X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, zacznij od niesłodzenia herbaty, albo chociaż zejdź o połowę na początek. Ja nie wiem jak mogłam kiedyś słodzić 2 łyżeczki! Zielona bez cukru jest dobra, rooibos też, mozna kupić np z żurawiną i jest naprawdę super :) Jedynie kawę teraz słodzę, ale ksylitolem. Do tego fajnie zamienić jogurty owocowe na naturalne i jeśli potrzebujesz smaku owoców, to sama je dołóż. Ogólnie sprawdzaj składy produktów, bo wszędzie czai się cukier, a organizm się do tego przyzwyczaja :/ Ostatnio szukałam swojego dżemu (bez cukru np Łowicz 100%) to każdy jeden miał cukier na 1 miejscu w składzie :| No i nie wzięłam żadnego... Już nie wspominając nawet o napojach gazowanych, nawet aloesu już nie kupuję, bo jest koszmarnie nasłodzony.

Kabełka lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zuch :) jeździmy na terapie autobusem ... nie krzyczcie, zdjęcie zrobione w jeden chłodniejszy dzien.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0df5fd9d6da3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 10:43

Jvm, 83xxx, Asia_88, Milkowiec, Cala, *MiKi23* lubią tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka ładniutki ten Twój zuch :) cukier jest jak narkotyk, najlepiej odstawiać stopniowo. Ja zawsze uwielbiałam herbatę i coś słodkiego do tego. Oczywiście herbata słodka z cytryną. Teraz jak już się skuszę na deser to herbata tylko gorzka - coś za coś .A najlepiej nie chomikować w domu! Ja jak nie mam nic w domu to nie jem i tak potrafię 2 tyg nic bo nie ma mnie co kusić :)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Lunka, zacznij od niesłodzenia herbaty, albo chociaż zejdź o połowę na początek. Ja nie wiem jak mogłam kiedyś słodzić 2 łyżeczki! Zielona bez cukru jest dobra, rooibos też, mozna kupić np z żurawiną i jest naprawdę super :) Jedynie kawę teraz słodzę, ale ksylitolem. Do tego fajnie zamienić jogurty owocowe na naturalne i jeśli potrzebujesz smaku owoców, to sama je dołóż. Ogólnie sprawdzaj składy produktów, bo wszędzie czai się cukier, a organizm się do tego przyzwyczaja :/ Ostatnio szukałam swojego dżemu (bez cukru np Łowicz 100%) to każdy jeden miał cukier na 1 miejscu w składzie :| No i nie wzięłam żadnego... Już nie wspominając nawet o napojach gazowanych, nawet aloesu już nie kupuję, bo jest koszmarnie nasłodzony.
    Nie slodze, nie jem jogurtów, piję tylko wode kawe herbatę. Powiedziałabym ze odzywiam się zdrowo.
    Slodycze jem w czystej postaci-lody krówki czekolada :D pewnie należy albo od razu zaprzestac np na tydzien albo powiedzmy redukować o połowę bo dużo ich jem. Jestem po prostu uzależniona od cukru.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Lunka, przed ciążą ponad pół roku miałam detoks cukrowy. Trochę sama sobie go narzuciłam bo Lewy kazał schuść a w związku z pco i io cukier był tym elementem utrudniającym spadek wagi.
    Kluczem była motywacja- albo schudne i będę się lepiej odżywiać albo nigdy nie będzie ciąży... podziałało.
    Za to teraz nadrabiam słodycze z nawiązką.
    Może warto skupić się na tych najulubieńszych i na początku tylko je skubać. A i przede wszystkim pozbyć się ich z domu, bo jak gdzieś są zachomikowane to kuszą.
    Warto też zrezygnować z cukru lub ewentualnie przestawić się na ksylitol.
    Dużo schudłas odstawiajac same slodycze? Cirzlo było je wyeliminować?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Mój zuch :) jeździmy na terapie autobusem ... nie krzyczcie, zdjęcie zrobione w jeden chłodniejszy dzien.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0df5fd9d6da3.jpg
    Śliczny :-) wolicie autobusem ?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Madlenka ładniutki ten Twój zuch :) cukier jest jak narkotyk, najlepiej odstawiać stopniowo. Ja zawsze uwielbiałam herbatę i coś słodkiego do tego. Oczywiście herbata słodka z cytryną. Teraz jak już się skuszę na deser to herbata tylko gorzka - coś za coś .A najlepiej nie chomikować w domu! Ja jak nie mam nic w domu to nie jem i tak potrafię 2 tyg nic bo nie ma mnie co kusić :)
    Ja mam podobnie bo jak nie mam w domu nie jem. Nietety sklep mam blisko, lody sprzedaja :D a i Mama mieszka blisko a u nich zawsze coś zachomikowane ;)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak ktoras z Was pisała ze ma psa i mieszka w bloku. Czy to była Cala? Kochana, nie pamiętam..ale utkwiło w pamięci. Jak sobie radzisz z wyprowadzaniem psa?

