X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Nasz pies np. w ogóle nie jest zainteresowany naszym dzieckiem. Po powrocie ze szpitala od razu pokazaliśmy mu synka w nosidle i nawet nie podszedł, pozniej jak byłam na spacerze z synkiem w chuscie to też mu pokazałam i też miał w nosie...

Szałwia, no kurdeeeeeeeeeeeeee, weź ze upiecz "Murzynka rozpakowywacza" ;-)

Anatolka Ty i Twoje tajne sposoby, co to takiego? :DDDDDD

Widzę, że już z młodym dobrze działacie :-) W końcu nie musisz leżeć, co? :-)

• roletka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna teraz jeszcze lepiej wygląda, łóżeczka ubrane półki już nie takie puste, obrazki i łapacz snów na ściance :) poźniej cyknę fote to wrzuce :)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mi się jeszcze nie udało :-( jestem po nieudanej procedurze In Vitro, mam endometriozę IV stopnia mocno zaawansowaną, czy są tu takie mamuśki którym udało się in vitro na własnych komórkach pomimo tej wrednej choroby ?

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Śliczny pokoik !!! ❤❤
    Widzę że masz endometriozę, udało się in vitro ?

HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Ja mam endometriozę ale I stopień - narazie się udało, zobaczymy więcej w piątek.
    Ja się bardzo martwię, jedno in vitro się nie udało. Ta endometrioza jest okropna

nicka1234 lubi tę wiadomość

AMH 1,98
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://oppamama.blogspot.com/2010/05/murzynek-rozpakowywacz.html?m=1

Szałwia :-)

No, spacerujemy, ale kręgosłup daje mi się mocno we znaki. Leżenie prawie 5 miesięcy, znieczulenie w kręgosłup, powrót środka ciężkości na właściwe miejsce - składają się na ból...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, na diecie cukrzycowej to ja se moge... maksymalnie strzelić sernik bez cukru i bez kruszonki.
    Kręgosłup wróci do normy, dajesz radę Matka! :-)

Vaina może Ci czegoś brakuje. Jak się boisz to spróbuj jeść dużo sałatek itp. może apetyt się unormuje. Ja nie miałam takiego apetytu, ale ja też nie miałam w ogóle ciążowych zachcianek, wymiotów ani innych rewelacji.

• Serducho Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka, udalo ale tez czekam na usg. Mialam juz w sumie i ciaza wewnatrzmaciczna i pęcherzyk ciazowy i zoltkowy. Teraz czekam na ❤.

Vaina ja po transferze i przez pierwsze dni jak już bete odebrałam to tez apetyt mialam mega. A teraz 26dpt i masakra mdlosci, bol zoladka i na jedzenie patrzec nie moge. Ale wszystko przezyje zeby tylko kropek rosl zdrowo i bilo serduszko :-)
    Jestem na l4 to moge lezec ;-)

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina ja na początku nic nie jadłam lekka hiperka, potem jak zeszło miałam apetyt na mięso, kiełbasy wszystko na ciepło. Ustąpiło teraz znowu tylko zupy :) w I trymestrze ledwo + 2 kg. nie martw się

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zbytnio się pospieszyłam z zadowoleniem związanym z brakiem tzw nudności. Bo chyba mi się "włączyły". Od wczoraj coś mnie muli. Jak coś zjem to na chwile jest lepiej a potem dalej muli... Myślałam, że jak do tej pory nic takiego nie było to będę należała do tego groma szczęściar bez mdłości ehh

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka Jeszcze dużo rzeczy się "włączy" :-)

Vaina Jak dodasz złożone węglowodany,np. zjesz do tych warzyw jedną kanapeczkę albo owoce połączysz z jogurtem i orzechami jakimiś to zasycisz się na dłużej.

