X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sie udalo za 1razem :) w zeszlym roku w kwietniu mialam laparo podczas ktorej wyszlo ze jajowody oba drozne,ale mialam liczne zrosty na lewym jajniku,ktore usuneli a w histopato nic nie wyszlo wiec kamien z serducha. Myslalam ze po tym okres mi sie unormuje i uda sie zajsc ale nic z tego i po 2 msc po zabiegu moj dotychczasowy gin rozlozyl rece i odeslal do kliniki w ktorej sie lecze caly czas... Poczatkowo bylam zalamana zwlaszcza jak sie okazalo ze moje amh jest niskie i nie mamy zbytnio czasu na czekanie...takze bo 5 cyklach z lametta podjelismy decyzje o in vitro i to byla najlepsza decyzja pomimo ze kasy poszlo sporo bo na dofinansowanie sie nie lapalismy...

Olciaaa, Paulaa25 lubią tę wiadomość

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas udało się za pierwszym razem,także sporo szczęścia mieliśmy.

Olciaaa, Paulaa25, agaaa90 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW jak na razie nam wszystkim udawało się za 1 razem :-) bardzo się cieszę i gratuluje :-) :-D :-)

Paulaa25, agaaa90 lubią tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Nas to jedno iui też sporo kosztowało (przed nim kazano mojemu mężowi zrobić całą masę badań które bardzo dużo nas wyniosły - ale wszystkie wyszły ok), a mając świadomość, że jednak iui daje marne szanse (zwłaszcza przy problematycznych jajowodach) postanowiliśmy szybko brać się za in vitro. Ogólnie byłam w ogromnym szoku, że udało się za 1 razem, bo wiem, że nie zdarza się to często niestety.

W trakcie przygotowań do in vitro schudłam jakieś 5 kg i jak na razie trzymam wagę. Przez nudności za dużo nie jem, za to więcej piję ;-)
    U nas problem od pocżatku był z nadieniem u mnie wszystko okey.Przy ostatniej iui nie pękł mi pecherzyk co mi się nigdy nie zdarzało stwierdziłam ze i ja zaczynam szwankować i jedyne co nam zostaje to tylko ivf :) No i się udało a nadienie mój niemąż/jak to inka pisze/ w dniu punkcji miał najgorsze z najgorszych ...bo tylko 1.6 mln.Miewał nawet 20mln.i nie zaszłam to z takim wynikiem w ogole szans.
    Też jestem w szoku , że udało się za 1 razem jeszcze przy takim stresie.

Olciaaa, agaaa90 lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    WOW jak na razie nam wszystkim udawało się za 1 razem :-) bardzo się cieszę i gratuluje :-) :-D :-)
    Nooo super!Moje gratki dziewczyny!Szkoda ze nie możemy się spotkać byłoby super!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 12:36

agaaa90 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Nooo super!Moje gratki dziewczyny!Szkoda ze nie możemy się spotkać było by super!!!:)
    Zdecydowanie, ale pewnie każda z nas mieszka w innym mieście. Ja w Łodzi.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    No właśnie średnio. Muszę wymuszać na siłę jedzenie. Czasami jest tak że mam na coś piekielna ochotę i jak przyjdzie co do czego to jak wkładam kęs tej mojej wymarzonej rzeczy to ochota mija. Dziś np miałam ochotę na zapiekanki. Zrobiłam takie domowe jak lubię i co? I nic ugryzlam i to by było na tyle.

Oj znam to znam .... mnie naleci np.na coś co zobacze w reklamie ostatnio miałam tak z kinder bueno jak kupiłam to musiałam zjeść na siłę.Wczoraj jechałam koło żabki zobaczyłam reklame hot-dogów na szybie i stwierdziłam że bym zjadła haha mimo to nie zdecydowalam sie.Dziś rosół mamusi wiec zjem chętnie bo to jedyne na co mam zawsze ochotę pomijając owoce : czereśnie,truskawki,maliny,borówki,morele a z warzyw ogórki i pomidory.Moja podstawa haha

