WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Trochę jak z kobietami i sukienkami :P Ile razy coś kupimy i raz tylko zakładamy :D A poźniej... nie mam w czym chodzić :D :D

A rozmiar dla maluszka się kupuje dopiero jak wiadomo jaki się urodzi duży? Czy standardowo jakiś? :)

Masz rację, tak to już jest ;)
    Zazwyczaj 56...bo nawet jak dziecko urodzi się 56,czy nawet 58 to te 56 napewno przynajmniej przez dwa tyg. ubierze...w 62 może sie jeszcze topić. Ja naprzyklad wolałam małej zakładać w miare pasujace ciuszki, niż zawijać, podwijać etc. Moja urodziła się 53długa i 34000g wagowo wiec 56 były akurat-ani zaduże ani zamałe i z tego co pamiętam po ok. Miesiącu przeszłyśmy na 62. Sprawa ubranek jest bardzo indywidualna...bo też nie wiadomo jakie dziecko duże sie urodzi...ale uważam, że warto mieć troszkę w zanadrzu na 56 i wiecej już właśnie na 62. Sa tez dzieciaczki, które nawet w 56 sie topią...sprawa indywidualna-zalezy od budowy dziecka i równiez terminu kiedy postanowi przyjsc na świat. Vzasem i rozm. 50 jest potrzebny, ale to zawsze w razie czego mozna dokupic.

Edit: noi też dużo zależy od firmy. W jednych dziecko się nie zmieści, a w innych się "utopi". Także trzeba wypośrodkować. Ogólnie sadze, że z ubrankami na 56 nie ma co szaleć, ale w kilka bym się zaopatrzyła, a w razie czego dokupić zawsze można :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 20:38

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po usg. Lekarz nie byl pewien, ale prawdopodobnie będzie chlopak. Za miesiąc polowkowe, to sie upewnimy :). Maluch zdrowy, ładnie rośnie. Jest bardzo duży, wazy 200g. Lekarz powiedział, ze będzie chłop jak dąb. Z usg termin porodu przesunął sie na marzec z kwietnia, taki Maluch duży. Wzięłam w koncu L4, ale tylko na tydzień. Co dalej zobaczymy.

Farelka, Ciasteczko77, Zizu87, MagNolia55, Ewe tka lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Agatka urodziła się mając 53 cm, a i tak nadal tonie w rozmiarze 56, a nawet w jednym pajacu że smyka w rozm. 50. W domu zakładamy jej takie ubranka jakie mamy i wywijamy rękawy, ale na wyjście mamy kilka takich malutkich ciuszków żeby jakoś wyglądała :) mimo, że w szkole Rodzenia położne mówiły żeby do szpitala wziąć rozmiar 56, to ja miałam 2 zestawy na 50 cm i ich używałam.

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Moja Agatka urodziła się mając 53 cm, a i tak nadal tonie w rozmiarze 56, a nawet w jednym pajacu że smyka w rozm. 50. W domu zakładamy jej takie ubranka jakie mamy i wywijamy rękawy, ale na wyjście mamy kilka takich malutkich ciuszków żeby jakoś wyglądała :) mimo, że w szkole Rodzenia położne mówiły żeby do szpitala wziąć rozmiar 56, to ja miałam 2 zestawy na 50 cm i ich używałam.

Właśnie tak może być zw. na firmę...różnie te ubranka wypadaja.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rozmiarami jest różnie, dzisiaj byłam w H&M i były ciuszki na 56 tak duże jak w pepco kupowałam na 62.
    Figa fajnie że wszystko ok. Sporo tu u nas chyba chłopaków sie szykuje :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 25 października 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beni dopiero pomału wyrasta z rozmiaru 56 a niedługo kończy 2 miesiące ;) Miałam kilka na rozmiar 50 i też były za duże. Na szybko kupowałam wszystko co było dostępne w rozmiarze 44 ;) no ale u nas trochę inna sytuacja była

Długo też nosił pampersy zerówki bo w jedynkach mogłam go 2 razy owinąć. Za to teraz mocno nadrobil i od wczoraj pampersy rozmiar 2 :)

Pod koniec ciąży będzie wiadomo mniej więcej czy trzeba dokupić mniejsze lub większe ciuszki

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia urodzila sie 51cm i dlugo nosila rozmiar 50... teraz nosi 56 i ma jeszcze zapasu w bodziakach, czy bluzach...
    Jedyne co 56 jest na styk to polspiochy, a wiekszosc pajacy takich bawelnianiych do spania za mala bo maja za krotkie nogawki, a Mia ma dlugie nogi...
    Pajace 62 sa za duze w tlowiu i w rekach, a akurat w nogawkach hehe...

