X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja - ku mej wielkiej radości - ani razu :) Moja siostra 5 lat temu też nic, a nic, aż mi się wierzyć nie chciało. Ana, a Ty masz chorobę lokomocyjną? Słyszałam o takim powiązaniu.

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana jeśli mogę Cię zapytać to czy u Ciebie był problem po stronie męskiej czy u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny,chyba dopadła mnie bezsenność 3 trymestru. Obudziłam się na siusiu i od prawie godziny przewalam się i zasnąć nie mogę, uciska mnie coś w brzuchu a Mała od kilku dni upodobała sobie prawe żebro i ciągle ćwiczy kopniaki...

Któraś pytała wcześniej o książkę, ja mogę polecić ta :https://aros.pl/ksiazka/w-oczekiwaniu-na-dziecko-najlepszy-poradnik-dla-przyszlych-matek-i-ojcow-3?gclid=CjwKCAiA693RBRAwEiwALCc3u2JI-2acimhzvVV7WJBXY1DkpYWp4iOksHcUgXH96nfiWQokteAAYxoCwnoQAvD_BwE
    Dodatkowo prenumeruje online M jak Mama, cenowo wychodzi b.korzystnie :)

Co do USG to ja tez mam zazwyczaj co 1,5-2 miesiące a od jakiś 2 wizyt dr sprawdza tętno detektorem :)

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia, mam taką samą książkę - kupiliśmy ze 3 lata temu i czekała... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 10:23

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko dobrze. Wg usg dzieciak większy bo na 11tydz a dzis jest 10+5. Dostałam zaswiadczenie ze jestem w 11 tyg ciazy i mam nadzieje na przedłużenie umowy. Pobrała mi cytologię bo robiłam rok temu, dostałam skierowanie na krew i mocz i wizyta 16 stycznia. Na początku dzieciak spał wiec go zmierzyła i obudziła. Byłam w szoku ze macha rączkami i nogami. Nie spodziewałam sie tego. I słyszałam pierwszy raz serduszko, łza sie zakręciła, szkoda ze Marcin nie mógł ze mną byc. 2 stycznia mam prenatalne tez w klinice. Zapytała mnie czy wybrałam szpital do porodu, zszokowało mnie to pytanie, ze to juz. Powiedziała ze w srode sa babeczki ze szpitala na żelaznej jakbym chciała to moge przyjść i z nimi porozmawiać. Dobrze, ze z dzieciakiem wszystko dobrze.

mięsko, ana167, Moly, lena7, syska89, Asia_88, Tosia 1981, Fruzia85, Flowwer lubią tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu nowych babeczek z ivf.:-D Super! :-)

Mięsko, ja po luteinie miałam często " swędziawki" ;-) i wystarczyło po prostu się porzadnie podmyć..bo luteina najczęściej podrażnia wejście do " fruzi" ;-) ja zawsze prysznicem tak porządnie potraktowałam " Grazyne" i było ok :-D

Ana, ja miałam bardzo niskie tsh ( O,022) i nie wymiotowałam ani razu..cholera wie od czego to zależy..

Asia_88, ana167, mięsko lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a chodzicie w ciazy na jakieś zajecia fitness?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj teraz tyle pracuje ze nawet nie mamy czasu na spacer :( mam nadzieje ze po nowym roku trochę sie to zmieni. Chyba sie zapisze, tylko nie wiem czy na takie ogólne dla mam czy na jogę dla ciężarnych. Mam czas do 16 stycznia, wtedy poproszę o pozwolenie od lekarza bo widzę ze tego wymagają. Nigdy nie chodziłam na zajecia i obawiam sie ze bedzie mi cieżko na porodzie - chociaż wszystkie koleżanki urodziły bez chodzenia na zajecia :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmuszać sie nie zmuszam. Mam ochotę. Jestem na zwolnieniu wiec cały dzien siedzę w domu. Dobrze mi zrobi jak wyjdę dwa razy w tygodniu :) a myślicie ze jak jestem na zwolnieniu to moge chodzic na takie zajecia? Chyba tak.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka, jeśli nie masz na zwolnieniu, ze masz leżeć, to możesz chodzić:) u mnie lipa z zajęciami, bo koło mnie dla ciężarówek zajęcia tylko rano:/