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Poznaniu

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Oj znam to znam .... mnie naleci np.na coś co zobacze w reklamie ostatnio miałam tak z kinder bueno jak kupiłam to musiałam zjeść na siłę.Wczoraj jechałam koło żabki zobaczyłam reklame hot-dogów na szybie i stwierdziłam że bym zjadła haha mimo to nie zdecydowalam sie.Dziś rosół mamusi wiec zjem chętnie bo to jedyne na co mam zawsze ochotę pomijając owoce : czereśnie,truskawki,maliny,borówki,morele a z warzyw ogórki i pomidory.Moja podstawa haha
    Mnie też ostatnio wchodzą owoce - arbuzy, melony, truskawki i borówki. Do tego zwykła buła ;-) i jakiś lekkie zupki :-)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Kielce :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Mnie też ostatnio wchodzą owoce - arbuzy, melony, truskawki i borówki. Do tego zwykła buła ;-) i jakiś lekkie zupki :-)
    Nooo arbuz i melon pycha i zupinki też :)
    Dieta cud :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Katowice :)

mbnotr8.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Kochane a tak w ogole to jak wam lekarze wyliczali terminy porodu???Bo wg moich wyliczeń to dziś zaczynam 9 tydz.a lekarz powiedział,że dodaje się tydzień do dnia ostatniej miesiączki.Wg lekarza to zaczynam dziś 10 tydz.

Mi liczyli od terminu ostatniej miesiączki
    Miałam 7.05, więc idealnie 40 tygodni wychodzi do 11.02

Nam też się udało za pierwszy razem. Staraliśmy się łącznie 4 lata, czego 7 miesięcy byłam stymulowana clostibergytem Jeszcze boję się cieszyć kropkiem. Odetchnę pewnie dopiero po prenatalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 12:55

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mi liczyli od terminu ostatniej miesiączki
    Miałam 7.05, więc idealnie 40 tygodni wychodzi do 11.02
    Mi lekarz do daty ostatniej miesiaczki czyli 1.05 dodał tydzień i wyliczył 05.02 :)
    Też tak mam nawet nikomu nie powiedziałam jeszcze wie tylko moja mama nikt więcej!Po prenatalnych mam nadzieje poczuję ulgę bo narazie to się stresuję cały czas by wszystko było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 13:22

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdę mówiąc ja też się boję cieszyć. W duchu liczę, że wszytko będzie dobrze, ale same wiecie jakie życie potrafi być okrutne...
    U nas wiedzą rodzice i garstka znajomych. Do tego ludzie z mojej pracy - mam długie zwolnienie więc nie dało się tego ukryć. I chociaż prosiłam szefową o dyskrecję informacja szybko się rozniosła bo ktoś musiał mnie zastąpić. A wiadomo jacy ludzie są ciekawscy. Pozostałej rodzinie i znajomym chciałabym powiedzieć dopiero po 12 tyg.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    Ja w Poznaniu

Ja się chętnie spotkam :) co prawda ciężarówka nie jestem Ale mam deficyt dzieciatych koleżanek :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki odnośnie progesteronu. Ja miałam zalecenia 3x1 luteina dopochwowo plus 3x2 doustnie. Przez chwilę brałam jeszcze prolutex ale już ok 3 tyg to nie biorę. Przez infekcje tydz temu odstawiłam 1 tabletkę dopochwowo na wieczór. Pani z kliniki mówiła by szkodzić po 100 mg na tydz. Myślicie że teraz mogę zejść z tej doustnej w dzień? Ile wy wogole tej luteine macie?

ty0qs6r.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia ja już w ogóle nie biorę zeszłam z doustnej najpierw a potem stopniowo z dowcipnej zmniejszając dawkę z 3x1 do 2x1 1x1 i teraz od 1.5 tyg już nie biorę wcale.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dziś też podstawie ta doustna i tak stopniowo będę schodzić co tydz. Bo ta doustna powoduje u mnie straszne nudności. A jaki miałaś poziolm progesteronu jalnosttanio badalas? I który to był tydz?

ty0qs6r.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki odnośnie progesteronu. Ja miałam zalecenia 3x1 luteina dopochwowo plus 3x2 doustnie. Przez chwilę brałam jeszcze prolutex ale już ok 3 tyg to nie biorę. Przez infekcje tydz temu odstawiłam 1 tabletkę dopochwowo na wieczór. Pani z kliniki mówiła by szkodzić po 100 mg na tydz. Myślicie że teraz mogę zejść z tej doustnej w dzień? Ile wy wogole tej luteine macie?

Ja do poniedziałku włącznie mam prolutex. Luteinę brałam 3x1 a od tego tygodnia biorę już 2x1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 16:27

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