Ja kupowalam wszystko od rozm 56 bo ogolnie mowi sie, ze dzieci szybko do 56 dorastaja i szybko z niego wyrastaja...
    Na szczescie od kuzynki po jej malej mialam troche 50, bo nawet te ubranka byky z zapasem, a co dopiero jakbym ja miala ubierac w 56...

Tak czy inaczej drugi raz zrobilabym tak samo... tzn kupowala od 56 i w razie czego dokupila 50...

Ja 56 kupilam sporo ciuszkow, glownie bodziakow i polspiochow/spodenek i cale szczescie bo Mia jeszcze troche w 56 pochodzi, a przy jej ulewaniu czasem jest w tym samym od rana do kapieli, a czasem 3-4 razy przebieram jej bodziaki

Pampersy tez dlugo nosila 1, dopiero jakies 3tyg temu przeszlysmy na 2...
    A tez wszedzie slyszalam, ze dzieci dlugo 1 nie nosza...
    Posluchalam jednak swojej intuicji i kupilam troche wiecej 1 i paczke 2 na wszelki wypadek... Nim uzylam tych 2 to jeszcze sporo 1 dokupilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 00:20

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    My juz po usg. Lekarz nie byl pewien, ale prawdopodobnie będzie chlopak. Za miesiąc polowkowe, to sie upewnimy :). Maluch zdrowy, ładnie rośnie. Jest bardzo duży, wazy 200g. Lekarz powiedział, ze będzie chłop jak dąb. Z usg termin porodu przesunął sie na marzec z kwietnia, taki Maluch duży. Wzięłam w koncu L4, ale tylko na tydzień. Co dalej zobaczymy.

Świetnie figa, witaj w drużynie chłopaków :) Przypomnij, w którym tygodniu jesteś? U mnie też duży synek-w 15tygodniu miał już 158g, ciekawe ile teraz uròsł? Ja mam wizytę w środę.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Mia urodzila sie 51cm i dlugo nosila rozmiar 50... teraz nosi 56 i ma jeszcze zapasu w bodziakach, czy bluzach...
    Jedyne co 56 jest na styk to polspiochy, a wiekszosc pajacy takich bawelnianiych do spania za mala bo maja za krotkie nogawki, a Mia ma dlugie nogi...
    Pajace 62 sa za duze w tlowiu i w rekach, a akurat w nogawkach hehe...

Ja kupowalam wszystko od rozm 56 bo ogolnie mowi sie, ze dzieci szybko do 56 dorastaja i szybko z niego wyrastaja...
    Na szczescie od kuzynki po jej malej mialam troche 50, bo nawet te ubranka byky z zapasem, a co dopiero jakbym ja miala ubierac w 56...

Tak czy inaczej drugi raz zrobilabym tak samo... tzn kupowala od 56 i w razie czego dokupila 50...

Ja 56 kupilam sporo ciuszkow, glownie bodziakow i polspiochow/spodenek i cale szczescie bo Mia jeszcze troche w 56 pochodzi, a przy jej ulewaniu czasem jest w tym samym od rana do kapieli, a czasem 3-4 razy przebieram jej bodziaki

Pampersy tez dlugo nosila 1, dopiero jakies 3tyg temu przeszlysmy na 2...
    A tez wszedzie slyszalam, ze dzieci dlugo 1 nie nosza...
    Posluchalam jednak swojej intuicji i kupilam troche wiecej 1 i paczke 2 na wszelki wypadek... Nim uzylam tych 2 to jeszcze sporo 1 dokupilam

Także suma sumarum zależy też od dziecka i jego budowy. Bo u nas 56 były akurat i w sumie szybko je schowałyśmy. Także miałam troche tylko na 56 i te troche się sprawdziło. Nawet niektóre 56 szybko małe się zrobiło, a niektórych czapeczek nawet nie założyłyśmy, bo główka była zdecydowanie większa od tych maciupinych czap np. z pepco. Nam pasowały te z h&m właśnie, wiec Rubi masz racje, że h&m ma większe. W sumie to tak w kazdym rozmiarze w pepco wyglada-maja poprostu zanizona rozmiarówke. Naprzyklad córka teraz zaczyna nosic 134 a w pepco 134 to albo na styk, albo przykrótkawe...szczególnie po praniu ;) Heneralnie pepco to kupuje tylko "po domu", bo tez szybko sie niszczą niestety. Małemu napewno cos kupie w pepco, bo jao nowe to ładne, a wiadomo raz taniej, a dwa jak zaledwie kilka razy załozy to nie zdążą się zniszczyć ;)

