Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie.
I mi się udałoWczorajsza beta 935
Ale mam pytanko czy odczuwałyście na początku ciąży ( ja dzisiaj 16 dpt) skurcze macicy i jakby pęcherz ciągle pełny? NIe wiem czy to normalne czy powinnam się niepokoić. Wizyta u lekarza dopiero 2.01
zohasamoha, mięsko lubią tę wiadomość
12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5
22.06 transfer-5t 5dz - Strata
ANA 2 - dodatni 1:320
NK: 50,1%, hashimoto -
To z tymi tygodniami jest tak, że dla lekarzy skończone tygodnie się liczą... czyli jak ja mam 15t 4d, to mówię, że jestem w 15 tyg, a nie w 16... a 1. trymestr się kończy z końcem 13 tyg (ale wg niektórych książek z końcem 12 tyg). Dla mnie logiczne jest to, że z końcem 13 tyg, skoro ciąża trwa 40 tyg... jakby się kończył końcem 12 tyg, to ciąża fizjologiczna trwałaby 36 tyg;)
Madlenka, kciuki za prenatalne!!
Butterfly, masz wyniki Nifty?Asia_88 lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
anemic wrote:Witajcie.
I mi się udałoWczorajsza beta 935
Ale mam pytanko czy odczuwałyście na początku ciąży ( ja dzisiaj 16 dpt) skurcze macicy i jakby pęcherz ciągle pełny? NIe wiem czy to normalne czy powinnam się niepokoić. Wizyta u lekarza dopiero 2.01
Gratuluję, oby ciąża rozwijała się prawidłowo!anemic lubi tę wiadomość
-
Ja mam wizytę 2 stycznia i nie powiem, ze sie nie boje. Jak narazie wszystko idzie dobrze, dzis juz odstawiam dupka i zostaje bez leków wiec to dodatkowy stresik. Ale mam nadzieje ze bedzie ok. Trochę schrzaniłam sprawę bo moja gin mi mówiła ze na prenatalnych pewnie zaleci mi pappa bo takie sa zalecenia. I trochę żałuje ze nie zrobiłam tego od razu, miałabym wyniki i wszystko bym mogła omówić we wtorek.
-
Madlenka, nie wiem, czy to nie jest tak, że biochemię do pappa i USG nie trzeba robić w jednym dniu... ale pewności nie mam. Jak me dziecię nie chciało dać zmierzyć sobie przezierności karkowej a ja już oddałam krew na biochemię, to dr powiedziała, że teraz już musi się dać zmierzyć, bo krew upuszczona... w końcu się udało, ale łatwo nie było;)
Moly, za Ciebie też ogromne kciuki! wiem, co przeżywacie... ja dopiero suwaczek zrobiłam i zaczęłam się cieszyć ciążą po prenatalnych...tak się tego bałam:/
-
co do kataru, to też miałam tak 2 tyg temu...do tej pory mam. Martwiłam się, że się przeziębiłam, po czym czytam w książce,że to objaw ciąży;P Zwiększone wydzielanie wszelkich wydzielin, m.in. z nosa;) teraz mam tak, że mam takie "ataki" leci, leci, a potem parę godzin nic... tylko to taka przeźroczysta wydzielina:)Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
zohasamoha wrote:Madlenka, nie wiem, czy to nie jest tak, że biochemię do pappa i USG nie trzeba robić w jednym dniu... ale pewności nie mam
Robiłam tydzień przed USG prenatalnym i wyniki były już w gabinecie na wizycie. Dr tylko wpisała datę pobrania krwi i wszystko wyszło idealnie
Edit: Zoha, Ty to już na połówkowe się zapisujWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 12:32
-
Asia_88 wrote:Nie trzeba
Robiłam tydzień przed USG prenatalnym i wyniki były już w gabinecie na wizycie. Dr tylko wpisała datę pobrania krwi i wszystko wyszło idealnie
Edit: Zoha, Ty to już na połówkowe się zapisuj
Jutro idę do lekarza na NFZ, spróbuję na połówkowe zapisać się na NFZ, bo będę miała już rocznikowo 35 lat, więc może mi się uda na NFZ:D za prenatalne musiałam płacić...Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Zohasamoha, ja od chyba tak mniej więcej 23tc mam codziennie rano jakby wodny katar i do tego kicham..podobno naczynia się rozszerzają czy jakoś tak..ale na początku to codziennie mikstury różne brwlam, bo myślałam że mnie trz przeziębienie bierze
zohasamoha lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ana, właściwie to prawie
dziś właśnie kurier przywiózł mi paczkę z niektórymi rzeczami typu np. rożek, z grubszych rzeczy to mi brakuje fotelika, ale to w styczniu.. a Ty jak? Pewnie wszystko zapięte na ostatni guzik co?
