X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • chiara Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia u nas się udał 5 transfer 3 procedury.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa no dokladnie to bylam ja :) kupilam paczke podkladow na lozko 5 szt i jeden mam ze szkoly rodzenia.

Chiara czyli jak zabiora mnie juz na CC to te moje tobołki przewiozą na nowy blok oni?
    a cewnik zakladali po znieczuleniu czy przed? (jak ja sie boje cewnika brrr) lewatywe robili :) a maz byl z toba? tzn wiem ze na sale nie moze wejsc ale kazali mu czekac pod sala i potem mogł kangurowac dziecko ???

ewa81 lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia przykro mi :( u mnie sie udała druga procedura i pierwsze crio

2r8rj48at734p213.png

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia przykro mi :( u mnie druga procedura piąty transfer

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 transfer, 3 procedura.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze duzo nas tu 5tek :) jest

lipa lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia przykro mi...
    Jestem szczęściarą, bo nam się udało za pierwszym razem IMSI, mamy 2 mrozaki.
    Chiara jak rozumiem, że rodziłaś w Bytomiu, bo oprócz Mimi, ja też tam będę mieć CC. Czemu jesteś niezadowolona z opieki laktacyjnej? Nieprzyjemne babki były? Kurcze mi zależy na tym, że mi pomogły, bo wiem, że będę mieć problem z karmieniem, a bardzo chcę karmić piersią.
    Też się boję zakładania cewnika jak cholera, raz miałam jak musieli mi tylko pobrać mocz do badania i nie wspominam tego dobrze.
    Mimi lewatywa jest konieczna, wyobraź sobie, że masz znieczulenie od pasa w dół i nie czujesz, że coś Ci leci...nie jest to przyjemne, więc lepiej zrobić lewatywę, dla psychicznego komfortu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 19:20

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Ewa, ja nawet chyyba bym wolala zeby zrobili lewatywe i bbedzie spokoj, ale pytam bo czytalam ze juz nie ma takiego obowiazku

2r8rj48at734p213.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia u mnie 3 procedura
    W I - 2 transfery bez efektu
    II procedura - 0 zarodkow
    III - 1 transfer, 0 Sniezynek = brzuszek

Nie trac wiary.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia przykro mi, u mnie 1 procedura 1 transfer, mamy 2 mrozaki, ale to chyba rzadkość, jak tak czytam, wierzę, że w końcu się doczekasz :-)

Dziewczyny ja miałam CC po wywoływaniu, skurcze były, ale rozwarcia jakiegokolwiek praktycznie brak, więc to się chyba nie liczy jako akcja porodowa, a problemu z karmieniem nie miałam żadnego. Nie zakładajcie, że będzie problem, bo wtedy będzie :-)

Co do rozmiarów dziecka i ciuszków. Młoda urodziła się przeciętnej długości, a nosi teraz też ciuszki 80-86, bo te numeracje nijak się mają do rzeczywistości. Na bilansie półrocznym miała 70 cm, prawda chuda to ona nie jest.\

Anatolka jak tam wprowadzanie pokarmów stałych, bo u nas idzie jak po grudzie?

Dziewczyny z rozwarciami, skracającymi się szyjkami i leżące kciuki!

Joanna85 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie tu nie było ... ho ho ho ... jakoś ominęła mnie chyba wieść o Twojej ciąży Antonelko ;) piękny maluszek na usg <3 <3 <3

Antonelka lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa no tak szybko sie tutaj pochwalilam :-) i chwale nadal szczesliwie

Moniaa lubi tę wiadomość

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Natka-matka wariatka ja miałam cc na zimno i nie miałam najmniejszych problemów z laktacją z tego co mi wiadomo to dziecko ssące pierś pobudza organizm do produkcji pokarmu a nie skurcze macicy.

Ja nie mówię, że wszystkie cc kończą się problemami z laktacją. Tak, wiem, że ssanie pobudza laktacje, ale niestety z informacji jakie podała mi zarówno położna jak i prof wynikało, że u większości kobiet po "cc na zimno" był problem z rozruchem. U mnie był niestety, mimo, iż miałam wspaniałe położne po cc- przyniosły mi małą jakies 2h po cc. Jeszcze znieczulenie mi z nóg nie zeszło a już próbowałam małą dostawić. Rozmawiałam z nimi właśnie i mówiły, że i tak jestem w lepszej sytuacji bo wiele dziewczyn po "cc na zimno" startują już z problemem. Skoro tyle osób tak mówi, to nie mam podstaw im do końca nie wierzyć, szczególnie, że wiele z nich to doradcy laktacyjni.
    W waszym wypadku widocznie było inaczej i super, że się wam tak ładnie udało :) tylko zazdrościć :) Ja bardzo chciałam karmić od razu po cc i mimo problemów się udało, pielęgniarki mnie w tym wspierały, raz odmówiłam jednej dokarmiania butelką i zrozumiała, nie proponowała więcej tylko mi kibicowała :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka podpinam się, młoda piękna :-)

Natka też słyszałam, że po cc mogą być problemy, moja położna od razu przybiegła sprawdzić, jak z laktacją, jak mnie tylko z intensywnej puścili, ale ze "statystyk" wśród znajomych mam więcej dziewczyn, które miały problemy po naturalnym. Dużo chyba zależy od organizmu, nawodnienia i podejścia. Ja byłam tak przejęta tym, jak się ostatecznie sprawy z porodem potoczyły, a potem problemami małej, że laktacja była tak przy okazji i może dzięki temu było dobrze.

Antonelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się obawiam, że nie będę mieć pokarmu i niestety mam taką urodę piersi, że dziecko będzie miało problem, bo nie ma czego się chwycić. Nie wiem czy kupić te silikonowe kapturki do karmienia, ale nie wiem jaki rozmiar i czytałam różne opinie na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 20:51

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sutki jak smoczki teraz ale nakładki na wszelki wypadek kupiłam
    W rozmiarze s wzięłam a na sr mówili ze rozmiar a dla dziecka
    Około 3,5 kg a ja myślałam ze to o wielkość cycka chodzi hehe

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a z jakiej firmy kupiłaś te nakładki? Są one miękkie? Bo niektóre, chyba z aventu są sztywne

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam medel s i m. Ja mam biust ogromny ale brodawki raczej male ...bede mierzyc ;-)

ewa81 lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam mały biust, nie wiem, jakie to są sutki słabe do karmienia, w ogóle nie kupowałam nakładek na zapas. Teraz nikt nie może uwierzyć, że taki mały biust i tak dziecko rośnie, nie bójcie się na zapas :)

• pysia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :) mam nadzieje ,że w końcu tu do Was dołącze :)
    zdrówka Mamuśki :):)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