Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Dziewczyny za wsparcie!
Ale zła jestem na siebie, bo jakoś umknęła mi ta tarczyca, tak byłam skupiona na tych wszystkich lekach podtrzymujących ciążę po PICSI i te wszystkie wizyty i USG, że zupełnie nie pomyślałam o tym żeby WCZEŚNIEJ zrobić to TSH. A Doktor też nie pomyślał
Ale mam nadzieję, że skok jest na tyle niewielki że da się to szybko unormować...
A jak poczytacie o tej tarczycy w necie to od razu wady kosmiczne to człowiekowi się słabo robi zwłaszcza jak czekał 4 lata na ciążę... zastanawiam się właśnie jak ja przeżyję prenatalne, bo nie sądziłam że aż tak się przejmę... chyba się włącza już instynkt matki -
nick nieaktualnyRose7 wrote:Też się zdecydowaliśmy na ten fotelik właśnie ze względu na to, że można go rozłożyć na płasko. Musimy teraz tylko sprawdzić czy będzie pasować konkretnie do naszego samochodu. O wózku narazie po przejrzeniu internetu i opinii myślę: Baby Design Husky, ze względu na to, że można go poskładać razem ze spacerówką, ma amortyzatory i bardzo bogate zimowe wyposażenie a mam rodzić w lutym. Ale jak zobacze go na żywo to dopiero zdecyduje
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:dziękuje Olcia
No właśnie - używany np z olx to trochę kot w worku - z reguły są zniszczone (przecież kilka lat używania).
A ile przeznaczacie (zamierzacie przeznaczyć) na wózek ? -
Ciasteczko77 wrote:dziękuje Olcia
No właśnie - używany np z olx to trochę kot w worku - z reguły są zniszczone (przecież kilka lat używania).
A ile przeznaczacie (zamierzacie przeznaczyć) na wózek ?
A co do kilku lat używania - taki pierwszy wózek to podobno się używa mniej niż rok. -
nick nieaktualnyJvm wrote:Ja też tak do 2 tysięcy. Podobno jest taki zwyczaj, że to dziadkowie kupują wózek, moi rodzice już się zadeklarowali
A co do kilku lat używania - taki pierwszy wózek to podobno się używa mniej niż rok. -
Dziewczyny zaczełyście już szkoły rodzenia?Ja byłam dziś na 1 spotkaniu było o banku komórek macierzystych i o kąpieli maluszka
Troche o kosmetykach do pielęgnacji itp.
Położna nie polecała tych kosmetyków z Rossmana BabyDream .Zupełnie inne kosmetyki Skarb Matki /apteczne/ oliwkę Hipp.Jest tego trochę , robiła test pieluch Pampers kontra Dada made in Biedronka i co pampers lepszy ale częściej uczulający ..Jest tego wszystkiego trochę Ogólnie było okey.
Odnośnie wózka to my też chcemy wydać max 2 tyś. Do tego dojdzie fotelik także i tak wyjdzie ok 3 tyś.
Pan w sklepie nam tłumaczył że na te pierwsze miesiące fotelik można kupić tańszy bo dziecko szybko wyrośnie itp., że dopiero ten następny fotelik warto kupić droższy...ja już sama nie wiem ten rozkładany spoko nie wiedziałam o takim ale czy faktycznie aż taki potrzebny jak ktoś nie zamierza dużo podróżować ... sama nie wiem.Już teoretycznie byłam zdecydowana na taki bez tej funkcji haha bo nawet nie wiedziałam że sa inne i teraz nie wiem w końcu który lepszy a myślałam,że fotelik już mam wybrany
Aaa co do dziadków i kupna wózka pow.mojej mamie a narzeczony powiedział swoim jak bd chcieli to kupią a jak nie to nikt ich nie bd prosił bo ja też ostatnio dowiedziałam się,że jest taki zwyczaj.Nadtawiałam się,że sami kupujemy.Jak bd chcieli to im pozwolimy ale namawiać nie będziemy !Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 19:58
-
Dziewczyny ja po kontrolnym USG.
