X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    A badałaś ostatnio progesteron?Mi lekarz kazał zmniejszyć dawkę i się obserwować wiec spróbuj może zmniejszyć tą podjęzykowa a jak bd plamić to zwiększysz znowu tak mi zalecił lekarz.
    Mój progesteron to 57. Gadałam to w pt bo miałam wizytę. Najdziwniejsze jest to że oni mnie tym progiem tak obstawili a ja poza momentem implementacji nigdybzadnego krwawienia nie miałam. Mój próg był niski i ciągle niski według dr z Novum. Ten gin tutaj też stwierdził że rewelacji nie ma i tak się trochę boję przez to. No ale mam powoli odstawiac to powoli to tobie.

ty0qs6r.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Hej dziewczyny, mam małą prośbę. Możecie dziś trzymać za mnie kciuki? Jadę po 8 do kliniki :-(
    Jesteśmy z Toba

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Hej dziewczyny, mam małą prośbę. Możecie dziś trzymać za mnie kciuki? Jadę po 8 do kliniki :-(
    Paulcia trzymaj się Kochana, myślami jestem z Tobą! Ściskam mocno! <3

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Trzymaj się słońce!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 07:57

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia trzymaj się tam jakoś, ,myślami i sercem jestem dziś z Tobą ❤

Ja zaczęłam schodzić z proga od 10+6. Co ileś tam dni zmniejszalam o połowę a ostatnią tabletkę wzięłam pod koniec 12 tc, czyli cały pierwszy trymestr byłam na tabsach dopochwowych. Jakie było moje szczęście, kiedy mogłam w końcu spać przynajmniej bez majtek ;) Zresztą ciepło było i w domu również w ciągu dnia chodziłam bez majtek ;)
    Widzę, że wy wszystkie (prawie) bardzo szybko schodzicie z proga, jak dla mnie, trochę za szybko ale lekarze chyba wiedzą co robią

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Oczywiście kochana! Daj znać jak będziesz coś więcej wiedziała. Jesteśmy z Tobą :*

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Paulcia trzymaj się tam jakoś, ,myślami i sercem jestem dziś z Tobą ❤

Ja zaczęłam schodzić z proga od 10+6. Co ileś tam dni zmniejszalam o połowę a ostatnią tabletkę wzięłam pod koniec 12 tc, czyli cały pierwszy trymestr byłam na tabsach dopochwowych. Jakie było moje szczęście, kiedy mogłam w końcu spać przynajmniej bez majtek ;) Zresztą ciepło było i w domu również w ciągu dnia chodziłam bez majtek ;)
    Widzę, że wy wszystkie (prawie) bardzo szybko schodzicie z proga, jak dla mnie, trochę za szybko ale lekarze chyba wiedzą co robią
    Nobwlasnke nie wszystkie jak się okazuje bo ja idąc tym torem że mam po 100 mg schodzic to zostalo mi jeszcze ponad 4 tyg. Ale czegoś się nie robi dla Malucha.

ty0qs6r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia kciuki!!!

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z blìźniakami udało się też za pierwszym razem, a teraz z mrożaczków dopiero za 3. Jeżeli chodzi proga to dalej biore 2×1 duphaston i 2×1 luteine i narazie tak ma zostać jeszcze.

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :-) Wyspane? :-) Jutro mam wizytę u lekarza, ale powiem Wam szczerze, że zaczęłam się stresować...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLe wrote:
    Mi z blìźniakami udało się też za pierwszym razem, a teraz z mrożaczków dopiero za 3. Jeżeli chodzi proga to dalej biore 2×1 duphaston i 2×1 luteine i narazie tak ma zostać jeszcze.
    Kasia Ty to jesteś moją bohaterką, że po bliźniakach wróciłaś jeszcze po więcej :D <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:42

• morganaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny :-) Wyspane? :-) Jutro mam wizytę u lekarza, ale powiem Wam szczerze, że zaczęłam się stresować...

