Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulaa25 wrote:A badałaś ostatnio progesteron?Mi lekarz kazał zmniejszyć dawkę i się obserwować wiec spróbuj może zmniejszyć tą podjęzykowa a jak bd plamić to zwiększysz znowu tak mi zalecił lekarz.
-
nick nieaktualny
-
Paulcia trzymaj się tam jakoś, ,myślami i sercem jestem dziś z Tobą ❤
Ja zaczęłam schodzić z proga od 10+6. Co ileś tam dni zmniejszalam o połowę a ostatnią tabletkę wzięłam pod koniec 12 tc, czyli cały pierwszy trymestr byłam na tabsach dopochwowych. Jakie było moje szczęście, kiedy mogłam w końcu spać przynajmniej bez majtek Zresztą ciepło było i w domu również w ciągu dnia chodziłam bez majtek
Widzę, że wy wszystkie (prawie) bardzo szybko schodzicie z proga, jak dla mnie, trochę za szybko ale lekarze chyba wiedzą co robią -
Paulcia28 wrote:Hej dziewczyny, mam małą prośbę. Możecie dziś trzymać za mnie kciuki? Jadę po 8 do kliniki
Oczywiście kochana! Daj znać jak będziesz coś więcej wiedziała. Jesteśmy z Tobą :*
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
akilegna♥ wrote:Paulcia trzymaj się tam jakoś, ,myślami i sercem jestem dziś z Tobą ❤
Ja zaczęłam schodzić z proga od 10+6. Co ileś tam dni zmniejszalam o połowę a ostatnią tabletkę wzięłam pod koniec 12 tc, czyli cały pierwszy trymestr byłam na tabsach dopochwowych. Jakie było moje szczęście, kiedy mogłam w końcu spać przynajmniej bez majtek Zresztą ciepło było i w domu również w ciągu dnia chodziłam bez majtek
Widzę, że wy wszystkie (prawie) bardzo szybko schodzicie z proga, jak dla mnie, trochę za szybko ale lekarze chyba wiedzą co robią -
Paulcia kciuki!!!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasiaLe wrote:Mi z blìźniakami udało się też za pierwszym razem, a teraz z mrożaczków dopiero za 3. Jeżeli chodzi proga to dalej biore 2×1 duphaston i 2×1 luteine i narazie tak ma zostać jeszcze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też zawsze miałam niski progesteron do transferu i po i byłam obstawiona końskimi dawkami proga
W ciąży dawki zaczęłam zmniejszać po 12tc najpierw odpadł prolutex (on akurat gdzieś po tyg od pozytywnej bety)
Brałam na początku 3x2 (100mg) luteina i 3x2 duphaston. Teraz biorę 3x1 (50mg) luteina i 1x1 duphaston, którego mam odstawić jak skończy mi się opakowanie. Luteina narazie zostanie, jako asekuracja. Progesteronu nie mierzyłam już od 4 miesięcy więc nie wiem ile wynosi18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
nick nieaktualnymorganaa wrote:Ja mam dziś o 19, stres większy niż zwykle po historii Paulci. A w środę prenatalne
Paulcia28, klamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Dzien dobry dziewczyny, a ja mam wizyte piersza, zobaczyc czy jest serduszko 13/7. Ale oczywiscie juz mam stresa, bo nie mam jakos duzo objawow ciazowych. Ok, ogolne zmeczenie mega, do tego bole glowy. Mdlosci mialam w piatek, a w weekend nic. I sie caly czas zastanawiam, czy on/oni tam sa... Ok, jest mega wczesnie, i tez moze dlatego sie boje, bo wiadomo, ze moze byc roznie... w srode bedzie dopiero 5 tydzien. Ja nie wiem, ten stres jest meczacy. Nie jest tak, ze non stop sie denerwuje, ale taka niewiadoma jest gdzies w cieniu.
Ale zmeczona jestem ciagle dosc mocno. Wogole w calym ciele czuje takie niesamowite oslabienie, ze ledno ruszam reka i noga. Ale rano spokojnie wstaje do pracy, dopiero gorzej jest pozniej. Zobaczymy jak bedzie w tym tygodniu...
Dziewczyny jesteśmy silne babki i damy radęklamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
klamka wrote:Dzien dobry dziewczyny, a ja mam wizyte piersza, zobaczyc czy jest serduszko 13/7. Ale oczywiscie juz mam stresa, bo nie mam jakos duzo objawow ciazowych. Ok, ogolne zmeczenie mega, do tego bole glowy. Mdlosci mialam w piatek, a w weekend nic. I sie caly czas zastanawiam, czy on/oni tam sa... Ok, jest mega wczesnie, i tez moze dlatego sie boje, bo wiadomo, ze moze byc roznie... w srode bedzie dopiero 5 tydzien. Ja nie wiem, ten stres jest meczacy. Nie jest tak, ze non stop sie denerwuje, ale taka niewiadoma jest gdzies w cieniu.
Ale zmeczona jestem ciagle dosc mocno. Wogole w calym ciele czuje takie niesamowite oslabienie, ze ledno ruszam reka i noga. Ale rano spokojnie wstaje do pracy, dopiero gorzej jest pozniej. Zobaczymy jak bedzie w tym tygodniu...klamka lubi tę wiadomość
-
inka1985 wrote:Kasia Ty to jesteś moją bohaterką, że po bliźniakach wróciłaś jeszcze po więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 11:41
aziledo lubi tę wiadomość
♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,