Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • chiara Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia u nas się udał 5 transfer 3 procedury.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa no dokladnie to bylam ja :) kupilam paczke podkladow na lozko 5 szt i jeden mam ze szkoly rodzenia.

Chiara czyli jak zabiora mnie juz na CC to te moje tobołki przewiozą na nowy blok oni?
    a cewnik zakladali po znieczuleniu czy przed? (jak ja sie boje cewnika brrr) lewatywe robili :) a maz byl z toba? tzn wiem ze na sale nie moze wejsc ale kazali mu czekac pod sala i potem mogł kangurowac dziecko ???

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia przykro mi :( u mnie sie udała druga procedura i pierwsze crio

2r8rj48at734p213.png

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia przykro mi :( u mnie druga procedura piąty transfer

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 transfer, 3 procedura.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze duzo nas tu 5tek :) jest

lipa lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia przykro mi...
    Jestem szczęściarą, bo nam się udało za pierwszym razem IMSI, mamy 2 mrozaki.
    Chiara jak rozumiem, że rodziłaś w Bytomiu, bo oprócz Mimi, ja też tam będę mieć CC. Czemu jesteś niezadowolona z opieki laktacyjnej? Nieprzyjemne babki były? Kurcze mi zależy na tym, że mi pomogły, bo wiem, że będę mieć problem z karmieniem, a bardzo chcę karmić piersią.
    Też się boję zakładania cewnika jak cholera, raz miałam jak musieli mi tylko pobrać mocz do badania i nie wspominam tego dobrze.
    Mimi lewatywa jest konieczna, wyobraź sobie, że masz znieczulenie od pasa w dół i nie czujesz, że coś Ci leci...nie jest to przyjemne, więc lepiej zrobić lewatywę, dla psychicznego komfortu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 19:20

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Ewa, ja nawet chyyba bym wolala zeby zrobili lewatywe i bbedzie spokoj, ale pytam bo czytalam ze juz nie ma takiego obowiazku

2r8rj48at734p213.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia u mnie 3 procedura
    W I - 2 transfery bez efektu
    II procedura - 0 zarodkow
    III - 1 transfer, 0 Sniezynek = brzuszek

Nie trac wiary.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia przykro mi, u mnie 1 procedura 1 transfer, mamy 2 mrozaki, ale to chyba rzadkość, jak tak czytam, wierzę, że w końcu się doczekasz :-)

Dziewczyny ja miałam CC po wywoływaniu, skurcze były, ale rozwarcia jakiegokolwiek praktycznie brak, więc to się chyba nie liczy jako akcja porodowa, a problemu z karmieniem nie miałam żadnego. Nie zakładajcie, że będzie problem, bo wtedy będzie :-)

Co do rozmiarów dziecka i ciuszków. Młoda urodziła się przeciętnej długości, a nosi teraz też ciuszki 80-86, bo te numeracje nijak się mają do rzeczywistości. Na bilansie półrocznym miała 70 cm, prawda chuda to ona nie jest.\

Anatolka jak tam wprowadzanie pokarmów stałych, bo u nas idzie jak po grudzie?

Dziewczyny z rozwarciami, skracającymi się szyjkami i leżące kciuki!

Joanna85 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie tu nie było ... ho ho ho ... jakoś ominęła mnie chyba wieść o Twojej ciąży Antonelko ;) piękny maluszek na usg <3 <3 <3

Antonelka lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa no tak szybko sie tutaj pochwalilam :-) i chwale nadal szczesliwie

Moniaa lubi tę wiadomość

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Natka-matka wariatka ja miałam cc na zimno i nie miałam najmniejszych problemów z laktacją z tego co mi wiadomo to dziecko ssące pierś pobudza organizm do produkcji pokarmu a nie skurcze macicy.

Ja nie mówię, że wszystkie cc kończą się problemami z laktacją. Tak, wiem, że ssanie pobudza laktacje, ale niestety z informacji jakie podała mi zarówno położna jak i prof wynikało, że u większości kobiet po "cc na zimno" był problem z rozruchem. U mnie był niestety, mimo, iż miałam wspaniałe położne po cc- przyniosły mi małą jakies 2h po cc. Jeszcze znieczulenie mi z nóg nie zeszło a już próbowałam małą dostawić. Rozmawiałam z nimi właśnie i mówiły, że i tak jestem w lepszej sytuacji bo wiele dziewczyn po "cc na zimno" startują już z problemem. Skoro tyle osób tak mówi, to nie mam podstaw im do końca nie wierzyć, szczególnie, że wiele z nich to doradcy laktacyjni.
    W waszym wypadku widocznie było inaczej i super, że się wam tak ładnie udało :) tylko zazdrościć :) Ja bardzo chciałam karmić od razu po cc i mimo problemów się udało, pielęgniarki mnie w tym wspierały, raz odmówiłam jednej dokarmiania butelką i zrozumiała, nie proponowała więcej tylko mi kibicowała :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka podpinam się, młoda piękna :-)

Natka też słyszałam, że po cc mogą być problemy, moja położna od razu przybiegła sprawdzić, jak z laktacją, jak mnie tylko z intensywnej puścili, ale ze "statystyk" wśród znajomych mam więcej dziewczyn, które miały problemy po naturalnym. Dużo chyba zależy od organizmu, nawodnienia i podejścia. Ja byłam tak przejęta tym, jak się ostatecznie sprawy z porodem potoczyły, a potem problemami małej, że laktacja była tak przy okazji i może dzięki temu było dobrze.

Antonelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się obawiam, że nie będę mieć pokarmu i niestety mam taką urodę piersi, że dziecko będzie miało problem, bo nie ma czego się chwycić. Nie wiem czy kupić te silikonowe kapturki do karmienia, ale nie wiem jaki rozmiar i czytałam różne opinie na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 20:51

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sutki jak smoczki teraz ale nakładki na wszelki wypadek kupiłam
    W rozmiarze s wzięłam a na sr mówili ze rozmiar a dla dziecka
    Około 3,5 kg a ja myślałam ze to o wielkość cycka chodzi hehe

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a z jakiej firmy kupiłaś te nakładki? Są one miękkie? Bo niektóre, chyba z aventu są sztywne

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam medel s i m. Ja mam biust ogromny ale brodawki raczej male ...bede mierzyc ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam mały biust, nie wiem, jakie to są sutki słabe do karmienia, w ogóle nie kupowałam nakładek na zapas. Teraz nikt nie może uwierzyć, że taki mały biust i tak dziecko rośnie, nie bójcie się na zapas :)

• pysia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :) mam nadzieje ,że w końcu tu do Was dołącze :)
    zdrówka Mamuśki :):)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