• chiara Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina ja od samego początku jem bardzo dużo, co 2h obowiązkowo, nie ma zmiłuj. Jak nie zjem to czuję się fatalnie a przytulania w I trymestrze podobnie jak jozefka 2kg. Rozpieszcza się i jem wszystko na co mam smak.

józefka lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina niczego sobie nie żałuj (wszystko w granicach zdrowego rozsądku) najwidoczniej szkrab ma zapotrzebowanie może nie na słodkie, słone czy kwaśne (w to nie wierzę). ale Twój organizm domaga się a to więcej białka, węglowodanów czy tłuszczy. o wagę się nie przejmuj, po narodzinach będziesz mieć tyle rzeczy do ogarniecia, ze waga sama zacznie spadać (mam nadzieje :) )

Serducho lubi tę wiadomość

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, troche mnie tu nie bylo, krotko tylko napisze, ze u mnie wszystko dobrze, zrobilam badania pranetalne i poniewaz mam wiecej niz 35 lat i ICSI robilam , to lekarz zalecil mi aminopunkcje, mialam ja w piatek. Dzis dostalam telefon, ze wyniki na trysomie sa dobre i , ze bede chlopca miala , co tez potwierdzil lekarz na USG I pokazal nam ptaszka. Super dzien po 2 tygodniach stresu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 19:40

józefka, vioris, Anatolka, monia2015, asia-m-b, Kati86, Konwalia lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 podziwiam i zazdroszcze, ja się nie skusiłam na tast PaPa choć jest nie inwazyjny. USG prenatalne wyszło ok i sobie odpuściłam. Ale Ty już masz święty spokój wiesz, że wszystko OK na 100%. a jak ogólnie samopoczucie ?

Iva79 lubi tę wiadomość

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w jeden dzien podjelam decyzje, ze nie robie amino, ale rano na drugi dzien dopadly mnie watpliwosci. Stwierdzilam, ze jak tak ma byc do konca ciazy, to lepiej zrobie to badanie. Nie czytalam juz nic , wyjechalismy na tydzien urlopu wrocilismy w czwartek, a w piatek z rana badanie. Wszystko szybko poszlo, podczas zabiegu poplynela mi lezka taka niekontrolowana. Dopiero po powrocie do domu dopadl mnie strach, obawa , ze moglam tym badaniem zaszkodzic plodowi, taka bezradnosc. Na szczescie wszystko jest dobrze, dzis juz 4 doba , najgorsza jest 1 wg ulotki, ktora mi dali. Lezalam 1 dobe non stop , ten caly tydzien mam sie oszczedzac , wiec tak robie. Jeszcze czekam na wynik z hodowli. Pierwsze wyniki wyszly ok , wiec mam nadzieje , ze wszystko bedzie ok
    Byla to jedna z najtrudniejszych decyzji , ktora musialam podjac w zycia i jest to decyzja, ktora kazda kobieta musi podjac sama. Oczywiscie rozmawialam z mezem o tym , ale na koniec dnia to ja musialam zadecydowac.

asia-m-b lubi tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że byłam dziś na wizycie i mam już 485g zdrowego chłopa :)
    Za tydzień, 4.07 połówkowe.

arlenka, Kati86, józefka, Serducho, vioris, Anuszka, renieczka, Iva79, Anatolka, Konwalia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wlasnie wróciłam. U mnie chłop juz wazy 975g. Szybko przybiera lekarz powiedział. Dwa tyg temu miał niecałe 600g.

Za dwa tyg kolejna wizyta.

józefka, Serducho, vioris, Anuszka, renieczka, ComeToMeBaby, Anatolka lubią tę wiadomość

• muszynka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ile chodzicie na usg ? ja dziś zaczelam 13 tydzień, jutro wizyta prenatalna i zastanawiam się kiedy kolejna (na tą czekałam ponad miesiąc). Boje się ze doktorek zaprosi mnie do siebie na koniec lipca a to chyba długi odstęp miedzy wizytami. Jak to było u Was na tym etapie ?

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka u mnie wizyta + USG raz w miesiącu.

muszynka lubi tę wiadomość

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