X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • anemic Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    I mi się udało :) Wczorajsza beta 935 :) Ale mam pytanko czy odczuwałyście na początku ciąży ( ja dzisiaj 16 dpt) skurcze macicy i jakby pęcherz ciągle pełny? NIe wiem czy to normalne czy powinnam się niepokoić. Wizyta u lekarza dopiero 2.01

zohasamoha, mięsko lubią tę wiadomość

f2w33e3krygmun4e.png

12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5

22.06 transfer-5t 5dz - Strata :(
    ANA 2 - dodatni 1:320
    NK: 50,1%, hashimoto
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z tymi tygodniami jest tak, że dla lekarzy skończone tygodnie się liczą... czyli jak ja mam 15t 4d, to mówię, że jestem w 15 tyg, a nie w 16... a 1. trymestr się kończy z końcem 13 tyg (ale wg niektórych książek z końcem 12 tyg). Dla mnie logiczne jest to, że z końcem 13 tyg, skoro ciąża trwa 40 tyg... jakby się kończył końcem 12 tyg, to ciąża fizjologiczna trwałaby 36 tyg;)

Madlenka, kciuki za prenatalne!!

Butterfly, masz wyniki Nifty?

Asia_88 lubi tę wiadomość

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anemic wrote:
    Witajcie.
    I mi się udało :) Wczorajsza beta 935 :) Ale mam pytanko czy odczuwałyście na początku ciąży ( ja dzisiaj 16 dpt) skurcze macicy i jakby pęcherz ciągle pełny? NIe wiem czy to normalne czy powinnam się niepokoić. Wizyta u lekarza dopiero 2.01
    ja do tej pory czuję macicę... jakby na okres...ale czasami. Nie martw się!
    Gratuluję, oby ciąża rozwijała się prawidłowo!:)

anemic lubi tę wiadomość

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 2 stycznia i nie powiem, ze sie nie boje. Jak narazie wszystko idzie dobrze, dzis juz odstawiam dupka i zostaje bez leków wiec to dodatkowy stresik. Ale mam nadzieje ze bedzie ok. Trochę schrzaniłam sprawę bo moja gin mi mówiła ze na prenatalnych pewnie zaleci mi pappa bo takie sa zalecenia. I trochę żałuje ze nie zrobiłam tego od razu, miałabym wyniki i wszystko bym mogła omówić we wtorek.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka, nie wiem, czy to nie jest tak, że biochemię do pappa i USG nie trzeba robić w jednym dniu... ale pewności nie mam. Jak me dziecię nie chciało dać zmierzyć sobie przezierności karkowej a ja już oddałam krew na biochemię, to dr powiedziała, że teraz już musi się dać zmierzyć, bo krew upuszczona... w końcu się udało, ale łatwo nie było;)

Moly, za Ciebie też ogromne kciuki! wiem, co przeżywacie... ja dopiero suwaczek zrobiłam i zaczęłam się cieszyć ciążą po prenatalnych...tak się tego bałam:/

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kataru, to też miałam tak 2 tyg temu...do tej pory mam. Martwiłam się, że się przeziębiłam, po czym czytam w książce,że to objaw ciąży;P Zwiększone wydzielanie wszelkich wydzielin, m.in. z nosa;) teraz mam tak, że mam takie "ataki" leci, leci, a potem parę godzin nic... tylko to taka przeźroczysta wydzielina:)

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Madlenka, nie wiem, czy to nie jest tak, że biochemię do pappa i USG nie trzeba robić w jednym dniu... ale pewności nie mam
    Nie trzeba :) Robiłam tydzień przed USG prenatalnym i wyniki były już w gabinecie na wizycie. Dr tylko wpisała datę pobrania krwi i wszystko wyszło idealnie ;)

Edit: Zoha, Ty to już na połówkowe się zapisuj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 12:32

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Nie trzeba :) Robiłam tydzień przed USG prenatalnym i wyniki były już w gabinecie na wizycie. Dr tylko wpisała datę pobrania krwi i wszystko wyszło idealnie ;)

Edit: Zoha, Ty to już na połówkowe się zapisuj :D
    aha, może źle zrozumiałam dr, albo u nich taka polityka panuje;)
    Jutro idę do lekarza na NFZ, spróbuję na połówkowe zapisać się na NFZ, bo będę miała już rocznikowo 35 lat, więc może mi się uda na NFZ:D za prenatalne musiałam płacić...

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zohasamoha, ja od chyba tak mniej więcej 23tc mam codziennie rano jakby wodny katar i do tego kicham..podobno naczynia się rozszerzają czy jakoś tak..ale na początku to codziennie mikstury różne brwlam, bo myślałam że mnie trz przeziębienie bierze ;-)

zohasamoha lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, właściwie to prawie ;-) dziś właśnie kurier przywiózł mi paczkę z niektórymi rzeczami typu np. rożek, z grubszych rzeczy to mi brakuje fotelika, ale to w styczniu.. a Ty jak? Pewnie wszystko zapięte na ostatni guzik co?

• madlenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawka <3 nie moge sie doczekać tego etapu. Dzis znalazłam meble do pokoiku takie jak chciałam. Zostanie szafa i łóżeczko. Moja teściowa była dobra w święta, mowi po co będziecie w czerwcu malować juz pokój jak i tak dziecka nie damy tam od razu bo wg niej to przy cycu powinno wisieć aż zacznie chodzic :) a my mamy małe mieszkanie i nie zmieści mi sie łóżeczko w sypialni. A do pokoiku mam dwa kroki wiec narazie spróbujemy tak a jak bedzie problem to wtedy zamówię takie łóżeczko dostawiane do łóżka bo takie sie zmieści. Ale logika cudna. Po co malować jak i tak pobrudzi :) a tam teraz mieszka juz drugi rok mieszka brat Marcina na studiach wiec trzeba odświeżyć. Logiczne jak mam taka możliwość.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez przez rok to dziecko nawet ściany nie dotknie pewnie tylko mebli :) ale teściowa to teściowa, śmieszna jest ze nie wiem. Miałam z nią wymianę zdań na temat poduszek dla malutkich dzieci. Oj ... powiedziała ze sie zmieniłam i taka zasadnicza jestem :) maja teraz w domu wnuka 5 mscy. Śpi na poduszce jakby jasku z takim wgłębieniem lekkim na głowę, jak wkładają go do leżaczka to koc złożony na trzy części pod spod. Zeby mięciutko miał. A ze głowa mu leci na jedna stronę to nic, nie dotarło jak mówiłam ze dziecko powinno mieć raczej twardo niż miękko zeby kręgosłup był w prostej linii. Ale to nie moje dziecko. To ze ja znam jakieś teorie (szczególnie dotyczace tego starszego wnuka co ma trzy lata ponad) to jedno, a postępować moge zupełnie inaczej. Jak to mówią szewc bez butów chodzi. A wy jakie macie zdanie co do poduszek dla takich małych dzieci?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja się witam ze szpitala :/ przyszłam dziś zobaczyć, co u małej, bo w nocy mnie męczyły jakieś bóle brzucha i mnie zostawili. U małej na szczęście wszystko dobrze, szyjka też ok. Czekam na wyniki badań..mam nadzieję, że nie będą mnie trzymać do Nowego Roku :/.

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana masz racje. Ja swoja teściowa bardzo lubię, ona jest śmieszna bo swoje gada ale jakby mojego zdania nie podważa tylko puszcza mimo uszu. Za to teść zawsze jest po mojej stronie i wszystkim mowi ze sie nie znają.

Kabelka moze jutro cie wypuszcza skoro wszystko ok. Oby wyniki były dobre tez. 3mam kciuki i dawaj znac.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabelka,mam nadzieje,że to nic poważnego i tylko profilaktycznie Cię przetrzymują...trzymaj się !!

Co do poduszek to tez słyszałam,że na początku nie, z pościeli wystarczy prześcieradło i kołdra.Odpowiedni moment na poduszkę będzie wtedy,gdy dziecko samo ja sobie weźmie :D

Lena pochwalisz się , jaki rożek zamówiłaś ?Ja ostatnio wzięłam w ciemno że Smyka firmy Mimilu , ale chyba go zwrócę, bo nie jest przyjemny w dotyku...Tak w ogóle ile rożków potrzeba, 1 czy 2?

• madlenka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogle to potrzebne sa te rożki?

Myślałam ze to wymysł ale właśnie poczytałam o tym i wydają sie potrzebne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 17:01

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny tak jak Ana, swoje dziecko kłaść zamierzam na płasko, bez poduszki, i bez kolderki., Mam takie śpiworki do spania, i otulaczek jeszcze zamierzam dokupić, mówią że trzeba uważać z kolderkami, bo dziecko może się w niej w nocy zakopać..nie wiem, wolę dmuchać na zimne..kołderkę użyje pewnie, ale później :-)

U mnie w szpitalu wymagają rożek i mam z allegro minki, nie umiem tu wklejac zdjęć, powiem Wam tylko że mam od sprzedawcy Hubiworld z Allegro..od niego kupowałam większość rzeczy..polecany przez koleżanki z innego wątku, więc sprawdzony i sama się skusiłam ;-)

Kabelka, najważniejsze że z małą ok! Ja też miałam dziwne spiecia i wylądowałam na obcerwacji, mam nadzieję że Cię wypuszcza,żebyś chociaż Piccolo posmakowała w sylwestra ;-)

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz polecacie, to i ja cos od siebie dorzucę :) http://mikominky.pl/

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena,dzięki za odpowiedź i rekomendacje, a napisałabys mi (może być w PW) co warto jeszcze u tego sprzedawcy zakupić ?skoro kupowałas od niego inne rzeczy to na pewno masz większe rozeznanie, bo ja póki co w tych rzeczach raczkuje ;) a ten rożek przyjemny w dotyku jest ?

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, jak u Was? Jak wyniki Nifty?

m2tKp2.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