Moje Szczęścia waży "już" 160g Mała cały czas uciekała przed USG, nawet lekarka powiedziała, ze tym razem ładnych zdjęć nie będzie
Co do wózków, mnie na szczęście ten problem omija. Chyba pisałam Wam już wcześniej, że pożyczamy wózek po moim bratanku. W ogóle nie jest zniszczony, bo używany niecały rok, a kupowali go rok temu Dziadkowie w ramach prezentu.
Ceny są bardzo wysokie i tak jak pisze Jvm kupuje się go przeważnie na niecały rok. Wszystkie moje znajome mówią, że spacerówka z tych pierwszych wózków są nieporęczne i w zasadzie po niecałym roku trzeba się liczyć ze sporym wydatkiem na dobrą spacerówkę.Pimka, Ciasteczko77, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Że jak ? Dziadkowie ??? serio ???a dlaczego krótko ? Mówimy tylko o gondoli ?
-
To prawda, te pierwsze wozki sa zazwyczaj uzywane ok roku, pozniej zazwyczaj m wiekszosc przechodzi na jakas lekka fajna spacerowke, bo jednak ta z zestawu jest spora i predzej czy pozniej ma sie jej dosyc, wiec jak dziecko juz robi sie mobilne i stabilnie, pewnie siedzi, zaczyna sie myslec o wymianie...
Ja sama kupowalam wozek z mysla, ze latem kupimy juz jakas porzadna spacerowke...
Ciasteczko, gondola w zaleznosci od wielkosci gondoli i tego jakim tempem rosnie starcza na ok pol roku
Czasem jak dziecko spore, a gondola z tych srednich to starcza na 4-5 miesiecy, czasem starcza przy drobniejszych dzieciach na miesiecy 7...
A czasem dzieci nie lubia wozka i dra sie w gondoli jak opetane wiec zmienia sie w wieku 3 miesiecy na gondole na plasko w nadziei ze taka opcje dziecko zaakceptuje
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Paula akurat kosmetyki z Babydream maja bardzo dobre sklady to jedne z najlepszych kosmetykow dla maluszkow pod tym wzgledem
Polecam bloga Srokao i poczytania analiz skladow kosmetykow, chusteczek do pupy itp...
A co do kosztow wozka my nasz kupilismy sami, ale dziadkowie oddali nam za niego bo pierwszej wnuczce tez kupiliklamka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyMnie temat zakupu wózka też na szczęście ominął, bo brat zostawił gondole po swoich synkach dla mnie, a wielu znajomych właśnie odkupiłobużywany na olx. Gondola jest potrzebna krótko, więc raczej nie jest zniszczona, a ceny z olx są naprawdę korzystne. Ja ta, która dostałam oddałam do pralni do odświeżenia i wygląda jak nowa.
Co do fotelika to ten pierwszy jest potrzebny do około roku, więc nie tak krótko. Nie dotyczy to pewnie fotelików rozkladanych o których pisała cierpliwa, ale w takich zwykłych dziecko nie powinno przebywać dłużej niż 2 godziny (mimo, że często można zobaczyć mamusie na spacerze z dzieckiem w nosidełku zamiast w gondoli...). -
Ciasteczko77 wrote:Na czczo wyszło mi 100 (przed ciąża miałam zawsze 94-99), po godzinie 167, po 2-115.
Trzymaj się Ciasteczko i napisz czasami co u WasCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
A ja mam zamiar w spacerówce od wózka jeździć w zimę za rok. A na lato kupimy coś poręczniejszego. Z Małym nie będziemy dużo podróżować autem więc pierwszy fotelik kupimy mały (nosidelko z zestawu 3 w 1) a kolejny już jakiś konkretny. Tylko teraz problem co konkretnie wybrać.
-
ja już po wizycie - nadal syn, tym razem nie miał oporów żeby pokazywać co ma między nogami z dzieckiem wszystko w porządku, ale nie ma dla mnie litości i żelaza ciągnie ostro - pomimo suplementacji nadal mam hemoglobine 10,3 i dostałam już lek - ampułki z żelazem do picia. Do tego furagin na bakterię w moczu i pimafucin krem na podrażnienie. Lutinsu już mogę odstawić albo w końcu, ale neoparin będę brała już do końca. Będę musiała z lekarzem pogadać jak wobec tego będzie wyglądał poród.
