X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na problemy z dziąsła i używałam eludril. Niby na opakowaniu jest, że nie można w ciąży stosować, ale ja wolałam go użyć raz (bo tyle mi wystarczyło) niż się męczyć z opuvhlizna i bólem.
    Ewentualnie zobacz jaka jest główna substancja w zaleconym przez Twojego stomatologa i poszukaj dostępnego na rynku z innej firmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:11

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Cccierpliwa Ty podajesz Mii bio gaje? Ten probiotyk?
    Kurczę też się zaopatrzylam i podaję od kilku dni, żeby mu trochę ulżyć z brzuszkiem i mały zaczął ulewac. Może to tylko przypadek ale wcześniej nie ulewal wcale A teraz zdaza się kilka razy dziennie :/
    Nie nie podaje, kupilam na wszelki wypadek zeby nie marnowac pozniej juz czasu na kupowanie jakby mala miala cos z brzuszkiem, bo stwoerdzilam ze jak ona nie zuzyje to ja wiec sie nie zmarnuje, ale na szczescie poki co problemow brzuszkowych nie ma, wiec tez nic nie podaje zeby jelitek nie rozleniwic...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Plukac szałwią? Powinno pomóc
    Mam tylko rumianek :) póki co zrobię tym- przy okazji wypije ;) Eludril mam .. ale sie boje ...
    Ale to potrafi dokuczać :(

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Nie nie podaje, kupilam na wszelki wypadek zeby nie marnowac pozniej juz czasu na kupowanie jakby mala miala cos z brzuszkiem, bo stwoerdzilam ze jak ona nie zuzyje to ja wiec sie nie zmarnuje, ale na szczescie poki co problemow brzuszkowych nie ma, wiec tez nic nie podaje zeby jelitek nie rozleniwic...

Nie wiem czemu mi się skojarzyło że podajesz.

No nic, odstawie na kilka dni i zobaczę czy będzie dalej ulewal

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Mam tylko rumianek :) póki co zrobię tym- przy okazji wypije ;) Eludril mam .. ale sie boje ...
    Ale to potrafi dokuczać :(

Zaopatrz się w szałwie bo bolace i krwawiace dziąsła to też przypadłość ciazowa i może się powtórzyć. Szalwi nie pij, tylko plukaj jame ustną

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    A i dzisiaj w biedronce były fajne beciki, ochraniacze do łóżeczka, maty, i poduszki dla ciężarnych.
    Właśnie popołudniu moja mama przyjechała i mówi chodź do samochodu otwiera bagażnik A tam cały bagażnik rzeczy dla Mamy chh a. Wpadła w szał zakupowy. Wykupiła Biedronke i Lidla. Ciuszki pościele rożki pieluchy. Masakra. Także chcąc nie chcąc zaczynam wypełniać pusty pokoik różnymi rzeczami I czekam na mebelki z utęsknieniem bo wszystko leży na ziemi.

U mnie w tym momencie wyszłam na zero z waga. Przed ciąża zdążyłam 65 kg i teraz też. Podczas procedury i tak do 4 mc ciąży moja waga leciała w dół. Spadla do 60 kg. A ostatnie dwa miesiące odrobilam to (jak na początku stresowalo mnie że cudne to teraz stresuje się tym że w 2 mce odrobilam aż 5 kg). A co do brzuszka to u mnie jest już spory. Dluhgo nie było widać i teraz nadrabia. Jak mi to ostatnio koleżanka powiedziała - Czarusia juz nie ukryjesz.

morganaa, MagNolia55 lubią tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Adapter do pasow super sprawa! Polecam... tez mialam besafe... musze zrobic zdjecia i puscic go dalej w swiat...

Poduszka ciazowa super sprawa... ja mialam w ksztalcie litery U i byla idealna!

Poduszek typu motyl nie kupowalam i nie widzetakiej potrzeby... malanie wyglada wwozku zeby takowej potrzebowala a i podobno nie sa one dobre dl dziecka...

