X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monison tak my rumianek do picia nie do oczek :-)

Viki powiedziala zeby jak cos to koper dawac. A na brzuszek i zielone kupki Laktacid zaczelam dawac. Ale wiesz chyba to rzeczywiscie ten rumianek bo go nie daje kilka dni i dzis juz kupa po poludniu byla zielona ale takie zolte ziarenka sie pojawily wiec chyba bedzie dobrze :-)

Viki26 lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak o kupkach sobie porozmawiac;)
    Mycha ja juz wrocilam do kopru, kolor kupki jeszcze nie okreslony:) Mam za to juz od znajomych SabSimplex a jak nie pomoze to siegne po Lakcid:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 22:45

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kupy, odbijania, itd :-) najlepsze tematy :-)
    Ja daje Bbotic forte. To podobno cos z tym samym skladem co SabSimplex

Viki26 lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina ja to non stop się czegoś boje. Tez nie miałam żadnych objawów. Za to jak weszłam w III trymestr czuje się jak słonica. Strasznie mi ciężko, mam duszności. .. Ale ciągle sie boje czy wszystko ok. Chorowałam, byłam 4dni w szpitalu, brałam 2 antybiotyki i ciągle mam jakieś schizy, mimo, że mała wierci się jak szalona. We wtorek wizyta z usg, wiec odliczam dni ... Te obawy się już chyba nie skończą...

adrenalina lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka gratuluję synka!

Monison witaj wśród nas!!!! Można zachodzić po cc po roku, bo ja się obawiałam, że nie?
    Evelle wrote:
    Hej dziewczyny tak juz zazdroszcze wam ze znacie plec dzieciatka ja juz nie moge sie doczekac tej wiesci i ruszyc z zakupami dla malenstwa :-).
    Anuszka gratuluje synka tez mi sie chlopczyk marzy a mezowi coreczka. Za dwa tygodnie mam usg genetyczne ciekawe czy cos bedzie widac w tym temacie :-)
    Oj tam oj tam, ja płci nie znam, a zakupy idą pełną parą :-)

Adrenalina to norma ja się boję co chwila czegoś. Aktualnie nie ogarniam cukrzycy, w dodatku ciała ketonowe w moczu... Jak widzę na glukometrze, że cukier skacze i do tego maluch jest bardziej ruchliwy to muszę iść na spacer, żeby odreagować i nie stresować go/jej jeszcze bardziej. Co do objawów, to ja wymiotowałam tylko po teście cukrzycowym, gdybym nie miała mega brzucha i aktywnego dziecka to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży ;-)
    Dziewczyny brałyście Detralex w ciąży? Lekarz mi przepisał na hemki, że w ciąży bezpieczny, ale ja się ciągle waham :(

Evelle, Anuszka lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, jak tam w 3 trymestrze? :-)

Ja rozwazalam z lekarzem-poloznikiem już kolejna ciążę z pewnych względów i też mi powiedział, że w przypadku naturalnego porodu mogę się starać zaraz po powrocie @ w zasadzie, ale w przypadku CC ani On ani mój lekarz z kliniki (znają się) nie zgodzą się na transfer wcześniej niż po roku od cięcia. Także też u mnie padł okres roku do odczekania.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to epunisan to to samo co sab simplex tylko poprostu espunisanu trzeba dać więcej kropelek niż pisze na opakowaniu ;-) ja cały czas daje espunisan :-)

Kava, _cherryLady, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Z tego co wiem to epunisan to to samo co sab simplex tylko poprostu espunisanu trzeba dać więcej kropelek niż pisze na opakowaniu ;-) ja cały czas daje espunisan :-)

Dokładnie.
    Poza tym espumisan jest lekiem również niemieckim. Najśmieszniejsze jest to, ze na polskiej ulotce leku jest podane dawkowanie 2 x 25 kropelek a na niemieckim odpowiedniku (jeśli dobrze pamiętam) 25 kropelek przed każdym posiłkiem.
    Oba espumisany się niczym nie różnią. Mają identyczną ilość substancji czynnej w 1 ml.
    Nie wiem dlaczego nam to robią... a potem wychodzi, ze espumisan nie działa :/

justa1234, _cherryLady, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anuszka gratuluję synka!

Monison witaj wśród nas!!!! Można zachodzić po cc po roku, bo ja się obawiałam, że nie?

