X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarówno Palmers i Bio-Oil nie ma dobrego składu niestety. Trochę w tym siedzę, bo przy chorej tarczycy trzeba uważać żeby nie pakować w siebie dodatkowej chemii.

Jeśli szukasz czegoś z dobrym składem to polecam cały zestaw pielęgnacyjny Nacomi seria dla kobiet w ciąży:
    http://detal.nacomi.pl/47-seria-dla-kobiet-w-ciazy

Tutaj masz porównanie kosmetyków na rozstępy biorąc pod uwagę ich skład:

http://czytamyetykiety.pl/kosmetyki-na-roztepy/

http://czytamyetykiety.pl/kosmetyki-na-rozstepy/

Gratuluję 2 bąbli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Pazyfae ja smarowałam palmersem od samego początku 2x dziennie. Nie mam żadnego rozstępu ;)

Mała ale Ty to chyba malutko przybrałaś na wadze, popraw mnie jeśli się mylę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae,podwójne gratulacje :)w którym jesteś tygodniu?

Co do specyfików to ja również omijam Palmers i Bio oil. Świetne pod względem składu i działania jest seria dla ciężarnych HiPP, teraz mam Nacomi dla ciężarnych i tez jest super ;)

Co do kosmetyków dla kobiet w ciąży (i dla maluchów) to sporo jest na tym blogu:
    http://www.srokao.pl/?m=1

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) ja jestem szczupła ale chyba właśnie przez fakt ze mam 2 bąble to mój brzuszek jest już zaokrąglony a jestem w 7tyg5d
    Słyszałam o Nacomi i o oliwce dla mam z Rossmanna wiec na to się chyba właśnie zdecyduje na początek :)

mięsko lubi tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacomi to ja uwielbiam każdy produkt :)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co polecacie na przeziębienie w ciazy?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Dziewczyny a co polecacie na przeziębienie w ciazy?

Miałam tydzień przed świętami. Niby są leki dla kobiet w ciąży, ale kolega farmaceuta powiedział żebym nie brała chemii, tylko naturalne sposoby. Miód, herbata z cytryną, sok z malin, czosnek, syrop z cebuli itd. Mnie dopadło dość mocno i bałam się gorączki, leżałam tydzień pod kocykiem, nie wychodziłam z domu.

• madlenka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie słyszałam o tej serii prenalen - koleżanka brała i sobie chwaliła. Zobaczymy co bedzie jutro. Tak sie wczoraj cieszyłam, ze nie zachorowałam bo na święta kilka osób chorych, dwie nawet na antybiotyku. Dzis narazie katar i strasznie mi łzawi oko, jak to zawsze u mnie przy Katarze. A nie wiesz czy można sobie stopy nasmarować maścią rozgrzewająca? Napisałabym do gin ale jest na urlopie.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma przeciwwskazań, tylko żeby tego nie wdychać. Mi ciężarne koleżanki też polecały prenalen i kupiłam sobie na gardło w razie ostateczności, ale nie odpakowałam. Kolega siedzie w lekach i jak odradza to się słucham :) Jeśli to nie jest mega ciężkie przeziębienie to myślę, że można się przemęczyć się na naturalnych sposobach.

Asia_88 lubi tę wiadomość

• madlenka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie nie jest najgorzej, ale nie czuje zeby to szło w dobrym kierunku. Dzieki za info :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka, tantum Verde można w ciąży na gardło, niedawno byłam przeziębiona to brałam..szałwia t z można płukać gardelko, no i tak koleżanki mówią naturalne mikstury z czosnek, miód, cytryna, imbir, sok z malin..

Edit. Tantum w aerozolu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 17:01

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno olejek z Rossmanna ma w składzie olej sojowy,który podobno nie jest polecany -chyba,że wraz z nowym opakowaniem usunęli ze składu. Z olejków super sprawdził mi się właśnie HIPP i teraz mam z Kneipp Bio-olejek i tez fajny jest :)

Na Prenalen ponoć szkoda kasiory,mi dr powiedziała,że mało co pomaga, lepiej leczyć się czosnkiem,miodem i imbirem i robić inhalacje :)

• Evaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam krem mustella przeciw rozstepom,...stosowalam cala ciaze i zero rozstepow.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Ana,jak tam,na razie cisza ?

• madlenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zaczynam drugi trymestr :)

ana167, Mysia_, lena7, mięsko, Flowwer, Anatolka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) gratuluję wszystkim ciężarówkom! My musimy podejść znowu do procedury, niestety ostatnie podejście zakończyło się w 7 tygodniu... Nie mamy już refundacji, więc może któraś z Was nas uratuje? Macie może puregon na zbyciu? Może chociaż część uda nam się zdobyć w niższej cenie :-(
    Trzymajcie za nas mocno kciuki...

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    A ja dzis zaczynam drugi trymestr :)

Ja też myślałam, że drugi trymestr zaczyna się w 12t i w zeszły piątek już świętowałam, ale wszędzie jest napisane, że w 14t i trochę zwątpiłam. Skoro pierwsze usg genetyczne i test Pappa można robić do końca I trymestru czyli 13t6d to wychodzi, że II trymestr to 14tydzień. Dziewczyny jak to jest?

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg Belly drugi trymestr zaczyna sie od 13t0d (skończony 13, rozpoczęty 14). Obserwowałam to dokładnie :) 12t6d to był koniec I trymestru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:11

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg aplikacji pokazuje 12 tydz i jeden dzien. Wiec zaczęty 13, jak dla mnie to drugi trymestr :) ale of rzeczywiście pokazuje ze to jeszcze pierwszy.

Na szczęście przeziębienia jak narazie nie widać. Prenatalne sie zbliżają i stresik coraz większy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:14

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ja mam dzisiaj ostatni dzień I trymestru :)

madlenka ja mam prenatalne jutro i już sobie miejsca nie mogę znaleźć, noc pewnie z głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 11:34

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