X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam jak to będzie u mnie... po stymulacji jesiennej zostało mi 2 kg zawsze tyję zimą a przed latem waga wraca do normy. W ciążę zaszłam w marcu wiec zaczęłam z tą większą wagą 50kg. Do dzisiaj złapałam 7 kg a pewnie największy przyrost mam jeszcze przed sobą.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A tak w temacie masy ciala, pamietacie na rozowej stronir, byla kobieta co obawiala sie wzrostu masy po ivf,zostala zakrzyczana.. A teraz temat masy ciała.

Ps ja mam chyba milion kg do zrzucenia.. .
    Ja nie pamietam tego przypadku . To jest masa hormonów wiec obawy są uzasadnione... co nie zmienia faktu, że ja się zdecydowałam bez wahania . Kilka kg ekstra to było moje najmniejsze zmartwienie w tamtym czasie. A teraz się zastanawiam jak będę wyglądała po ciąży ;) już teraz się czuję jak pączek z tym brzuszkiem :) Dobrze, że masz jeszcze blastkę. Ja jeszcze jednego dziecka nie urodziłam a już się zastanawiam czy z naszymi zarodkami mamy jeszcze szanse na rodzeństwo dla Małej. Zawsze marzyłam o dużej rodzinie ale wiadomo jak jest ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Mi spadło 13 kg w szpitalu przez tydzień a teraz ciagle stoi waga.
    Po wyjściu ze szpitala ku mojemu zdziwieniu miałam tylko -5kg wtf? W kolejnych tygodniach ubyło ok 4kg i stoi... i tak przed ciążą schudłam 13 kg na rozkaz dr L. Więc wyglądam nieźle jak na moje "niska, niewywrotna"

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw kupiłam dziś roczny bilet do zoo i w sumie spędziłyśmy 4h na spacerku.
    A po drodze mijałam milion wózków i w większości bobasy opatulone były grubymi kocami minky! Rany biedne dzieciaki... moja to upomniała się o zdjęcie gaci bo tak jej gorąco było. A przyrzucona była tylko cieniusieńkim bambusem.

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Milkowiec to jakas polska tradycja opatulic dziecko..
    A to prawda ...u mnie w rodzinie zauważyłam jeszcze zjawisko pt. nie otwierać okna do póki dziecko nie pójdzie na studia...bo je przewieje :/ Nie rozumiem tego przegrzewania dzieci.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis w bodziaku i krótkich gaciach tylko. Co ze mnie za matka :)

mar2śka, Asia_88, ana167 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    A my dzis w bodziaku i krótkich gaciach tylko. Co ze mnie za matka :)
    Normalna ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nawet za bardzo wychładzam Tomka z obawy przed przegrzaniem, gołe nogi ma czasem zimne, ale jak kark ok to ok! Często ma jakieś babole w nosie, ale wyciągamy i już. Przykrywam go na spacerach tylko jak wieje wiatr, bo zawsze ma tyle warstw ubrania, co ja - jeśli mi ciepło w krótkim rękawie, to on też ma krótki. Dziś było tak gorąco, że nie wyobrażam sobie przykrytych kocami dzieci :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 18:30

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A okna mamy otwarte całe dnie i noce :D Tylko o 6 rano zamykam to w sypialni, bo jak samoloty zaczynają latać z krótkiego pasa to silniki mi huczą w stronę osiedla i budzą dziecia..

mar2śka lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    A okna mamy otwarte całe dnie i noce :D Tylko o 6 rano zamykam to w sypialni, bo jak samoloty zaczynają latać z krótkiego pasa to silniki mi huczą w stronę osiedla i budzą dziecia..
    Ja nie wyobrażam sobie żeby się kisić w niewywietrzonym pomieszczeniu. Ostatnio u rodzinki myślałam, że zwariuje bo gorąco jak cholera ale okna otworzyć nie można bo dzieci !! No chore :/

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo, dokładnie.. nawet zimą mam wywietrzniki w oknach zawsze otwarte i trochę chłodku wlatuje :) Do tego oczyszczacz i nawilżacz powietrza, bo mój mąż jest alergikiem, więc świeże powietrze w nocy to u nas taki must have ;)

m2tKp2.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to musimy dosyć niedaleko siebie mieszkać skoro samoloty ci przeszkadzają.

