X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarówno Palmers i Bio-Oil nie ma dobrego składu niestety. Trochę w tym siedzę, bo przy chorej tarczycy trzeba uważać żeby nie pakować w siebie dodatkowej chemii.

Jeśli szukasz czegoś z dobrym składem to polecam cały zestaw pielęgnacyjny Nacomi seria dla kobiet w ciąży:
    http://detal.nacomi.pl/47-seria-dla-kobiet-w-ciazy

Tutaj masz porównanie kosmetyków na rozstępy biorąc pod uwagę ich skład:

http://czytamyetykiety.pl/kosmetyki-na-roztepy/

http://czytamyetykiety.pl/kosmetyki-na-rozstepy/

Gratuluję 2 bąbli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Pazyfae ja smarowałam palmersem od samego początku 2x dziennie. Nie mam żadnego rozstępu ;)

Mała ale Ty to chyba malutko przybrałaś na wadze, popraw mnie jeśli się mylę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae,podwójne gratulacje :)w którym jesteś tygodniu?

Co do specyfików to ja również omijam Palmers i Bio oil. Świetne pod względem składu i działania jest seria dla ciężarnych HiPP, teraz mam Nacomi dla ciężarnych i tez jest super ;)

Co do kosmetyków dla kobiet w ciąży (i dla maluchów) to sporo jest na tym blogu:
    http://www.srokao.pl/?m=1

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) ja jestem szczupła ale chyba właśnie przez fakt ze mam 2 bąble to mój brzuszek jest już zaokrąglony a jestem w 7tyg5d
    Słyszałam o Nacomi i o oliwce dla mam z Rossmanna wiec na to się chyba właśnie zdecyduje na początek :)

mięsko lubi tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacomi to ja uwielbiam każdy produkt :)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co polecacie na przeziębienie w ciazy?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Dziewczyny a co polecacie na przeziębienie w ciazy?

Miałam tydzień przed świętami. Niby są leki dla kobiet w ciąży, ale kolega farmaceuta powiedział żebym nie brała chemii, tylko naturalne sposoby. Miód, herbata z cytryną, sok z malin, czosnek, syrop z cebuli itd. Mnie dopadło dość mocno i bałam się gorączki, leżałam tydzień pod kocykiem, nie wychodziłam z domu.

• madlenka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie słyszałam o tej serii prenalen - koleżanka brała i sobie chwaliła. Zobaczymy co bedzie jutro. Tak sie wczoraj cieszyłam, ze nie zachorowałam bo na święta kilka osób chorych, dwie nawet na antybiotyku. Dzis narazie katar i strasznie mi łzawi oko, jak to zawsze u mnie przy Katarze. A nie wiesz czy można sobie stopy nasmarować maścią rozgrzewająca? Napisałabym do gin ale jest na urlopie.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma przeciwwskazań, tylko żeby tego nie wdychać. Mi ciężarne koleżanki też polecały prenalen i kupiłam sobie na gardło w razie ostateczności, ale nie odpakowałam. Kolega siedzie w lekach i jak odradza to się słucham :) Jeśli to nie jest mega ciężkie przeziębienie to myślę, że można się przemęczyć się na naturalnych sposobach.

Asia_88 lubi tę wiadomość

• madlenka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie nie jest najgorzej, ale nie czuje zeby to szło w dobrym kierunku. Dzieki za info :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka, tantum Verde można w ciąży na gardło, niedawno byłam przeziębiona to brałam..szałwia t z można płukać gardelko, no i tak koleżanki mówią naturalne mikstury z czosnek, miód, cytryna, imbir, sok z malin..

Edit. Tantum w aerozolu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 17:01

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno olejek z Rossmanna ma w składzie olej sojowy,który podobno nie jest polecany -chyba,że wraz z nowym opakowaniem usunęli ze składu. Z olejków super sprawdził mi się właśnie HIPP i teraz mam z Kneipp Bio-olejek i tez fajny jest :)

Na Prenalen ponoć szkoda kasiory,mi dr powiedziała,że mało co pomaga, lepiej leczyć się czosnkiem,miodem i imbirem i robić inhalacje :)

• Evaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam krem mustella przeciw rozstepom,...stosowalam cala ciaze i zero rozstepow.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Ana,jak tam,na razie cisza ?

• madlenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zaczynam drugi trymestr :)

ana167, Mysia_, lena7, mięsko, Flowwer, Anatolka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) gratuluję wszystkim ciężarówkom! My musimy podejść znowu do procedury, niestety ostatnie podejście zakończyło się w 7 tygodniu... Nie mamy już refundacji, więc może któraś z Was nas uratuje? Macie może puregon na zbyciu? Może chociaż część uda nam się zdobyć w niższej cenie :-(
    Trzymajcie za nas mocno kciuki...

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    A ja dzis zaczynam drugi trymestr :)

Ja też myślałam, że drugi trymestr zaczyna się w 12t i w zeszły piątek już świętowałam, ale wszędzie jest napisane, że w 14t i trochę zwątpiłam. Skoro pierwsze usg genetyczne i test Pappa można robić do końca I trymestru czyli 13t6d to wychodzi, że II trymestr to 14tydzień. Dziewczyny jak to jest?

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg Belly drugi trymestr zaczyna sie od 13t0d (skończony 13, rozpoczęty 14). Obserwowałam to dokładnie :) 12t6d to był koniec I trymestru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:11

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg aplikacji pokazuje 12 tydz i jeden dzien. Wiec zaczęty 13, jak dla mnie to drugi trymestr :) ale of rzeczywiście pokazuje ze to jeszcze pierwszy.

Na szczęście przeziębienia jak narazie nie widać. Prenatalne sie zbliżają i stresik coraz większy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:14

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ja mam dzisiaj ostatni dzień I trymestru :)

madlenka ja mam prenatalne jutro i już sobie miejsca nie mogę znaleźć, noc pewnie z głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:34

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