Ja mam dziś o 19, stres większy niż zwykle po historii Paulci. A w środę prenatalne

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:42

• *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze miałam niski progesteron do transferu i po i byłam obstawiona końskimi dawkami proga :/
    W ciąży dawki zaczęłam zmniejszać po 12tc najpierw odpadł prolutex (on akurat gdzieś po tyg od pozytywnej bety)
    Brałam na początku 3x2 (100mg) luteina i 3x2 duphaston. Teraz biorę 3x1 (50mg) luteina i 1x1 duphaston, którego mam odstawić jak skończy mi się opakowanie. Luteina narazie zostanie, jako asekuracja. Progesteronu nie mierzyłam już od 4 miesięcy więc nie wiem ile wynosi :)

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ja mam dziś o 19, stres większy niż zwykle po historii Paulci. A w środę prenatalne
    No właśnie ja mam podobnie :-( Historia Paulci pokazuje, że chociaż dmuchamy i chuchamy nie mamy teraz na to wszystko za dużego wpływu :-( Ale mam nadzieje, że już nie będzie tu na naszym wątku takich tragedii i wierze, że Paulcia szybko do nas wróci z kropkiem w brzuchu :-)

Paulcia28, klamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dzien dobry dziewczyny, a ja mam wizyte piersza, zobaczyc czy jest serduszko 13/7. Ale oczywiscie juz mam stresa, bo nie mam jakos duzo objawow ciazowych. Ok, ogolne zmeczenie mega, do tego bole glowy. Mdlosci mialam w piatek, a w weekend nic. I sie caly czas zastanawiam, czy on/oni tam sa... Ok, jest mega wczesnie, i tez moze dlatego sie boje, bo wiadomo, ze moze byc roznie... w srode bedzie dopiero 5 tydzien. Ja nie wiem, ten stres jest meczacy. Nie jest tak, ze non stop sie denerwuje, ale taka niewiadoma jest gdzies w cieniu.

Ale zmeczona jestem ciagle dosc mocno. Wogole w calym ciele czuje takie niesamowite oslabienie, ze ledno ruszam reka i noga. Ale rano spokojnie wstaje do pracy, dopiero gorzej jest pozniej. Zobaczymy jak bedzie w tym tygodniu...
    Klamka z tymi objawami to jest różnie. Mnie na początku bolały piersi, teraz nie bolą ale są większe. Jednego dnia jestem totalnie bez siły a następnego czuję się normalnie. Nudności raz większe raz mniejsze. Tak ponoć może być i mamy się tym nie martwić (tak mi powiedziała gin;-)) Ale z 2 strony nasze ciąże są tak wyczekane i wypracowane, że kosztują więcej emocji.
    Dziewczyny jesteśmy silne babki i damy radę :-D

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co co progesteronu... ja jedyne badanie proga robiłam przed transferem. Do tej pory nie kazali mi go powtarzać...

• asias Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dzien dobry dziewczyny, a ja mam wizyte piersza, zobaczyc czy jest serduszko 13/7. Ale oczywiscie juz mam stresa, bo nie mam jakos duzo objawow ciazowych. Ok, ogolne zmeczenie mega, do tego bole glowy. Mdlosci mialam w piatek, a w weekend nic. I sie caly czas zastanawiam, czy on/oni tam sa... Ok, jest mega wczesnie, i tez moze dlatego sie boje, bo wiadomo, ze moze byc roznie... w srode bedzie dopiero 5 tydzien. Ja nie wiem, ten stres jest meczacy. Nie jest tak, ze non stop sie denerwuje, ale taka niewiadoma jest gdzies w cieniu.

Ale zmeczona jestem ciagle dosc mocno. Wogole w calym ciele czuje takie niesamowite oslabienie, ze ledno ruszam reka i noga. Ale rano spokojnie wstaje do pracy, dopiero gorzej jest pozniej. Zobaczymy jak bedzie w tym tygodniu...
    Ja wizytę serduszkową mam 12 lipca, też się stresuje brrrr, tym bardziej po historii paulci :( Też mam niewiele objawów, ale może tak ma być, może jeszcze za wcześnie ;) Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku:)

klamka lubi tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • KasiaLe Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Kasia Ty to jesteś moją bohaterką, że po bliźniakach wróciłaś jeszcze po więcej :D <3 <3 <3
    Ha ha, bo blizniaki juz mają po 6lat i są samodzielne. Dlugo dojrzewalismy do decyzji powrotu po mrozaczki, az 6 lat. A ze mielismy je az 4, to w mojej glowie tysiac mysli, co z resztą. Teraz został nam jeszcze jeden,i znowu bede miec bardzo duzy problem, bo dla mnie to juz moje dziecko i jak go komuś oddać. A gdyby ciąza teraz mi przebiegała tak bezproblemowo jak przy blizniakach, to mozliwe ze po tego czwartego mrozaczka bym wrociła. A tu za duzo komplikacji teraz, i w kolejnej ciąży balabym się, ze bedzie jeszcze gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 11:41

aziledo lubi tę wiadomość

♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
    f2w3ugpj8woa7r65.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