Poduszke do karmienia mam i nie uzywam bo mi bez wygodniej

To może ja od Ciebie odkupić boksie przymierzalam do zakupu i wczoraj nawet oglądałam na olx :) mąż ma zamówić.

ty0qs6r.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry :D Mam swój suwak :D

Mam odstawić estrofem. Od wczoraj biorę 2x1. W piątek wezmę już 1x1 i odpakowanie mi się skończy we wtorek czyli 10 tyg + 1 dni. Jaki to stres z tym odstawianiem. Lekarz chciał też odstawiać encorton ale wywalczyłam jeszcze jedno opakowanie..

No i teraz najlepsze. Chce mi za 2 tyg odstawić Fraxiparine. Ale wiem jakie to może być tragiczne w skutkach.. Chcę zapytać czy nie mogę brać profilaktycznie przez całą ciążę.. Nie miałam żadnych badań robionych w tym kierunku..

MagNolia55, Rubi27, Paulaa25, Ciasteczko77, 83xxx lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dzień dobry, dzień dobry :D Mam swój suwak :D

Mam odstawić estrofem. Od wczoraj biorę 2x1. W piątek wezmę już 1x1 i odpakowanie mi się skończy we wtorek czyli 10 tyg + 1 dni. Jaki to stres z tym odstawianiem. Lekarz chciał też odstawiać encorton ale wywalczyłam jeszcze jedno opakowanie..

No i teraz najlepsze. Chce mi za 2 tyg odstawić Fraxiparine. Ale wiem jakie to może być tragiczne w skutkach.. Chcę zapytać czy nie mogę brać profilaktycznie przez całą ciążę.. Nie miałam żadnych badań robionych w tym kierunku..

Ja biorę neoparin (to samo co Flexo), też nie miałam żadnych medycznych wskazań do brania, po prostu taka procedura w klinice była (też nie robiono mi żadnych badań w tym kierunku) i mój lekarz prowadzący ustalił, że nie będziemy odstawiać, ale będę brać do końca ciąży, tak zapobiegawczo bardziej skoro dziecko to tej pory przez zastrzyki miało ułatwione przepływy to nie będziemy mu teraz mieszać. Niby mogłam teraz odstawić i wrócić około 30 tyg. ale to komplikuje całą sprawę i zdecydowaliśmy z lekarzem, że będę się kłóć, tym bardziej, że jakoś specjalnie nie utrudnia mi to życia - 1 zastrzyk rano :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:16

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

mbnotr8.png

Wysłany: 9 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ja biorę neoparin (to samo co Flexo), też nie miałam żadnych medycznych wskazań do brania, po prostu taka procedura w klinice była (też nie robiono mi żadnych badań w tym kierunku) i mój lekarz prowadzący ustalił, że nie będziemy odstawiać, ale będę brać do końca ciąży, tak zapobiegawczo bardziej skoro dziecko to tej pory przez zastrzyki miało ułatwione przepływy to nie będziemy mu teraz mieszać. Niby mogłam teraz odstawić i wrócić około 30 tyg. ale to komplikuje całą sprawę i zdecydowaliśmy z lekarzem, że będę się kłóć, tym bardziej, że jakoś specjalnie nie utrudnia mi to życia - 1 zastrzyk rano :)
    Właśnie, można raz dziennie zrobić ten zastrzyk. Nie zaszkodzi ale może bardzo pomóc.. Dobrze, że tak zadecydowaliście, tak uważam. :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 9 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Właśnie popołudniu moja mama przyjechała i mówi chodź do samochodu otwiera bagażnik A tam cały bagażnik rzeczy dla Mamy chh a. Wpadła w szał zakupowy. Wykupiła Biedronke i Lidla. Ciuszki pościele rożki pieluchy. Masakra. Także chcąc nie chcąc zaczynam wypełniać pusty pokoik różnymi rzeczami I czekam na mebelki z utęsknieniem bo wszystko leży na ziemi.