Oj tam oj tam, ja płci nie znam, a zakupy idą pełną parą :-)

Adrenalina to norma ja się boję co chwila czegoś. Aktualnie nie ogarniam cukrzycy, w dodatku ciała ketonowe w moczu... Jak widzę na glukometrze, że cukier skacze i do tego maluch jest bardziej ruchliwy to muszę iść na spacer, żeby odreagować i nie stresować go/jej jeszcze bardziej. Co do objawów, to ja wymiotowałam tylko po teście cukrzycowym, gdybym nie miała mega brzucha i aktywnego dziecka to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży ;-)
    Dziewczyny brałyście Detralex w ciąży? Lekarz mi przepisał na hemki, że w ciąży bezpieczny, ale ja się ciągle waham :(

Mi na ciała ketonowe nic nie pomagało (oprócz zjedzenia ciacha przed spaniem - ale cóż.. nie o to chodziło przecież ;) )
    Ani jedzenie posiłku przed snem ani jedzenie w nocy. Insulina dzienna też nie. Dopiero insulina na noc pomogła :(

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia sab simplex:

http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html?m=1

Tatuś porównuje i przelicza krople itp.

Viki26 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anuszka gratuluję synka!

Quote:

Rok to takie minimum, u mnie żaden lekarz ani prowadzący ani z klinik nie miał żadnego ale w związku z tym. Gorzej bedzie z trzecia ciaza. Ogólnie chciałam tez trzecia po roku ale bede musiała dluzej wytrzymać :( U mnie bedzie 21mc różnicy. W ogóle to ten cykl ciążowy zaczęłam w pierwsze urodziny córy wiec wszystko sie laczy.

Co do schiz w ciąży to tez je mam, myślałam ze przy drugiej ciąży bedzie lepiej ale dupa... Z cora przestalam schizowac jak poczułam ruchy. A moje ciążę to z tych bez objawowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 09:12

2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
    ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, ale ty naturalnie mialas rodzić?

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Anatolka, ale ty naturalnie mialas rodzić?

I chce, ale to nie do końca ode mnie zależy. Wystarczy np, że synek się źle ułoży i moje plany przestaną istnieć...

_cherryLady lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Monison Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie die w ogóle nie chciała urodzic:)

2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
    ug37e6ydmx80yo2w.png
    Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150
    dff4dor.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Mi na ciała ketonowe nic nie pomagało (oprócz zjedzenia ciacha przed spaniem - ale cóż.. nie o to chodziło przecież ;) )
    Ani jedzenie posiłku przed snem ani jedzenie w nocy. Insulina dzienna też nie. Dopiero insulina na noc pomogła :(
    Kava, a jak często robili Ci badanie moczu?

• szałwia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka w 3 było niewesoło do tej pory, dlatego się nie pojawiałam, nie chciałam siać defetyzmu ;-) Cukier fruwa, nogi mi się na zmianę blokują, do tego mega skurcze łydek w nocy i hemki. Daję z tym wszystkim jakoś radę, poza cukrem, bo myśl o tym, jak to wpływa na dziecko mnie dobija, ale dołożyły się do tego wszystkiego problemy w rodzinie, więc mam słaby czas. Staram się jak najmniej dołować, żeby nie obciążać malucha, ale wychodzi różnie, potem się na siebie wściekam, że nie daję rady się zdystansować i ogarnąć i go stresuje, takie błędne koło. Staram się myśleć pozytywnie, ogarniać wyprawkę i mieszkanie :-) A jak Ty się czujesz?

• szałwia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    I chce, ale to nie do końca ode mnie zależy. Wystarczy np, że synek się źle ułoży i moje plany przestaną istnieć...
    Ja właśnie bardzo chciałam naturalnie, ale tyle rzeczy się w tej ciąży dzieje, które mogą wymagać cesarki, że wolę też nie planować.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monison to fajne zgranie czasu z transferem, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 12:05

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no to jasne, myslalam ze swiadomie juz ustalilas z lekarzem cc :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Aa no to jasne, myslalam ze swiadomie juz ustalilas z lekarzem cc :)

Nie. Jeszcze nie zwariował ani on ani ja, żeby przy endometriozie ciąć brzuszek planowo na życzenie :-)

_cherryLady, szałwia, Viki26 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