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Wyprawka
nie moge sie doczekać tego etapu. Dzis znalazłam meble do pokoiku takie jak chciałam. Zostanie szafa i łóżeczko. Moja teściowa była dobra w święta, mowi po co będziecie w czerwcu malować juz pokój jak i tak dziecka nie damy tam od razu bo wg niej to przy cycu powinno wisieć aż zacznie chodzic
a my mamy małe mieszkanie i nie zmieści mi sie łóżeczko w sypialni. A do pokoiku mam dwa kroki wiec narazie spróbujemy tak a jak bedzie problem to wtedy zamówię takie łóżeczko dostawiane do łóżka bo takie sie zmieści. Ale logika cudna. Po co malować jak i tak pobrudzi
a tam teraz mieszka juz drugi rok mieszka brat Marcina na studiach wiec trzeba odświeżyć. Logiczne jak mam taka możliwość.
-
Przeciez przez rok to dziecko nawet ściany nie dotknie pewnie tylko mebli
ale teściowa to teściowa, śmieszna jest ze nie wiem. Miałam z nią wymianę zdań na temat poduszek dla malutkich dzieci. Oj ... powiedziała ze sie zmieniłam i taka zasadnicza jestem
maja teraz w domu wnuka 5 mscy. Śpi na poduszce jakby jasku z takim wgłębieniem lekkim na głowę, jak wkładają go do leżaczka to koc złożony na trzy części pod spod. Zeby mięciutko miał. A ze głowa mu leci na jedna stronę to nic, nie dotarło jak mówiłam ze dziecko powinno mieć raczej twardo niż miękko zeby kręgosłup był w prostej linii. Ale to nie moje dziecko. To ze ja znam jakieś teorie (szczególnie dotyczace tego starszego wnuka co ma trzy lata ponad) to jedno, a postępować moge zupełnie inaczej. Jak to mówią szewc bez butów chodzi. A wy jakie macie zdanie co do poduszek dla takich małych dzieci?
-
Hej dziewczyny, ja się witam ze szpitala
przyszłam dziś zobaczyć, co u małej, bo w nocy mnie męczyły jakieś bóle brzucha i mnie zostawili. U małej na szczęście wszystko dobrze, szyjka też ok. Czekam na wyniki badań..mam nadzieję, że nie będą mnie trzymać do Nowego Roku
.
-
Ana masz racje. Ja swoja teściowa bardzo lubię, ona jest śmieszna bo swoje gada ale jakby mojego zdania nie podważa tylko puszcza mimo uszu. Za to teść zawsze jest po mojej stronie i wszystkim mowi ze sie nie znają.
Kabelka moze jutro cie wypuszcza skoro wszystko ok. Oby wyniki były dobre tez. 3mam kciuki i dawaj znac.
-
nick nieaktualnyKabelka,mam nadzieje,że to nic poważnego i tylko profilaktycznie Cię przetrzymują...trzymaj się !!
Co do poduszek to tez słyszałam,że na początku nie, z pościeli wystarczy prześcieradło i kołdra.Odpowiedni moment na poduszkę będzie wtedy,gdy dziecko samo ja sobie weźmie
Lena pochwalisz się , jaki rożek zamówiłaś ?Ja ostatnio wzięłam w ciemno że Smyka firmy Mimilu , ale chyba go zwrócę, bo nie jest przyjemny w dotyku...Tak w ogóle ile rożków potrzeba, 1 czy 2? -
Ja dziewczyny tak jak Ana, swoje dziecko kłaść zamierzam na płasko, bez poduszki, i bez kolderki., Mam takie śpiworki do spania, i otulaczek jeszcze zamierzam dokupić, mówią że trzeba uważać z kolderkami, bo dziecko może się w niej w nocy zakopać..nie wiem, wolę dmuchać na zimne..kołderkę użyje pewnie, ale później
U mnie w szpitalu wymagają rożek i mam z allegro minki, nie umiem tu wklejac zdjęć, powiem Wam tylko że mam od sprzedawcy Hubiworld z Allegro..od niego kupowałam większość rzeczy..polecany przez koleżanki z innego wątku, więc sprawdzony i sama się skusiłam
Kabelka, najważniejsze że z małą ok! Ja też miałam dziwne spiecia i wylądowałam na obcerwacji, mam nadzieję że Cię wypuszcza,żebyś chociaż Piccolo posmakowała w sylwestraStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
nick nieaktualnyLena,dzięki za odpowiedź i rekomendacje, a napisałabys mi (może być w PW) co warto jeszcze u tego sprzedawcy zakupić ?skoro kupowałas od niego inne rzeczy to na pewno masz większe rozeznanie, bo ja póki co w tych rzeczach raczkuje
a ten rożek przyjemny w dotyku jest ?