X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie działa jedzenie częściej, ale po pół porcji.. Robię jedzenie często i różne rzeczy, ale ja nie pracuję to mam na to czas..

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    To ze nie macie wymiotow to tylko sie cieszyc..

Potwierdzam. Rzygalam do polowy ciąży kazdego dnia. Wszystkim. Koszmar.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 tygodnie temu na usg widziałam fasolkę z zalążkami nóg i rąk, wczoraj na wizycie widziałam już mini człowieka, który do zdjęcia nam pomachał, oko załzawiło ;)
    Po świętach mam usg prenatalne i pierwszy etap za mną, trudno uwierzyć :)

madlenka ja też się już rozglądam za poduchą, bo kręgosłup pobolewa.

Dziewczyny czy któraś ma problem ze snem? Nie robię już drzemek w ciągu dnia, bo mimo zmęczenia jakoś nie mogę przysnąć. Około 22 padam, ale w nocy wstaję kilka razy do toalety po czym ciężko mi znowu zasnąć. Jak już się obudzę po 5 to przewracam się z boku na bok i tak już do rana. Z nudów ostatnio zaczęłam serial oglądać po przebudzeniu żeby mi szybciej zleciał czas do normalnej godziny.

mięsko, ana167 lubią tę wiadomość

• madlenka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym o sobie czytała z tym snem, tyle ze ja nad ranem jakos zasypiam w końcu i śpię do 8 lub 9. Wczesniej jak budziłam sie siku to sie zastanawiałam czy juz mam iść, a moze jeszcze mi sie odechce. Teraz ode od razu, czasami nawet z zamkniętymi oczami :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 o właśnie jeszcze te głupie sny, gdyby jeszcze ta głupota w nich miała jakieś pozytywne aspekty. Moje są z tych ponurych i mrocznych.

• zohasamoha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam kłopoty ze spaniem i i bólem pleców jak byłam dwa tygodnie na L4... Musiałam siedzieć w domu, bo zapalenie pęcherza i byla masakra. Jak wróciłam do normalnej aktywności, to wszystko przeszło:)

Co do apetytu, to ja mam niestety w drugą stronę- ciągle bym jadła;) budzę się nawet w nocy z głodu:/

Idę dzisiaj oglądać Maleństwo:D ale odebrałam dzisiaj wyniki moczu- niestety stan zapalny dalej jest:( mnóstwo bakterii,leukocytów,erytrocytów:( chyba następny antybiotyk mnie czeka:( dobrze, ze idę do lekarza przed świętami!

Co do snów, to też mi się strasznie realistyczne sny śnią... Ostatnio się obudziłam, bo mnie tramwaj przejechał... Bałam się ruszyć nogą czy ręką, bo zacznie boleć... Dopiero po jakimś czasie się zorientowałam, że to był sen;)

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te sny sa straszne. Ja zawsze miałam sny, raz lepsze raz gorsze. Ale dzisiaj były jakieś dziwne. Czyli mam sie przyzwyczaić? :)
    Zohasamoha to dobrze, że idziesz przed świetami. Nie daj Boże jakby ci sie w święta pogorszyło. A tak dostaniesz leki i będziesz spokojniejsza. Mocno sie ciebie to zapalenie trzyma.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży też miałm problemy ze snem..masakra. Wtedy chodziłam do drugiego pokoju żeby męża nie budzić, to czytałam książkę albo na komórce coś przeglądałam. Te bezsenne noce dla mnie były koszmarem plus zgaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze myślałam, że to mija po jakimś czasie, nie pocieszyłyście mnie dziewczyny ;)

• mięsko Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie jestem nienormalna :)
    nie jem, nie śpię, a jak śpię to sny jak żywe, plecy też mnie bolą, okazuje się że w normie wszystko :)

Asia_88 lubi tę wiadomość

0d1yhqvkpktlvzyd.png
    starania od 02.2015
    2 IUI 10.2016 i 08.2017
    20.10.2017 1ds do IVF
    30.10.2017 pick up 04.11.2017 ET 2 blastki z nami :)
    3dpt bHCg 1,9, 6dpt 42,7 10dpt 276,1
    20dpt dwa pęcherzyki
    27dpt dwa migające bombelki <3
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dlatego ja prezenty ogarniam w listopadzie :D Nienawidzę galerii i tłumów, zakupów też.. A juz w takim okresie jak teraz to nawet nosa tam nie wciskam ;)

