Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
rudi wrote:Hej dziewczyny,
do którego tygodnia bierze się luteinę podjęzykową?
Czy można ją zamienić na coś innego, poprosić lekarza, jak myślicie? Jest mi tak niedobrze codziennie, że masakra a jeszcze ta luteina podwaja mi mdłości i gorzki smak w ustach -
roletka wrote:Mycha, Viki a to rumianek pijecie wy czy dajecie maluchom? mój Tomuś czasem się napina zanim zrobi a przez to że ma przepuklinę pępkowa wolałabym żeby w ogóle szło bez napinania
Tak daje Wojtusiowi do picia.
Roletka u mnie Szymus tez ma przepukline pepkowa. Polozna kazala klasc go na brzuszek. A Ty co z tym robisz? -
Ja dopochwowo luteinę też biorę i jest ok
Luteina podjęzykowa to jakaś MASAKRA. A ten dupahston można łykać zamiast luteiny? Zwariuję za chwilę
A gdybym tak np. tą luteinę zamiast trzymać pod językiem od razu połknęła ? można tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 17:56
-
Ja luteinę (dopochwowo 2x dziennie) brałam do końca 11 tygodnia), duphaston mam brać prawie do końca 13 tygodnia (wcześniej brałam 3x dziennie, teraz już tylko 2x dziennie). Podjęzykowo nigdy nie próbowałam, ale nie zazdroszczę wrażeń. Cieszę się, że takiej mi lekarz nie przepisał, bo mam ciągłe wymioty więc nie sądzę, aby to się udało.
-
margit wrote:Dziewczyny jak to jest z tym bólem piersi na początku? Bo niby piszą, że to jeden z wcześniejszych objawów, a mi nic! jedynie co to sutki bolą przy ucisku. Nie wiem coś ze mną nie tak?
Mnie piersi nie bolały. Tylko tak jak Ciebie - sutki przy ucisku. Nie martw sięViki26 lubi tę wiadomość
-
roletka wrote:Mycha, Viki a to rumianek pijecie wy czy dajecie maluchom? mój Tomuś czasem się napina zanim zrobi a przez to że ma przepuklinę pępkowa wolałabym żeby w ogóle szło bez napinania2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Margit ja nie miałam żadnych objawów
Mycha my mamy skierowanie do chirurga muszę umówić wizytę ale u Tomka to raczej zabiegowo będzie bo ma ją dość dużą, na razie zaklejamy mu pępuś specjalnymi plastrami na przepukline właśnie -
roletka wrote:Margit ja nie miałam żadnych objawów
Mycha my mamy skierowanie do chirurga muszę umówić wizytę ale u Tomka to raczej zabiegowo będzie bo ma ją dość dużą, na razie zaklejamy mu pępuś specjalnymi plastrami na przepukline właśnie
My tez kupilismy ten plasterek ale jeszcze nie naklejalismy. W tym tygodniubedzie polozna wiec zobaczymy co powie czy trzeba bedzie do leksrza.
-
Mycha ja zaczęłam lżej ubierać młodą i w ciągu trochę ponad tygodnia zeszła z temperatury prawie 24 stopni do 22,5 stopnia. Pomogło trochę bo jest ich mniej. Ale moja temperatura docelową to 22.
Ma ciałku przecieram je wacikiem z octaniseptem. I mojej młodej robiły się paskudne na wewnętrznej części dłoni. I dziś położna powiedziała aby je szorstkim wacikiem nasączonym w spirytusie salicylowym (tym od pępka) spróbować zetrzeć. Rzecz jasna nie za mocno drzeć ale też nie być delikatnym. Po przecieracie octaniseptem ładnie zaczęły schodzić.
Spirytusu nie próbowałam wiec nie wypowiem się. -
No ja staram sie nie przegrzewac. Zakladam im pajace albo bodziaka i spiochy albo spodenki. Spia pod kocykami albo cieniutka kolderka.
Tylko ze moze temp za wysoka. W sypualni gdzie sa lozeczka to mamy 21 do maks 23 stopnie ale w salinie gdzie sa w ciagu wiekszosci dnia czasem jak slonce zaglada dobokien to i 25 sie zdaza wiec za cieploWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 23:05
-
Kurde, u nas jest 24 stopnie a w sypialni 20 - 22 (mimo, ze nie grzejemy tam wcale i nigdy nie grzaliśmy) i potówek nie ma.
Nawet czasami małego kocykiem przykrywam bo potrafi z zimna czkawki dostać. Ciepłolubny po rodzicach chyba -
To ja mam zimnolubna pannice. Najlepiej śpi jej się przy 19, 18 stopniach. Jak jest w nocy na plusie to zostawiam okno rozszczelnione i śpi jak gdyby była na spacerze
Oczywiście ciepło ją ubieram i zakładam jej czapeczke do spania.
aszka, justa1234 lubią tę wiadomość