X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Justyna, to może Zosi jest za zimno w kąpieli. Nasz też ryczał jak mu było zimno. Teraz nagrzewamy łazienkę suszarką do włosów (pewnie do 27 stopni) i jest git.

Chociaż pisałaś, że próbowaliście wszystkiego więc pewnie już wypróbowane :(
    Ja kąpie ja w łazience a tam jest jak w parniku aż policzki ma czerwone ;-)

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja kąpie ja w łazience a tam jest jak w parniku aż policzki ma czerwone ;-)

Aaa bo myslalam ze tam gdzie kapiecie to 22 stopnie ;-)
    U nas tez parowa w lazience. Az mokra wychodze :-)

justa1234 lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my oboje ciepłolubni więc mam nadzieję , że i moja jaskółeczka taka będzie :D
    Anuszka- już Ci gratulowałam, ale pogratuluję raz jeszcze, bo to cudowna wiadomość :)

Elciu- u mnie drugi transfer, ale jest ogrom dziewczyn, którym zadomowił się dopiero i 7-8 groszek... frustrujące, ale i Ty się docekasz :) popatrz na Piggy <3

Anuszka, Inska, agulas, pragnaca dzidziusia, szałwia lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) pewnie tak będzie, cały czas w to wierzę, ale kolejne porażki wcale mnie nie uodparniają jakby się mogło wydawać. no nie smęcę wam już. Miłego dnia dziewczyny :*

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, nie trać wiary! Walcz! Polecam blog: krotki.blog.pl Nie wiem ile razy Iza podchodziła do stymulacji i transferów, juz straciłam rachubę, ale uczy pięknie wiary, nadziei i cierpliwości. Wierzę, że tak jak jej, tak Tobie się uda Skarbie <3

agulas, Viki26, elcia_aa, pragnaca dzidziusia, szałwia lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Chciałabym sie przywitać nieśmiało. Dzisiaj zaczelam 10tydzien i chociaż caly czas żyje w stresie czy bedzie ok to chetnie do Was dolacze. Mam nadzieje ze do pazdziernika:) pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Anatolka, Inska, agulas, Viki26, Kava, Anuszka, Pola7, pabelka88, Moniaa, renieczka, Konwalia, arlenka, justa1234, pragnaca dzidziusia, Karolina1111, mia6, Lilou1984, szałwia lubią tę wiadomość

2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
    ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monison, witamy Kochana! Gratulacje! Jak się czujesz póki co?

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska czuje sie zaskakująco dobrze, nie krwawię ani nie plamie jak w pierwszej ciazy,jedynie co to mam mocno powiększone jajniki po stymulacji i mam czestrze usg aby to kontrolować.

Inska lubi tę wiadomość

ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monison witaj :) rozgość się u nas na te dłuuugie 9 miesięcy :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu na piecu z 23, ale odczuwalna z 21/22. Potówek synek nie ma, za to wyskoczyła mu jakaś alergia cała buźka, brzuszek i plecki w krostkach:( i tak już od 2 tyg. Z mleka i jogurtów naturalanych zrezygnowałam, czekam czy wysypka przejdzie:(

Dziewczyny czy wy codziennie przy kąpieli przemywacie dzieciakom oczka solą f. ?
    Mój dziś ma całe oczko w ropce i obie powieki czerwone:(

Co do nagrzewania łazienki polecam zamiast suszarką, kupić w castoramie dmuchawę za 30 zł:)

Kava, Inska lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taka dmuchawe wlasnie i nagrzewamy lazienke do kapania.

Ja przemywam codziennie rano. Na gazik leje kilka kropel soli fiz. Ropek nie maja.
    Sprobuj zakraplc sol do oczek nie tylko przemywac

Viki a moze to alegia na rumianek?
    Wiesz ja musialam jednak Wojtkowi odstawic choc pomagal mu na baczki ale mial cala buzke zsypana i zacza robic bardzo ciemne zielone kupy. Polozna powiedziala ze to raczej od rumianku ze bardzo duzo dzieci uczula

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 17:13

Inska, Viki26 lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno sie stosować rumianku do oczu maluszkow... Ja tam kapalam mala w pokoju i nigdy dodatkowo nie nagrzewalam pokoju. Temp w domu byla 23stopnie.

ug37e6ydmx80yo2w.png
    dff4dor.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha a polozna doradzila cos na problemy z brzuszkiem? To odstawiam rumianek, wroce moze do kopru.