Evaa lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mięsko wrote:
    a to nie jestem nienormalna :)
    nie jem, nie śpię, a jak śpię to sny jak żywe, plecy też mnie bolą, okazuje się że w normie wszystko :)
    Poprostu jesteś w ciąży:p

mięsko, Evaa lubią tę wiadomość

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie- nasz kosmita nieznanej płci ma 9,5 cm i rusza się jak oszalały! Obrócił się twarzą do nas po raz pierwszy... Wygląda jak prawdziwy kosmita!
    Scenariusze do dziwnych filmów piszą śniące ciężarówki,a wygląd postaci "obcych" z innych planet biorą z obrazów USG;)
    Na infekcję pęcherza dostałam monural- jednorazowa dawka, wiec mam nadzieję, ze będzie spokój:)

Asia_88, ana167, mięsko, lena7, Evaa lubią tę wiadomość

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mogąc z natłoku świątecznych obowiązków ;-)nie zajrzeć tu juz, chciałam Wam życzyć zdrowych Wesołych Świat, oraz szczęśliwego Nowego Roku! Aby ten 2018 był przez te nasze małe szczescia w brzuszkach, niezapomniany..no oczywiście dla niektórych już ten taki jest, lub zaraz będzie ;-)
    Pozdrawiam :-*
    P.s no i szczesliwych, mało bolesnych rozwiązań :-P

ana167, Asia_88, zohasamoha, mięsko, Evaa lubią tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,
    dziękuje za Wasze posty , które bardzo podniosły mnie na duchu.
    W czwartek zrobiłam Nifty i czekam na wynik. W czwartek także byłam u mojego lekarza i on powiedział ze jak Nifty wykluczy nam trisomie 21(bo to o nią ten szum)to będą mogła być już spokojniejsza, ale że będę musiała zrobić dokładne badanie połówkowe i echo serduszka żeby niczego nie przeoczyć . Powiedział także ze moje problemy immunologiczne również mogą przekładać się na podwyższone NT. Zrobił mi Usg i maluch szalał na całego , bawił się rączkami :) <3 piękny widok .

Chciałam Wam także złożyć życzenia z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia.
    Dużo zdrowia , szczęścia , miłości , aby Wasze maluszki były zdrowe !bo to najważniejsze ! Tym które są na końcówce ciąży , lekkich porodów Wam życzę . Jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego !
    3majcie się ciepło !

Asia_88, zohasamoha, ana167, mięsko, Evaa lubią tę wiadomość

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, wszystkiego co najlepsze! Zdrowych i nudnych ciąż i oby było nas tu na wątku coraz więcej :)

zohasamoha, ana167, mięsko, Evaa lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja również życzę wszystkim Wesołych Swiat, dużo zdrowia i szczęścia o pomyślnych rozwiązań :D

ana167, Asia_88, Evaa lubią tę wiadomość

• Evaa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, Wesolych Swiat <3

ana167 lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Przede wszystkim chciałabym życzyć Wam wesołych,zdrowych i radosnych Świąt :) Przed Wigilia byliśmy na pierwszym USG i zobaczyliśmy serduszko...a nawet dwa!!!! Ciagle jestem w szoku, zarodek się podzielił i nasza pani doktor mówi ze jeśli wszystko dobrze pójdzie będziemy mieć bliźnięta jednojajowe!!!!! Jednak mówiła żebyśmy jeszcze podchodzili do tego ze spokojem bo w takich przypadkach jeszcze wszystko może się zdarzyć ,dlatego nikomu jeszcze o tym nie mówimy. Co do snów i spania ogólnie to ja zawsze miałam problem żeby zasnąć od razu. Natomiast odkąd jestem w ciąży kładę się i już śpię . Sny mam baaardzo realistyczne ale na szczęście nie koszmary,raczej przygodowe :D
    Kochane mam pytanie -czego używacie na rozstępy ? Słyszałam ze biooil jest dobry ale skład ma średni

MalaHD, Asia_88, mięsko lubią tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae ja smarowałam palmersem od samego początku 2x dziennie. Nie mam żadnego rozstępu ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: