Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, z tym tyciem w ciąży to różnie bywa, ja np. po pierwszym trysemstrze miałam jakieś -2kg, mimo że specjalnie jakoś się nie ograniczałam, wymiotów też nie miałam tylko mega mdłości. Waga tak naprawdę zaczęła mi iść do produ jakoś w 5 miesiącu i teraz jestem jakieś +5/6kg. Największy skok to miałam przez ostatni miesiąc , bo jakieś +2,5kg. Także nie jest to regułą, że od razu się tyje.
U mnie po dzisiejszej wizycie wszystko ok, na początku stycznia mam usg III trysemstru i oby wszystko było ok. Mała ostatnio kopie w żebra, więc mam nadzieję, że już zmieniła pozycję do porodu, bo ostatnio leżała wciąż miednicowo...Kabełka, mięsko, zohasamoha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAna, mam nadzieję, że u mnie też tak będzie...
Madlenka, ruchy są superChociaż ze 2 razy faktycznie mocniej zabolało tak, że musiałam na chwilę wstrzymać oddech, ale i tak nie narzekam
A przypomnij mi gdzie ty podchodziłaś do IVF? Prowadzisz tam ciążę? -
Hej dziewczyny.
Nie zrobiłam jeszcze Nifty (jutro będę robiła ) a do dlatego że dzisiaj miałam konsultacje odnośnie testu Pappa.
Ryzyko wynikające z wieku 1:535
Ryzyko skorygowane 1: 928
Ryzyko : pośrednie (wskazanie do wykonania wolnego DNA płodowego)
Wolne bhcg 1,036 mom
Pappa 1,006 mom
To wszystko tyczy się trisomii 21 , pozostałe trisomie daleko w tyle.
Miałyście mierzone przepływy przez przewód zylny ? Bo tu tez mam nie do końca super (górna granica , ale mogło by być mniej.. pani doktor powiedziała ze czasem coś się zapcha w przewodzenie) ja zwariuje , przysięgam !
U mnie to dv pi wyniosło 1,31
Możecie mi napisać ile miałyście napisane przy Ductus Venosus PI ?
Napisze Wam jeszcze ze ten drugi lekarz robił mi Usg przez brzuch , ale dziecko tak szalało ze ciężko było cokolwiek zobaczyć .. ale w każdym bądź razie NT przez brzuch 2,5. Także myśle ze to przez pochwę było dobrze zmierzone i trzymamy się wyniku 2,9mm, bo tam dziecko pozowało idealnie. I na podstawie tego NT 2,9 wyszło ryzyko takie jak napisałam wyżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 19:26
-
Madlenka, mnie ruchy rozczulają codziennie, a czuję je już od 3 tyg. Wiem, że będą to coraz mocniejsze kopniaczki, ale to jest takie niesamowite uczucie, też nigdy wcześniej nie potrafiłam sobie tego wyobrazić
.
Dziewczyny, byłam dziś na usg połówkowym. Oglądaliśmy zdrową dziewczynkę, która akurat miała czkawkę
i bawiła się swoimi paluszkami. Na koniec zasłaniała sobie buźkę rączkami, taka mała wstydziocha
. Waży 388g.
Mysia_, Tosia 1981, ana167, mięsko, Asia_88, lena7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, mam pytanie do biorących acard i heparynę.
Czy zdarzały Wam się długie krwotoki z nosa?
Jeżeli tak, to czy miałyście jakieś zalecenia?
Odstawiałyście na jakiś czas leki lub jeden z nich?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Butterfly, a ja DV PI miałam 0,99, graficznie mam przdstawione, że to po środku, ale norm nie mam. Generalnie lekarz mówił, że przepływy prawidłowe.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Mysia , ciężko powiedzieć jaka jest granica (bo to nie jest określone cyframi na tym graficznym rysunku ale myśle że Max 1,4 lub 1,5)podobno najlepiej jak jest Ok 1.
