, ale moje dziecko przyjęło nową pozę. Otóż kiedyś pisałam chyba Kavie, że ciągle wypycha mi coś pod żebra. Wczoraj jak na złość nie robił tego cały dzień (poza porankiem) w zasadzie. Byłam trochę zła, bo chciałam zobaczyć na usg co On tam praktykuje, a tu się nie zapowiadało. Zmieniło Mu się jak siedziałam w poczekalni już u lekarza. Dobra. Weszłam. Papiery, badania, kontrola pessara i jest usg. Mówię lekarzowi o tym co czuje pod żebrem i żeby mi pokazał co moje dziecko mi tam trzyma. Jedzie głowica i mówi "Główkę. Może Panią boleć".... Ale... Jedzie dalej i mówi "o może chyba po szyjce kopać, bo pupa na dole", ale mówię, że poza tą jednorazowa akcja, że gdzie punkt 8 rano byłam na oddziale (bo tak kopal po szyjce, że bałam się, że skopal pessar i przestał trzymać) to się to przez 2 tygodnie nie powtorzylo. Jedzie dalej głowica i zaczyna pękać że śmiechu i mówi "No, ma Pani rację... Nie będzie kopal po szyjce, bo pupa na dole a stopy koło UWAGA nosa (!)"... Padlam. Chciałam fote na lodówkę dla męża, bo nie mógł iść ze mną i jak wraca z pracy to zawsze Mu zostawiam, żeby obejrzał co było na usg, a tu nasze dziecko nie zastawialo się wczoraj rączkami tylko stopami zastawialo twarz... Omg ;-)

W każdym razie pessar odkąd nie jest obkopywany to trzyma, choć szyjki nie jest w nim specjalnie dużo niestety. I w ogóle doszłam wczoraj po raz kolejny do wniosku, że mój mąż jest kochany :-) dzwonie do Niego po wizycie, gadamy, pyta co i jak, więc ja pierwsze "kilogram!!!". Ucieszył się oczywiście, ale sekundę później zapytał "a Twój pessar trzyma?". Troszczy się nie tylko o synka, nie zapomniał jednak w tym wszystkim o mnie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 06:05

adrenalina, Konwalia, Moniaa, Viki26, Kava, mia6, renieczka, Lilou1984, Inska lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:

Sprawdź tu... ja jakoś nie dam rady odpalić linka bo korzystam z telefonu.
    Niestety nie ładuje sie.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Niestety nie ładuje sie.
    O teraz działa ... może jakiś problem z serwerem był czy coś. ..

adrenalina, Kava lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Z kliniki ma certyfikat. Doktorek z mojego mista nie.
    Trudno pójdę na NFZ 4.04 a 8.04 pojadę do kliniki i zobacze jak różnic sie beda opinie.
    Czy warto tez zrobic ten test z krwi pappa ? ( czy jakoś tak )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 08:00

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam refundowane prenatalne i pappa była w pakiecie, więc robiłam.

Dziwne, że pcha się do badań bez certyfikatu :-/ ale skoro robi to za darmo to kij mu w oko. Potraktuj je jak dodatkowe bardziej szczegółowe usg i tyle. Chyba, że wypisze Ci skierowanie i w klinice zrobią Ci za friko?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma takiej opcji ze wypisze skierowanie. Jak z nim gadałam na ostatniej wizycie to mówił ze nie widzi przeszkód żebym jeździła i do niego i do kliniki. Wiec trudno zapłacę. Następnym razem w klinice dopiero pokaze sie na połówkowym wiec chyba mogę sobie na to pozwolić.
    Najważniejsze ze mogę zrobic i tu i tu ze nie zagraża to dla maleństwa. Wiec bede miała obraz jak ten pierwszy i drugi lekarz opisze mi to na badanie.

Anatolka, Viki26 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam za prenatalne plus pappa chyba z 4 stówki ...
    Niektórzy mówią ze jeżeli wychodzi obraz usg w porządku i kość nosowa jak trzeba to badanie pappa jest zbędne.
    Myślę że tu decyzja zależy od Ciebie

adrenalina lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Ja na pneumokoki zaszczepie jak Lilcia skończy rok, bo podobno wtedy jest mniej dawek. A przez ten rok to z dziećmi innymi raczej się często nie widzi i do żłobka nie planuje jej posyłać.
    My posylamy małego do żłobka, dlatego zaszczepie tez dodatkowo na rota i pneumo. Tylko powiem ze chce w innym terminie niz obowiazkowe.

Dziewczyny jak u was wygladaja odwiedziny znajomych aby maluchy zobaczyc? Do nas to chca wpadac znajomi, niektorzy dzieciaci. Wstepnie myslelismy aby zapraszac najwczesniej po pierwszej dawce 5w1 czyli jak młody bedzie mial juz 8tyg.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Kava Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    My posylamy małego do żłobka, dlatego zaszczepie tez dodatkowo na rota i pneumo. Tylko powiem ze chce w innym terminie niz obowiazkowe.

Dziewczyny jak u was wygladaja odwiedziny znajomych aby maluchy zobaczyc? Do nas to chca wpadac znajomi, niektorzy dzieciaci. Wstepnie myslelismy aby zapraszac najwczesniej po pierwszej dawce 5w1 czyli jak młody bedzie mial juz 8tyg.

Ja identycznie, możliwe, że młody do żłoba pójdzie i dlatego szczepię.

U nas z dziećmi jakoś nikt wcześnie nie przychodził. N pewno mały miał już ze 2 miesiące jak przychodzili.
    Tak na prawdę to wasza decyzja. Róbcie wszystko zgodnie z własnymi przekonaniami - tak by czuć się dobrze z własnymi decyzjami.

Viki26 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie, bo od 3 dni rozkminiam co to może być, mianowicie mam jakieś dziwne pulsowanie/kołatanie tuż pod lewa piersią, kilka razy dziennie, od kilku dni. Nie boli mnie to, bardziej zastanawia. Spotkałyście się z czymś takim?

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, co u Was?
    Odezwij się choć troszeczkę ;)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie, bo od 3 dni rozkminiam co to może być, mianowicie mam jakieś dziwne pulsowanie/kołatanie tuż pod lewa piersią, kilka razy dziennie, od kilku dni. Nie boli mnie to, bardziej zastanawia. Spotkałyście się z czymś takim?
    moze nerwobol.

• rudi Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, piszę tutaj pierwszy raz.

Biorę acard i clexan od początku ciąży.
    Dzisiaj, jak wydmuchiwałam nos, poleciała mi krew (niedużo). Czy to normalne? To skutki uboczne tych leków?
    Myślicie, że powinnam kontaktować się z lekarzem czy raczej panikuję?

gyxwtv73y2bcylsz.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