Monison, rumianek to tylko do picia stosujemy:) Gratuluje drugiej ciazy z ivf po roku! Moje marzenie! A rodzilas SN czy CC?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do picia tez nie bardzo. Lepiej koper wloski.

Ja rodzilam cc i teraz tez bedzie cc.

Viki26 lubi tę wiadomość

ug37e6ydmx80yo2w.png
    dff4dor.png
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies wyczytalam ze przemywacie oczka rumiankiem. Ale juz takie różne absurdy słyszałam ze mnie nic nie zdziwi. A najlepsze są pomysły babć i ciotek, poprostu uwielbiam

ug37e6ydmx80yo2w.png
    dff4dor.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mało sie odzywam ale podczytuje na bierząco i tu i na fejsie.
    Tez macie takiego stracha czy wszystko jest dobrze? Wizytę mam w poniedziałek a juz nachodzą mnie złe mysli.
    ( co jeśli przeszło bić serduszko, albo cos innego sie stało? ) dręczą mnie takie mysli bo od początku ciazy nic nie czyje żadnego bólu, nie mam wymiotów, piersi bezbolesne i nie rosną.
    I dlatego Że nie mam objawow nie mogę doczekać sie kolejnej wizyty :( wiem ze moje mysli nie pomagają dzidziusiowi ale strasznie sie boje i nie mogę odpędzić złych mysli.

• agulas Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina, ja też się tak stresowałam na początku. Teraz czasami też. To chyba normalne po takiej drodze do ciąży.
    Wizyta już za kilka dni.
    Ja też nie wymiotowałam. Objawy raz są raz ich nie ma.
    Głowa do góry.

adrenalina, Moniaa, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Tez macie takiego stracha czy wszystko jest dobrze? Wizytę mam w poniedziałek a juz nachodzą mnie złe mysli.
    ( co jeśli przeszło bić serduszko, albo cos innego sie stało? ) dręczą mnie takie mysli bo od początku ciazy nic nie czyje żadnego bólu, nie mam wymiotów, piersi bezbolesne i nie rosną.
    I dlatego Że nie mam objawow nie mogę doczekać sie kolejnej wizyty :( wiem ze moje mysli nie pomagają dzidziusiowi ale strasznie sie boje i nie mogę odpędzić złych mysli.
    Adrenalina mam dokładnie to samiusieńko... Zero objawów, piersi też ani nie bolą ani nie rosną, brzuch nie boli ani jakiś tam odczuć co by mi przypominały, że jestem w ciąży, mdłości, wymioty czy zachcianki to mnie nie dotyczy :-) normalnie jak bym nie była w ciąży. Co do obaw to mi doszło choróbsko z którego się wyleczyć nie mogłam, brałam antybiotyk... Niby już przeszło ale strach został... Czy nic dzidziusiowi nie zaszkodziło, czy się rozwija, czy będzie odpowiednio duży na następnej wizycie itd itp :-D ja mam wizytę jutro. Życzę Ci dożo cierpliwości od wizyty do wizyty oraz optymizmu :-*

adrenalina lubi tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łazienki nie nagrzewam dodatkowo bo jest malutka i jak ją się wykąpie to jest paruwa i po mojej kąpieli pluskam Zosie ;-)

Kava, mycha28, Viki26, roletka lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:

To normalne, myślę, że każda z nas przez to przeszła, ba! do dziś przechodzimy. Ja już niby 24 tydzień a cały czas drżę czy będzie wszystko ok. Staraj się jednak nie denerwować, bo tak jak dziewczyny piszą, brak objawów nie wróży wcale czegoś złego. Wiele z nas, w tym ja, ich nie miała a dzieciaczki zdrowe :)

adrenalina lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