Dzięki dziewczyny za odpowiedz , jak widać macie dv pi Ok 1 więc super ... a ja jak zwykle ... dupaaaaaaa
Przepraszam że smęce , ale ciężki mam okres(
Madlenka , nie bój się ! Będzie dobrze ! . Ja mam 31 lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 20:59
-
..::Butterfly::.. wrote:Hej dziewczyny.
Nie zrobiłam jeszcze Nifty (jutro będę robiła ) a do dlatego że dzisiaj miałam konsultacje odnośnie testu Pappa.
Ryzyko wynikające z wieku 1:535
Ryzyko skorygowane 1: 928
Ryzyko : pośrednie (wskazanie do wykonania wolnego DNA płodowego)
Wolne bhcg 1,036 mom
Pappa 1,006 mom
To wszystko tyczy się trisomii 21 , pozostałe trisomie daleko w tyle.
Miałyście mierzone przepływy przez przewód zylny ? Bo tu tez mam nie do końca super (górna granica , ale mogło by być mniej.. pani doktor powiedziała ze czasem coś się zapcha w przewodzenie) ja zwariuje , przysięgam !
U mnie to dv pi wyniosło 1,31
Możecie mi napisać ile miałyście napisane przy Ductus Venosus PI ?
Napisze Wam jeszcze ze ten drugi lekarz robił mi Usg przez brzuch , ale dziecko tak szalało ze ciężko było cokolwiek zobaczyć .. ale w każdym bądź razie NT przez brzuch 2,5. Także myśle ze to przez pochwę było dobrze zmierzone i trzymamy się wyniku 2,9mm, bo tam dziecko pozowało idealnie. I na podstawie tego NT 2,9 wyszło ryzyko takie jak napisałam wyżej.
Butterfly, a to nie jest tak, że ryzyko ok 1:1000 to już na tyle mało, że znaczy bezpiecznie? (Ty masz 1:928)...
Co powiedział lekarz?Asia_88 lubi tę wiadomość
starania od 02.2015
2 IUI 10.2016 i 08.2017
20.10.2017 1ds do IVF
30.10.2017 pick up 04.11.2017 ET 2 blastki z nami
3dpt bHCg 1,9, 6dpt 42,7 10dpt 276,1
20dpt dwa pęcherzyki
27dpt dwa migające bombelki -
Pani doktor powiedziała ze ryzyko mam pośrednie. Między 300-1000 zalecają oznaczenie wolnego dna płodu.
Jutro mam wizytę u lekarza prowadzącego i zobaczę co on powie . Wiem ze do 1000 niewiele mi brakuje , ale to NT 2,9mm nie pozwala mi poprzestać na teście Pappa, dlatego tez robię Nifty.
Ana masz racje 1:300 jest wskazaniem do amniopunkcji.
Ja wierze ze mój maluch jest zdrowy , a tym NT to psikusy robi sobie ze mnie , bo wie ze ja to matka wariatka -
nick nieaktualnyButterfly,Madlenka, ja tez 31lat, piątka !
Ja też poczułam ruchy ok 19-20tyg.,ale od 16/17 czułam czasem takie przelewanie,łaskotanie,bąbelki
Butterfly,nie wiem czy to Cię pocieszy,ale moja znajoma miała ryzyko 1:80,więc od razu na amniopunkcje ja wzięli , ma zdrowego bobasa
Czytałaś artykuł mamaginekolog o NT?
https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/madlenka, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
Moja przyjaciółka ryzyko 1 : 30 , nie robiła dodatkowych badan, urodził się zdrowy maluch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 08:28
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
nick nieaktualnyMadlenka, mnie kręgosłup póki co bolał dosłownie kilka razy w trakcie ciąży, więc nie pomogę, ale możesz już zainwestować w specjalną poduszkę do spania w kształcie litery C - ona ma ergonomiczny kształt i odciąża kręgosłup, ja używam od ponad 2 miesięcy, super sprawa !