Cierpliwa- to Mia ma figure modelki :) :) Moja była typowym bobaskiem jak sie urodziła, taka pulchniutka ;) W sumie jak ją zobaczyłam, to zastanawiałam sie jakbym ją miała urodzić sn? ;)
    Swoją drogą to faktycznie wiedze na wszelkie tematy zw. z dzieckiem masz nieziemską ;) To nawet ja o niektórych sprawach dowiaduje sie od Ciebie. Ale prawda taka, że nie szaleje, nie czytam, nie analizuje...kieruje sie intuicja tylko i wyłacznie...no chyba, ze sprawa bardziej zlozona-typu choroba, alergia itp. wtedy czasem odnosze sie do poradnikow.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) super, że piszecie o tych rozmiarach. Ja mam trochę ciiszkow dla synka - jak na razie z Lidla, Kik i Rossmanna :-) kupowane na przecenach. Zwykle są to rozmiary ok 60-62-68. Myślę, że te mniejsze rozmiary też kupię żeby mieć na wszelki wypadek. Ogólnie ciężko przewidzieć co będzie dobre. Ja kompletne nie znam się na dzieciach dlatego cieszę się, że udało mi się załapać na warsztaty dla rodziców, gdzie uczą pielęgnacji nad noworodkiem. Mamy ruszyć z tym jakoś w listopadzie :-)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny apropo tematów ciuszkowych o których piszecie to właśnie mam pytanko ;)
    Czy body zapinane w kroczku maluszka sa wygodne do zakładania?Bo widze że w sklepach jest mniej tych zapinanych kopertowo.Jak narazie mam 2 takie i 2 takie ale wydaje mi się ze te kopertowe są wygodniejsze.
    A jak z jakością z tesco tj.F&F?bo też tam mają fajne ciuszki.
    Ostatnio byłam w ciucholandzie w sumie nie było nic ciekawego jak dla mnie ale jedna laska z brzuszkiem tyle wygrzebała dla chłopczyka, że szok.Co wy na ten temat myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 09:48

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula miałam kilka bodziaków kopertowych bo myślałam że na początek łatwiej będzie je założyć niż te przez główkę.
    Nic bardziej mylnego w moim przypadku ;) Przez główkę mi wygodniej i szybciej ;)

Cccierpliwa pampki 2 nie mają tego magicznego paska i często muszę macac pieluche żeby zobaczyć ile narobił siku. Tęsknię za tym paskiem hehe

Beni nie ma figury modela ani jakos bardzo długich nóg ale mam ten sam problem z pajacami. Góra jest luźna a nogawki krótkie. Półśpiochy też muszę w większym rozmiarze zakładać.
    Znów czapeczki na spacer polecam wiązane bo te bez sznurkow u nas się nie sprawdzają. Młody pokręci chwilę główka i uszy odsłonięte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 10:08

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystkie ubranka nowe, głównie zamawiałam na allegro (polski producent pampicio), mam też z pepco kilka rzeczy ale te internetowe są znacznie lepszej jakości. Fajnie jest kiedy ma się ciuszki od kogoś z rodziny lub znajomych, ale ja niestety nie miałam takiej możliwości. Narazie mam tylko rozmiar 56 i kilka z 62.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka ja mialam to szczęście ze wszystkie ciuszki dostałam od dwoch kuzynek i mam tego tyle, że na pewno wszystkich nie zdążę założyć. Zresztą najczęściej jest tak, że ma się kilka ulubionych rzeczy i te się najczęściej zakłada. Na początku były to u nas pajace, pod spód body z długim. Teraz najczęściej zakładam body z długim i półśpiochy.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa ja znalazłam fajne ubranka na olx. Znajoma mi doradziła, że tak kompletowała wyprawkę. Odkupiłam za niedużą kasę ubranka po jednym dziecku od pani, która rodziła w marcu rok wcześniej. Ciuszki w rozmiarze 56, 62 ale i sporo na później. Piękne sukienki na cieplejsze miesiące :-) Wszystko podzieliłam rozmiarami i czekają na ubraniei prasowanie. Można naprawdę znaleźć w ten sposób perełki za nieduże pieniądze.
    W ciucholandach nie umiem szukać. Byłam 2-3 razy i kupilam jakiś sweterek i sukienkę za grosze z metkami.
    Do tego mam ubranka w rozmiarach od 50-62 po moim bratanku w uniwersalnych kolorach. Dlatego już teraz omijam regały z ubrankami dla niemowlaków bo mam naprawdę sporo ubranek. Wiadomo, że parę razy się nie udało i kilka nowych ciuszków też mam.
    Te ubranka są takie maleńkie, że sama się zastanawiam jak ja dam radę ubrać w nie Córeczkę :-)

Co do opieki nad noworodkiem to znalazłam kilka miejsc, gdzie są organizowane różne warsztaty ale czekam jeszcze bo mam sporo czasu i nie chcę by ta wiedza mi uleciała. Do tego spotkania z położną środowiskową i chyba jakoś dam radę.

