Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula mam szary... tez sie nie moglam namyslic na kolor i dlugo przegladalam, meza meczylam a on sam nie mogl wybrac hehe... na koniec zostal szary lub szary z mieta... wybralam szary bo bardziej uniwersalny i pasuja pozniej dodatki we wszystkich kolorach no i stwierdzilam ze latwiej bedzie sprzedac bardziej uniwersalny kolor...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
ja też myślę o szarym z tych samych względów także szukam szarego uniwersalnego najlepiej z ciemnym dnem i stelażem też ciemnym Takze już nie bd kombinować i szukać anex albo adamex ten Twoj ma dużo pozytywnych opini anex w sumie też ... na coś trzeba bd się zdecydować dobrze,że mam jeszcze trochę czasu Te żelowe koła zdecydowanie na plus dla adamexu
Dziękuję za wszystkie informacje , pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 10:27
-
Marin wrote:Paulaa, jak już się na coś zdecydujesz to daj znać, podeślij link. Wiedzę że zależy nam na tych samych elementach w wózku.
A Tobie który bardziej odpowiada? -
Cccierpliwa wrote:Paula sport jest anex
Tez bralam pod uwage ale adamex wygral tym ze ma zelowe kola - komfort jazdy i amortyzacja jak na pompowanych a sie nie przebija - co bylo dla mnie ostotne wlasnie ze wzgledu na psa wiwc rozne tereny spacerowe...
A czy ten wózek można złożyć z założoną spacerówką czy spacerówkę trzeba ściągnąć i osobno poskładać stelaż?
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
Ja na razie jestem na etapie rozglądania. Mam wytypowanych kilkanaście wózków i chcę je obejrzeć na żywo. Na liście mam Adamex Vico i Anex Sport. Swego czasu podobał mi się Roan Bass Soft Ale czytałam opinie i było dużo negatywnych, tym ze kółka wypadają no i roczna gwarancja.
A ostatnio baaardzo podoba mi się Baby Activ Mommy w kolorze Night Paradise. Szkoda ze kosz pod spodem nie jest pełny, w sensie kryty/zasuwany. Ale to tak wizualjie mi sie podoba. Jeszcze nie bylam w zadnym sklepie i się nie rozglądam. -
Marin wrote:Ja na razie jestem na etapie rozglądania. Mam wytypowanych kilkanaście wózków i chcę je obejrzeć na żywo. Na liście mam Adamex Vico i Anex Sport. Swego czasu podobał mi się Roan Bass Soft Ale czytałam opinie i było dużo negatywnych, tym ze kółka wypadają no i roczna gwarancja.
A ostatnio baaardzo podoba mi się Baby Activ Mommy w kolorze Night Paradise. Szkoda ze kosz pod spodem nie jest pełny, w sensie kryty/zasuwany. Ale to tak wizualjie mi sie podoba. Jeszcze nie bylam w zadnym sklepie i się nie rozglądam.
Marin z tego co się zorientowałam wczoraj w sklepie to na wszystkie wózki jest rok gwarancji.
Ten Baby active Mommy też bardzo mi się podoba wizualnie Naprawdę jest teraz taki wybór wózków, że głowa mała ale spokojnie coś wybierzemy jeszcze mamy czas.
Ja generalnie nic jeszcze nie kupiłam dla malutkiej miałam zamiar ale koleżanka i mama namówiły mnie by jeszcze się wstrzymać, nie wiem jak długo wytrzymam
-
Paula trzeba ściągać spacerowke i skladac osobno... ale niestety tak jest w 98% tych wozkow 2w1...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Paulaa25 wrote:Marin z tego co się zorientowałam wczoraj w sklepie to na wszystkie wózki jest rok gwarancji.
Ten Baby active Mommy też bardzo mi się podoba wizualnie Naprawdę jest teraz taki wybór wózków, że głowa mała ale spokojnie coś wybierzemy jeszcze mamy czas.
Ja generalnie nic jeszcze nie kupiłam dla malutkiej miałam zamiar ale koleżanka i mama namówiły mnie by jeszcze się wstrzymać, nie wiem jak długo wytrzymam -
Marin wrote:Z wydawało mi się ze większość właśnie ma 2 letni okres gwarancji. A nawet Tako albo Tutek na kilka modeli to nawet 3 lata chyba dają. Tak mi się wydaje
Hmm przejrzałam oferty na allegro i faktycznie piszą 24 miesiące gwarancji.Facet w sklepie 23 lata wózki sprzedaje i nie wie? -
Maluch rośnie. 518 g już waży. Niestety przez antybiotyk nabawilam się grzybica. Do tego lekarza niepokoją moje krwotoki z nosa. Mówi że może się to zdarzać ale nie aż tak często (dziś dostałam u niego w gabinecie nawet). Dostałam skierowanie na pakiet badań. Jak wyniki będą w normie to wizyta 29.10 A jakby tam coś było poza norma to za tydz się zgłosić między pacjentkami.
-
Pół torebki cukru Mój myślę że jest już całą torebką.
I to jest lekarz. Ja ostatnio jak miałam bóle podbrzusza zrobiłam sobie mocz (sama dla siebie), wyszły źle (leukocyty) i niestety mój lekarz prowadzący nie miał czasu mnie przyjąć. Dzwoniłam w środę a położna zaproponowała mi przyszły tydz. Musiałam radzić sobie sama, szukać kogoś kto mnie przyjmie. No ale raczej nie będę zmieniać prowadzacego w 7 m-cu.