Asia_88 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałaś kiedyś o Ochocie :) My koło wyścigów konnych, ale nie tych dużych państwowych, tylko przy torze treningowym. Codziennie rano widzę koniki z okna kuchennego <3

Edit. Samoloty mi nie przeszkadzają, ja uwielbiam się na nie gapić :D Tomkowi trochę za głośno buczą, ale pewnie się z czasem przyzwyczai ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 19:26

m2tKp2.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak na Warszawę to blisko dosyć bo ja skrzyżowanie zwirki i Racławicka :)

Asia_88 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo za czasów mieszkania na stancji jeździłam tamtędy na studia, z Metra Racławicka do WUMu :D

m2tKp2.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy jest koc, do tego buda w wózku rozłożona, zamknięty wywietrznik i pielucha z przodu zawieszona, żeby słońce nie świeciło.
    A.. i czarny ten wózek. U mnie widuję czasami takie przypadki...

Moja w taką pogodę jak dziś to same body...
    A w ogóle w dzień to śpi w gondoli na dworze. Jak jest chlodniej, to kocyk i dalej śpi.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam ją! Jak ktoś stara się tak długo o dziecko, próbuje ivf które nie zawsze wychodzi a tu wyskakuje dziewczę martwiace się że przytyje... widzisz i nie grzmisz :D

Ja mam nadprogramowy kilogram który nie zniknie póki kp. Organizm nie jest głupi on sobie trzyma te trochę tłuszczyku żeby na pewno było czym wykarmic dziecia :) Ja w ciąży przybralam 8kg, 6 zeszło od razu i kilogram po tygodniu a ten jeden tak sobie został

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mi równiez przykro. Mam nadzieję ze uda sie z mrozaczkiem. Masz córeczkę a to najważniejsze :)

Dziewczyny a ja czytalam w gazecie medycznej artykuł o laktacji i było napisane ze przez pierwsze 3 mce organizm trzyma 4kg tluszczu bo to tzw tkanka tluszczowa laktogenna. Oczywiście widac po Was ze nie do końca to prawda, ale akurat u mnie tak było. I nie dziwne ze martwimy sie o wage po ciąży. Jesteśmy kobietami i raczej każda z nas chce wyglądać dobrze. Nie widzę w tym nic złego. Ten waleczek w okolicy blizny na pewno w końcu sie prostuje choć ja też mam taki naddatek.

Ja z kolei uwielbiam slodycze i tyle razy co rzucam je..czy któraś z Was nie je słodyczy i ma sposób jak oduczyć się ich jeść? Od kilku lat planuje taki detoks i nie wiem czemu nie wychodzi.

iv09i09katk65tr1.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, przed ciążą ponad pół roku miałam detoks cukrowy. Trochę sama sobie go narzuciłam bo Lewy kazał schuść a w związku z pco i io cukier był tym elementem utrudniającym spadek wagi.
    Kluczem była motywacja- albo schudne i będę się lepiej odżywiać albo nigdy nie będzie ciąży... podziałało.
    Za to teraz nadrabiam słodycze z nawiązką.
    Może warto skupić się na tych najulubieńszych i na początku tylko je skubać. A i przede wszystkim pozbyć się ich z domu, bo jak gdzieś są zachomikowane to kuszą.
    Warto też zrezygnować z cukru lub ewentualnie przestawić się na ksylitol.

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    No to jak na Warszawę to blisko dosyć bo ja skrzyżowanie zwirki i Racławicka :)

No proszę... ja też w okolicach lotniska.. żwirki :)

madlenka lubi tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