U mnie w tym momencie wyszłam na zero z waga. Przed ciąża zdążyłam 65 kg i teraz też. Podczas procedury i tak do 4 mc ciąży moja waga leciała w dół. Spadla do 60 kg. A ostatnie dwa miesiące odrobilam to (jak na początku stresowalo mnie że cudne to teraz stresuje się tym że w 2 mce odrobilam aż 5 kg). A co do brzuszka to u mnie jest już spory. Dluhgo nie było widać i teraz nadrabia. Jak mi to ostatnio koleżanka powiedziała - Czarusia juz nie ukryjesz.
    Szał zakupów :) Babcia szczęśliwa :) Fajnie <3

Ja nie wiem co Wy tak chudniecie :D Ja już kilo na plusie i czuję się jak kartofel :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    To może ja od Ciebie odkupić boksie przymierzalam do zakupu i wczoraj nawet oglądałam na olx :) mąż ma zamówić.
    Kurcze szkoda, ze sie nie zgadaltsmy jak moja mama byla, bo by go wziela i z pl ci poslala... Chetnie bym go odsprzedala, ale jako ze mieszkam w de przypuszczam, ze koszt wysylki bylby kosmiczny...

Lubie czekolade, ja dostalam Clexane dlatego, ze mialam hiperke i w szpitalu mi podawali (lezalam z hiperka az do dnia transferu) wiec w klinice zapisali na wszelki wypadek, skoro ostatnie dni bralam...
    Jak sie okazalo ze jestem w ciazy, to klinika skierowala mnie do hematologa, zeby w ciemno nie odstawiac i on po przebadaniu mial zadecydowac...
    Okazalo sie po badaniach, ze koniecznie brac musze do konca ciazy i jeszcze w czasie pologu bo jestem obciazona genetycznie... jakby nie przypadek i hiperka w zyciu bym nie wiedziala, ze mam wskazania tym bardziej ze np v-leiden robiony w klinice wyszedl dobrze i po samym tym badaniu uwazano, ze nie ma ryzyka...

Teraz musze brac clexane przy kazdym dluzszym unieruchomieniu, nawet jesli to dalsza podroz np do pl...

Malo tego hematolog bo wszystkich badaniach polecil zeby przebadalo sie takze rodzenstwo i rodzice, bo rowniez moga byc obciazeni i nie wiedziec o tym

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

Wysłany: 9 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Kurcze szkoda, ze sie nie zgadaltsmy jak moja mama byla, bo by go wziela i z pl ci poslala... Chetnie bym go odsprzedala, ale jako ze mieszkam w de przypuszczam, ze koszt wysylki bylby kosmiczny...

Lubie czekolade, ja dostalam Clexane dlatego, ze mialam hiperke i w szpitalu mi podawali (lezalam z hiperka az do dnia transferu) wiec w klinice zapisali na wszelki wypadek, skoro ostatnie dni bralam...
    Jak sie okazalo ze jestem w ciazy, to klinika skierowala mnie do hematologa, zeby w ciemno nie odstawiac i on po przebadaniu mial zadecydowac...
    Okazalo sie po badaniach, ze koniecznie brac musze do konca ciazy i jeszcze w czasie pologu bo jestem obciazona genetycznie... jakby nie przypadek i hiperka w zyciu bym nie wiedziala, ze mam wskazania tym bardziej ze np v-leiden robiony w klinice wyszedl dobrze i po samym tym badaniu uwazano, ze nie ma ryzyka...

Teraz musze brac clexane przy kazdym dluzszym unieruchomieniu, nawet jesli to dalsza podroz np do pl...

Malo tego hematolog bo wszystkich badaniach polecil zeby przebadalo sie takze rodzenstwo i rodzice, bo rowniez moga byc obciazeni i nie wiedziec o tym
    No właśnie.. i ja o tym cały czas myślę.. A co by było gdybyś odstawiła.. Tragedia.. Nie wiem czy iść na te badania, bo są one chyba bardzo drogie czy profilaktycznie prosić o branie do końca ciąży.

