Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
skórka33 wrote:Oooo to mamy tu już dwie "niemieckie" mamusie;)
Tylko które mleko wybrać w razie czego, tyle ich jest a ja się kompletnie nid znam bo cały czas liczę na własne.
Trzy
Ja używam Hipp Combiotik pre. Teraz testuję Hipp Comfort dla dzieci z kolkami - efektów na razie brak -
Ciasteczko, powodzenia dziś
Buko, wyspani?
Dziewczyny, chyba już oficjalnie jesień. Pogoda okropna. Ale i tak siedzę w domu to mi wszystko jedno tylko tego Mojego mi szkoda.. Tak łatwo łapie przeziębienia.. także dziewczyny chyba już czas na czapki i rękawiczki
Miłego dnia
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Buko wrote:Ja też kupiłam podstawowe leki i stodki potrzebne przy noworodka, między innymi espumisan i paracetamol w syropie i czopkach. Lepiej mieć niż nie i nie użyć niż w środku nocy szukać apteki
i takim sposobem ostatnio w środku nocy dałam Agatce espumisan, bo miała bardzo wzdety brzuszek. I z espumisanem musimy się zaprzyjaźnić na stałe. Od wczoraj podajemy go do każdego karmienia i mała widać, że może zjesc na full i odpłynąć bez bólu brzuszka. Termofor z pestek wiśni też mamy, ale ja ciągle się zastanawiam czy dobrze go używam.
Odnośnie pościeli to u nas właśnie sprawdza się rożek, mała póki co rusza rączkami i nóżkami, ale się nie przesuwa z miejsca, w którym leży, a i łatwiej nam ja ululac w rozku i odłożyć.
A jak używasz termoforka? Na moim jest napisane żeby podgrzać lekko w mikrofalówce lub piekarniku, można też położyć na grzejnik.
Kładę na brzuszku i czasami lekko pomasuje i widzę jak mu lepiej się robi -
Ciasteczko tak, o takie zajecia mi chodzilo
Ja dzis wczesna pobudka, bo o 9 maja przyjsc z miasta z gratulacjami i voucherem, ktory moge sobie przeznaczyc na jakis kurs dla malej...
Akilegna u ciebie tez byli?
Tak wiec Mia jeszcze slodko spi a ja musialam juz wstac...
Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie ta pani za dlugi siedziecCiasteczko77 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyAkilegna, to tak samo używam, ale u mnie nie dał praktycznie żadnego efektu.
Jesteśmy w miarę wyspani, ale moje dziecko w nocy traci jakąkolwiek samokontrole i je jakby była studnia bez dna. Opóźnia obie piersi chyba do ostatniej kropli. Przed 5 najadla się pod sam korek i zasnela do 9. I odkryliśmy, że okap w kuchni ma zbawienne działanie. Mała będzie marudzić, a wystarczy włączyć okap i śpi w ułamku sekundy, a miś szumis w ogóle na nią nie działa.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
To ja tak z innej beczki
Buko, masz kombinezon dla Agatki na zimę? Pytam, ponieważ robiłam porzādki w szafie i znalazłam po córce i biedny tak leżakuje, a komuś mógłby się przydać. Odstąpię za pare groszy.
Akilegna, Cierpliwa-bardzo miłe gesty ze strony niemieckiego państwa. Szkoda, że u nas tego nie praktykują. -
nick nieaktualny
-
akilegna♥ wrote:Dostaliśmy list z gratulacjami i śliniak z logo naszej wioski. Do tego była lista kursów/zabaw dla mam z dziećmi. Mogę coś tam wybrać i uczęszczać za darmo. Tylko że nie wiem gdzie mam tą listę
Byla z 10 minut moze, przyniosla Gutschein, rozne broszury gdzie jakie zajecia bezplatne, a na jakie platne moge go wykorzystac, jakis segregator z cala sterta o pierwszym roku zycia dziecka, pogadala chwile i poszla sobie...
A chwile pozniej obudzila aie corka i strzelila taka kupe ze az pod lopatki wyszla
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Ciasteczko tak, o takie zajecia mi chodzilo
Ja dzis wczesna pobudka, bo o 9 maja przyjsc z miasta z gratulacjami i voucherem, ktory moge sobie przeznaczyc na jakis kurs dla malej...
Akilegna u ciebie tez byli?
Tak wiec Mia jeszcze slodko spi a ja musialam juz wstac...
Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie ta pani za dlugi siedziec
cccierpliwa twoja coreczka ma na imie Mia? u mnie jak bedzie dziewczynka tez tak bedzie miała na imiemoj mąż wybrał a druga jak tez dziewczynka to Bianca:)
-
dziewczyny czy ktoras z Was miewała w 16 tyg ciazy badz miewa bole i ciagniecia pachwin? u mnie powtorzyło sie to juz 3 raz i za kazdym razem z prawej strony...pierwszy raz miałam coś takiego....trwa to dosłownie sekundy jak usiądę to odrazu przechodzi... i jeszcze jedno pytanie czy dalej zazywacie progesteron? ja biore 2*2 po 200mg...
jak maż wroci to pojedziemy do szpitala wole zeby spr czy wszystko jest dobrze...chcę byc spokojnaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 11:30
-
Ewe tka wrote:cccierpliwa twoja coreczka ma na imie Mia? u mnie jak bedzie dziewczynka tez tak bedzie miała na imie
moj mąż wybrał a druga jak tez dziewczynka to Bianca:)
jedyne imie dla dziewczynki jakie podobalo sie nam obojgu... pozostale byly ok ale bez zadnego wow...
U nas jak jeszcze byly blizniaki, to w przypadku dwoch dziewczynek druga miala byc Leah lub Emily
Problem mielismy z drugim imieniem dla chlopca, bo pierwsze imiona mielismy juz od lat wybrane, pozniej jeszcze jakies zapasowe dla dziewczynki w razie jakby sie pojawila Mia w najblizszej rodzinie/znajomych, a dla chlopca bylo jedno i nieodwolalne w zadnym wypadku, wiec zapasowego nie szukalismy...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ewetka ja mialam ciagniecia przez cala ciaze
tak juz bedzie, zwlaszcza przy blizniakach
Dzieci rosna, macica sie rozciaga, wiezadla musza tez sie ulozyc i bedzie tak co jakis czas przez cala ciaze ciagnelo i w pachwinach i w dole brzucha i ogolnie
Im dalej tym bardziej bo dzieci sa ciezsze i szybciej rosna...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyEwe tka wrote:dziewczyny czy ktoras z Was miewała w 16 tyg ciazy badz miewa bole i ciagniecia pachwin? u mnie powtorzyło sie to juz 3 raz i za kazdym razem z prawej strony...pierwszy raz miałam coś takiego....trwa to dosłownie sekundy jak usiądę to odrazu przechodzi... i jeszcze jedno pytanie czy dalej zazywacie progesteron? ja biore 2*2 po 200mg...
jak maż wroci to pojedziemy do szpitala wole zeby spr czy wszystko jest dobrze...chcę byc spokojna -
Cccierpliwa wrote:Ewetka ja mialam ciagniecia przez cala ciaze
tak juz bedzie, zwlaszcza przy blizniakach
Dzieci rosna, macica sie rozciaga, wiezadla musza tez sie ulozyc i bedzie tak co jakis czas przez cala ciaze ciagnelo i w pachwinach i w dole brzucha i ogolnie
Im dalej tym bardziej bo dzieci sa ciezsze i szybciej rosna...
jeju wiem ze takie rzeczy sa mozliwe ale naprawde strach jest silniejszy ode mnie i martwi mnie ze po jednej stronie sie to zdarza i w glowie tysiace mysli... dla mnie to jest cos nowego nigdy nie miałam tego typu bólu dlatego byłam w szoku to było takie mocne kłucie ale zaraz przeszło i nie było zadnej krwi bo co chwile spr jak szalona.... -
Ewe tka wrote:jeju wiem ze takie rzeczy sa mozliwe ale naprawde strach jest silniejszy ode mnie i martwi mnie ze po jednej stronie sie to zdarza i w glowie tysiace mysli... dla mnie to jest cos nowego nigdy nie miałam tego typu bólu dlatego byłam w szoku to było takie mocne kłucie ale zaraz przeszło i nie było zadnej krwi bo co chwile spr jak szalona....
Wiem, ze to strasznie stresuje, sama niedawno to przechodzilam i panikowalamale to naprawde wszystko normalne i bedzie sie zdarzalo...
Moze akurat jeden maluch sie bardziej z tej strony rozpychal i dlatego to po jednej stronie bylo
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
klamka wrote:Ja od 12tc1d nie biore juz nic. Od 9tc zaczelam schodzic z estrogenu i progesteronu, a potem juz nic. U ciebie juz lozysko produkuje wszystko co dziecko potrzebuje.
wczesniej brałam 3*1 po 200 mg dopipkowo i wiecej nic tylko to 3*dziennie a w tamtym miesiacu lekarka mi zmiejszyła o jedna tabletke wiec moze teraz w listopadzie tez mi zmniejszy o jedną.... -
Cccierpliwa wrote:Napewno wszystko jest dobrze
Wiem, ze to strasznie stresuje, sama niedawno to przechodzilam i panikowalamale to naprawde wszystko normalne i bedzie sie zdarzalo...
Moze akurat jeden maluch sie bardziej z tej strony rozpychal i dlatego to po jednej stronie bylo
dziekuje za słowa otuchy one strasznie pomagajączyli jak pojade do szpitala to uznaja mnie za wariatke ?