Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi27 wrote:A i dzisiaj w biedronce były fajne beciki, ochraniacze do łóżeczka, maty, i poduszki dla ciężarnych.
Ja szalałam dziś w Lidlu, w biedronce tylko skarpetki dla Małego. Poduszki wyglądały dość fajnie ja dziś z siostrą i mamą wybrałam się na zakupy rano o 7 i myślałam, że to szaleństwo jechać tak wcześnie po ubranka dla dziecka, a tam już od rana pełno babek i najszybciej szły te małe rozmiary 50/56 i 62/68 - szaleństwo -
klamka wrote:Ja musialam kupic ciazowe juz w 3 miesiacu, bo niestety tak jakos sie rozrastam, ze wszystko inne, mimo uzytych recepturek bylo mega niewygodne. Teraz juz mam dwie pary ciazowych, ktore ciagle nosze. Bluzki i podkoszulki tez musze kupic ciazowe, bo niestety, ale przytylam okolo 7kg, w takich rejonach, ze wszystko mi idzie do gory, albo jest za ciasne... Biodra mi sie rozeszly, no i tak o. Mimo ze kontroluje to co jem, nie jem pomiedzy posilkami... no coz... taka moja uroda chyba
Klamka ja to samo... już ok 3 m-ca musiałam nosić szersze ubrania i większy biustonosz. Fakt wszystkie moje ubrania sprzed ciąży miałam super dopasowane i w nic nie udało mi się wcisnąć. Teraz pora jesienna to w swetry sprzed ciąży i bluzy bez problemu ale spodnie już ciążowe.
Niestety taka genetyka/urodaklamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Oooo -a co to ??
matko - jaka ja jestem zielona .. nic nie wiem ... aż mi wstyd ..
Ciasteczko adapter służy do mocowania dolnej części pasa samochodowego w taki sposób, żeby nie pas nie uciskał brzucha.
Spokojnie, powoli wszystkiego się dowiesz
Ja mam poduszkę zamówioną akurat ze strony Supermami i jestem bardzo zadowolona.
Nie wiem jak wygląda ta z Biedronki, ale jak dla mnie zakup poduszki to dobrze wydane pieniądze.klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKształt poduszki trzeba dobrać do wzrostu. O ile dla niskich osób każdy kształt będzie ok, o tyle dla wysokich już nie każda się nadaje. Na fb supermami widziałam, że wiele dziewczyn pyta w komentarzach jaki kształt najlepiej kupić i dostaja odpowiedź dość szybko.
Zizu87, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Zizu dziękuje ! Wyglada super a poszewkę na zmianę warto kupić ?
Poszewka w tej mojej wersji jest na zamek więc można ją normalnie prać. Dlatego ja nie brałam poszewki ba zmianę.
I tak jak pisze Buko, rodzaj poduszki trzeba dopasować do wzrostu.
Ja mam 168 cm i dla mnie C jest okCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Adapter do pasow super sprawa! Polecam... tez mialam besafe... musze zrobic zdjecia i puscic go dalej w swiat...
Poduszka ciazowa super sprawa... ja mialam w ksztalcie litery U i byla idealna!
Poduszek typu motyl nie kupowalam i nie widzetakiej potrzeby... malanie wyglada wwozku zeby takowej potrzebowala a i podobno nie sa one dobre dl dziecka...
Poduszke do karmienia mam i nie uzywam bo mi bez wygodniej
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Poszewka w tej mojej wersji jest na zamek więc można ją normalnie prać. Dlatego ja nie brałam poszewki ba zmianę.
I tak jak pisze Buko, rodzaj poduszki trzeba dopasować do wzrostu.
Ja mam 168 cm i dla mnie C jest ok -
Ja mam tez 164 ale U mi byla wygodniejsza jak C z tego wzgledu, ze obie strony byly takie same nie musialam sie obracajac martwic przerzucaniem poduchy itp...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Ja mam tez 164 ale U mi byla wygodniejsza jak C z tego wzgledu, ze obie strony byly takie same nie musialam sie obracajac martwic przerzucaniem poduchy itp...
-
Mialam okazje przymierzyc sie do C u kuzynki a sama kupilam U bo w C mnie draznilo, ze musi byc caly czas miedzy nogami...
A w U bylam caly czas w srodku ale moglam bok wkladac miedzy nogi, moglam tylko jedna na niego zarzucac, moglam jeden odpychac troche dalej a moglam jednym podpierac plecy a na drugi zarzucac noge... kombinacji bylo wiele...Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny nadrobilam i widzę że same dobre wiadomości więc cieszę się bardzo
Pytałyście o zwierzaki domowe. Mam dwa koty i moja ciąża jakoś ich nie obeszla. Oczywiście musiały wypróbować meble dla dziecka, wózek i fotelik. Nie wyganiałam, pozwoliłam obwąchac i nawet poleżeć. Od połowy ciąży prałam nasze ciuchy, pościel i ręczniki w tym samym proszku co rzeczy małego. Będąc w szpitalu mąż zawiózł dwie pieluchy do domu z zapachem moim i dziecka. Rozłożył je w ulubionych miejscach do spania kociakow. Po powrocie że szpitala pozwoliłam im małego obwąchac z każdej strony, nie odganialam, nie reagowalam jakoś przesadnie kiedy zblizaly się do synka. Dziś jeden z kotów chętnie kładzie się obok synka i "pilnuje" go. Drugi to mój taki piescioch i dziecko go interesuje tylko jak trzymam go na rękach. Żaden nie jest zazdrosny i żaden nie atakuje Beniego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 21:58
Ciasteczko77, Figa88 lubią tę wiadomość
-
Cccierpliwa Ty podajesz Mii bio gaje? Ten probiotyk?
Kurczę też się zaopatrzylam i podaję od kilku dni, żeby mu trochę ulżyć z brzuszkiem i mały zaczął ulewac. Może to tylko przypadek ale wcześniej nie ulewal wcale A teraz zdaza się kilka razy dziennie
-
nick nieaktualny