Jak dobrze, że Ty jednak zrobiłaś te badania.. I nic wcześniej nie wskazywało na to..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 9 października 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, jak Twoje samopoczucie? Jesteś gotowa? :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie znów przypadek trochę inny. Po punkcji było ogromne ryzyko hiperki (ostatecznie jej nie dostałam albo była ona minimalna nie wiem sama) i dostałam frexiparyne. Dodatkowo mam mutacje MTHFR ale jakaś nalagodniejsza jej wersje (nie pamietam juz tych oznaczen ale chyba heterozygota 667). Frexiparyne brałam gdzieś do 40dpt A pozniej profilaktycznie miałam przejsc na Akard. I tak tez sie stalo. Wiec obecnie do 36-37 tyg będę zażywać Akard.

ty0qs6r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    No właśnie.. i ja o tym cały czas myślę.. A co by było gdybyś odstawiła.. Tragedia.. Nie wiem czy iść na te badania, bo są one chyba bardzo drogie czy profilaktycznie prosić o branie do końca ciąży.

Jak dobrze, że Ty jednak zrobiłaś te badania.. I nic wcześniej nie wskazywało na to..
    Dobrze ze teafilam do hematologa, bo z tych takich bardziej pidstawowych na mutacje nic nie wynikalo, dopiero sie okazalo jak pogrzebali wiecej... zostawilam u niego wtedy 7 fiolek krwi

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam hiperke, wybrałam 4 paczki fraxiparine, nie pamietam ile to zastrzyków później mógłam już odstawić i nic złego sie nie działo. Dzisiaj jestem pierwszy dzień na diecie zobaczymy jaki będzie efekt

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Buko, jak Twoje samopoczucie? Jesteś gotowa? :)
    Czekam :) samopoczucie ok, chociaż trochę zaczynam się stresować i już się pogodzilam z tym, że się planowo położę do szpitala, a wywoływanie porodu mnie przeraża (już zdążyłam przeczytać wystarczająco żeby wiedzieć, że przy wywoływanie porodu skurcze są silniejsze i przez to większy ból). Wydaje mi się, że jak się sam zaczyna to jest "łatwiej". Poczęcie było zaplanowane z lekarzami i zegarkiem w ręku, to czemu rozwiazanie miałoby być inne :)

Ja brałam neoparin do ok. 11 Tc. Też się balam odstawić, tak jak zresztą przy każdym jednym leku, który brałam w czasie procedury, ale zaufalam lekarzowi i u na szczęście nie miało to wpływu na przebieg ciąży.

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 października 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dziewczyn tyle scenariuszy z heparyną. Muszę to przemyśleć :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 9 października 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Czekam :) samopoczucie ok, chociaż trochę zaczynam się stresować i już się pogodzilam z tym, że się planowo położę do szpitala, a wywoływanie porodu mnie przeraża (już zdążyłam przeczytać wystarczająco żeby wiedzieć, że przy wywoływanie porodu skurcze są silniejsze i przez to większy ból). Wydaje mi się, że jak się sam zaczyna to jest "łatwiej". Poczęcie było zaplanowane z lekarzami i zegarkiem w ręku, to czemu rozwiazanie miałoby być inne :)

Ja brałam neoparin do ok. 11 Tc. Też się balam odstawić, tak jak zresztą przy każdym jednym leku, który brałam w czasie procedury, ale zaufalam lekarzowi i u na szczęście nie miało to wpływu na przebieg ciąży.
    Jeszcze 3 dni do terminu, nie? Może do tego czasu coś się zacznie dziać i pójdzie gładko i sprawnie :) Tego Ci życzę :) Wszystko gotowe i zorganizowane? :) Czy rodzisz z mężem? Powodzenia <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