iv09i09katk65tr1.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka nie mam prawka :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Lunka nie mam prawka :)
    Aaa widzisz :D a ja gupia pytam czemu autobusem ;)

iv09i09katk65tr1.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, a to też był problem u nas, bo teściowie mieszkają 15 minut autem od nas i zawsze jak wpadali, to przywozili słodycze.. Przed 3 procedurą powiedziałam mężowi, że koniec z tym, że ma ich poprosić, żeby przestali. Wiecznie mieliśmy jakieś bombonierki albo cukierki w szafkach, a teraz latem przywozili tylko owoce - to też na pewno pomogło :)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dużo schudłas odstawiajac same slodycze? Cirzlo było je wyeliminować?
    zrzuciłam 13 kg ale była i dieta zdrowa i bieganie i mocna joga... i to trwało prawie rok :/ ale warto, biorąc pod uwagę, że ostatnie lata na hormonach utyłam ok 15 kg i nijak nie chciały spadać.
    Mąż bardzo mi pomógł, choć sam jest uzależniony i ma w domu spiżarnie - opróżnił ją, robił sałatki, pomagał gotować zdrowo i ciągle motywował. Ale ja nie jestem zbyt uzależniona słodyczowo więc to dla mnie nie było trudne.

My z Ewcią już jeździłyśmy tramwajami, autobusami, metrem, pociągiem i promem :)
    W pendolino są przedziały 4osobowe dla rodzin z dziećmi i całkiem spokojnie się nimi jeździ nawet z takimi maluszkami (mimo że nie mieści się w nich wózek ani walizka i nie uświadczysz nawet 1 półki a światła i głośnika nie da się wyłączyć)

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Lunka, a to też był problem u nas, bo teściowie mieszkają 15 minut autem od nas i zawsze jak wpadali, to przywozili słodycze.. Przed 3 procedurą powiedziałam mężowi, że koniec z tym, że ma ich poprosić, żeby przestali. Wiecznie mieliśmy jakieś bombonierki albo cukierki w szafkach, a teraz latem przywozili tylko owoce - to też na pewno pomogło :)
    Widzisz, najgorszej jak ktoś kupi. Sama mogę nie kupować. A z owocowych herbatek polecasz coś dobrego?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    zrzuciłam 13 kg ale była i dieta zdrowa i bieganie i mocna joga... i to trwało prawie rok :/ ale warto, biorąc pod uwagę, że ostatnie lata na hormonach utyłam ok 15 kg i nijak nie chciały spadać.
    Mąż bardzo mi pomógł, choć sam jest uzależniony i ma w domu spiżarnie - opróżnił ją, robił sałatki, pomagał gotować zdrowo i ciągle motywował. Ale ja nie jestem zbyt uzależniona słodyczowo więc to dla mnie nie było trudne.

My z Ewcią już jeździłyśmy tramwajami, autobusami, metrem, pociągiem i promem :)
    W pendolino są przedziały 4osobowe dla rodzin z dziećmi i całkiem spokojnie się nimi jeździ nawet z takimi maluszkami (mimo że nie mieści się w nich wózek ani walizka i nie uświadczysz nawet 1 półki a światła i głośnika nie da się wyłączyć)
    Ja sie ruszam wiec tym bardziej moje jedzenie słodyczy jest bez sensu. Co spale to dojem. Mi chodzi o takie glupie wpieprzanie. Schudłas sporo, 15kg to nie lada wyczyn. Szacun dla męża że umie i chce gotować :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja juz urodzilam wczoraj przez cc. Mialo dziecko ktorejs z Was zoltaczke w 1 dobie?

Asia_88, ana167, mar2śka, ka_tarzyna, *MiKi23*, Milkowiec lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!

Mum2b lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Widzisz, najgorszej jak ktoś kupi. Sama mogę nie kupować. A z owocowych herbatek polecasz coś dobrego?
    No najgorzej, bo się kumuluje i jesz, bo szkoda wyrzucać.. ja wolałam oddać komuś innemu, niż jeść "bo mam". Wprowadź zakaz i po problemie :D Z herbatek to tak, jak pisałam - polecam bardzo rooibos, ale tylko na wagę, nie z torebek (np z sieciowki 5 o'clock). Próbowałam z jagodą, jeżyną i gruszką, ale najlepsza i tak żurawina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 15:16

m2tKp2.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hej, ja juz urodzilam wczoraj przez cc. Mialo dziecko ktorejs z Was zoltaczke w 1 dobie?
    Gratulacje:) my mieliśmy od 2- 3doby.

Mum2b lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    No najgorzej, bo się kumuluje i jesz, bo szkoda wyrzucać.. ja wolałam oddać komuś innemu, niż jeść "bo mam". Wprowadź zakaz i po problemie :D Z herbatek to tak, jak pisałam - polecam bardzo rooibos, ale tylko na wagę, nie z torebek (np z sieciowki 5 o'clock). Próbowałam z jagodą, jeżyną i gruszką, ale najlepsza i tak żurawina :)
    Mi zawsze szkoda wyrzucać i psom daje ale słodyczami ich paść nie chcę bo to nie tuczniki :D a rooibos to w ogóle hetbata?

iv09i09katk65tr1.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czerwona, bardzo zdrowa i bez teiny :)

Edit. Wikipedia mówi, że jednak nie, bo rośliny niespokrewnione...ale czy to ma az takie znaczenie? ;) Ja herbaciara jestem, miodu nie lubię, a rooibos uwielbiam - więc ten niby miodowy posmak to trochę ściema jak dla mnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 15:36

m2tKp2.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