Co do wózka - nie wiem czy taki zwyczaj czy nie, ale u nas wózek kupują moi rodzice. Ten który mi się podoba najbardziej to koszt 1600 zł + fotelik 500-700 zł. nie szukam droższego wózka z myślą, że po roku kupię fajną, lekką spacerówkę. Widziałam też w smyku wyprzedaż wózków bebetto do kupienia za 1199 - rozważam też taką opcje. Fotelik rozkładany do pozycji leżącej podczas jazdy nie jest mi potrzebnym bo aż tyle jeździć nie będziemy ja spojrzałam też na materace do łóżeczka, ale nawet tu nie potrafię zdecydować -
Buko w tych rozkladanych moze i troszke dluzej ale tez jednak nie naduzywac i nie spacerowac, bo one jak mowilam nazwane sa ze rozkladaja sie na plasko, ale to tylko tak powiedziane, bo tak naprawde pozycja troche wygodniejsza, ale taka naprawde plaska to ona nie jest...
Marin te foteliki no name z 3w1 to tak naprawde antymandaty, a z bezpieczenstwem nie maja nic wspolnego
Ale mozna juz za nie jakas wielka cene kupic porzadny fotelik
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Prawda jest taka dziewczyny,że położna zapewne współpracuje z tą firmą i ta poleca.Rossmann nie potrzebuje przedstawicieli handlowych
To samo tyczy się wózków koleś poleca moim zdaniem te na których no nie wiem ma lepszy zarobek itp./my byliśmy w małym prywatnym sklepiku/.Np.nam.polecał na początek fotelik z zestawu 3w1 który jakościowo kiepski nie dam sie na niego namówić bo bezpieczeństwo maluszka jest najważniejsze!Ja nie mam żadnego doświadczenia , wszystko jest dla mnie nowe.Dobrze,że jest forum i można zaczerpnąć wielu cennych informacji od doświadczonych mam
Cccierpliwa jaki okres gwarancji masz na ten wózek ?Bo tu też różne informacje w necie 2 lata , pan w sklepie mówił o roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 20:34
-
Paula mam 24 miesiace
Co do oferowanych kosmetykow to dokladnie tak jest... z czego maja profity to oferuja... polozne polecaja rzeczy dla maluszkow, sprzedawcy wozki, foteliki i inne produkty, a nawet lekarze chociazby witaminy dla ciezarnych...
Chociazby polecany na duza skale Femibion... jedne z gorszych pod wzgledem skladu witamin ciazowych a polowa ginekologow poleca...
Mam przyjaciolke ktora kilka lat pracowala jako przedstawiciel handlowy i sama mowila, ze firmy farmaceutyczne przesciguja sie w ilości profitow za iferowanie lekow, kosmetykow itp... a lekarze gowno w papierku by wciskali jak zaproponuje sie im odpowiednie korzysci...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Paulaa25 wrote:Prawda jest taka dziewczyny,że położna zapewne współpracuje z tą firmą i ta poleca.Rossmann nie potrzebuje przedstawicieli handlowych
To samo tyczy się wózków koleś poleca moim zdaniem te na których no nie wiem ma lepszy zarobek itp./my byliśmy w małym prywatnym sklepiku/.Np.nam.polecał na początek fotelik z zestawu 3w1 który jakościowo kiepski nie dam sie na niego namówić bo bezpieczeństwo maluszka jest najważniejsze!Ja nie mam żadnego doświadczenia , wszystko jest dla mnie nowe.Dobrze,że jest forum i można zaczerpnąć wielu cennych informacji od doświadczonych mam
Cccierpliwa jaki okres gwarancji masz na ten wózek ?Bo tu też różne informacje w necie 2 lata , pan w sklepie mówił o roku.
Paula sprzedający odpowiada za sprzedany towar przez dwa lata, bez względu jaką gwarancje daje producent, także nie daj sobie nigdzie wcisnąć, że tylko rok czy coś - czym innym gwarancja producenta (nawet nie musi jej dawać) a czym innym odpowiedzialność sprzedawcy, która trwa 24 miesiące.