Ana167, serio? W 36 tyg wymiotujesz dalej? :( załamałam się:/ ja tsh w normie (1,4), choroby lokomocyjnej nie mam,a wymiotuję... Ale skumałam ostatnio, ze jak jestem glodna albo za dużo zjem, wiec może się kiedyś nauczę:p mialam nadzieję, ze w drugim trymestrze przejdzie, jak obiecują książki:p

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, a Ty jak się czujesz? Niedługo pewnie pojedziesz co? ;-)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana,już ciąża prawie donoszona , więc kto wie czy jeszcze Mała może przywita już z Wami Nowy Rok :D

Co do aktywności to ja od ponad miesiąca chodzę na basen i bardzo polecam :) czuje się po nim super no i jest dość małe ryzyko,że się uszkodzę.Oczywiscie lepiej spytam wcześniej lekarza,u mnie nie miał przeciwwskazań, zalecił tylko na czas pływania zakładać tampon ;)

• madlenka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem pływać :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie płytę Ani Lewandowskiej z ćwiczeniami dla ciężarnych podzieloną na trymestry. Kończę już prawie I trymestr, w którym miałam dać sobie spokój z treningami. Jutro wizyta więc jak dostanę zielone światło to zacznę ćwiczyć, bo czuję jakby przez te 3 miesiące mi wszystkie mięśnie zanikły i jestem taka klucha mimo, że wagowo mniej niż kilogram do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 09:08

• mięsko Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czekam tylko na pozwolenie i ruszam na basen :)

0d1yhqvkpktlvzyd.png
    starania od 02.2015
    2 IUI 10.2016 i 08.2017
    20.10.2017 1ds do IVF
    30.10.2017 pick up 04.11.2017 ET 2 blastki z nami :)
    3dpt bHCg 1,9, 6dpt 42,7 10dpt 276,1
    20dpt dwa pęcherzyki
    27dpt dwa migające bombelki <3
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly tak mało przytyłaś? Przez wymioty? No ja jestem bardzo szczupła ale od początku ciazy juz przytyłam 4 kg. Trzeba zacząć sie pilnować :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Moly tak mało przytyłaś? Przez wymioty? No ja jestem bardzo szczupła ale od początku ciazy juz przytyłam 4 kg. Trzeba zacząć sie pilnować :)

Przez pierwsze dwa miesiące nie miałam totalnie apetytu, zmuszałam się do jedzenia, a potem męczyły mnie nudności ale nie wymiotowałam ani razu. Myślałam, że jak przestanę ćwiczyć (przed ciążą byłam bardzo aktywna fizycznie) to szybko przybiorę ale widać, że jadę jeszcze na oparach dobrze rozkręconego metabolizmu ;) Zawsze myślałam, że w ciąży będę miała zachcianki typu kebab o 22, a prawda jest taka, że fast foody mnie odrzucają (nie mogę znieść tego smrodu), po słodyczach mnie mdli, a chipsy i tym podobne są dla mnie za słone. Taki dziwak ze mnie ;)

Asia_88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co ma nade mną władzę to lody Häagen-Dazs, kubełek na wieczór bez problemu ;)

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na chwilę obecna niecały kg do przodu. My od trochę ponad roku bardzo dbamy o jakość jedzenia, nie kupujemy żywności w sieciowkach, sama piekę pełnoziarnisty chleb i prawie nie jemy mięsa. Waga stoi mimo braku ćwiczeń, a zdarza nam się przecież zjeść pizzę czy lody :) Tak czy inaczej ja o wagę się nie martwię - to nie jest dla mnie teraz ważne. Najważniejszy jest zdrowy potomek, dla niego i 20kg mogłabym przytyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 10:29

mięsko lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie ja myślałam ze bede dużo wymiotować a jak narazie ani razu, mam apetyt i zachcianki. Ale po wczorajszym objedzeniu sie na noc i ciężkiej nocy przez to bo nie mogłam spać to juz postanowiłam ze trzeba to zmienić.

qdkk2n0ao2txirxa.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