Mam nadzieję że wyniki będą w normie i będzie wszystko ok. -
Marin wrote:Pół torebki cukru Mój myślę że jest już całą torebką.
I to jest lekarz. Ja ostatnio jak miałam bóle podbrzusza zrobiłam sobie mocz (sama dla siebie), wyszły źle (leukocyty) i niestety mój lekarz prowadzący nie miał czasu mnie przyjąć. Dzwoniłam w środę a położna zaproponowała mi przyszły tydz. Musiałam radzić sobie sama, szukać kogoś kto mnie przyjmie. No ale raczej nie będę zmieniać prowadzacego w 7 m-cu.
Mam nadzieję że wyniki będą w normie i będzie wszystko ok.
No nie mogę narzekać jeśli chodzi o lekarza. Zawsze się troszczy i sprawdza. Zdaje sprawe ze przeslismy troche zanim zobaczylismy pozytywna bete wiec jest ostrozny. Mam.nadzieje ze tak zostanie do porodu. -
Ja idę do lekarza na 18 wczoraj mnie strasznie żebra bolały - masakra jakaś jeszcze żeby było zabawniej dostałam jakiejś reakcji uczuleniowej na krem do twarzy, także mam czerwone, lekko piekące poliki...muszę jakiś krem dla dzieci na wszelki wypadek kupić chyba, cały czas używałam olejku, ale, że gdzie niegdzie wyskoczyły mi przesuszenia wzięłam krem, który wcześniej stosowałam i mam za swoje...
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Buko, dziękuję za odpowiedzi Kiedy Ci wykryli cukrzycę? Mnie pewnie przez tego krwiaka lekarz nie traktuje tak aż poważnie.. Nie mam założonej karty ciąży ani nie zlecał badań. Choć morfologię i mocz miałam w szpitalu.
P.S. Ciasteczko, co z tymi Twoimi plamieniami? Uspokoiło się? Nigdzie nie mogę o tym doczytać...
Od tygodnia mam spokój (oby tak dalej), tylko doszedł mi nowy kwiatek ..cukrzyca ciążowa, wyszedł mi cukier na czczo 100 (po obciążeniu 75 reszta wyszła ok)...
Jak się czujesz ???Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, ja ostatnio mało aktywna jestem na forum ale cały czas w pędzie. Weekend miałam tak intensywny, że dzisiaj razem z Młodym lenimy się i właśnie gotujemy sobie rosół Wczoraj pojechaliśmy oglądać wózki, co zajęło nam prawie 3 godziny. Na nic jeszcze nie jesteśmy zdecydowani, natomiast już wiemy na czym nam zależy. Będzie to ogólnie ciężki wybór, dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu. Świetne są te wózki składane w całości, ale widzę, że nie ma ich za dużo, dla mnie ważne są też amortyzatory a dla męża łatwo wysuwana teleskopowa rączka (bo jest sporo wyższy ode mnie) Mnie zależy również na wadze, żeby nie była jakaś ogromna bo mieszkamy na 2 piętrze bez windy (co mnie przeraża) a przeprowadzka dopiero w planach...
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Cześć Dziewczyny, ja ostatnio mało aktywna jestem na forum ale cały czas w pędzie. Weekend miałam tak intensywny, że dzisiaj razem z Młodym lenimy się i właśnie gotujemy sobie rosół Wczoraj pojechaliśmy oglądać wózki, co zajęło nam prawie 3 godziny. Na nic jeszcze nie jesteśmy zdecydowani, natomiast już wiemy na czym nam zależy. Będzie to ogólnie ciężki wybór, dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu. Świetne są te wózki składane w całości, ale widzę, że nie ma ich za dużo, dla mnie ważne są też amortyzatory a dla męża łatwo wysuwana teleskopowa rączka (bo jest sporo wyższy ode mnie) Mnie zależy również na wadze, żeby nie była jakaś ogromna bo mieszkamy na 2 piętrze bez windy (co mnie przeraża) a przeprowadzka dopiero w planach...
kurcze, jak ja Cię w tym momencie rozumiem. Od soboty chodzę struta jaki wózek wybrać - te spacerówki składane w całości są fajne, ale tak jak mówisz wybór mały, albo ceny wysokie, nam Pani polecała Joie, ale tam spacerówka niestety nie ma opcji wpięcia przodem do rodzica a na tym mi zależy. Też mieszkamy na drugim piętrze, ale coraz bardziej skłaniam się do opcji trzymania wózka w suszarni, wtedy mam tylko pół piętra do pokonania. My chyba zrobimy tak, że póki co kupimy taki jak to Pani w sklepie powiedziała typowo polski wózek (ja choruję na bexa cube), a po roku kupimy już fajną spacerówkę, lekką itd.
Jedynie na co jestem zdecydowana do fotelik: https://ewozki.eu/pl/p/Cybex-CLOUD-Q-rozkladany-fotelik-samochodowy-0-13kg/1540 - ma fajną opcje rozkładania do leżenia, przez co jak wepniemy do stelaża na zakupach to maluch i tak może leżeć
śmiałam się do męża, że decyzja o in vitro była dużo łatwiejsza niż wybór wózka dla dziecka