Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Mum2b wrote:Czyli mała będzie spała w swoim pokoju czy w tej kołysce najpierw?
Kolyska jest zeby odlozyc mala w salonie i np wziac do lazienki czy kuchni jak bylaby marudka a matka zeby umyc czy jedzenie zrobic bedzie musiala jak juz tatus do pracy wroci
Cala kciuki zeby sie nie przeciagalo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 14:29
Cala, mar2śka lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Slazaczka a jak rozwiazujesz kwestie snuzy jak np maly ma bofziaki i pajaca do spania ubranego bo chlodno?
Bo chyba to byl moj pierwszy minus na liscie przy moich rozmyslaniach czy snuza czy babysense
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:W swoim pokoju
Kolyska jest zeby odlozyc mala w salonie i np wziac do lazienki czy kuchni jak bylaby marudka a matka zeby umyc czy jedzenie zrobic bedzie musiala jak juz tatus do pracy wroci
Cala kciuki zeby sie nie przeciagalo!. Bez tego ciężko by było coś zrobić w domu żeby nie biegać co chwilę do pokoju dziecka.
-
mar2śka wrote:U mnie tą funkcję będzie pełnił stokke. Idealny pod rozkład pomieszczeń. Rownież chcę żeby Mała spała u siebie w pokoju ale jest tam tez kanapa jakbym ja chciała się położyć. Do sypialni też będzie pasować . Salon mam połączony z kuchnia i będę łóżeczko wozić ze sobą
. Bez tego ciężko by było coś zrobić w domu żeby nie biegać co chwilę do pokoju dziecka.
z tym ze u nas nie byloby szans zeby je przepchac przez drzwi u malej i lazience bo nawet naszego obecnego lozeczka nie ma szans wyciagnac
bo salon mamy otwarty na przedpokoj i siedzac na kanapie mamy na oku wejscia do wsztstkich pomieszczen procz sypialni...
Dlatego na kolysce stanelo bo comfortbaby musielibysmy zostawiac np przed drzwiami z lazienki, no a spac by chyba musiala w salonie bo do niej tez bysmy go nie wepchali bez rozlozenia go na czesci...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:W swoim pokoju
Cala kciuki zeby sie nie przeciagalo!Corka - 2018
Syn - 2021 -
Cccierpliwa wrote:No ten comfortbaby ktore chcielismy to jest dokladnie to samo co stokke tylko ze polowe tansze i wizualnie ladniej wykonczine dla mnie
z tym ze u nas nie byloby szans zeby je przepchac przez drzwi u malej i lazience bo nawet naszego obecnego lozeczka nie ma szans wyciagnac
bo salon mamy otwarty na przedpokoj i siedzac na kanapie mamy na oku wejscia do wsztstkich pomieszczen procz sypialni...
Dlatego na kolysce stanelo bo comfortbaby musielibysmy zostawiac np przed drzwiami z lazienki, no a spac by chyba musiala w salonie bo do niej tez bysmy go nie wepchali bez rozlozenia go na czesci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 16:56
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Asia_88 wrote:Ma dwa kółeczka z jednej strony, a drugą trzeba lekko unieść i pojedziesz
Edit: tylko za każdym razem odpinać i zapinać te pasy mocujace do łóżka to może być trochę upierdliwe.Asia_88 lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Dziewczyny, że tak pozwolę sobie wtrącić, w dzień moja Mała sypia w sypialni w łóżeczku, ja mogę być w salonie, w kuchni, może grać radio, lać się woda do zlewu, a ja i tak usłyszę, że mała już nie śpi, że się wierci albo bawi zabawką albo walczy z pieluchą-przytulanką
Matki chyba tak mają
Więc w niewielkim mieszkaniu jednopoziomowym nie bałabym się, że dziecka nie usłyszę. Co innego nocą, nie wyobrażam sobie, że miałaby spać w innym pokoju jak my, gdyż moja czujność jest o wiele słabsza, jak śpię..Mum2b, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
Mum2b wrote:A jaka macie kolyske?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c70ab55d2258.jpg
pozyczylismy od kuzynki bo jej maly juz z niej wyrósł, wiec kupilismy tylko nowy materacyk... jakby nie to to myslelismy o chicco hug...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:No ten comfortbaby ktore chcielismy to jest dokladnie to samo co stokke tylko ze polowe tansze i wizualnie ladniej wykonczine dla mnie
Dlatego na kolysce stanelo bo comfortbaby musielibysmy zostawiac np przed drzwiami z lazienki, no a spac by chyba musiala w salonie bo do niej tez bysmy go nie wepchali bez rozlozenia go na czesci...Wybrałam stokke nie dlatego, że to stokke i jest drogie tylko odpowiada mi rozwiązanie małego łóżeczka na kółkach . Ja nie mam dostępnych wszystkich modeli niestety
W Norwegii asortyment jest ograniczony. Chciałam tylko podkreślić, że to rozwiązanie bardzo nam się spodobało i zaciągnę łóżeczko wszędzie gdzie będzie wymagała tego sytuacja
Rozumiem, że nie wszędzie się może sprawdzić to rozwiązanie
-
Mum2b nie obawiam sie ze nie uslysze, ze mala bedzie plakac
sypialnie i jej pokoj dzieli jedynie lazienka wiec mam dwa ktoki do jej pokoiku, napewno bedzie na noc zostawiana niania wlaczona, mamy z kamerka wiec mogę co jakis czas zerkac okiem, no i ja w nocy nawet jak moj pies kweknie w przedpokoju czy salonie (raz na jakis czas ma takie noce ze musi isc sie wysiurac bo ochleje sie miske wody przed snem) to ja jestem odrazu na rownych mogach bo slysze... zreszta ja nawet w nocy slysze jak ona sie kreci czy jak spaceruje po mieszkaniu jak sie napic idzie czy szuka sobie miejsca bo jej goraco... wiec mysle ze dziecko przez otwarte drzwi plus niania tym bardziej uslysze...