A tak poza tym to wczoraj skończyłam 20 tydzień :-D Już połowa za nami a ja nadal nie dowierzam, że to się dzieje i w marcu pojawi się nasz cud <3

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu czas szybko leci:-) po tym czasie starań ciąża zleci raz dwa.
    Ja slyslam że jeżeli chodzi o śpiochy to najlepiej zapinane na 2 nogi. Też mi koleżanki mówiły że kupowały ciuszki z olx w bardzo dobrej jakości i cenie :-)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna my caly czas pampers premium protection, a w dzien i w jedynkach i teraz w dwojkach testujemy babydream z ross i babylove z dm i wszystkie maja ten pasek... pewnie masz zielone pampki, ze bez paska?
    No ale juz w 3 nie ma w zadnych paska i maz rozpacza jak on bedzie wiedzial kiedy do wymiany jak nie bedzie paska haha...

Dziewczyny co do rozmiarowki, to ja wam moge powiedziec ze lidl ma zawyzona i ich ubranka wyoadaja prawie zawsze wieksze... ja teraz kupilam Mii bluzeczke 50/56 i jeszcze rekawki move podwijac... Kik tez ma rozmiarowke wieksza i Mia pasuje nadal w ich 50 bo mam jedne bodziaki i dwie pary spiochow od nich, z pepco mam kilka rzeczy i moge powiedziec, ze przede wszystkim ich pajace maja dluzsze nogawki niz te z C&A i to jedyne dobre pajace bawelniane do spania dla Mii...
    H&M faktycznie ma rzeczy troche wieksze, sa takie pomiedzy 56 a 62 z c&a... Mia najszybciej bodziaki w 56 zaczela nosic wlasnie z c&a...
    Mamy tez komplet ze smyka w rozmiarze 56 ktory jeszcze dlugo bedzie za duzy i kurteczke jesienna 62 ktora bedzie chyba na wiosne...
    Mamy tez bodziaki od kuzynki, ktore kupila jak byla w pl w Auchan i tam to dopiero smiech na sali bo ich niby co z metki wynika 62 Mia nosila jednoczesnie z 50 z c&a czy h&m...

Do do bodow kopertowych i przez glowe... wole przez glowe, a ciesze sie jak ma kopertowe ubrane kiedy zrobi taka kupe ze wychodzi plecami :P
    Co zauwazylam kopertowe szybciej robia sie za male na dlugosc tlowia...
    Mamy kopertowe z h&m i normalne to w kopertowych np 50 juz dawno miala ciasno zapiac sie w kroku a te przez glowe 50 (mamy tylko jedne) jeszcze pasuja, w 56 kopertowych tej juz w kroku jest na styk powoli zeby nie uciskalo nozek a w tych przez glowe nawet z c&a 56 ma w kroku luzu mimo ze wypadaja po calosci nawet w rekawkach mniejsze... chodzi poprostu o ro ze przy nozkach oba rodzaje maja inny kroj...
    W bodziakach przez glowe 56 Mia ma jeszcze sporo luzu, za to polspiochy od nich sa na styk przez te nogi haha...

Co do jej wygladu to wszyscy mowia, ze na zdjeciach wyglada na wieksza,a przez jej wlosy tez na starsza

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Marin Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Mamuśki ile pampersów na dobę idzie? Nie mam pojęcia jaki zrobić zapas chciałam zamówić dużą pakę 88 szt.- nie za mało, nie za duzo? Narazie kupiłam paczkę w rozm. 1 do szpitala (22 szt). Czy jeśli nam się pobyt nie przedłuży to wystarczy? Glupie pytanie, wiem ale nie mam pojecia czy idzie 8 pieluch dziennie czy 16?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin bardzo roznie, na poczatku szlo zdecydowanie wiecej, co karmienie zmiana pieluszki, a czasem podczas karmienia i dwie pieluszki jedna przed i jedna po ;)
    Jedynek to jedna mala paczka - 23szt - straczala nam max na 2 dni w pierwszym tygodniu/dwoch...
    W szpitalu nie wiem ile poszlo, bo szputal wszystko dla maluszka zapewnial... ja nie bralam nic tylko maz pozniej ubranka na wyjscie...
    Mialam do domu na poczatek kupione 4 paczki po 23szt z jednych i z dwoch innych firm po paczce 28szt to starczylo u nas na jakis tydzien po wyjsciu ze szpitala...
    No i jeszcze zalezy jak dlugo bedzie smolka wychodziła... u Mii to byla kwestia 2 pamperkow i pozniej normalna kupa juz...
    Za to robiona prawie przy kazdym karmieniu...
    Teraz juz zdecydowanie mniej zuzywa, paczka 68 pampersow starcza na jakies 1,5tyg mysle

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Marin Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