Co ciekawe odglosy z ulicy zupelnie mi nie przeszkadzaja i tego kompletnie nie slysze i mnie to nie budzi a juz pazurki psa na kafelkach i owszem bo zaraz budze sie zobaczyc co sie dzieje i czemu nie spi...
W sypialni nawet nie mielismy miejsca na lozeczko malej wie z gory hylo jasne gdzie bedzie spala...
Jakby byla dzieckiem mocno ulewajacym czy cos takiego to wtedy bedziemy myslec zeby w luke miedzy komodami a nogami lozka kolyske postawic z mala... (po naszych stronach lozka tak zeby obok to nie ma szans chyba ze jakos u meza przy samej szafie by sie udalo bo w innym wypadku nawet nie mielibysmy dzie nog postawic siadajac na lozku)Mum2b lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Martuska tak jest to kwestia gustu
malo tego teraz trocge comfortbaby zmienili i nie podoba mi sie juz tak bardzo jak starsza wersja sprzed roku (teraz wyglada naprawde jak stokke)... mialam okazje oba pomacac stad spostrzeżenia, ale na pierwszy rzut oka to dokladnie to samo
Ja mieszkam w de i tutaj te comfortbaby sa wszedzie dlatego akurat o nim myslelismy bo to samo a polowa cenyjakby nie bylo takiej opcji to myslelibysmy pewnie o stokke
wiem ze nie o fitme chodzi a o praktycznosc i to prawda jest mega praktyczne i do tego ladnie wyglada a pozniej jest opcja dalszych wykorzystan jako starsze lozko na flugo albo stolik i laweczki itp...
Pewnie jakby inaczej sytuacja w mieszkaniu wygladala to mialybysmy wizualnie to samo lozeczkoja to czasem do dzis nie moge odzalowac ze u nas by sie nie sprawdzilo bo jeszcze przed ciaza bylam pewna ze takowe bedziemy miec bo nie ma nic bardziej super praktycznego...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kabełka wrote:Dziewczyny, że tak pozwolę sobie wtrącić, w dzień moja Mała sypia w sypialni w łóżeczku, ja mogę być w salonie, w kuchni, może grać radio, lać się woda do zlewu, a ja i tak usłyszę, że mała już nie śpi, że się wierci albo bawi zabawką albo walczy z pieluchą-przytulanką
Matki chyba tak mają
Więc w niewielkim mieszkaniu jednopoziomowym nie bałabym się, że dziecka nie usłyszę. Co innego nocą, nie wyobrażam sobie, że miałaby spać w innym pokoju jak my, gdyż moja czujność jest o wiele słabsza, jak śpię..Corka - 2018
Syn - 2021 -
Ja to sie boje bardzo dziewczyny a to, że się zachlysnie a to że np pójdę do łazienki i nie usłyszę płaczu. Zastanawiam się jak to robicie czyli np że dziecko zostawiacie w łóżeczku i idziecie do kuchni robić obiad? Czy przenosicie do wózka i w wózku po domu jezdzicie? Albo wlasnie w tych lozeczkach ruchomych?Corka - 2018
Syn - 2021 -
Cccierpliwa wrote:Slazaczka a jak rozwiazujesz kwestie snuzy jak np maly ma bofziaki i pajaca do spania ubranego bo chlodno?
Bo chyba to byl moj pierwszy minus na liscie przy moich rozmyslaniach czy snuza czy babysenseAlbo to albo to, nie chcę go przegrzewać, a u nas w blokowym mieszkaniu jest dość ciepło. Jak włączał sie alarm to chyba zawsze dlatego, że monitor odstawał od brzuszka, a nie dlatego że mały przestał oddychać... Często to było jak leżał na boku. Wtedy wyłączałam monitor jeszcze na nim, rozpinałam ubranko, a potem włączyć go trzeba na płaskiej równej powierzchni, więc z reguły było to na biurku obok jego łóżeczka. Potem zakładałam ponownie i zapinałam ubranie. Z czasem nauczyłam sie to robić tak, że sie nie budził
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Mum2b u mnie to jest tak ze jesli mala bedzie grzecznie spala a ja bede miala zrobic obiad/posprzatac to mala poloze u niej w pokoju w lozeczku i wlacze nianie... mamy z kamerka moge co chwile zerkac co mala robi no i kuchnie mam zaraz przy jej pokoiku a z salonu tez widze drzwi do jej pokoiku...
A jak bedzie marudka co chwile sie budzaca albo nie bedzie spala to zabiore ze soba w kolysce do lazienki/kuchni/salonu zeby miec na nia oko...
Wszystko zalezy jaki maluch nam sie trafi
Slazaczka dzieki za odpowiedz:*
Wlasnie sie zastanawialam jak to jest jak sie dziecko juz ubiera jesienia/zima bardziej (u nas raczej chlodno bo w innym wypadku raz ze zle sie czujemy a dwa ja zima jesli mam nagrzane w mieszkaniu to mam angine na przemian z zapaleniem krtani nie mowiac o zatkanym krwawiacym nosie stad moje przemyslenia bodziak krotki plus pajac) no i sie zastanawialam wlasnie jak to wyglada jak dziecko spi na brzuszku, ta refleksja mnie naszla bo to byla jedyna pozycja coreczki kuzynki w ktorej spala, w innym wypadku 10 minut drzemki i krzyk... ona akurat zadnego monitora nie miala to nie mam jej jak zapytac jak to rozwiazywala...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Mum2b u mnie to jest tak ze jesli mala bedzie grzecznie spala a ja bede miala zrobic obiad/posprzatac to mala poloze u niej w pokoju w lozeczku i wlacze nianie... mamy z kamerka moge co chwile zerkac co mala robi no i kuchnie mam zaraz przy jej pokoiku a z salonu tez widze drzwi do jej pokoiku...
A jak bedzie marudka co chwile sie budzaca albo nie bedzie spala to zabiore ze soba w kolysce do lazienki/kuchni/salonu zeby miec na nia oko...
Wszystko zalezy jaki maluch nam sie trafi
Slazaczka dzieki za odpowiedz:*
Wlasnie sie zastanawialam jak to jest jak sie dziecko juz ubiera jesienia/zima bardziej (u nas raczej chlodno bo w innym wypadku raz ze zle sie czujemy a dwa ja zima jesli mam nagrzane w mieszkaniu to mam angine na przemian z zapaleniem krtani nie mowiac o zatkanym krwawiacym nosie stad moje przemyslenia bodziak krotki plus pajac) no i sie zastanawialam wlasnie jak to wyglada jak dziecko spi na brzuszku, ta refleksja mnie naszla bo to byla jedyna pozycja coreczki kuzynki w ktorej spala, w innym wypadku 10 minut drzemki i krzyk... ona akurat zadnego monitora nie miala to nie mam jej jak zapytac jak to rozwiazywala...Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:A jaka masz nianie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 20:51
Mum2b lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mum2b wrote:Kabelka a Ty masz zwykle drewniane lozeczko? Nie boisz sie ze maly sie zachlysnie czy cos?
Tak, mam zwykłe drewniane łóżeczko w naszej sypialni. Nie używam też żadnych klinów mimo że Malutka ulewa, ale zarówno lekarze w szpitalu jak i położna środowiskowa odradzali. Mała od początku w domu sypia na pleckach z główką przekręconą na bok, sama się tak układa, więc nawet jak uleje to wypłynie jej bokiem. W dzień oczywiście ją doglądam co jakiś czas, czy już śpi (usypia sama w łóżeczku), czy nie ulała itp. Czasem też sypia na naszym łóżku, tam się zazwyczaj bawimy i zdarza jej się przysnąć, to ją zostawiam, ale bardziej teraz pilnuję, bo się zaczęła przekręcać. Sprzątam/ gotuję/ biorę prysznic zwykle jak śpi lub po południu jak już mąż jest w domu. Ona jest w miarę spokojna i ma swój rytm dnia, więc mogę sobie coś zaplanować. W salonie mam tylko leżaczek bujaczek, używany, gdy mąż jest w domu i chcemy razem zjeść śniadanie czy obiad, a mała akurat nie śpi lub gdy są goście lub gdy chcę wywietrzyć czy posprzątać sypialnię.. W kuchni czy łazience nigdy go jeszcze nie miałam, choć wiadomo, że czym starsza będzie to mniej będzie spała i wtedy więcej czasu trzeba będzie ją zabawiać. Narazie jak nie śpi, to mogę ją położyć na łóżku, dać zabawki, a ona się sama zabawi i przygląda wszystkiemu wokół. Najfajniejsza jest dla niej szafa i drzwi, ile to się nagada i nauśmiecha do nich.
Mum2b lubi tę wiadomość
-
Kabelka, aż się uśmiechnęłam po nosem , bo mój mały tez wpatrzony w szafę i drzwi i gada wtedy dużo
. Dziewczyny jak Wasze maluchy radzą sobie w te upały ? Bo mój jest rozdrażniony . Teraz się ochłodziło i dopiero spi jak suseł , bo w te upały to słabo ze spaniem, marudzi tylko ehhh